Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Επεκτείνεται και στον Έβρο το κόμμα των τουρκοφρόνων!

Είδηση που δεν ακόύγεται πουθενά και πουα μας στείλατε και σας ευχαριστούμε. Η πολιτική ηγεσία του τόπου, η δική μας "τρόικα", σταθερή στις αξίες της... αδιαφορεί. Κρίμα τους κάποτε "πατριώτες" που αγωνίστηκαν για την Ελλάδα μας. Διαβάστε στην είδηση με προσοχή! (την μεταφέραμε όπως μας την στείλατε με σχόλια και ονόματα από την πρωτότυπη πηγή που αναφέρεται στο τέλος της ανάρτησης).
 

Έτοιμη πλέον (μετά τους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης) και η τοπική κομματική οργάνωση Έβρου του DEB, ενώ εγκαινιάζονται οσονούπω και τα γραφεία του στο Μεγάλο Δέρειο…
Τη νέα είδηση μαθαίνουμε από το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής Ρόντοπ Ρουζγκαρί(1/8/2012). Δεν αφορά βέβαια στην προκείμενη περίπτωση σε δράσεις κάποιας από τις τουρκομουφτείες, αλλά ενός άλλου βασικού οργάνου της Άγκυρας στη Θράκη, δηλαδή του γνωστού φασιστικο-αλυτρωτικού κόμματος DEB, που είχε ιδρύσει προ εικοσαετίας ο Αχμέτ Σαδήκ και τα τελευταία χρόνια έχει επανεργοποιηθεί, αποτελώντας άλλον έναν βασικό πυλώνα της προξενικής παρέμβασης στη Θράκη (παράλληλα με τις ψευδομουφτείες, τους τουρκοσυλλόγους, τον μειονοτικό τύπο, τους πολιτευτές που δρουν ως δούρειοι ίπποι μέσα στα ελληνικά κόμματα, κλπ). Αυτό λοιπόν το κόμμα της… Ισότητας, της Ειρήνης και της Φιλίας(όπως ακριβώς σημαίνει ο πλήρης τίτλος του: Dostluk-Eşitlik-Bariş)που έχει την έδρα του στην Κομοτηνή, αλλά βεβαίως γραφεία και τοπική οργάνωση και στην Ξάνθη, ετοιμάζεται πλέον να ανοίξει παράρτημα και στον Έβρο, με έδρα μάλιστα το χωριό Μεγάλο Δέρειο. Με βάση πληροφορίες που διέρρευσαν από τον πρόεδρο του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, «κατά τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν τα γραφεία της κομματικής οργάνωσης Έβρου του DEB. M’ αυτόν τον στόχο γίνονται οι τελευταίες ετοιμασίες στο κτίριο, ενώ κρεμάστηκε ήδη ταμπέλα στα τουρκικά και ελληνικά».

Και για όποιον μεν κατ’ αρχάς αναρωτιέται «γιατί σ’ ένα μικρό χωριό, όπως στο Δέρειο, και όχι σε κάποια πόλη», η απάντηση είναι βέβαια πολύ απλή. Και δεν έχει να κάνει φυσικά μόνο με το ότι το Δέρειο είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία στον Έβρο με σχεδόν αμιγή μειονοτικό πληθυσμό, την ώρα που στις πόλεις της περιοχής (Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα) απειροελάχιστοι είναι οι μουσουλμάνοι. Πρωτίστως, όμως είναι ο τόπος όπου – θυμίζουμε ότι – το σκυλολόι της τουρκόψυχης 5ης φάλαγγας της Θράκης γνώρισε (και ακόμη γνωρίζει, χάρη στις νικηφόρες αγωγές εις βάρος των τουρκοφυλλάδων τύπου «Μιλλέτ») μία από τις λίγες – μέχρι σήμερα – ήττες του και μάλιστα μόνο από έναν άνθρωπο, τη Χαρά Νικοπούλου. Μία ήττα μάλιστα που πήρε τεράστια δημοσιότητα, που την έμαθε όλη η Ελλάδα, που πήρε διαστάσεις πραγματικά πρωτοφανείς. Αυτό ΔΕΝ το ξεχνάνε. Το Δέρειο λοιπόν τους καίει ως σημαινόμενο και ως συμβολισμός – και αυτόν τον συμβολισμό θα κάνουν ό, τι μπορούν για να τον «ξεδοντιάσουν» και να τον σβήσουν. Δεν ήταν τυχαίο λ.χ. που το Δέρειο ήταν ο πρώτος σταθμός της πρόσφατης περιοδείας του μεγαλοφασίστα Μπαχτσελί.Το εν λόγω χωριό συνεπώς έχει ξεκάθαρα επιλεχθεί από τους τουρκόφρονες για να μετεξελιχθεί σε άντρο και σύμβολο τουρκισμού στον νομό Έβρου (κάτι σαν τον Εχίνο και τα Αρριανά στους άλλους δύο θρακικούς νομούς).
Για όποιον πάλι αναρωτιέται για την…οικονομική διάσταση του πράγματος, η απάντηση είναι και πάλι απλή. Είμαστε βέβαιοι δηλαδή ότι αν τους ρωτήσεις που βρίσκει τα λεφτά αυτό το μικρό κόμμα για να ανοίγει γραφεία σε διάφορα μέρη, να διοργανώνει τις πάμπολλες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί και να στηρίζει τόσες και τόσες άλλες δράσεις, θα σου απαντήσουν ότι αυτή η ευχέρεια οφείλεται στις…συνδρομές των μελών! Όχι, δεν είναι πλάκα, το έχουν ήδη πολλάκις χρησιμοποιήσει ως (λέμε τώρα) επιχείρημα! Ακριβώς όπως και οι αγορές κτιρίων από τουρκοσυλλόγους αποδίδονται σε…έσοδα από τοπικά bazaar (!) ή οι ανεγέρσεις πολυτελών τζαμιών σε άθλια και πάμφτωχα χωριουδάκια 100 ανθρώπων αποδίδονται σε…εράνους των κατοίκων τους! Η απερίγραπτη κοροϊδία συνεχίζεται και «κατάμαυρα» ποσά εκατομμυρίων ευρώ εξακολουθούν να διακινούνται ανεξέλεγκτα,την ώρα που οι οικονομικές διωκτικές αρχές του ελλαδικού ψευδοκράτους ασχολούνται μόνο με φόρους μισθωτών και χαράτσια συνταξιούχων. Συγχαρητήρια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: