Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Μακεδονικό έθνος... Τ' ακούς Αλέξη;

Άραγε ο ξεγραβάτωτος Αλέξης και ο υπουργος με το καπελάκι άκουσαν τις δηλώσεις του κυρίου πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας; Είναι ή δεν είναι προκλητικές από μόνες τους; Ο κύριος ανεξάρτητος συμπολιτευόμενος τι έχει να πει; Που είναι η Μακεδονία μας; Που είναι οι αγώνες και η ιστορία μας; Ο ένας όταν έπρεπε να διαβάσει ιστορία έτρεχε στις καταλήψεις για να σώσει την Παιδεία, ο άλλος μάλλον στο εξωτερικό που τριγυρνούσε που χρόνος για ιστορία, ο τρίτος... Όχι, πλέον δεν υπάρχει οργή. Ανείπωτη και αθεράπευτη θλίψη μόνο. Οι γείτονες πάσχουν να πάρουν ευρωπαϊκά χρήματα και αμερικανονατοϊκή υποστήριξη. Πως να μην ψήφιζε η βουλή τους την φρικτή Συμφωνία;

Διαβάστε τι είπε την παραμονή της ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός τους, περιχαρής. Έκανε μία διαπραγμάτευση και κέρδισε τα πάντα, ενώ η Ελλάδα έχασε ή πιο σωστά παρέδωσε, τα πάντα. Η αριστερή πρόοδος ξεπούλησε τα πάντα και έφερε ξανά τον διχασμό στην πολύπαθη Πατρίδα μας. Ο περιχαρής ηγέτης των γειτόνων μιλάει για την Μακεδονία και για το μακεδονικό έθνος, όπως τα έλεγε και δίπλα στον χαμογελαστό-χαζογελαστό δικό μας πρωθυπουργό. Καμία διαμαρτυρία η Ελλάδα, επίσημα. Θέση της χώρας και του Λαού, είναι η άποψη του διεθνηστή και άθεου Αλέξη. Κρίμα! Η φωνή του Λαού δεν πρέπει να ακουστεί. Οι γείτονες θα κάνουν δημοψήφισμα. Εμείς, δεν πρέπει... Πόσες φορές άλλωστε ο μικρός, ο λίγος ηγετίσκος θα μπορέσει να μετατρέψει το όχι του λαού σε ναι;  
Η δήλωση του γείτονα τα λέει όλα: 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης (19/06/2018)στην εκπομπή «Μόνον η Αλήθεια» του σκοπιανού τηλεοπτικού δικτύου Kanal 5 TV, ο κ. Ζάεφ δήλωσε: «Με τη συμφωνία έχουμε επιτέλους μια χώρα που θα αναγνωρίζεται από όλους, από ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε επιτέλους μια χώρα όπου ζει ένα αναγνωρισμένο “μακεδονικό” έθνος με μια αναγνωρισμένη “μακεδονική” γλώσσα».
«Επιτέλους μπορούμε να βγούμε στην επιφάνεια και να είμαστε μια φυσιολογική χώρα, οι πολίτες μπορούν να ελπίζουν για τις προοπτικές εδώ στη “Μακεδονία”, μπορούμε να παρέχουμε ένα μέλλον στα παιδιά μας και στα παιδιά των μελλοντικών γενεών. Πιστεύω σ’ αυτή τη συμφωνία, γνωρίζω ότι δεν είναι και τόσο εύκολο, πονά και αγγίζει την ψυχή γιατί θα έχουμε συνταγματική αλλαγή του ονόματος και μου είναι ξεκάθαρο αυτό, αλλά σε τελική ανάλυση είναι γεγονός ότι εμείς είμαστε το βόρειο τμήμα της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας. Την ίδια ώρα η Ελλάδα μας αναγνωρίζει ως λαό, αναγνωρίζει τη γλώσσα μας, έχουμε έναν “μακεδονικό” λαό, μια “μακεδονική” γλώσσα. Επιτέλους υλοποιείται η μακραίωνη φιλοδοξία των προγόνων μας να έχουμε μια δική μας χώρα, αναγνωρισμένη από όλους», συμπλήρωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.
