Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πάσχα στο Χιούστον των Η.Π.Α.

Χριστός Ανέστη.
Λάβαμε εδώ και λίγες μέρες το παρακάτω mail από το Houston και σας το αναρτούμε μαζί με τη φωτογραφία του. Θα περιμένουμε και από άλλες περιοχές ανάλογα mail στη διεύθυσνή μας opougis@hotmail.com.
Ευχαριστούμε την ακροάτριά μας Άννα Β. για την αποστολή. Το κείμενό της έχει ως εξής:
Χριστός Ανέστη!
Γεια σας και χρόνια καλά και ευλογημένα!
Σας στέλνω φωτογραφία από την ετοιμασία του επιταφίου για την περιφορά.
Το Πάσχα το γιορτάζουμε όσο μπορούμε σύμφωνα με τα ήθη και έθιμά μας. Έχουμε όλες τις ιερές ακολουθίες στα Ελληνικά και Αγγλικά. Την ημέρα του Πάσχα μετά από την Ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας στις 12 το μεσημέρι, στήνουν πασχαλιάτικο γλέντι στην πλατεία της Εκκλησίας μας.  
Πολλά από τα μέλη της εκκλησίας μας γιορτάζουν στα σπίτια τους με φίλους και συγγενείς. Εγώ με την οικογένειά μου πήγαμε σε ένα φιλικό σπίτι με 30-40 άτομα περίπου και θα σουβλίσουμε όχι αρνί φέτος, αλλά κατσικάκι. Ο κάθε ένας ετοιμάζει πάντα κάτι διαφορετικό για το πασχαλινό τραπέζι.
Η ιστοσελίδα της εκκλησίας μας είναι   http://www.stbasil-houston.org
Στις 12 -15 Μαΐου έχουμε το Ελληνικό φεστιβάλ με πραγματικό ελληνικό γλέντι. Χιλιάδες αμερικανοί κατακλύζουν την εκκλησία μας εκείνες τις ημέρες. Η ετοιμασία αρχίζει αρκετούς μήνες πριν και όλοι φυσικά δουλεύουμε εθελοντικά.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το πρόγραμμά σας, αλλά και για όλο το πρόγραμμα της Πειραϊκής Εκκλησίας. Είναι μία όαση που ανακάλυψα τυχαία πριν από μερικούς μήνες και έχω γίνει φανατική ακροάτριά σας. Φυσικά το έχω πει και σε άλλο κόσμο.
Σας εύχομαι να σας δίνει δύναμη και κουράγιο ο Αναστάς Χριστός μας στο έργο που κάνετε. Χωρίς Ορθοδοξία δεν θα υπάρχει Ελλάδα. Πραγματικά πονάμε πολύ για όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα.
Θα ήθελα να σας πω πως το αμερικανικό κανάλι CBS στην εκπομπή 60 minutes έδειξαν το Άγιο Όρος. Θα το δείτε στα links:
Και πάλι σας εύχομαι Χριστός Ανέστη. Ανάσταση για την Ελλάδα μας.
Άννα Βεν. Bur.

2 σχόλια:

Amici S.Demetrio Bologna είπε...

Χριστός Ανέστη, καλησπέρα. Πολύ όμορφο το μήνυμα της κοπέλας. Σε πιο πρόγραμμα αναφέρεται? Πολλές ευχές και από μας στην Μπολώνια Ιταλία.

Όπου Γης - Στις Ορθόδοξες Γειτονιές του Πλανήτη είπε...

Το πρόγραμμα είναι το 60 Minutes του CBS και μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες στα links που μας έστειλε η φίλη μας. Θα χαρούμε να λάβουμε νέα ανάλογα και από εσάς στη Μπολώνια.