Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

«κ. Πρόεδρε, τα περί Ορθοδοξίας που λέγατε, που απευθύνονται;» Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας

Γράφει ο κ. Δημήτριος Μερτζεμέκης,
Νομικός – Οικονομολόγος, τ. Επιθ/της Υπουργ. Οικονομικών

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, σας θαυμάσαμε για τα καλά λόγια που απευθύνατε προς την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μας δώσατε μεγάλη χαρά, γιατί πολύ καιρό είχαμε ν’ ακούσουμε τέτοια λόγια από επίσημα χείλη της Πολιτείας. Αναφερθήκατε επίκαιρα για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, οι οποίες μάλιστα καθορίζονται από τα πρώτα ακόμη Συντάγματα της Ελλάδος, τονίζοντας επιπρόσθετα ότι η Εκκλησία τήρησε στο ακέραιο αυτά που της αναλογούν! Τα ωραία αυτά λόγια που είπατε πράγματι συγκινούν κάθε Έλληνα και πιστό Χριστιανό! Μάλιστα για τα όσα θετικά κάνετε υπέρ της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας γενικώτερα, η Εκκλησία της Ελλάδος σας απένειμε και τον μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου!
Ακούγοντας και βλέποντας όμως τα ανωτέρω, αναρωτήθηκα τέλος πάντων προς τι τα ωραία αυτά λόγια υπέρ της Ορθοδοξίας από Σας, την Ανωτάτη Πολιτειακή Αρχή, όταν η αμέσως πιο κάτω από σας Πολιτική Ηγεσία (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων), πριονίζει ακούραστα το αγλαόκαρπο δέντρο της Ορθοδοξίας; Εκτός αν τα λέγατε αυτά προς τους Ιεράρχες, για να τ’ ακούσει ο Υπουργός Παιδείας. Δηλαδή, όπως λέει κι λαός μας την παροιμία: τα λέει στην νύμφη, για να τ’ ακούσει η πεθερά! Είναι βέβαια κι αυτό μία καλή τακτική…
Και τα λέω αυτά, γιατί περιττό είναι να τονίσω ότι σε ο,τι αφορά την Ορθοδοξία που τόσο καλά Σεις τα είπατε, ο Υπουργός στο “βασίλειό” του (στο Υπουργείο του) περί άλλα τυρβάζει! Γιατί την κυνήγησε σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης με τόση εμπάθεια, όσο κανείς άλλος μέχρι τώρα, από της ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους! Κυνήγησε την Ορθοδοξία με τα φετινά βιβλία των Θρησκευτικών στα σχολεία μας, ώστε να μην αφήσει τίποτε, μα τίποτε όρθιο!
Στις σελίδες αυτών των σχολικών βιβλίων όχι μόνο δεν προβάλλει την Ορθοδοξία, ως την μοναδική εξ αποκαλύψεως θρησκεία, δηλ. ως την μόνη αληθινή και σώζουσα πίστη, αλλά αντίθετα την εξομοιώνει και με τις άλλες ανθρωποκατασκευασμένες γνωστές θρησκείες. Και όχι μόνο τούτο, αλλά προχωρεί και στο χλευασμό πολλές φορές σε βάρος της πίστης μας με ένα σωρό άλλα αρνητικά στοιχεία, συγκρίνοντάς τα τις περισσότερες φορές και με τις άλλες θρησκείες. Στόχος αυτών των προσπαθειών είναι να αποπροσανατολίσει τα ορθόδοξα ανήλικα ελληνόπουλα – τους μαθητές – και να τα οδηγήσει σε άλλους ατραπούς (οικουμενισμό και πανθρησκεία). Ενδεικτικά αναφέρω μερικά αρνητικά στοιχεία που υπάρχουν στα βιβλία αυτά: Αλλού γράφουν την μισή αλήθεια, αλλού υπάρχει ειρωνεία, αλλού γελοιοποιεί την πίστη μας, αλλού συγκρίνει αυτή με άλλες θρησκείες προκειμένου να την υποβαθμίσει και να την εξομοιώσει με αυτές, αλλού αναμιγνύει την θρησκειοληψία και παγανισμό με την καθαρή πίστη μας, αλλού υπάρχουν ποιήματα τελείως άσχετα με τη θρησκεία μας με σκοπό να την ειρωνευτεί και τέλος προβάλλει εικόνες κυρίως Δυτικής τεχνοτροπίας, παραγκωνίζοντας έτσι τις κλασσικές βυζαντινές εικόνες που όλοι γνωρίζουμε. Γενικά προβάλλουν ο,τι είναι πιο αρνητικό, ώστε να μην είναι ελκυστική η πίστη μας στα ορθόδοξα παιδιά μας και έτσι να εξομοιώσει αυτήν με άλλες γνωστές ανά τον κόσμο θρησκείες, ώστε στο τέλος τα παιδιά μας να πουν: ότι όλες είναι το ίδιο πράγμα!
Τέτοια είναι η απέχθεια για τα βιβλία αυτά των “Θρησκευτικών” (φακέλους τους ονομάζει το “Υπουργείο Παιδείας”), ώστε μεγάλος αριθμός γονέων να τα επιστρέψει στα σχολεία ως απαράδεκτα, άλλοι πάλι γονείς τα επέστρεψαν ταχυδρομικά στο Υπουργείο, άλλοι επίσης τα παρέδωσαν στις Μητροπόλεις μέσω των Ιερών Ναών των Ενοριών τους, για να επιστραφούν μαζικά, άλλοι πάλι αγανακτισμένοι γονείς έχουν υπογράψει σχετικές δηλώσεις διαμαρτυρίας που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο. Και τέλος, χιλιάδες ήταν και οι διαμαρτυρηθέντες γονείς για την αιτία αυτή, έξω από το Υπ. Παιδείας στο Μαρούσι προ ημερών αλλά και πρόσφατα (στις 4-3-2018) με νέα πάλι διαδήλωση έξω από τα προπύλαια του Πανεπιστημίου. Δυστυχώς όμως η κρατική τηλεόραση ΔΕΝ έδειξε τίποτε! Άλλο ένα δείγμα της “δημοκρατίας” που έχουμε, τη στιγμή που άλλες διαμαρτυρίες-πορείες ολίγων ατόμων τις προβάλλει. Είναι κι αυτό ένα τρανό δείγμα της μεγάλης “αγάπης”, που τρέφει η Πολιτεία για την Ορθοδοξία.
Γενικά υπήρχε και υπάρχει μεγάλη αντίδραση την περίοδο αυτή εκ μέρους των γονέων προς το Υπουργείο Παιδείας και “Θρησκευμάτων”, το οποίο καταπατά βάναυσα τα δικαιώματα του Ορθόδοξου Ελληνικού λαού, αφού δεν λαμβάνει υπόψη του τα πιστεύματά του και τα οποία στο κάτω-κάτω είναι κατοχυρωμένα τόσο καθαρά, όχι μόνο στο ισχύον Σύνταγμα της Χώρας μας αλλά και σ’ όλα τα προηγούμενα.
Προς επιβεβαίωση των όσων σας γράφω, ζητήστε αν θέλετε να σας φέρουν όλα τα βιβλία – τετράδια – των Θρησκευτικών της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης και ξεφυλλίστε τα για λίγο, όπου θα διαπιστώσετε αμέσως την ανίερη αυτή προσπάθεια που κάνει το Υπουργείο Παιδείας. Ποιό; Της Ορθόδοξης Ελλάδας μας παρακαλώ! Θα φρίξετε και θα ντρέπεστε ακόμη και να τα πιάσετε στα χέρια σας στο μέλλον για όσα γράφουν. Ώστε στο τέλος σίγουρα θα αναρωτηθείτε: σε ποιά χώρα άραγε Προεδρεύω! Και θα αναλογίζεσθε, που πάνε τα ωραία λόγια που είπατε για την Ορθοδοξία! Σε ποιόν άραγε απευθύνονται και τι γίνεται στα πιο κάτω στρώματα από σας; Υπάρχει αρμονία, σύμπνοια και συνεργασία (;) μεταξύ των όσων λέγονται και γίνονται μεταξύ της Πολιτειακής και Πολιτικής Ηγεσίας;
Δυστυχώς πολλοί που άκουσαν να λέτε τα ωραία αυτά λόγια (προς την Ηγεσία της Εκκλησιαστικής Αρχής) λέγανε ότι ο κ. Πρόεδρος η δεν ξέρει τι γίνεται πίσω από την πλάτη του η μας… “δουλεύει” (μη γένοιτο!) Έτσι όμως δεν εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο θεσμός σας και τελικά και η Χώρα μας; Αφήνετε έτσι στο έλεος των τρωκτικών αυτών να ροκανίζει τα θεμέλια του Έθνους μας, ένας Υπουργίσκος που θέλει να λέγεται και Υπουργός Παιδείας και “Θρησκευμάτων”; Πολύ δεν πάει αυτός ο εμπαιγμός;
