Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ενώπιον των ευθυνών τους...


Ακολοθεί το άρθρο του Ανδρέα Μορφίτη για ένα θλεμα εξόχως εθνικό! Από πρώην αποτυχημένους υπουργούς που με περισσή θρασύτητα ανέλαβαν το κομματιασμένο κόμμμα τους και το έστειλαν στα εκλογικά κατάβαθα, τι να περιμένεις; Θλιβερώ που το ίδιο πρόσωπο συμμετέχει ακόμα (και μάλιστα πιο ενισχυμένο) σε μία θλιβερή συγκυβέρνηση και κοπιάζει να μας σώσει. Όλα για τη θέση τους... Όμως υπάρχει και μία θέση στη μνήμη του Λαού και κυρίως μία θέση στην ιστορία. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί. Σύντομο και περιεκτικό για αυτούς που εκπροσωπούν την Πατρίδα μας...

Η περασμένη εβδομάδα σημαδεύτηκε από δύο σημαντικές διολισθήσεις της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής.

1.Η Άγκυρα κατέθεσε έγγραφο στο 52ο Συμβούλιο Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση που έληξε στις 30/6/14 υπό την προεδρία της Ελλάδας και στο οποίο με θρασύτητα αλλά και κατά παράβαση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού δικαίου απεκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία ως εκλιπούσα (δηλαδή ως ανύπαρκτη, ως ανήκουσα στο παρελθόν).


Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε καθηκόντως ως ηγέτης της Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής αλλά και αντέδρασε (τουλάχιστον όταν έλαβε γνώση του κειμένου) νευρικά και επιπόλαια όταν η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους τον έθεσε ενώπιον των ευθυνών του ζητώντας εξηγήσεις τόσον από τον ίδιο όσο και από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Προχώρησε μάλιστα στην έκδοση ρηματικής διακοίνωσης -άκουσον, άκουσον- αναγάγοντας το θέμα σε διάσταση μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου και ζητώντας την κεφαλή της κ. Θεοχάρους επί πίνακι.

2.Την ίδια βδομάδα, ο πολιτικός υφιστάμενος του, Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Αναστάσιος Μητσιάλης , σε επίσημες δηλώσεις του στη Λευκωσία κάλεσε την Ελληνοκυπριακή και την Τουρκοκυπριακή πλευρά σε ‘αμοιβαίες υποχωρήσεις’ και αναφέρθηκε μάλιστα στον ΄Τουρκοκυπριακό λαό’.

Εάν οι δηλώσεις του κ. Μητσιάλη προέρχονταν από τον Τουρκοκύπριο συνομιλητή Κουντρέτ Οζερσάι, με τον οποίο ο κ Μητσιάλης συναντάται συχνά μέσα στα πλαίσια των λεγομένων «χιαστί διαπραγματεύσεων» (που τελικά μας έχουν σταυρώσει χιαστί όπως τον Απόστολο Ανδρέα!) τότε οι δηλώσεις αυτές θα ήταν κατανοητές.

Προέρχονται όμως από δηλώσεις του υψηλότερου στην ιεραρχία του Ελληνικού ΥΠΕΞ και μάλιστα λέγονται κατάφατσα στο δοκιμαζόμενο Ελληνισμό της Κύπρου έξω από το Προεδρικό μας Μέγαρο!

Ο Γ.Γ. του Ελληνικού ΥΠΕΞ Πρέσβης κ. Μητσιάλης όφειλε να γνωρίζει ότι οι Έλληνες Κύπριοι από το 1974 μέχρι σήμερα, με τις συνεχείς και αλλεπάλληλες υποχωρήσεις τους που έκαναν μέσα- και έξω- από τα πλαίσια των ούτω καλούμενων διακοινοτικών συνομιλιών έχουν προ πολλού υπερβεί επικίνδυνα τα όρια της φυσικής και εθνικής επιβίωσης τους και έχουν υποστεί τεράστια και ανεπανόρθωτα πλήγματα στην εθνική τους αξιοπρέπεια και την κρατική τους υπόσταση.

- Έχουν υποβιβαστεί από κράτος σε κοινότητα στο όνομα των δήθεν Διακοινοτικών συνομιλιών.

- Τους έχει επιβληθεί ένα μοναδικό διεθνές μοντέλο κρατικού μορφώματος που ακούει στο όνομα ‘Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία’.

- Στο βωμό της ανάγκης για διευθέτηση του χρονίζοντος Κυπριακού προβλήματος κινδυνεύουν να τους επιβληθούν συγκλίσεις που καταπατούν κάθε έννοια διεθνούς δίκαιου και ηθικής και προδιαγράφουν με μαθηματική ακρίβεια το τέλος του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Τόσον ο κ. Μητσιάλης όσον και ο πολιτικός του προϊστάμενος και νυν αρχηγός της Ελληνικής Διπλωματίας Ευάγγελος Βενιζέλος όφειλαν και οφείλουν να γνωρίζουν ότι το τέλος του Ελληνισμού στην Κύπρο θα είναι η απαρχή του ακρωτηριασμού του οικουμενικού Ελληνισμού.

Γιατί απλούστατα οι Ελλαδικές υποχωρήσεις στο Κυπριακό θα αποθρασύνουν ακόμα περισσότερο την Τουρκική αδιαλλαξία και θα αποτελέσουν την απαρχή νέων διεκδικήσεων στη Θράκη, στο Αιγαίο και σε άλλες ‘ευάλωτες’ περιοχές της Μητροπολιτικής Ελλάδος.

Αντί λοιπόν να ‘κακοφανίζονται’ ως κακομαθημένα πολιτικά νήπια και να ασχολούνται με την κατασκευή ρηματικών διακοινώσεων που μόνο εμφυλιοπολεμικό κλίμα δημιουργούν , ας ανορθώσουν το εθνικό και πολιτικό τους ανάστημα και ας προασπίσουν τα συμφέροντα και την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας , υπερασπιζόμενοι ταυτόχρονα την αξιοπρέπεια και το μέλλον του απανταχού Ελληνισμού.

Η ειλικρινής φωνή και η εθνοπρεπής στάση της Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους ας μην τους εξοργίζει αλλά ας τους αφυπνίσει και ας τους θέσει ενώπιον των ιστορικών ευθυνών τους.

Ανδρέας Μορφίτης
8/7/2014

Υ.Γ.
Η απαξιωτική και υβριστική για την κ. Θεοχάρους ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ όχι μόνο δεν απαλλάσσει τον κ. Βενιζέλο από τις βαριές ευθύνες της παράλειψης του να απαντήσει στην απαράδεκτη τουρκική δήλωση για ‘Εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία’ αλλά και καταδεικνύει ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ αδυνατεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να χειριστεί με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τις πραγματικότητες.

Αλήθεια, ας μας πει ο κ Βενιζέλος γιατί παρόμοια ρηματική διακοίνωση δεν εξέδωσε το Υπουργείο του όταν η Τουρκία κατεχώρησε την Κυπριακή Δημοκρατία ως «Ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου» για την έκδοση βίζας για τους Ελληνοκύπριους που προτίθενται να επισκεφθούν την Τουρκία?

ΠΗΓΗ: http://averoph.wordpress.com/2014/07/13/ενωπιον-των-ευθυνων-τoyσ/

1 σχόλιο:

γιώργος είπε...

Ο Βενιζέλος και οι υπόλοιποι αυτού του συρφετού , που ονομάζεται κοινοβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας , εκτελεί και εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία υπέρ κέντρων ξένων συμφερόντων . Ας δει ο φίλος αναγνώστης το σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube με τις δηλώσεις της πρώην προέδρου της Βουλής κας ;;;; Ψαρούδα/Μπενάκη προς τον νεοεκλεγέντα πρόέδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας . Θα καταλάβει πολλά για αυτά που συμβαίνουν τώρα και που τα προετοίμαζαν από πρίν . Ας προσευχηθούμε και να προκαλέσουμε τον Θεό να μην τους επιτρέψει να κάνουν μεγαλύτερο κακό και να του ζητήσουμε να αναδείξει ηγέτες , με χριστιανικό και φιλοπατριωτικό φρόνημα . Αμήν .