Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

... παράδοξο είναι ότι δεν φαίνεται να «έχει πάρει είδηση» ούτε καν η ποιμαίνουσα, όπως λέγεται, Ιεραρχία.

Στις 14 Ιουνίου ο παπά Ηλίας Υφαντής στο προσοπικό του ιστολόγιο δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο απυθυνόμενος στη διοίκηση της Εκκλησίας, που με ελάχιστε εξαιρέσεις, δείχνει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Καμία ενέργεια και πρωτοβουλία, μόνο ευχές και μεγαλοστομίες. Ωραία μας τα έγραψες παππά Ηλία.

Σεβασμιώτατοι,
Το 1987 το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει να πάρει τη, λεγόμενη, εκκλησιαστική περιουσία.
Η Ιεραρχία ξεσηκώνεται. Και καλεί σε συναγερμό κλήρο, μοναχούς και λαό.
Τεράστια διαδήλωση. Είχε μαυρολογήσει το Σύνταγμα από τα ράσα. Καθώς οι ιαχές του πλήθους συναγωνίζονταν με τις πένθιμες κωδωνοκρουσίες.
Είκοσι τρία χρόνια αργότερα το ΠΑΣΟΚ και οι συνοδοιπόροι του ξεπουλούν την Ελλάδα.
Πήραν την εξουσία με τη δεινή εξαπάτηση του λαού. Με το «λεφτά υπάρχουν», προεκλογικά, που μετεκλογικά μεταλλάχτηκε στο «δεν υπάρχει ούτε σάλιο»! Ή το προεκλογικό «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», που μετεκλογικά μεταστοιχειώθηκε σε «βαρβαρότητα, περισσότερη βαρβαρότητα»!
Και, για να δικαιολογηθεί η εξαπάτηση αυτή επιστρατεύτηκε η απάτη του χρέους. Που χέρι-χέρι δημιούργησαν σε βάρος της πατρίδας μας η ντόπια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία και η διεθνής τοκογλυφία.
Και με το πρόσχημα της απάτης του χρέους ψήφισαν την απάτη του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Σύμφωνα, με την οποία η Ελλάδα παραιτείται από την ασυλία των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και των περιουσιακών της στοιχείων.
Διαπράττοντας, έτσι, πέρα από κάθε λογική και ηθική και νομική και συνταγματική δεοντολογία το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας…
Προδοσίας, που σημαίνει ότι η «Ελλάς εάλω»! Όπως το 1453 η Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Το 1922 η Μικρασία. Και το 1974 η μισή Κύπρος…
Και ενώ το «πήραν την πόλη, πήραν την», συγκλόνισε και συγκλονίζει τις καρδιές των Ελλήνων, φαίνεται πως κάποιοι «δεν έχουν πάρει είδηση» για την άλωση και το ολοκαύτωμα της σημερινής Ελλάδας.
Και το πλέον περίεργο και παράδοξο είναι ότι δεν φαίνεται να «έχει πάρει είδηση» ούτε καν η ποιμαίνουσα, όπως λέγεται, Ιεραρχία. Η ίδια, που το 1987, όπως προαναφέραμε, είχε διαρρήξει τα ιμάτιά της για την υλική περιουσία της Εκκλησίας.
Η οποία, τώρα, που ο κίνδυνος και το διακύβευμα είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, όφειλε να κηρύξει συναγερμό. Και να χτυπήσει πανελλαδικά τις καμπάνες. Και να οργανώσει ογκώδη συλλαλητήρια. Προκειμένου να προλάβει το ολοκαύτωμα της πατρίδας και του λαού της. Και όλων των ιερών και οσίων.…
Τη στιγμή που λύκοι βαρείς κατασπαράζουν το λαό και ξεπουλάνε την πατρίδα. Και ο λαός απευθύνει αγωνιώδεις εκκλήσεις και ζητάει τη συμπαράσταση αυτών, στους οποίους είχε εκθύμως συμπαρασταθεί. Για να διαπιστώνει, τώρα, πόσο, ακόμη κι απ’ αυτούς έχει, για μια ακόμη φορά, κατά την άθλια συνταγή των πολιτικών, επονείδιστα εξαπατηθεί.
Κάποιοι μάλιστα ιεράρχες θυμήθηκαν, τώρα, και το τάμα του έθνους. Για να γιορτάσουν, λέει, το 2021, την 200στή επέτειο απ’ την απελευθέρωση…
Αλλά ποια απελευθέρωση; Αυτήν, που κατεδάφισαν οι σύγχρονοι Ηρόστρατοι, με το δουλοκτητικό καθεστώς της χρεοκρατίας! Που, αν δεν ανατραπεί, εδώ και τώρα, θα σημάνει το οριστικό τέλος της ένδοξης πατρίδας μας και του ιστορικού μεγαλείου της.
Είναι περιττό να τονίσουμε ότι η αδιαφορία στις αγωνιώδεις εκκλήσεις του λαού συνιστά απροκάλυπτο συσχηματισμό και συμπαράταξη με το καθεστώς της εσχάτης προδοσίας.
Θα τρίζουν τα κόκαλα του Πατροκοσμά και του Διάκου. Και τόσων άλλων αγίων και ηρώων.
Καθώς βλέπουν την αναισθησία όλων εκείνων, που δεν συγκινούνται απ’ το ολοκαύτωμα πατρίδας και του λαού της.
Και, αναπόφευκτα, συνακόλουθα και της ίδιας της ελλαδικής Εκκλησίας. Της οποίας και αυτής θα σημάνει το οριστικό και ιστορικό της τέλος.….
Όπως και τόσων άλλων χαμένων εκκλησιών και πατρίδων…
παπα-Ηλίας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε και αυτό
http://www.pentapostagma.gr/2011/06/blog-post_7524.htm

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. Ωστόσο, έχω μια "ρητορική" απορία: πόσοι πολίτες μας θα ανταποκρίνονταν σήμερα *23 χρόνια μετά* σε ένα τέτοιο κάλεσμα. Φοβάμαι ότι μέσα σ΄αυτά τα 23 χρόνια η διάβρωση και η αλλοίωση του κοινωνικού -Ορθόδοξου ιστού έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που το να μιλάς για Ιερά και Όσια είναι στην καλύτερη περίπτωση "γραφικό" και στην χειρότερη είναι σαν να μιλάς ξένη γλώσσα. Φώτιση χρειάζεται η Ιεραρχία και οι Πνευματικοί μας Πατέρες, καθώς και αυτοί βρίσκονται σε σύγχυση. Ανθρώπινο είναι.. Υπομονή και προσευχή και ο Κύριος θα δείξει το δρόμο...

Όπου Γης - Στις Ορθόδοξες Γειτονιές του Πλανήτη είπε...

«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

ΑΥΤΟ πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Να αγωνσιτούμε με κάθε μέσο και να κρατήσουμε δυνατή την πίστη μας στο ΘΕΟ! Δεν φτάνουν μόνο οι ευχές! Χρειάζεται και δράση. Τότε, όταν με συντριβή παρακαλέσουμε το Θεό μας, προσευχηθούμε με πίστη και αγωνσιτούμε (με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και την ελευθερία του άλλου)θα μπορέσουμε να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας. Πρέπει όλοι μαζίνα αγωνσιστούμε, όπου και όπως μπορεί ο καθένας. Να μην περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν την αρχή. Όλοι μαζί και ο Θεός μαζί μας!