Σε ό,τι αφορά το επικείμενο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη γείτονα, ο κ. Ζάεφ, το χαρακτήρισε ως «απολύτως δεσμευτικό». 
«Πιστεύω ότι ο λαός μας θα λάβει μια σοφή απόφαση. Είμαι πολιτικός που υπηρετεί τους πολίτες. Έκανα μια συμφωνία, που δεν ήταν εύκολο να επιτευχθεί. Είχαν ήδη γίνει πολλές διαπραγματεύσεις πριν από μένα κι αν ήταν εύκολο θα είχε γίνει μια συμφωνία. Ήταν δύσκολο, αλλά τώρα οι πολίτες έχουν μια ευκαιρία και θα αποφανθούν οριστικά σε δημοψήφισμα. Είμαι πεπεισμένος ότι η ευρεία πλειοψηφία θα στηρίξει αυτές τις προοπτικές που είναι εφικτές για τη Μακεδονία», είπε.
«Πιστεύω πολύ στη συμφωνία», συνέχισε ο κ. Ζάεφ, «αλλά ταυτόχρονα είμαι πολύ χαρούμενος που οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να αποφασίσουν επί τέλους για το μέλλον μας. Για πρώτη φορά οι πολίτες γνωρίζουν όλα τα δεδομένα για να λάβουν μια απόφαση και τελικά να αποφασίσουν. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι δεσμευτικό ανεξάρτητα αν εμείς θα αποφασίσουμε να είναι τέτοιο ή συμβουλευτικό. Αυτό σημαίνει ότι αν η πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ, τότε η συμφωνία θα είναι έγκυρη, αλλά αν ταχθούν κατά, τότε ούτε η επικύρωση της συμφωνίας ούτε το συμφωνηθέν όνομα θα είναι προδιαγεγραμμένα».
«Η προκήρυξη του δημοψηφίσματος», είπε, «είναι η κορύφωση της δημοκρατίας αναφορικά με ένα τέτοιο σημαντικό ζήτημα κι οι πολίτες θα σκεφθούν και θα προσδιορίσουν σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε», δήλωσε.
«Αυτή η συμφωνία που επιτύχαμε», πρόσθεσε, «δίνει σε όλους την ευκαιρία να μάθουν τις λεπτομέρειες. Μέχρι τώρα έχουν γίνει μόνον συζητήσεις και προσπάθειες και οι προηγούμενες κυβερνήσεις παρείχαν ελλιπή ενημέρωση για τις συζητήσεις, έγιναν διάφορα πράγματα. Τώρα έχουμε μια διάφανη διαδικασία, μια δημόσια συμφωνία, όλοι γνωρίζουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της. Η κριτική στάση των δύο αντιπολιτεύσεων στην “Μακεδονία” και την Ελλάδα από μόνη της δείχνει ότι και οι δύο πλευρές έχασαν από κάτι».
Κατά τα λοιπά, ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισερ επιβεβλημένη τη συνταγματική αλλαγή του ονόματος, «επειδή», όπως είπε, «μόνον έτσι θα το αποδεχόταν η Ελλάδα και θα οικοδομούσαμε μια φιλία με τη γειτονική χώρα. [...] Ο γείτονας μας είναι σοβαρό εμπόδιο στην ενταξιακή διαδικασία. Δεν θα υπάρχει [για μας] ούτε ΝΑΤΟ ούτε ΕΕ χωρίς επίλυση αυτού του προβλήματος. Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να διαβάσουν προσεκτικά τη συμφωνία και να δουν ότι έχουμε μια δίκαιη και έξυπνη λύση».

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/894660/ektakto-h-voyli-ton-skopion-epikyrose-ti-symfonia-ton-prespon

Δεν υπάρχουν σχόλια: