Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Πόσα κομμάτια θα κάνουν τα κόμματα την Πατρίδα μας;

Χωρίς σχόλιο άλλο, αναρτούμε την είδηση που πριν λίγο κάποιος μας έστειλε. Απλά για να καταλάβουμε (;) τι μας περιμένει από τους δήθεν σωτήρες και τάχα πατριώτες...

Κλείνει και το θέμα Θράκη – Ποιος παραδίδει τους μουσουλμάνους στην Τουρκία

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Θράκη και συγκεκριμένα στην Ξάνθη, πριν την ομιλία του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ, η έτσι τουλάχιστον ανέφερε το δελτίο τύπου της ΝΟΔΕ Ξάνθης. Στην συνέντευξη τύπου όμως αποκλείστηκαν όλα τα τοπικά ΜΜΕ και επιτράπηκε η είσοδος μόνο σε Αθηναϊκά ΜΜΕ και κάποια τοπικά ελεγχόμενα από το κόμμα της Πειραιώς. Ο λόγος του αποκλεισμού έγινε προφανής όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους μουσουλμάνους της Θράκης, και ήταν βέβαιο πως τα τοπικά ΜΜΕ θα αντιδρούσαν με ανάλογες ερωτήσεις. Τα «Δίγλωσσα Σχολεία» η πάγια απαίτηση της Τουρκίας ικανοποιείται από την Νέα Δημοκρατία.

Η πρώτη βόμβα για τα δίγλωσσα σχολεία και την αρχή του κακού είχε γίνει πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2009όταν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει στους κατοίκους του Δημαρίου (πομακοχώρι στην Ξάνθη) «θα δίνεται εξετάσεις για δίπλωμα αυτοκινήτου στην Τουρκική μητρική σας γλώσσα» και αυτό ήταν μια απαίτηση από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στην μειονότητα.
Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κιαμήλ Σιτζάκ Εμίν, αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Αυγή», με το οποίο προτρέπει την κυβέρνηση να μετατρέψει τα δεκάδες δημόσια νηπιαγωγεία που λειτουργούν στην περιοχή σε δίγλωσσα. Στο άρθρο αναφέρει  χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά το αίτημα της μειονότητας της Θράκης για ίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων, μπορεί εύκολα να ικανοποιηθεί αφού οι δομές (σχολικές μονάδες), παρά τις ελλείψεις, υπάρχουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι η καθιέρωση νομικά της δίγλωσσης προσχολικής εκπαίδευσης στη Θράκη».
Το αίτημα για δίγλωσσα νηπιαγωγεία έχει σκοπό να ανακόψει την τάση που παρατηρείται σε μουσουλμάνους μαθητές οι οποίοι προτιμούν τα δημόσια σχολεία, που πιστεύεται ότι προσφέρουν μεγαλύτερες δυνατότητες ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία και καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές.
Και εδώ έρχεται το ερώτημα που κανείς στην Θράκη δεν έχει δώσει καμιά απάντηση, και ποια είναι η μητρική γλώσσα των Πομάκων; Ποια είναι η μητρική γλώσσα των Ρομά; Και αφού δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα πως είναι δυνατόν να υπάρχει μητρική τουρκική γλώσσα.
Αυτή την απάντηση την έδωσε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Πομάκοι και Ρομά, το σύνολο των μουσουλμάνων στην Θράκη, είναι Τούρκοι, αφού όπως είπε είναι η γλώσσα που μιλάνε όλοι οι μουσουλμάνοι μέσα στο σπίτι τους.
Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε λίγο παραπάνω αναφέροντας ότι η Τουρκική γλώσσα πρέπει να διδάσκεται όχι μόνο στο νηπιαγωγείο, αλλά και σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το Σκοπιανό, η Νέα Δημοκρατία τελειώνει το θέμα Θράκη

Η Άγκυρα με τα δίγλωσσα σχολεία, έχει σκοπό να δημιουργήσει γενιές μουσουλμάνων στην Θράκη, που ουδεμία σχέση έχουν με την Τουρκία, σε πολίτες με Τουρκική συνείδηση αφού η Τουρκία έχει κατορθώσει σε μεγάλο βαθμό να συνδέσει στα Βαλκάνια το «είσαι μουσουλμάνος είσαι Τούρκος»
Σε αυτό το τουρκικό τόξο από την Τουρκία μέχρι τα δυτικά Βαλκάνια, έχει ένα μεγάλο εμπόδιο, τους Πομάκους. Δεν είναι τυχαίο πως ο Ερντογάν στην τελευταία επίσκεψη του στην Θράκη μίλησε για 350.000 Πομάκους, αδέλφια του. Η λέξη πομάκος ήταν «απαγορευμένη» στην περιοχή τόσο από το Τουρκικό Προξενείο, όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία σαφέστατα αποκόπτει την Αρχαία Μακεδονία από την Ελλάδα, έχει ως φυσικό αποτέλεσμα να αποκόπτει την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού της Θράκης από την Ελλάδα.
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να μην χρειάστηκε να διαχειριστεί το Σκοπιανό που θα οδηγούσε σε διάλυση του κόμματος του, φαίνεται όμως πως θα διαχειριστεί το θέμα της Θράκης που θα του προκαλέσει μικρότερα προβλήματα.
ΠΗΓΗ: https://www.viadiplomacy.gr/klini-ke-to-thema-thraki-o-kiriakos-mitsotakis-paradidi-tous-mousoulmanous-stin-tourkia/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστοιχώς, πάτησαν πόδι καί στό μοναστήρι τής Παναγίας τής Προυσιώτισσας!
Όλοι οι οικουμενιστές - σιωνιστές!
Μπάρες στήν είσοδο μέ barcode , έδιωξαν τόν π. Χρυσόστομο.
Αφύλακτος ο χώρος μέ τά κειμήλεια καί συλλημένος!!!
Η Χάρη Της σάν νά μήν ήταν εκεί όπως ήταν παλιά !!!
Περίεργα πράγματα έβλεπα άκουγα καί μάθαινα από πηγές μου!
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ενημερώστε τόν κόσμο!!!