Κλείνοντας, κ. Πρόεδρε, την παρούσα, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι για το ίδιο περίπου θέμα που σας αναφέρω τώρα, σας υπέβαλα κι άλλη συστημένη επιστολή και με απαντήσατε με την από 14/6/17 σύντομη επιστολή Σας λέγοντάς με ότι απλά παραλάβατε αυτήν κι ελάβατε γνώση του περιεχομένου της (Για τα περαιτέρω τι κάνατε δεν το γνωρίζω). Σ’ αυτήν σας ανέφερα με κάθε λεπτομέρεια το δράμα που παίχθηκε πάνω σε νομική βάση. Δηλαδή ενώ με ειδικό Νόμο που ψήφισε η Βουλή επί Υπουργίας κ. Φίλη (Ν. 1386/11-5-2016 άρθρο 55) καθόρισε με κάθε λεπτομέρεια όπως τα μαθήματα των Θρησκευτικών που θα διδάσκονται τα παιδιά των Καθολικών, Εβραίων και Μουσουλμάνων, θα διδάσκονται από βιβλία που θα συντάσσονται αποκλειστικά και μόνο από τους δικούς τους θεσμικούς φορείς των θρησκειών αυτών και ότι ακόμη και οι καθηγητές των που θα τα διδάσκουν θα είναι δικοί τους και θα διορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, βάσει πίνακος που θα αποστείλουν οι φορείς τους! Ενώ αντίθετα, για τους Ορθόδοξους μαθητές μας, που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία, την σύνταξη των βιβλίων των δεν την ανέθεσαν στο αρμόδιο θεσμικό φορέα, δηλαδή στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά την ανέλαβε με το έτσι θέλω το Υπουργείο Παιδείας (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής), που αποτελείται από ανθρώπους αμφιλεγόμενους και τελείως άσχετους(;), προκειμένου να κάνει την δική του μετάλλαξη στα παιδιά μας επιβάλλοντας δια της βίας και εξαναγκαστικά τις δικές του ιδεοληψίες. Κατά τα άλλα κ. Πρόεδρε, αν αυτό δεν είναι πέραν των άλλων και μία ρατσιστική επίθεση αποκλειστικά και μόνο σε βάρος των Ελληνορθοδόξων παιδιών μας, τότε παρακαλώ πείτε μας τι είναι; Που είναι η ισότητα, η ισοτιμία, η ίση μεταχείριση και η Δημοκρατία στη Χώρα μας; Και τα δικαιώματα της πλειοψηφίας που πάνε;
Γιατί με τον τρόπο αυτό επιτρέπετε και ακόμη ένα ύπουλο διχασμό μέσα στην Εκπαιδευτική Κοινότητα και τους Πολίτες; Αρκετά προβλήματα έχει η ρημαγμένη Χώρα μας από τους γείτονές μας, ας μη προστίθενται αναίτια κι άλλα από μας τους ίδιους.
Τέλος κ. Πρόεδρε, κλείνοντας την παρούσα, σας ζητώ συγγνώμη για το ύφος της επιστολής μου αυτής, που εκφράζεται με δικαιολογημένη νομίζω αγανάκτηση. Και τούτο γιατί ενώ από το 2016 πέρασε τόσος καιρός γι’ αυτή την αδικία που συντελέστηκε και με τη δική σας ακόμη υπογραφή, υπογράφοντας και σεις τον αναφερθέντα και ψηφισθέντα Νόμο 1386/16, ακόμη δεν έγινε τίποτε για διόρθωση.
Γι’ αυτό σας παρακαλώ, εκφράζοντας και τις απόψεις πλειάδος ανησυχούντων γονέων, να προβείτε στις κατάλληλες σύννομες και σύντομες ενέργειές Σας, ώστε σε προσεχή σχετικό Νόμο που θα ψηφισθεί να περιληφθεί και η κατοχύρωση του ορθόδοξου προσανατολισμού των βιβλίων, όπως προβλέφθηκε και για τις άλλες τρεις θρησκείες που προανέφερα, ώστε η σύνταξη των βιβλίων των Θρησκευτικών των Ελληνορθοδόξων Ελληνοπαίδων μας να γίνει από τον θεσμικό φορέα που προανέφερα και που δεν είναι άλλος από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία ζητά ίση μεταχείριση σε αντιστοιχία με τις άλλες 3 θρησκείες (και όχι διάλογο!)

Εν αναμονή ευχαρίστων νέων
για συγκεκριμένες θετικές ενέργειές Σας
Σας χαιρετώ με τον προσήκοντα σεβασμό
ΠΗΓΗ:http://orthodoxostypos.gr/%CE%BA-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια: