Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση Εναντίωσης στην Εικαζόμενη Συναίνεση

Μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν και την ανάγκη για πιο συντονισμένη δράση, βρείτε στο link που ακολουθεί ένα πρότυπο υπεύθυνης δήλωσης για τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Συμπληρώστε σωστά όλα τα στοιχεία σας και αφού βρεθείτε σε κάποιο ΚΕΠ υπογράψτε τη δήλωση και ζητήστε να σας σφραγίσουν και να σας επικυρώσουν το γνήσιο της υπογραφής. Στη συνέχεια στείλτε τη δήλωση στον ΕΟΜ ταχυδρομικά ή με φαξ (όλα τα στοιχεία υπάρχουν στην προηγούμενη ανάρτησή μας). Προτείνουμε να υπογράψετε δύο πανομοιότυπες δηλώσεις: μία για αν στείλετε στον ΕΟΜ και μία για να κρατήσετε στο αρχείο σας.
Καλή συνέχεια του αγώνα και ο Θεός Βοηθός μας...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΤΕ ΣΑΡΚΟΛΑΤΡΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.ΟΥΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ Η ΔΩΡΕΑ.ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΝΤΡΟΠΗ,ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΛΕΗΣΗ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ.

Όπου Γης - Στις Ορθόδοξες Γειτονιές του Πλανήτη είπε...

Το γεγονός πως διαβάζουν το συγκεκριμένο blog άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία, αποδεικνύει το ενδιαφέρον τους για ενημέρωση. Δυστυχώς όμως η συνείδησή τους, ζώντας στο σκοτάδι της απουσίας του Τριαδικού Θεού, δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν την πραγματικότητα και για το λόγο αυτό αρέσκονται στα ανώνυμα αρνητικά σχόλια. Το θέμα της δωρεάς είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και δυστυχώς ΔΕΝ έχουν πει οι επιστήμονες την πλήρη αλήθεια. Αν το έκαναν ο κόσμος ούτε που θα συζητούσε την υποτιθέμενη δωρεά. Στο θέμα αυτό θα συνεχίσουμε να αναρτούμε χρήσιμα κείμενα που αποκαλύπτουν την αλήθεια. Από ραδιοφώνου δεν θα κάνουμε άλλη αναφορά προς το παρόν, σεβόμενοι την ευαισθησία που προκαλεί το θέμα αυτό σε μερίδα συνανθρώπων μας. Όμως τα στοιχεία που γνωστοποιούνται είναι πλέον πολλά και καλά θα έκαναν οι υπέρμαχοι των μεταμοσχεύσεων να έψαχναν λίγο πιο σοβαρά και πιο υπεύθυνα το θέμα. Είναι θέμα ζωής και θανάτου και πάνω από όλα σωτηρίας ψυχών. Για την αιωνιότητα πρέπει να αγωνιστούμε και όχι για την παροδικότητα. Για μία ακόμα φορά ο π[ολέμιος των ψυχών, ο φθονερός εχθρός του ανθρώπου, έστησε ένα παγκόσμιο σύστημα απώλειας ψυχών, με το πρόσχημα της δήθεν δωρεάς ζωής. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ. Αυτό δεν θα πρέπει να το παραβλέπουμε. Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστέψει ό,τι του υποδείξει η συνείδησή του. Αν κάναμε σωστά την προσευχή μας, ο Θεός μας θα μας φώτιζε τις συνειδήσεις...

Ανώνυμος είπε...

Το ποσο ανωνυμο ειναι το blog,το παραβλεπετε ομως.
Αφηστε την περιπτωση που καποιος ειναι σε κωμα,σε περιπτωση θανατου(υπαρχει ενα χρονικο περιθωριο για τα ζωτικα οργανα)δεχεστε την δωρεα οργανων ναι η οχι?

Όπου Γης - Στις Ορθόδοξες Γειτονιές του Πλανήτη είπε...

Προφανώς ο ανώνυμος σχολιαστής δεν ξέρει ούτε ποιοι είμαστε ούτε τι ακριβώς κάνουμε, αν και δεν κρύψαμε ποτέ την ταυτότητά μας. Όσο για το ερώτημα, δεν θα απαντήσουμε. Γιατί αποδεινύει πως ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καθόλου το θέμα: για να αφαιρεθούν όργανα ο δότης πρέπει να είναι ζωντανός και όχι νεκρός. Να χτυπάει δηλαδή κανονικά η καρδιά του. Για το λόγο αυτό κάνουν και ολική πλήρη αναισθησία στο δότη. Αν ήταν νεκρός δεν θα χρειαζόταν η αναισθησία και φυσικά όταν σταματήσει η καρδιά και νεκρωθεί ο οργανισμός και τα όργανα, τότε τίποτα δεν μπορούν να πάρουν. Για να βρεθεί έτοιμη η μεταμοσχευτική ομάδα, πρέπει ο δότης να έχει δηλωθεί εγκεφαλικά νεκρός. Αν κάποιος πεθάνει ξαφνικά από ένα ατύχημα, τότε καμία ομάδα δεν είναι εκεί έτοιμη για επέμβαση και φυσικά τα όργανα που πεθαίνουν μαζί με τον άνθρωπο δεν μπορούν να αφαιρεθούν για μεταμόσχευση. Αυτό είναι μία σημαντική λεπτομέρεια. Πρέπει να έχει το χρόνο η ομάδα, να προετοιμαστεί, να μετακινηθεί ακόμα αν χρειαστεί, για να προχωρήσει στην επέμβαση. Αν κάποιος ισχυριστεί το αντίθετο, απλώς αποκρύπτει την όλη αλήθεια! Διαβάστε τις διάφορες αναρτήσεις που έχουμε και κυρίως των καθηγητών της Ιατρικής (ειδικά την εισήγηση στην ημερίδα της Ι.Μ. Γλυφάδας) όπου αναλύεται πλήρως το θέμα της δημιουργίας επιχειρημάτων για να βεβαιωθεί κατά νομικίστικο τρόπο ο θάνατος πριν να πεθάνει κάποιος. Επίσης, αν μελετήσει κάποιος το πρωτόκολλο του Χάρβαρντ ή όποιο άλλο πρωτόκολλο εφαρμόζεται, θα διαπιστώσει πως η ιατρική μπορεί να γίνει και απάνθρωπη. Στο θέμα θα επανέλθουμε και με άλλες αναρτήσεις. Καλό είναι να τις μελετάμε με προσοχή και να μη βιαζόμαστε να βγάλόυμε συμπεράσματα για ένα θέμα που η επιστήμη λέει ξεκάθαρη αλήθεια, είτε μιλώντας υπέρ είτε κατά των μεταμοσχεύσεων.