Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Οδηγό ομοφυλοφιλίας για τα εκθέματά του εξέδωσε το Βρετανικό Μουσείο

Αυτή την πρόοδο περιμέναμε; Μας κάνει περήφανους; Όλα τα έκτροπα να θεωρούνται απολύτως φυσιολογικά; Και να τα προβάλουμε με καμάρι; 
Διαβάστε τι έγινε στην Αγγλία και να το περιμένουμε σύντομα και στη χώρα μας... Ο Θεός να φυλάει!



Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Το Βρετανικό Μουσείο εξέδωσε έναν οδηγό που επικεντρώνεται στα ομοφυλοφιλικά στοιχεία που μπορεί να βρει κανείς στα εκθέματά του. 

Ο οδηγός που ονομάζεται «Μια μικρή ομοφυλοφιλική ιστορία» κάνει αναφορά από τους αιγυπτιακούς παπύρους μέχρι τις ερωτικές σκηνές στον κύλικα Γουόρεν και τις φωτογραφίες του Ντέιβιντ Χόκνεϊ.


Γραμμένος από τον Ρίτσαρντ Πάρκινσον, εξετάζει τις καλλιτεχνικές απεικονίσεις της ομοφυλοφιλίας και τις δυσκολίες να βρεθούν καταγραφές της ομοφυλοφιλικής επιθυμίας.


Ο οδηγός συμπίπτει με το Φεστιβάλ Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας που διοργανώνεται την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο. 


«Τα Μουσεία ήταν πάντα πολύ σημαντικοί χώροι για τους ανθρώπους που ήθελαν να ανακαλύψουν τη δική τους σεξουαλική ταυτότητα» γράφει στον οδηγό ο Ρ.Πάρκινσον.


Και εξηγεί: «Τα περισσότερα Μουσεία έχουν συλλογές από ελληνικά και ρωμαϊκά αγάλματα που δείχνουν πολύ γυμνούς άνδρες. Έτσι, για άνδρες που επιθυμούσαν άλλους άνδρες, αυτοί ήταν κάποιοι από τους λίγους χώρους που μπορούσαν να κοιτάξουν γυμνά ανδρικά κορμιά με έναν τρόπο πολιτισμικά ευυπόληπτο».

ΠΗΓΗ: http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231254101 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έλεος βρέ παιδιά!!
μην αναπαράγετε και εσείς την αρρώστια του κάθε απολίτιστου δυτικού που κοιτάει να ανακαλύψει την ταυτότητα του μέσα από το παρελθόν του,και όχι μέσα από την ορθόδοξη πίστη και λατρεία και με τη χάρη του Θεού!
όχι ειλικρινά πείτε μου τώρα ποια ανάγκη εξυπηρετεί αυτή σας η ανάρτηση...?
την "ενημέρωση"....?
μα είναι δυνατόν -όποιες και αν είναι οι απόψεις μας για το συγκεκριμένο θέμα-να αναδημοσιεύετε την κάθε τρέλλα του κάθε παλαβού,που αντί να κοιτάξει να κάνει κάτι πραγματικά καλό και ωφέλιμο για το συνάνθρωπό του,αναλώνεται στο πώς να εκθέσει "καλύτερα" φαλούς και αιδία?!
έλεος πιά με όλα τα σκουπίδια που μας ταΐζει το διαδίκτυο!
ε,όχι ΚΑΙ εδώ! έλεος!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά... Πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί! Μην αναπαράγετε τέτοια πράγματα αβασάνιστα! Μην καταντήσει κι αυτο το blog ...ειδήσεις του Star!

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Όχι, είναι απαραίτητες τέτοιες αναρτήσεις, για να συνειδητοποιούμε πού πάμε και να αρχίζουμε τον πνευματικό μας αγώνα, κατά την προαίρεση του καθενός...
Ευχαριστώ.

Όπου Γης - Στις Ορθόδοξες Γειτονιές του Πλανήτη είπε...

Προφανώς και είναι απαραίτητο να βλέπουμε τι συμβαίνει στην δήθεν πολιτισμένη Ευρώπη... Σε λίγο το ίδιο θα υπάρχει και στα δικά μας μουσεία. Είναι απλά θέμα χρόνου. Το έλεος που θα έπερεπε να επιζητούμε είναι του Θεού. Να μας λυπηθεί. Ήδη έχουμε πάρει την κάτω βόλτα και από όσα φαίνονται τελειωμό δεν θα έχει αυτή η βόλτα. Δυστυχώς αυτό που κάποιοι θεωρούν "ειδήσεις του star" είναι μία νέα πραγματικότητα που σύντομα θα την δούμε στη χώρα μας. Αν από τώρα δεν ενεργήσουμε προσευχητικά και αφυπνηστικά, πότε θα το κάνουμε; Όταν θα είναι αργά; Το να μαθαίνεις την δήθεν πρόοδο, το να ενημερώνεσαι,είναι το μόνο όπλο στο σκοταδισμό της μη πληροφόρησης που όλα τα δίκτυα ενημέρωσης επιδιώκουν.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό όπου γής...
την ξεφτίλα και την κατρακύλα της Ευρώπης την βλέπει κάθε νοήμων άνθρωπος άν κοιτάξει γύρω του!
απο το πώς μας κατάντησαν(άν και φταίμε κι εμείς γι αυτό,που τους δώσαμε το δικαίωμα),μέχρι το πώς φαίρονται οι ίδιοι,τί νόμους ψηφίζουν κ.τ.λ.
ας βάλουν ότι οδηγούς θέλουν στα μουσεία τους(και στα δικά μας στην τελική)..
Ας το κάνουν! εδώ έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα η παρακμή μας,που αυτό θα είναι σταγόνα στον ωκεανό!
αυτό που δεν κατανοείτε,είναι το πόσο ανώφελη είναι μια τέτοια ανάρτηση,σε σχέση με κάποια άλλη που θα μπορούσε να γίνει(σχετικά με την προσευχή ας πούμε,ή για κάποιον άγιο,ή για την εορτή του Αγίου Πνεύματος για παράδειγμα).
αυτό λοιπόνν που σας προτείνουμε εμείς οι καθημερινοί αναγνώστες του blog,είναι να γίνονται αναρτήσεις με ουσία,και όχι να διαβάζουμε πράγματα που θα δούμε και θα ακούσουμε και σε άλλους "ενημερωτικούς"-νεοταξικούς και "νεοφιλελεύθερους" διάλους.
άμα θέλουμε να δούμε που πάει το ρεύμα,σίγουρα δεν θα μπούμε στο όπου γής,αλλά σε άλλη "συχνότητα".
φανταστείτε ας πούμε αντί για κήρυγμα στην Κυριακάτικη θεία λειτουργία να ακούγαμε αυτό που γράψατε.θα ήταν ικανό(πιστεύω)να εγείρει ποικίλες απορίες ως προς το λόγο που θα ελέγετο και όχι τόσο ώς προς το περιεχόμενο.
φιλικά πάντα,ο σχολιαστής στις 22/06/2013-03:20'

Όπου Γης - Στις Ορθόδοξες Γειτονιές του Πλανήτη είπε...

Αγαπητέ σχολιαστή, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί μία είδηση που μαρτυράει το ήθος της Ευρώπης (λέμε τώρα), να αντικαταστήσει το κήρυγμα. Αλλά είναι απαραίτητο να μαθαίνουμε τι συμβαίνει γύρω μας, γιατί πολύ σύντομα όλα αυτά θα είναι δεδομένα και για τον τόπο μας. Αν δεν αντιληφθούμε τι συμβαίνει και αν δεν κινητοποιηθούμε άμεσα, με όπλο φυσικά την προσευχή, την μετάνοια και την μετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας μας, τίποτα δεν θα μπορέσει να αλλάξει. Βλέπουμε δυνάμεις σκότους να επιχειρούν να συνθλίψουν ψυχές. Δεν μένουμε αμέτοχοι σε αυτό. Θεωρητικά, χωρίς να ξέρεις τι πολεμάς, δεν μπορείς να κερδίσεις στον πνευματικό πόλεμο. Μαθαίνεις και φροντίζεις να οχυρωθείς. Αυτό είναι το ζητούμενο και για το λόγο αυτό υπάρχει αυτή η είδηση αλλά και άλλες ανάλογες. Κανένα star δεν θα ασχοληθεί με την ουσία αυτής της είδησης: "από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν εφαρμόσιμη και μη κατακριτέα η ομοφυλοφιλία. Οι κακοί χριστιανοί την έκαναν ασήκωτο αμάρτημα". Αυτή είναι η ουσία που θέλουν να περάσουν και για το λόγο αυτό ξεκινάνε με τα μουσεία. Δεν μένουμε αδιάφοροι. Είναι το πρώτο βήμα αποδοχής ως ξεκάθαρα φυσικής επιλογής της ομοφυλοφιλίας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό όπου γής,αν αυτό είναι το "πρώτο βήμα αποδοχής",τότε το ότι ήδη έχουν ψηφίσει νόμους με τους οποίους έχουν δικαίωμα να "παντρεύονται",(και μάλιστα καθε τρείς και λίγο διαβάζουμε αναρτήσεις για το ποιές χώρες αποδέχτηκαν τους συγκεκριμένους νόμους),τί είναι?!
Μισό λεπτό όμως,διότι εδώ κάτι δεν καταννοώ...
τι εννοείτε "φυσική επιλογή"....?
μα "επιλογή" δεν είναι και το να δηλώνεις άθεος/βουδιστής/καθολικός/αμαρτωλός κ.τ.λ...?
νομίζω υπάρχει ανεξιθρησκεία(...αλλιώς πώς θα κατάφερναν να περάσουν το νόμο ώστε να χτίσουν το τζαμί στην Αθήνα ας πούμε.....?)
Υπάρχει και κάτι άλλο όμως...
ο Θεός μας έπλασε ελύθερα όντα,που σημαίνει οτι καθένας είναι ελεύθερος στις επιλογές του,σωστά?
επειδή όμως η αγάπη Του για τον άνθρωπο είναι ασσύληπτη,μας έδωσε και τη συνείδηση ευτυχώς ώστε να ξέρουμε ποιό το "ορθό",και ταυτόχρονα το θέλημα Του,και ο λόγος που ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή)
Το θέμα λοιπόν είναι οτι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να επιβάλλουμε(εμείς οι "κακοί Χριστιανοί")σε κανέναν και τίποτα,κοινώς δηλαδή,μην καταντάμε "δογματικοί"(όπως κάνουν οι αντίΧριστοι της πιο πάνω ανάρτησης).Άν κάνουμε κάτι τέτοιο καταντάμε χειρότεροι απο αυτούς!
Να διδάσκουμε,να συμπαρασύρουμε,να προτρέπουμε τους αδελφούς μας προς τον δρόμο του Θεού,ναί!..αλλά να προσπαθούμε να "επιβάλλουμε" το σωστό(και μάλιστα μέσα απο αναρτήσεις)είναι τουλάχιστον ξεπερασμένο δυστυχώς.Η ορθοδοξία δεν είναι δόγμα,αλλά αν δεν "το έχεις"(αν δεν καταννοείς μέσα σου την αλήθεια του Χριστού δηλαδή),πάντοτε έτσι θα το αντιμετωπίζεις δυστυχώς!και δυστυχώς όσες αναρτήσεις και αν κάνουμε,δεν ωφελούν προς αυτήν την κατεύθυνση!
Ας είναι ο Ένας και μοναδικός Θεός μαζί μας,να μας φωτίζει απο λάθη και απο κακοτοπιές,να μην γινόμαστε και εμείς αναπαραγωγείς του σάπιου,να μην περνά απο το δικό μας στόμα και τη δική μας "πένα" η εξάπλωση του δόλιου.
Με αυτή τη "λογική" σας έγραψα και σας γράφω,και θα εξακολουθήσω.
Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!
ο αναγνώστης στις 25/06/2013-1:38π.μ.

Όπου Γης - Στις Ορθόδοξες Γειτονιές του Πλανήτη είπε...

Αγαπητέ αναγνώστη είναι θέμα ενημέρωσης. Πρέπει να βλέπουμε πως ετοιμάζουν το κάθε τι. Όταν στα σχολεία θα διδάσκεται ο τρίτος δρόμος (ομοφυλοφιλία), εμείς θα κλείσουμε μάτια και αυτιά για να μην αναπαράγουμε κακές ειδήσεις; Φυσικά και όχι. Θα συνεχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο Θέος της Αγάπης αγωνιστές μας θέλει σε θέματα πίστεως και όχι μαλθακούς. Να θυμηθούμε πως η καταστροφή των Σοδόμων δεν έγινε απλά, αλλά προκλήθηκε από τη στάση των ανθρώπων. Την ελευεθέρια του καθενός τη σέβεται απόλυτα ο ίδιος ο Θέος μας. Την αποδοχή μας όμως σε κάθε σάπιο και σαθρό δεν την καλύπτει το αυτεξούσιο, αλλά η προσωπική μας επιλογή να μην αντιδράμε: π.χ. να ενημερώνουμε ο ένας τον άλλο για τις κακοτοπίες, να μεταφέρουμε κάθε παρήγορο νέο, να προσευχόμαστε και να οδεύουμε πορεία προς τον Θεό. Οι αναρτήσεις δεν υποκαθιστούν την ευθύνη, δεν αποτελούν έκφραση δογματισμού και δεν παρασύρουν σε άρση του αυτεξουσίου. Αν θέλεις το καλό του αδελφού σου, δεν τον βοηθάς με όσα ξέρεις και μαθαίνεις; Αν αγαπάς τον πλήσίον σου, δεν οφείλεις να τον στηρίξεις στα δύσκολα και προοδευτικά χρόνια που ζούμε; Η καθιέρωση του γάμου ομοφυλόφιλων, είναι το τελευταίο βήμα. Ακόμα και εκεί που ψηφίστηκε προκαλεί αντιδράσεις (π.χ. στη Γαλλία). Όμως η άλωση των συνειδήσεων πως από την αρχαιότητα οι σχέσεις με το ίδιο φύλο ήταν αποδεκτές, δημιουργεί το θεωρητικό και φιλοσοφικό υπόβαθρο της αποδοχής από την κοινή γνώμη. Αυτό είναι το πρώτο βήμα (και ευχαριστούμε για το διάλογο μέσω σχολίων).