Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Τούρκοι πουλάνε ελληνικό χωριό!

Πλέον τα έχουμε δει όλα από τους «αγαπημένους» μας γείτονες. Γιατί όχι λοιπόν και αυτό; Οι Τούρκοι πουλάνε ελληνικό χωριό προς 10.5 εκατομμύρια ευρώ! Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το «Βήμα», οι Τούρκοι διαθέτουν προς πώληση εγκαταλελειμμένο ελληνικό χωριό, το Λεβίσι (στα τουρκικά Καγιάκιοϊ), το οποίο βρίσκεται στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Ρόδο.

Μάλιστα, το υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας, θεωρεί την πώληση του ελληνικού ιστορικού νησιού «μοναδική επένδυση» για τους επίδοξους αγοραστές, οι οποίο θα πρέπει απαραιτήτως -σύμφωνα με τις «τουρκικές απαιτήσεις»- να εκμεταλλευτούν το χωριό τουριστικά.

Το Λεβίσι αποτελείται από πολλές ερειπωμένες κατοικίες και δύο εκκλησίες,ενώ έχει και παρακείμενο αρχαιολογικό χώρο, με ευρήματα που χρονολογούνται από το 3.000 π.Χ!!!

Οι Έλληνες κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό στις 30 Ιουνίου 1932 με την ανταλλαγή πληθυσμών και πολλοί εξ αυτών κατέληξαν στη Νέα Μάκρη Αττικής και το χωριό Φαράκλα της βόρειας Εύβοιας.

Η δημοπρασία θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου και στον πλειοδότη θα γίνει παραχώρηση του χωριού για 49 ολόκληρα χρόνια, με αντάλλαγμα την αποκατάσταση και τουριστική εκμετάλλευση του. Θα πρέπει να συντηρήσει μεγάλο μέρος του χωριού, ενώ ταυτόχρονα καλείται και να χρηματοδοτήσει τη μερική αποκατάσταση και λειτουργία του προαναφερόμενου αρχαιολογικού χώρου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Τούρκων αξιωματούχων, το κόστος είναι περίπου 10.5 εκατομμύρια ευρώ και δύο εταιρείες έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2014/09/αποκαλυψη-σοκ-οι-τούρκοι-πουλάνε-ελλη.html#.VBlCjkKC9US

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από το Λιβίσι καταγόταν ο μακαριστός χαρισματικός γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης. Είχε μάλιστα αφηγηθεί τα δεινά που πέρασαν οι Έλληνες της περιοχής από τους φονιάδες της Μικρασιατικής Καταστροφής...

γιώργος είπε...

Και εμείς ρεμβάζουμε ! Αχ , προδότες πολιτικοί !

Ανώνυμος είπε...

ε,τί εδώ σιγά σιγά την καταστροφή της Σμύρνης την κάνουν "γαργάρα",ένα χωριουδάκι και μάλιστα εγκαταλελειμένο θα την γλιτώσει...?!
όλα στο βωμό της "φιλίας" με τους γείτονες..
και το Λιβίσι μας πείραξε ξαφνικά και ξυπνήσαμε..?
εδώ ΤΟ 90% τροφίμων και ξηρών καρπών εισάγεται απο τη γείτονα(και πωλείται έναντι μικρού ποσού)(σε σχέση πάντα με το "ελληνικό" αντίστοιχο προ'ι'όν)(και φυσικά σε έτη φωτός υποδεέστερη ποιότητα)...
Αλλά τράβα πές στον παππού και τη γιαγιά με τη σύνταξη της πείνας που παίρνουν να πάνε να αγοράσουν το ελληνικό!εδώ καλά καλά δεν τους φτάνουν για μισό κιλό ψωμί!
κρίμα...απο το καλό στο καλύτερο πάμε!
αν επιβιώνουμε ακόμα αυτό οφείλεται σε ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ !-να δείς κάπου το άκουσα πρόσφατα αυτό και μου άρεσε τόσο πολύ!..η Αλήθεια βλέπεις...ακόμα κι αν είναι πικρή,πάντα αρέσει!