Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Πως ξέφυγα από τους Πεντηκοστιανούς!

Δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με την εκκλησία, ήμουν Χριστιανή Ορθόδοξη στην ταυτότητα… απλά πίστευα ότι υπάρχει Θεός. Δεν είχα ενεργοποιήσει αυτή μου την πίστη, όπως λαμβάνοντας μέρος στα μυστήρια της Εκκλησίας μας, ή έχοντας πνευματικό, δεν κοινωνούσα (ή μάλλον κοινωνούσα έτσι χωρίς εξομολόγηση -μέγα σφάλμα αυτό-) μία φορά τον χρόνο. Να γνωρίζουμε όλοι πως αν η ψυχή είναι άδεια χωρίς μυστηριακή ζωή και αθωράκιστη από τον πονηρό πλανάται εύκολα και οδηγείται χωρίς εμπόδια στην απώλεια! Έτσι δεν μπορείς να συγκρίνεις το σωστό και το λάθος. Η άγνοια της Αληθείας είναι προϋπόθεση για να μπλέξεις στα πλοκάμια τους.Κάποια στιγμή βρέθηκα εξαιτίας ενός προσωπικού μου προβλήματος σε αδιέξοδο και ήθελα κάπου να πιαστώ. Δεν γνώριζα καταρχήν ποια η διαφορά Ορθοδοξίας και Αίρεσης, τους θεωρούσα τότε όλους ίδιους, όλοι για τον ίδιο Θεό μιλάνε. Έτσι αδαής και ανυποψίαστη χωρίς γνώση για τις πολύ σημαντικές τους διαφορές τους βρέθηκαν στον δρόμο μου οι πεντηκοστιανοί.

Σε κάποιον τηλ. θάλαμο είχαν κολλήσει ένα αυτοκόλλητό τους που έλεγε "θες να γνωρίσεις τον λόγο του Θεού"; και τον αριθμό τους. Σκέφτηκα, γιατί όχι κάτι κακό δεν θα μου έκαναν για Θεό θα μου μιλούσαν αν ήταν να αναπαυθώ και ίσως να λύσω κ το πρόβλημά μου θα καλέσω. Τι έχω να χάσω; Έτσι κάλεσα, και από την άλλη γραμμή ακούω να μου λέει ο "απόστολος"!!! ξέρετε είστε ευλογημένη γιατί έκανα προσευχή για να έρθει κάποιος άνθρωπος που να θέλει να τον διδάξω και να που ο Κύριος μου απάντησε άμεσα. Και με πολύ χαρά μου συστήθηκε σαν αδελφός Χριστιανός. Το συνδύασα και γω αμέσως στο μυαλό μου χάρηκα για την "υποδοχή" πήρα λίγο τα πάνω μου και σκέφτηκα ότι απ’ τον Θεό θα’ναι όντως.

Πιο πριν όμως είχα αρχίσει να βλέπω εντελώς τυχαία(!) -οργανωμένο το έγκλημα του πονηρού- στην τηλεόραση το κανάλι αν το γνωρίζετε Hellas 65 (προτεσταντικό) και είχα αρχίσει να επηρεάζομαι "θετικά";;;;!! σύμφωνα με το λαθεμένο μου κριτήριο. Ένιωθα μία παράξενη «αγαλλίαση…..!»

Ξεκινήσαμε λοιπόν με τον «αδελφό Χριστιανό» κάποια τηλεφωνικά ραντεβού κάθε βράδυ πριν τον ύπνο. Μου είπε ο εν λόγω κύριος να αρχίσουμε να κάνουμε προσευχή κοινή από το τηλ. και σιγά-σιγά μου λέει θα δεις πόσο διαφορετικά θα αρχίσεις να νιώθεις. Εγώ μη γνωρίζοντας τις προσευχές της εκκλησίας μας εκτός από το Πάτερ Ημών και το Πιστεύω δεν είχα πρόβλημα μ’ αυτά που μου έλεγε να επαναλαμβάνω γιατί δεν έβρισκα κάτι το κακό σ’ αυτά. Απλές κουβέντες που αντί να τις πούμε μεταξύ μας τις λέγαμε στον Θεό!!! Με στόμφο όμως και δυνατά. Αλλά ποιον Θεό;! Μου διάβαζε κάποια εδάφια από την Αγία Γραφή και μου τα ανέλυε με τρόπο που με έπειθε. (Μετά κατάλαβα ότι έχουν και δικές τους Αγίες Γραφές και φυσικά καμία σχέση με τις ορθόδοξες ερμηνείες φάσκουν και αντιφάσκουν και παρερμηνεύουν τα πάντα! αλλά εγώ πρόβατο επί σφαγήν....). Πέρασαν οι μέρες, και άρχισα να νιώθω μέσα μου μια "γαλήνη" και "ηρεμία" περίεργη ένα πράγμα που ποτέ δεν είχα ξανανιώσει, λες και ήμουν σε νιρβάνα δεν αντιδρούσα σε τίποτα κακό, (δαιμονική ηρεμία) δεν είχα νεύρα ούτε καν τα φυσιολογικά!! Ένιωθα ότι αγαπούσα όλο τον κόσμο!! (για μιλήστε και βρίστε στο δρόμο ένα Ιεχωβά που μοιράζει την Σκοπιά θα σας αντιγυρίσει κουβέντα; Όχι βέβαια γιατί απλά βρίσκεται σε «δαιμονική ύπνωση». Αυτό το τονίζω γιατί πολλοί λένε μα οι Χριστιανοί είναι θηρία μπροστά σε αυτούς που είναι όλο ευγένεια και καλοσύνη. Μη γελιέστε αδελφοί μου είναι υπνωτισμένοι και καλά δεμένοι κάτω από την επήρεια των πονηρών πνευμάτων και αυτό γιατί δεν έχει ανάγκη ο πονηρός να τους πειράξει άλλο γιατί απλά τους έχει κάνει δικούς του βάζοντάς τους στην αίρεση. ΚΑΙ οι Χριστιανοί δοκιμάζονται και περνούν από καμίνι γιατί δεν έχει καταφέρει να τους βγάλει από την οδό της σωτηρίας γι’ αυτό και μας παλεύει με διάφορους τρόπους λυσσαλέα. Σας το λέω εκ πείρας.

Με τον καιρό δεν μ' ενδιέφερε τίποτε, μόνο να μιλήσω μαζί του για τον Θεό και να κάνουμε την κοινή μας "προσευχή"! η οποία προσευχή το φωνάζω και το τονίζω ήταν ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΗΡΟ αλλά ούτε και ο ίδιος προφανώς μπορούσε να το δει χωμένος εκεί που βρισκόταν. Φώναζε από το τηλ. Κύριε Κύριε και τα γνωστά που λένε και στις συγκεντρώσεις τους και για Παναγία και Αγίους κουβέντα! Δυστυχώς εγώ αυτό δεν το κατάλαβα ούτε στιγμή και δεν το παρατήρησα καθόλου αλλά και να τόβλεπα δεν θα μ' ενοχλούσε και ιδιαίτερα τότε γιατί δεν το θεωρούσα και καμία σημαντική διαφορά!!

Ήρθε και η στιγμή της γνωριμίας από κοντά. Πέρασε από τον χώρο που εργαζόμουν τότε μου συστήθηκε μαζί με την οικογένειά του και μου έδειξε με τον τρόπο του ότι είμαι σχεδόν μέλος της!! τόσο καλά και αγαπημένα!! Ήδη λοιπόν είχε γίνει η «καλή αρχή», είχαν κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και την συμπάθειά μου το σωστό έδαφος για ν' αρχίσει ο ουσιαστικός προσηλυτισμός μου.

Συνέχισα για 1 1/2 μήνα περίπου την καθιερωμένη βραδυνή "προσευχή" -επίκληση ώσπου "ξαφνικά"!!! ένα βράδυ την ώρα που διάβαζα την Αγία Γραφή μόνη μου κατόπιν δικής του καθοδήγησης, αισθάνθηκα να χάνεται η γη κάτω από το πόδια μου. Αισθάνθηκα να μπαίνει κάτι από το κεφάλι μου και να κυριεύει όλο μου το σώμα και τη σκέψη. Δεν ήξερα που βρισκόμουν και που πάταγα σοκαρίστηκα, λέω τι γίνεται, τι έπαθα ξαφνικά; Ένοιωσα ένα black out, Πετάω στην κυριολεξία την Αγ. Γραφή από τα χέρια μου, νιώθωντας ότι δεν έχει καμία αξία, και αρχίζω να αμφιβάλλω για την έννοια του Θεού και ό,τι αυτό συνεπάγεται, κάτι που ποτέ δεν σκέφτηκα, δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ή άρνηση για την πίστη μου άσχετα αν δεν την είχα ενεργή. Η αμφιβολία μου αναφερόταν ακόμα όμως και γι' αυτούς, ποιοι είναι, τι είναι που ξέρω τι μου λένε και αν είναι αλήθεια όλα αυτά και διάφορα τέτοια. Εννοείται ότι αμφέβαλλα και για την πίστη που είχα βαπτιστεί. Για το μόνο πράγμα όμως που δεν είχα πάθει σύγχυση ήταν για την αξία της Παναγίας μας, (μεγάλη η Χάρη της δεν το επέτρεψε)! Ένιωθα ότι άνοιξε το κουτί της Πανδώρας στο μυαλό μου και σκόρπισε ένα μεγάλο σκοτάδι.

Αμέσως παίρνω τηλέφωνο τον αιρετικό λέγοντάς του τα συμπτώματά μου. ΚΑΙ εδώ είναι η έκπληξη και το σημαντικό της ιστορίας: Μου λέει ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1ο ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΙΣΤΗ!!!!!! Μην ανησυχείς, ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ, είσαι σε πολύ καλό δρόμο, ήρθε η ώρα να έρθεις στην συγκέντρωσή μας να γνωρίσεις κ τους άλλους αδελφούς από κοντά που όλοι μαζί θα προσευχηθούμε για την στερέωσή σου.!!!!!!

Ακούστε λοιπόν τι συμβαίνει εδώ: (Δια μέσου των δαιμονικών επικλίσεών τους καταφέρνουν να σπείρουν το χάος στην ψυχή του ορθόδοξου Χριστιανού με τα δαιμόνια που του στέλνουν, βάζοντάς του την αμφιβολία της ορθοδόξου πίστεως του η οποία αμφιβολία εδραιώνεται, και τέλος αναιρείται από τον ίδιο φυσικά, αφού συνεχίσει την επαφή του με την αίρεση, και με βούλησή του όταν έρθει η ώρα και η ψυχή έχει κάνει την στροφή της τον «βαπτίζουν» εξ αρχής στο όνομα της Αίρεσης! Έτσι γίνεται και επίσημο μέλος της!)

Όμως ας συνεχίσω. Μόλις το άκουσα αυτό μού’ κανε εντύπωση βέβαια πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει πραγματικά κάτι τέτοιο; μου το επιβεβαιώνει όμως ξανά. Ανακουφίζομαι προσωρινά με το λόγο του, του ξαναλέω όμως ότι αμφιβάλλω και γι’ αυτούς. Μου λέει με χαρά!! (σίγουρος ότι έχει την αλήθεια), -δεν πειράζει, κανένα πρόβλημα, αύριο θα έρθεις στην συγκέντρωση που πρόκειται να κάνουμε όλοι οι αδελφοί να τους γνωρίσεις, θα δεις και άλλα άτομα εκεί που ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και βρήκαν τον δρόμο τους με τα ίδια συμπτώματα τα δικά σου. Θα το ξεπεράσεις άμεσα. Εγώ θα τους έχω ενημερώσει να κάνουμε όλοι μαζί προσευχή για σένα να γίνεις δυνατή στην πίστη (!!!!) - και επειδή όπως μου λες αμφιβάλλεις, πριν φύγεις από το σπίτι σου κάνε την προσευχή σου στον Κύριο και παρακάλεσέ τον να σου δείξει τον ορθό δρόμο και Κείνος θα σε οδηγήσει.

Έλα όμως που ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη.! Έκανα όπως μου είπε με τη διαφορά ότι εγώ εντελώς καλοπροαίρετη και θύμα έκανα την προσευχή μου στη Παναγία μας και στον αληθινό Θεό που γνώριζε ότι έπεφτα στην παγίδα, και όχι στον δικό του "Θεό" που εκείνος μου υποδείκνυε τόσο καιρό! ΚΑΙ ο Θεός άκουσε την προσευχή μου, είδε την ταλαιπωρία μου, και θαυματουργικά επεμβαίνει και σώζει το απωλωλός!!!

Πηγαίνω στην συγκέντρωση.

Πριν φύγω από το σπίτι μου μιλάω με μία φίλη και της λέω που θα πάω και τι θα κάνω. Εκείνη λίγο προβληματισμένη, αλλά χωρίς να ασχοληθώ και πολύ το γιατί, μου ζητάει να της δώσω τη διεύθυνση κι χωρίς να μου πει τίποτε άλλο κλείνουμε το τηλ. (Εδώ είναι και το ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ!).

Κατεβαίνω κάπου στην Πειραιώς, μπαίνω σε μία ψυχρή αίθουσα, ήταν η βάση τους, πλήθος κόσμου με περίμενε με ανυπομονησία. Είχαν όλοι ενημερωθεί για την κατάστασή μου. Οι περισσότεροι νέα παιδιά (δυστυχώς!). Σας τονίζω ότι η ψυχολογική μου κατάσταση ήταν πολύ άσχημη σωστό ράκος και με έντονα ψυχοσωματικά προβλήματα που ποτέ πριν δεν είχα. Με καλοσωρίζουν, με αγκαλιάζουν διάφοροι "σωσμένοι", από ναρκομανείς μέχρι ασθενείς που θεραπεύτηκαν από καρκίνο (αυτό μη μας κάνει εντύπωση ο πονηρός παίρνει πολλές φορές την μορφή αγγέλου για να πείσει..) και ξεκινάει η ομιλία. Ανεβαίνει στον άμβωνα ένας κήρυκας, πίσω του ένας μεγάλος σταυρός, εικόνες πουθενά.

- Μαζευτήκαμε όλοι εδώ σήμερα (ήταν γύρω στα 100 άτομα!!!) να προσευχηθούμε για την αδελφή μας που βρίσκεται στο στάδιο της αμφιβολίας, κ ήρθε η ώρα να εδραιωθεί στην πίστη ΜΑΣ γι' αυτό ας αρχίσουμε όλοι την προσευχή!!

Όμως ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ!!!!

Γονατίζουν όλοι, μαζί τους και γω με μια φίλη που ήρθε μαζί μου για να με στηρίξει, κι αυτή αδαής, και αρχίζουν να καλούν τον Θεό, με τα χέρια ψηλά και δυνατά. Εγώ είχα χαζέψει, πρώτη φορά έβλεπα τέτοια κατάσταση αλλά παρ' όλα αυτά γονατισμένη συνέχιζα.

Δεν περνάνε 10 λεπτά, και μπαίνει ξαφνικά μέσα η φίλη που είχα μιλήσει μαζί της πριν φύγω από το σπίτι όπως σας είπα παραπάνω. Μετά το τηλεφώνημα μαζί μου, επικοινωνεί με μια άλλη κοινή μας φίλη, και της λέει ότι εκεί που πάω, κάτι της θυμίζει η διεύθυνση και κείνη μόλις το ακούει της αναφέρει ότι εκεί είναι στέκι των πεντηκοστιανών, των οποίων είχε πέσει θύμα παλαιότερα και η ίδια!!!! κ της λέει πως πρέπει να επέμβει ΑΜΕΣΑ να με πάρει από κει! Δεν χάνει ευκαιρία, μπαίνει στην αίθουσα και διακόπτει με το έτσι θέλω την τελετή. Έρχεται κατά πάνω μου και με ύφος που δεν σήκωνε αναβολή με διατάσσει να σηκωθώ αμέσως να φύγουμε. Προσπαθώ να της πω με τρόπο να πάψει να φωνάζει γιατί με προσβάλλει και εκείνη φτάνει σε σημείο να με «απειλήσει» πώς αν δεν σηκωθώ ΑΜΕΣΩΣ από εκεί δεν θα έχω καλά ξεμπερδέματα. Φοβήθηκα, σάστισα, δεν είχα περιθώρια, στην αίθουσα παγωμάρα, δεν τόλμησε κανείς να την εμποδίσει, με τραβάει έξω με το ζόρι και πριν προλάβω να καταλάβω τι συμβαίνει βρίσκομαι εκτός αίθουσας με τη φίλη να προσπαθεί να μου ανοίξει τα πλανεμένα μου μάτια λέγοντάς μου πού έμπλεξα και τι σημαίνει πεντηκοστιανοί. Μου τόνισε την έλλειψη των εικόνων και πιστέψτε με τότε άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι πραγματικά τόσο καιρό δεν υπήρχε αναφορά από κείνους για τους αγίους μας κι την Παναγία μας. Ειλικρινά σας μιλάω δεν είχα πάρει ΤΙΠΟΤΑ ΧΑΜΠΑΡΙ από την παγίδα. Την Παναγία την θεωρούν μία απλή γυναίκα και τους Αγίους ένα τίποτα. Θυμάμαι ότι είχα πει στον αιρετικό ότι είχα τάμα να πηγαίνω κάθε χρόνο στην Τήνο και μου είπε ότι δεν σημαίνει τίποτε το τάμα αυτό. Εκεί αντέδρασα αλλά και πάλι το προσπέρασα. Πέρα από την καραμέλα του «Κυρίου» δεν προτείνουν ούτε εξομολόγηση, ούτε μετάνοια μέσω πνευματικού παρά απευθείας σηκώνοντας τα χέρια ψηλά και σε έντονη παράκρουση φωνάζουν όλοι μαζί (χάβρα των Ιουδαίων) και καλούν τον Θεό να τους συγχωρέσει επιτόπου!!! Βρίσκονται σ’ άλλη σφαίρα εκείνη τη στιγμή και φαίνεται καθαρά ότι δεν επικοινωνούν με το περιβάλλον.

Ο Θεός ενέργησε ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ μέσω της φίλης μου. Δοξασμένο το Όνομά του και Δόξα στην Παναγία μας που με τις μεσιτείες της και την αγάπη της με έσωσε, επειδή με λυπήθηκε. Ερχόμενη στο σπίτι αμέσως έπεσα στα γόνατα και ζήτησα συγχώρεση από την Χάρη της γιατί δεν ήξερα. Δεν πιστεύω ότι αν αυτή η προσευχή των 100 «δαιμόνων» έφτανε στο τέλος της εγώ τώρα θα ήμουν εδώ και θα σας έλεγα την ιστορία μου. Σίγουρα δεν θα ήμουν ορθόδοξη!

Έτσι έφυγα από κει, αλλά θυμηθείτε ότι εγώ μέσα μου ήμουν χαμένη. Ξεκίνησε λοιπόν πρώτα ένα κυνηγητό από μέρους τους να με παίρνουν τηλ. να παίρνουν την οικογένειά μου, τη μητέρα μου να θέλουν να με συναντήσουν, δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι έχασαν μέσα από τα χέρια τους το θύμα τους. Κάποια στιγμή σταμάτησαν αφού τους απειλήσαμε οικογενειακώς! (Οι γονείς μου όλο αυτό το διάστημα έβλεπαν τη διαφορά μου, αλλά εγώ δεν άκουγα κανέναν και ας μου έλεγαν διάφορα).

Από εκείνη την ώρα έκλεισε μεν ένας κύκλος ξέφυγα από τον πνευματικό θάνατο και τη μεγάλη άβυσσο αλλά ήρθε η σειρά του πνευματικού πολέμου. Ένας πόλεμος λυσσαλέος και αδυσώπητος, γιατί είχα δώσει έδαφος και δικαίωμα στον πονηρό, από εκείνο το βράδυ που πέταξα από τα χέρια μου την Αγ. Γραφή. Άρχισαν να με κυριεύουν τρελές σκέψεις, να με παλεύει με χίλιους δύο τρόπους, με αϋπνίες, φοβίες, να με κυνηγούν σκιές, ν’ ακούω φωνές, να θέλω να κρυφτώ απ’ όλους και όλα γιατί απλά φοβόμουν και τη σκιά μου. Μέρα με τη μέρα ένιωθα και χειρότερα, έπαψα να τρώω, φοβόμουν να πλυθώ, να κοιμηθώ γιατί νόμιζα ότι θα πεθάνω, έχασα αρκετά κιλά και σε 2 μήνες περίπου από τότε είχε γίνει σκιά του εαυτού μου. Παράτησα την δουλειά μου γιατί απλά δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω. Καταλάβαινα όμως σιγά-σιγά ότι όλο αυτό δεν ήταν τυχαίο και προήλθε από κείνες τις τηλεφωνικές προσευχές, από εκείνο το φοβερό βράδυ που πέταξα την Αγ. Γραφή. Όμως προσευχόμουν όλη την ώρα κ όλη μέρα, εκεί έμαθα τι θα πει η δύναμη της προσευχής. Πήγα σε γιατρό προσπάθησε να μου πει να πάω σε ψυχίατρο και να πάρω και κάποια χάπια (δεν περίμενα κάτι άλλο άλλωστε, ιατρικώς η κατάστασή μου ήταν ψυχασθενική) όμως εγώ ήξερα την αιτία του κακού, το ένιωθα κάθε στιγμή στο πετσί μου. ΚΑΙ κατάλαβα ξεκάθαρα ότι σε άλλον γιατρό θα πρέπει να στραφώ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ.

Έτσι βρήκα τον πνευματικό μου (που πάντα θα τον ευγνωμονώ για την αμέριστη αγάπη και βοήθειά του) εξομολογήθηκα, μου εξήγησε ότι πραγματικά όλο αυτό το είχα πάθει από τις δαιμονικές προσευχές τους, και με την ευλογία του άρχισα να κοινωνώ τακτικά. Όμως αυτό ήταν ένας πραγματικός γολγοθάς γιατί όσο νάρθει εκείνη η ώρα εγώ πέθαινα με πολλούς και διαφόρους τρόπους. Πολλές φορές καθόμουν ακινητοποιημένη χωρίς να μπορώ να σηκωθώ από την καρέκλα μου!! Κ αυτό είναι το πιο ανώδυνο. Η κατάσταση που βίωνα ήταν σχιζοφρενική. Με πολύ κόπο κατάφερνα να πάρω το «φάρμακο» της ασθένειάς μου γιατί ο πόλεμος που μου γινόταν μέσα μου ήταν φοβερός. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτά που ένιωσα απλά πιστεύω ότι η κόλαση είναι κάπως έτσι. Προσέξτε: δεν ήμουν δαιμονισμένη (ευτυχώς δεν επέτρεψε ο Κύριος) απλά είχα τόσο έντονη επιρροή γιατί ξέφυγα από τη μεγάλη παγίδα αλλά ο πονηρός δεν θα με άφηνε από τα νύχια του έτσι εύκολα). Η μάχη ήταν φοβερή. Και αν κάποια φορά σταματούσαν για πολύ λίγο τα έντονα συμπτώματα αισθανόμουν ένα ράκος και φοβερή κούραση από την συνεχή πάλη! ΚΑΙ αυτό συνέβαινε ασταμάτητα όλη τη μέρα!! Όσοι ξέρουν τι εστί αυτό θα καταλάβουν. Δεν υπάρχει λογική σ’ αυτόν τον πόλεμο μόνο η «λογική» του Θεού μπορεί να με νοιώσει.

Με τον καιρό και μέρα με τη μέρα είχα και μια μικρή βελτίωση… κάθε στιγμή που έκανα κάτι παραπάνω από την προηγ. μέρα ήταν και μια μικρή νίκη, το έβλεπα ότι ο Θεός σιγά-σιγά με σήκωνε, άρχισαν να φεύγουν οι αμφιβολίες, να συνέρχομαι, να εντάσσομαι στο σύνολο, να βγαίνω λίγο από το σπίτι, να έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους. Γιατί όλο αυτό το διάστημα ήμουν σχεδόν απομονωμένη γενικά και ουσιαστικά.

Με το μόνο φάρμακο που λέγεται ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, στάθηκα στα πόδια μου, μου πήρε όμως αρκετό καιρό, και για να συνέλθω τελείως και να απαλλαγώ από τους εφιάλτες μου πήρε γύρω στα 10 ολόκληρα χρόνια!! Που σημαίνει ότι μερικές φορές και σε ανύποπτο χρόνο ερχόντουσαν πάλι κάποια «υπολείμματα» ίσα-ίσα να μου θυμίζουν το μεγάλο έλεος του Κυρίου στη ζωή μου. Μεγάλη εμπειρία αυτό το ταξίδι που όμως πραγματικά δεν θα θελα ούτε ο εχθρός μου να το κάνει. ΚΑΙ όλα αυτά από ένα απλό τηλεφώνημα! Μια ματιά σε μια εκπομπή κ έτσι ξεκίνησαν όλα.

Αγαπητοί αδελφοί όλα αυτά σας τα διηγήθηκα μόνο και μόνο προς Δόξαν Θεού. Προσέχετε σας θερμοπαρακαλώ με πόνο ψυχής και Αγάπη Χριστού μην μπλέκεστε στην παγίδα τους, δεν ξέρετε τι σας περιμένει, η πύλη της Κόλασης είναι δελεαστική και αν την αποφύγετε με την Χάρη του Θεού, η μάχη μετά θάναι μακροχρόνια και δύσκολη, επώδυνη, σκληρή με φοβερό ψυχικό κόστος. Δεν είναι απλό. Μια μικρή πορτίτσα να βρει ο εχθρός θα εισχωρήσει και η ζημιά μπορεί να είναι χωρίς διόρθωση. Μην παρακολουθείτε εκπομπές είτε τηλεοπτικές είτε ραδιοφωνικές, που σας καλούν να πάρετε τηλ. να αγοράσετε την Αγία Γραφή τους!! και καλά για να ζήσετε και σεις την απόλυτη «ευτυχία» που ζουν αυτοί που σας παρουσιάζονται σαν «σωσμένοι». ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ, πρώτα απ’ όλα ψυχικός και κάποτε και σωματικός ναι συμβαίνει κ αυτό μη σας κάνει εντύπωση!! Γι’ αυτό μην στέκεστε καθόλου, ούτε σε εκπομπές, ούτε στο δρόμο αν σας σταματούν διάφοροι να σας διδάξουν τον Κύριο. Ο Κύριος έδειξε ο Ίδιος τον Ορθόδοξο Δρόμο και μείνετε εκεί. Θυμηθείτε: Το Άγιο Φως βγαίνει ΜΟΝΟ στους Ορθοδόξους. Σταθείτε σ’ αυτό και σκεφτείτε σοβαρά.

Θωρακιστείτε με τα μυστήρια της εκκλησίας μας, κλείστε τα αυτιά σας και τις πόρτες σας στο κάθε αιρετικό κάλεσμα, μία είναι η Αλήθεια η Ορθοδοξία! Κ αυτό το πιστεύει πρώτα απ’ όλα ο εχθρός!!!! Γι’ αυτό και την πολεμά!
Εύχομαι εκ βάθους καρδιάς Καλό Παράδεισο, και Καλή απολογία και να μας δίνει ο Θεός διάκριση να καταλαβαίνουμε την πλάνη. Μακάρι η ιστορία μου να γίνει αιτία να ξεφύγει έστω και μία ψυχή από τα δίκτυα τους πριν να είναι αργά!
Σας ευχαριστώ
Με αγάπη Χριστού
Φ.Λ.
πηγή: http://www.egolpion.com/xefuga_penthkostianous.el.aspx

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσεχετε διοτι τα ψεματα που αναφερατε παραπανω ειναι μεγαλα... Αμφιβαλω οτι οντως σας συνεβηκε κατι τετοιο και η γραφη που εχουν αυτοι οι αιρετηκοι οπως τους αποκαλειτε ειναι του βαμβα ορθοδοξου αρχημανδρητη για πια αλλα γραφη μιλατε και κατι αλλο οταν επικαλεισε τον θεο τον ζωντα φυσικο εινσι οτι ο σατανας θα βρεθει εμποδιο ητε φιλες ειναι αυτες ειτε φοβος.. Αλλα αυτα δεν εχουν σημασια γιατι πιστευω οτι λες ψεματα και απλα η παπας εισαι και σκαρφηστηκες αυτην την ιστιρια ..αααα και κατι αλλο και τον ιησου τον βριζαν και τον χλευαζαν και εκεινος δεν αντιδρουσε και εκεινος ηταν υπνοτησμενος;;;; με δαιμονια;;;; οπως προανεφερες;;;; και προσεχε μην βρεθεις θεομαχος...

Ανώνυμος είπε...

Πολλύ σωστά λέει
Σατανάδες μας απειλείτε κιόλας.
Ψώφος και θάνατος σε εσας
και την κωλοαίρεση σας.

λίνα είπε...

Αν αναρωτιέστε πώς θα ξεχωρίσετε τους αιρετικούς απο τους Ορθόδοξους που έρχονται να σας μιλήσουν, ένα πράγμα προσέξτε μόνο: ο Ορθόδοξος ποτέ δεν θα σας πλησιάσει απο μόνος του για να σας μιλήσει για τον αληθινό Θεό. Γιατί ο αληθινός Θεός, δε βάζει στρατιωτάκια να παίρνουν κόσμο απο πίσω για προσυλητισμό. Μας δίνει την ελευθερία της επιλογής και περιμένει εμάς να τον πλησιάσουμε. Όλοι οι υπόλοιποι που θα έρθουν να σας προσκαλέσουν- μιλήσουν για... πίστη, είναι αιρετικοί. Έτσι ξεχωρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Λινα τοτε γιατι ειπε ο Χριστος οτι οποιος ντραπει και δεν ομολογησει τον Κυριο θα ντραπει για αυτον και ο Χριστος?
Η γιατι ειπε πηγαινετε και μαθητευστε τα εθνη?Πως θα μαθητευσουμε χωρις ευαγγελισμο?
Λυπαμαι αλλα ειναι γραμμενο οτι αν δεν ξεπερασουμε την ευσεβια των φαρισαιων δεν θα μπουμε στη βασιλεια του Θεου!

Ανώνυμος είπε...

πνευματική δυναμη να εχουμε ολοι μας και καλη συναχεια σε ολουσ τουσ πιστους και σε εσασ ποθ ζησατε αυτην την ιστορια και τα ειπατε πολλη σωστα !!!

Ανώνυμος είπε...

κυρια μου μονο που μεσα στην νυχτα μιλουσατε με εναν αντρα αυτο δειχνει ποσο αδαης ειστε γενικα και τυφλη προς την ζωη σας.ειπατε παραπανω οτι εαν βρισετε εναν μαρτυρα του ιεχωβα δεν θα σας ανταποδωση επειδη εχεθ μια δαιμονικη ηρεμια δηλ εαν ανταπεδιδε θα ηταν παρα θεου ανοητο τελειος το σχολιο σας.η ορθοδοξη εκκλησια εχει αιματοβαμενη ιστορια οι μαρτυρες του ιεχωβα ποτε δεν αναμηχτηκαν σε πολεμους.ξερετε ποιο βρισκω πολυ αστειο στην ορθοδοξεια την αναμειξη της σε πολεμους η γελοιοτητα το να ευλογουν οι ρωσοι παπαδες τα οπλα τους και οι ουκρανιι παπαδες τα δικα τους. δεν εχει προηγουμενο ειναι οι αγαπη που διδαξε ο ιησους μαλλων.το κυριο χαρακτηριστηκο γνωρισμα των χριστιανων ειναι η αγαπη αγαπη με πολεμους στο ονομα του χριστου δεν υπαρχη παρα μονο μισος

Ανώνυμος είπε...

καποιοι αναφερουν οτι δεν πρεπει να κυρητουμε οτι ενας ανθρωπος απο μονος του θα ερθει στον θεο τοτε ο χριστος γιατι εγραψε αυτα τα καλα νεα της βασιλειας θα κυρηχτουν σε ολοι την γη για μαρτυρια σε ολα τα εθνη και τοτε θα εθει το τελος ματθαιος 24:14προσεξτε ειπε ο χριστος προς μαρτυρια οχι για απστροφη απο τα πιστευω τους.αρα το κυρηγμα στους ανθρωπους ειναι επιτακτικο τωρα στον καιρο του τελους.ξετετε διαβαζωντας τα σχολια σας διακρινω σε καποιους μισος και σε αλλους απλως μια τυφλη πιστη χωρις χειροποιαστα επιχειρηματα.ο ιησους ειναι υπηρετης του ζωντανου θεου πραξεις 4:30. και μετα την χιλιετη βασιλεια ο χριστος θα υποταχθει σε εκεινον που υπεταξε τα παντα σε αυτον ωστε να ειναι ο Θεος τα παντα για ολους 1κορινθιους15:28 προσεξτε τι λεει ο παυλος υποταγη του χριστου στον Θεο αρα ο χριστος ειναι πολυ κατωτερος απο τον δημιουργο ξεκαθαρα πραγματα καθως επισης οτι ο Θεος θα ειναι τα παντα για ολους και οχι οι τριαδα θα ειναι τα παντα για ολους.μελετηστε εκτενος την γραφη και ανοιξτε την καρδια και την διανοια σας προς τον εναν και μοναδικο Θεο τον ΙΕΧΩΒΑ ψαλμοι145:18ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

re paidia exw mperdefti twra :p kai ta thavmata aftoi oi anthropoi pos ta kanoune?
k oi mathites tou ihsou den ekanan thavmata?
e tote emis giati dn mporoume ?? :(

Ανώνυμος είπε...

Οι μαθητες μπορούσαν να κανουν θαύματα γιατί ειχαν μέσα τους το αγιο πνευμα το οποίο δόθηκε στους μαθητές την ημέρα της πεντηκοστης...το ίδιο μπορεί να κάνει και για σας ο Θεός αν του το ζητήσετε και αυτός μέσα από εσάς θα κάνει θαύματα και άλλα θαυμαστά πραγματα σε αυτον τον αιωνα,αν του το επιτρέψετε φυσικά και τον δεχτειτε στις καρδιές σας....

Ανώνυμος είπε...

προσοχη

Ανώνυμος είπε...

οποιος αληθινα ειναι ταπεινος και εχει θεο μεσα του δεν ασχολειται με επιδεικτικες προσευχες και δηθεν αγαπες. Τους φαγαμε στη μαπα ολους αυτους τους "καλους"χριστιανους που μεχρι να σε παρουν με το μερος τους νομιζεις οτι ειναι αγγελοι αλλα αν δεν το κατορθωσουν κανουν πως δεν σε ξερουν. Λογια και ιστοριες με ιδιοτελη σκοπο. Ο αληθινος και καλος ανθρωπος αγαπα τον αλλον οπως ειναι και δεν προσπαθει να τον αλλαξει με την ηλιθια δικαιολογια οτι βρηκε την αληθεια. Προσεξτε συνανθρωποι ο,τι λαμπει δεν ειναι χρυσος

Ανώνυμος είπε...

Ανθρωποι,ανθρωποι βρειτε το θεο μεσα σας και μην τον ψαχνετε σε ουτοπικες και συναμα επικινδυνες καταστασεις.Ολοι αυτοι οι"ανθρωποι του θεου" ειτε ειναι αποτυχημενοι ειτε ειναι φιλοδοξοι ειτε ειναι βλαμμενοι. Φυσικα ειναι και δυστυχισμενοι γιατι ειναι υποχειρια του καθε πρεσβυτερου,ποιμενα ή και εγω δεν ξερω πως τους ονομαζουν ολους αυτους. Οταν δεν μπορεις να εισαι ελευθερος δεν εχει νοημα η ζωη σου και μην πιστευετε τα καλοστημενα παραμυθια τους του τυπου ¨"εγω ημουν αμαρτωλος,ζουσα στην αμαρτια και τωρα ειμαι ηρεμος,πραος και ολες αυτες τις αρλουμπες. Το αλλο παλι θα με δει ο κυριος που κανω βαδισμα με τις φορμες και οχι με φουστα και θα με στειλει στο "πυρ το εξωτερο" και κατα τα αλλα ας τρωω τη σαρκα του αδερφου μου. Α,και κατι αλλο ο κυριος θα τους αρπαξει πριν απο τον αντιχριστο γιατι αυτοι ειναι σωσμενοι. Μα ποσο χαμηλα μπορει να πεσει κανεις απο την επαρση και τον εγωισμο και τα δικαιολογει ολα αυτα παρερμηνευοντας και μεταφραζοντας τη γραφη οπως τον συμφερει. Γεροντες ορθοδοξοι με πολυ ασκητικο αγωνα που αυτοι ουτε να φανταστουν δεν μπορουν οχι να κανουν και ειχαν ταπεινωση και ελεγαν να ζουσαν στα χρονια τα δυσκολα για να δωσουν λογο και μαρτυρια στον Κυριο και αυτοι θα αρπαγουν λεει. Τα συμπερασματα δικα σας. Ουτε για αστειο μην ερχεστε σε αντιπαραθεση ή διαλογο μαζι τους ειναι ακρως επικινδυνοι.Αγνοηστε τους.

Ανώνυμος είπε...

Ιεχωβαδες,πεντηκοστιανοι και δε συμμαζευεται,γεμισε ο τοπος απο απεσταλμενους του θεου. Καλα εσεις δεν εχετε δουλεια στα σπιτια σας παρα μονο γυρνατε και πριζετε τον καθε ενα ανθρωπο? Σωθειτε εσεις και αφηστε μας στην ησυχια μας, ειστε εκνευριστικοι και ψευτικοι απο την κορφη ως τα νυχια. Και χρονια να σας κανει κανεις παρεα αν δεν τον προσηλυτισετε εξαφανιζεστε και παει η φιλια πανε και ολα. Απο εκει να καταλαβεις για τι ατομα μιλαμε. Αφηστε τις φανφαρες και τα μεγαλα λογια οι πραξεις ειναι αυτες που βλεπει ο αλλος. Λυπαμαι που σας γνωρισα αλλα δεν θα ξανασυμβει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειαζονται εντασεις ολοι ειμαστε πλασμενοι απο εναν δημιουργο. Ας σεβομαστε τη διαφορετικοτητα του αλλου ακομα και αν δεν συμφωνουμε με αυτην. Μην προσπαθειτε να φερετε στο δρομο σας καποιον με το ζορι,αυτο δεν ειναι αγαπη. Αγαπηστε αληθινα φερθειτε στον αλλον οπως θα θελατε να σας φερθουν. Οχι υβρεις και κακοι χαρακτηρισμοι. Η ζωη βρε παιδια ειναι τοσο συντομη γιατι να μην τη ζησουμε ευτυχισμενα? ΑΓΑΠΗ,ΑΓΑΠΗ,ΑΓΑΠΗ. Χωρις αυτην δεν υπαρχει ζωη. Να ειστε ολοι καλα

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ φωτιά και τσεκούρι στους αιρετικούς

Ανώνυμος είπε...

η δαιμονικη επιρροη και ολα τα σχετικα συμπτωματα που αναφερεις ειναι ρητα θεματα διαχειρισης στρες κι αγχους. κανενας σατανας η αλλο δαιμονιο δεν ευθυνεται. οι περισσοτεροι ανθρωποι πανε σε ψυχιατρο γιαυτα τα θεματα γιατι ειναι αυτα ακριβως τα οποια διαπραγματευται αυτος ο κλαδος της ιατρικης (συν πολλα πολλα ακομη). εναλλακτικα σε ψυχολογο. οταν σπας κοκκαλα πας σε ορθοπεδικο, για σκωληκοειδιτιδα σε χειρουργο κ ουτο καθεξης.
και δευτερον δεν με πειθει η ιστορια σου οτι οι προτεσταντες σου εκαναν κατι. κι ολα αυτα τα "δεν ειχε εικονες, αγιους κλπ" τα λενε ρητα οι ανθρωποι οτι δεν πιστευουν στη λατρεια κανενος αλλου περαν του θεου.
ας σταματησει αυτος ο πανικος του ημιμαθους ορθοδοξου κι αυτο το μισος που διαδιδετε.
ναι οκ ο προτεσταντης ερχετε να σου μιλησει για το θεο και σου φαινεται περιεργο αλλα ο ορθοδοξος σπερνει ενα μισος απεναντι σε οποιονδηποτε διαφορετικο συνδεοντας την πιστη του αλλα και το ιδιο το ατομο με τον σατανα. η ορθοδοξια απειλει καθετι διαφορετικο με το προσχημα οτι την απειλουν. ποιος σε απειλει κυρια μου(ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια)? ολο το χρυσαφι της χωρας εχεις και πολιτικη επιρροη και πολιτικα παιχνιδια και σκανδαλα. ουστ

Ευθυμιος είπε...

Ας εξηγησει ο κυριος που ανηκει στους πεντηκοστιανους και αισθανετε θιγμενος, Που; Ποιες; ειναι οι εκκλησιες τους, που ειναι οι παπαδες τους; γιατι δεν πιστευουν στην παναγια και τους αγιους; , γιατι αναφερωνται στον κυριο και οχι στον θεο η τον ιησου χριστο;;;; αληθεια γιατι κυριε ανωνυμε;

Danny Ionas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

πολύ χαιρομαι που θεραπευτηκατε τελικα απο αυτο που σας ταλαιπωρουσε!!εστω κι αν περασαν 10 χρονια οπως περιγραφετε!!! εγω απο προσωπικη εμπειρια θα ηθελα να σας πω οτι οτιδηποτε σας δημιουργει ταραχη, φοβο, αγωνια, τρομο και αλλα τετοια δυσαρεστα συναισθηματα οπωσδηποτε δεν μπορει να ειναι απο το Θεο!!! Αντιθετα ό,τι σας γεμιζει με ειρηνη,χαρα, γαληνη, ηρεμία, αγάπη και νοιωθετε ασφαλεια είναι απο το Θεο!!! Γιατι ο Θεος ειναι Αρχων Ειρηνης και ειναι Αγαθος!!! που σημαινει οτι μονο καλο μπορει να κανει!! οποτε να μεινετε εκει που νοιωθετε ασφαλης και εχετε ειρηνη και αναπαυση γιατι εκει ειναι ο Θεος!!!
αν πραγματικα αγαπατε το Θεο και θελετε να γνωρισετε την αληθεια αγοραστε μια Αγια Γραφη και ξεκινηστε να την διαβαζετε!!! αφηστε τις εκκλησιες και τους "αδερφους"... η μονη αληθεια ειναι η Αγια Γραφη!!!

Ανώνυμος είπε...

εχω περασει και εγω απο τους Πεντηκοστιανους οταν ημουν 18 χρονων πριν 10 χρονια. Δοξα τω Θεω ΞΕΦΥΓΑ. Μακρια απο αυτους οσοι εχετε δευτερες σκεψεις η εχετε ηδη μπει στην αιρεση αυτη, καντε πισω οσο ειναι ακομα καιρος.

Vania truckerUSA είπε...

Τι λες αδελφέ εν Χριστώ αν είσαι βέβαια...το δόγμα θα σε σώσει; Ο Χριστός είπε τα πρόβατα του έρχονται από πολλά "μαντριά". Και πού είναι η αγάπη του χριστιανού; Φωτιά κ τσεκούρι;; Έλεος... Ο Θεός να φωτίσει το νου κ την καρδιά σου

Vania truckerUSA είπε...

Πολύ σωστά αδελφέ. Η κύρια μου αντίθεση με τους μάρτυρες του Ιεχωβά είναι ότι δεν πιστεύουν στο Άγιο πνεύμα κ τη γλωσσολαλιά όμως είναι πολύ καλύτεροι κ λιγότερο φανατικοί από τους ορθοδόξους που πιστεύουν ότι μόνο αυτοί θα σωθούν. Ο Θεός να φωτίζει όλους μας κ να δίνει αγάπη κ πίστη στις καρδιές μας

Vania truckerUSA είπε...

Τι είναι αυτά που λες φίλε μου (δεν νομίζω ότι μπορώ να σε αποκαλέσω αδελφό εν Χριστώ έτσι που καταριέσαι). Ο χριστιανός ξεχωρίζει από την αγάπη που έχει για όλους τους ανθρώπους. Αν αυτοί έχουν χαθεί ο καλός Κύριος θα τους φωτίσει να βρουν το δρόμο τους. Άλλωστε όταν κάποιος υμνεί το Χριστό κ του δίνει όλη τη δόξα αποκλείεται να ανήκει στον σατανά, τον εχθρό της ψυχής μας. Ζώντας στο εξωτερικό κ έχοντας γνωρίσει πολλές εθνικότητες κ δόγματα ξέρω ότι όντως ο Ιησούς Χριστός θα πάρει"πρόβατα από πολλά μαντριά" Ο Θεός να σε ευλογήσει.

Vania truckerUSA είπε...

Για σταθείτε γιατί λίγο τα έχετε μπλέξει τα πράγματα. Όταν κάποιος ακολουθεί το Ευαγγέλιο που μας άφησε ο Κύριος μας δια των Αποστόλων Του δεν μπορεί να είναι αίρεση! Όποιος όλη μέρα τραγουδά κ υμνεί το Θεό κ δίνει σ Αυτόν όλη τη δόξα κ τη λατρεία αποκλείεται να προέρχεται από το σατανά τον εχθρό της ψυχής μας. Αν ποτέ έχετε δει εξορκισμό θα δείτε ότι ο εξαποδω μπορεί να πει "δόξα στο... Γιώργο" κ σε όποιο άλλο όνομα ακόμη κ αντικείμενο αλλά αδυνατεί να πει "δόξα στον Ιησού Χριστό"! Το λέει κι ο Απόστολος Παύλος στην προς Κορινθίους Α'επιστολή ότι όποιος λέει"ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριος", το λέει επειδή το Άγιο πνεύμα του το εισηγείται κ ως γνωστόν ο διάβολος ουδεμία σχέση έχει με το πνεύμα του θεού. Ο Θεός να μας δίνει αγάπη κ συγχωρητικοτητα ο ένας για τον άλλον. Ο Κύριος να σε ευλογεί

Vania truckerUSA είπε...

Αδελφέ εν Χριστώ σωστά τά λέει όποιος αντί να επιτίθεται κ να τρελαίνεται από διαλογισμούς έχει πνεύμα αγάπης κ δοξολογίας για τον Κύριο κ δημιουργό μας. Η γαλήνη δεν είναι δαιμονική μη γένοιτο. Ο διάβολος είναι που φέρνει ταραχή κ ανησυχία. Μη γένοιτο να πετάξει κανείς την Αγία Γραφή το ιερό μας βιβλίο. Ούτε καν οι μουσουλμάνοι τσακώνονται έτσι κι ούτε πετάνε το κοράνι κι εμείς να μαχόμαστε σαν τα αδέσποτα σκυλιά;; Ο Ιησούς Χριστός θα μαζέψει τα προβατάκια Του από όλες τις στάνες. Θα δει την καρδιά κ τα έργα μας κ θα μας κρίνει. Και λέει " η γλώσσα σου μπορεί να σε σώσει κ να σε καταδικάσει". Μη γένοιτο να καταδικάζουμε ο ένας τον άλλον. Αν μελετήσουμε το Λόγο Του κ θα βρούμε το δρόμο.

Daniel Ionas είπε...

Γιατί τα σχόλιά μου διαγράφονται? Που είναι η αγάπη σου προς όλους τους ανθρώπους αγαπητέ συντάκτη; Πραγματικά πιστεύεις ότι θα πας στα ουράνια, μη έχοντας αγάπη για τον συνάνθρωπό σου ?