Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Να περιορίσουν κι άλλο τη χρήση στις καμπάνες..

Σε μία χώρα που από κάθε πλευρά προσπαθούν εχθροί και φίλοι να μας κατασπαράξουν, σε μία εποχή που η οικονομική κρίση δημιουργεί αδιέξοδα και η ηθική και πνευματική κρίση μοιάζει να βαθαίνει όλο και περισσότερο, σε περίοδο που προσπαθούν γνωστά κέντρα να μας απομακρύνουν από την ιστορία και τις παραδόσεις μας, ήρθε μία απόφαση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών που μας βάζει σε περίσκεψη...

Όταν σε λίγο καιρό θα αντηχούν οι γειτονιές της Αθήνας 5 φορές τη μέρα με από την έκκληση σε προσευχή για τους μουσουλμάνους, τότε θα διαμαρτυρηθούν οι προοδευτικοί πολίτες; Θα τρέξει τότε κάποιο ανώτατο θρησκευτικό μουσουλμανικό όργανο να ορίσει τον περιορισμό της από των μιναρέδων προσευχής; 
Με θλίψη διαβάσαμε την είδηση και το σχόλιο που σας παραθέτουμε στη συνέχεια. Αλήθεια όταν μέσα στην Ιερουσαλήμ με τους Εβραίους πολίτες και τους μουσουλμάνους πιστούς ηχούν ασταμάτητα οι καμπάνες των χριστιανικών εκκλησιών, θα έπρεπε οι προκαθήμενοι να βγάλουν εγκυκλίους που θα περιορίζουν και θα απαγορεύουν την χρήση καμπανών; Όχι, γιατί απλούστατα κανείς δεν διαμαρτύρεται.
Πάντως μπράβο στην Αρχιεπισκοπή... Για μία ακόμα φορά αποδεικνύει αυτό που εδώ και καιρό της προσάπτουν διάφοροι κύκλοι... Τελικά τα συμφέροντα ποιων προασπίζεται; Σίγουρα όχι των ορθοδόξων χριστιανών... με τέτοιες εγκυκλίους που εκδίδει....
Διαβάστε για να καταλάβετε. Αναρτούμε όλη την είδηση με το σχόλιο:

Με την εγκύκλιό του 1797/2-7-2013 προς τους ναούς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζητά από τους ιερείς να περιορίσουν δραστικά τη χρήση των καμπανών, «κατόπιν σχετικών διαμαρτυριών, εκφρασθεισών υπό ενίων πολιτών».

Ο κ. Ιερώνυμος ζητά οι καμπάνες να ηχούν συντομότερα και σιγανότερα, ενώ για όσες καμπάνες είναι συνδεδεμένες με τα ρολόγια των καμπαναριών, αυτές να μην σημαίνουν καθόλου την ώρα στις ώρες κοινής ησυχίας και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Συνεπώς, δεν πρόκειται να ακουστούν ξανά οι καμπάνες για τον όρθρο της Κυριακής, οι πένθιμες καμπάνες τα μεσημέρια και τα βράδια της Μεγάλης Πέμπτης και της Μεγάλης Παρασκευής, ούτε και οι αναστάσιμες καμπάνες το βράδυ της Ανάστασης, γιατί θα είναι ώρες κοινής ησυχίας και νύκτα!

Άραγε, πότε θα «χτυπήσει η καμπάνα» για τον Ιερώνυμο και πόσο δυνατά αυτή θα ακουστεί, ανεξαρτήτως ώρας;
ΠΗΓΗ:  http://www.tet-a-tet.gr/κατιδίαν/δεν-«πάει»-τις-καμπάνες-ο-ιερώνυμος  

7 σχόλια:

Γεωργιος είπε...

Αγαπητοι κυριοι/ες του Οπου γης αναρωτιεται κανεις αν θα πρεπει να μας ξαφνιαζουν ολα αυτα.Νομιζω πως οχι. Διαβασα την συνεντευξη ενος ιερεα με 10 παιδια ο οποιος μεταξυ αλλων τονιζει την σωστη τακτικη!!!που ακολουθει η διοικηση της εκκλησιας (βλεπε Αρχιεπισκοπο) σε πολλα θεματα της καθημερινοτητας.Ως χριστινος ορθοδοξος και ειδικα αυτη την εποχη


,θα ηθελα δυναμικη την εκκλησια μεχρι και τον τελευταιο βαπτισθεντα.Το εχουμε αυτο;Η απαντηση ειναι οχι.Ποιοι θα κρατησουν Θερμοπυλες;Ποιος θα ανατιναξει το Κουγκι;Ποιος θα πει το Μολων Λαβε;

Ανώνυμος είπε...

αδελφέ,μην απελπιζόμαστε...
ο Θεός μερίμνησε για το λαό του,όταν δεν είχε ούτε φαγητό,ούτε νερό,ούτε καν "στον ήλιο μοίρα",και δεν θα αφήσει ούτε κι εμάς..παρόλο που είμαστε όπως είμαστε(άθεοι/αμαρτωλοί/εγωιστές/κακόπιστοι/εκδικιτικοί/"παρτάκηδες"/μοναχοφάηδες/αδιάφοροι στον πλησίον ή ότι άλλο δηλώνει ο καθένας πως είναι).
'Αν είχε ο καθένας μας τη δύναμη να κάνει μια προσευχή για τον διπλανό του,και άλλη μιά για τον εχθρό του,να δείς πώς θα γίνονταν τα θαύματα ! δέκα δέκα!
Υπομονή,ακόμα κι άν αργεί,πάντοτε θα ξημερώνει.δέν μας ξεχνά ο καλός Θεός,ευτυχώς.

γιωργος είπε...

Τωρα αν γραψω οτι "η Ελλαδα ποτε δεν πεθαινει" θα θεωρηθω εθνικιστης;Το νιωθω , το βλεπω , το βιωνω καθε μερα αυτο το δολερο και προδοτικο σχεδιο κατα της πατριδας μας. Εσεις; Απο την εποχη του ζιβαγκου μεχρι τωρα προδοσια και παλι προδοσια. Εχω συμπληρωσει τα μισα και ισως παραπανω χρονια της ζωης μου , εχω πανω απο 20 χρονια στη βιοπαλη και προκοπη καμια. Να με χαρακτηριζουν τεμπελη και φουκαρα κανοντας τα 6 τελευταια χρονια 2 δουλειες;Και ακουω το "κριμα, θα χαθουν κανα δυο γενιες Ελληνων".Με την δικη μου γενια , τι γινεται;Ευχαριστω κοι/κες του Οπου γης.

Ανώνυμος είπε...

άντε και πές οτι η δική σου η γενιά καλώς ή κακώς έζησε και μια κάποια "ευημερία",άν όχι προκοπή.
στον 30άρη και στον 25άρη,που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και μάλιστα "απαίδευτος",και ανεκπαίδευτος(ολότελα),μιάς και του στέρησαν την παιδεία,για να τον κάνουν δουλικό υποχείριο,τί να πείς?
πώς να του εξηγήσεις,οτι και εσύ ο ίδιος ευθύνεσαι(όχι άμεσα,αλλά όσο να 'ναι,κάπου φταίς κι εσύ,κι εγώ...) για όλη αυτήν την κατάντια!
τι κουράγιο,ελπίδες,όνειρα να έχει ενας άνθρωπος σε αυτή την ηλικία και μέσα σ'αυτή την κατάσταση...
.....τι να πώ πιά.

γιώργος είπε...

Θα διαφωνήσω στο οτι η γενιά των 25άρηδων ή των 30άρηδων είναι ανεκπαίδευτοι.Με 2 ή 3 ξένες γλώσσες , με πτυχία πληροφορικής και δεν ξέρω εγω τι άλλο , θεωρούνται ανεκπαίδευτοι;Αδιάφοροι στα θέματα που αφορούν την σχέση τους με τον Θεό , ναι.Εγωιστές , υπερήφανοι , φίλαυτοι , ναι.Όχι ανεκπαίδευτοι.Πώς χρησιμοποιούν το indernet για να μάθουν το ένα ή το άλλο και δεν προβληματίζονται για ποιό λόγο κτυπά αυτήν η έρμη καμπάνα;

Ανώνυμος είπε...

ανεκπαίδευτοι στα δύσκολα εννοώ...
τί δουλειά έχουν οι 2-3 ξένες γλώσσες με τα παιχνίδια,τα φέϊσμπουκ και τα λοιπά άχρηστα του διαδικτύου?!
άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
το ίντερνετ,δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο απο το θέαμα(με ότι αυτό συνεπάγεται).
εξυπηρετεί φυσικά και την επικοινωνία μεταξύ μας(πλέον),μιάς και ξεχάσαμε και την απλή καλημέρα(υπάρχουν κι άλλοι λόγοι βέβαια,αλλά τέσπα..)
έτσι λοιπόν πέρα απο το να πληροφορηθείς κάτι,δεν έχει άλλη χρήση! μην αποθεώνουμε τα πράγματα,έλεος!
άλλο ένα βιβλίο,και άλλο ένα σκαπέτι!δεν σημαίνει οτι διαβάζοντας για το σκάψιμο,έσκαψες κιόλας.
οπότε το πόσο καλός ή κακός ή εξοικειωμένος είναι κάποιος με τα ηλεκτρονικά,εμένα το ίδιο μου κάνει,αν δεν δούλεψε ποτέ του και δεν έβγαλε χρήματα να πληρώσει έστω και μια φορά το φαγητό της ημέρας,μην τρελλαθούμε και τελείως με τα media,είπαμε!
όσον αφορά στο θέμα της καμπάνας(διότι ξεφύγαμε λίγο),δυστυχώς το λάθος είναι στους γονείς για εμένα.αν δεν δείξει ο γονιός στο παιδάκι απο μικρό,τί σημαίνει εκκλησία,τί περιμένουμε μετά..?να σέβεται ως ενήλικας τις καμπάνες ή τον κλήρο?

κατ είπε...

Μετα απο αυτο θελετε να πιστεψω οτι ο Ιερωνυμος ειναι Ορθοδοξος??.