Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ανάπηρος αθλητής «έφαγε πόρτα» σε τράπεζα!

Το παρακάτω άρθρο του Παναγιώτη Σουρέλη αναρτήθηκε στο newsbomb.gr το Σάββατο 7 Απριλίου 2012 και αναφέρεται στην άρνηση σε αθλητή με αναπηρικό καροτσάκι να εισέλθει σε υποκατάστημα τράπεζας... επειδή φοβήθηκαν μήπως τους πυροβολήσει!!!

Πριν από ένα χρόνο ο Απόστολος Μουμτζόγλου έκανε περήφανη την Ελλάδα, κατακτώντας με την εθνική ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας.


Οι ξένοι τον βράβευσαν για τη συμμετοχή του στο τουρνουά, καθώς ανακηρύχθηκε μέλος της καλύτερης 5άδας της διοργάνωσης. Κάποιοι Έλληνες, όμως, όχι μόνο δεν στηρίζουν τους νικητές του αθλητισμού και της ζωής, αλλά τους αντιμετωπίζουν ρατσιστικά, ενώ παράλληλα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητά τους.

Ο 31χρονος αθλητής καταγγέλλει στο newsbomb, ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος σε τράπεζα, ενώ τα στελέχη της του φέρθηκαν απαξιωτικά και προσβλητικά!

Μάλιστα χρησιμοποίησαν την εξωφρενική δικαιολογία, ότι μπορεί να φέρει όπλο στο αναπηρικό του αμαξίδιο!

«Τη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012, το μεσημέρι, μου απαγορεύτηκε η είσοδος σε υποκατάστημα τράπεζα στα Βριλήσσια, με την πρόφαση ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν κάποιο άλλο άτομο με αμαξίδιο μπήκε στην τράπεζα και πυροβόλησε κάποιον υπάλληλο. Από τότε, η πολιτική της τράπεζας είναι να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την είσοδο σε άτομα με αναπηρία και να τα εξυπηρετεί έξω από το κατάστημα, στο πεζοδρόμιο»,δηλώνει ο Απόστολος Μουμτζόγλου.

Όταν ο αθλητής με κινητικά προβλήματα ζήτησε από κάποιον υπεύθυνο που βγήκε έξω, να του δώσει εξηγήσεις για αυτήν την απαγόρευση και να του πει ποια είναι η μέριμνα της τράπεζας για την είσοδο των ανθρώπων με καροτσάκι, εκείνος, όπως καταγγέλλει, τον αγνόησε επιδεικτικά και μπήκε μέσα.

Ο αθλητής κατάφερε, με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας να μπει στην τράπεζα, αφήνοντας το αναπηρικό του αμαξίδιο απ’ έξω, και τότε ο τραπεζίτης δεν δίστασε να του επιτεθεί φραστικά και ίσως και σωματικά, αν δεν είχε υπάρξει παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων!

Την ίδια αντιμετώπιση είχε, όπως υποστηρίζει, από τον διευθυντή της τράπεζας, τον οποίο ρώτησε, γιατί δεν φροντίζει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στις θύρες ασφαλείας, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι με αμαξίδιο.

«Μου απάντησε, ότι αυτά δεν είναι δική του δικαιοδοσία και ότι δεν θα κάθεται να ασχολείται με τις πόρτες».

Φεύγοντας από το υποκατάστημα της τράπεζας, ο Απόστολος Μουμτζόγλου τηλεφώνησε στην αρμόδια υπηρεσία παραπόνων της τράπεζας και κατήγγειλε το περιστατικό.

«Την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, μου τηλεφώνησε κάποια κυρία, εκπρόσωπος της τράπεζας, η οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό με τον πυροβολισμό του υπαλλήλου από κάποιο άτομο με αμαξίδιο και ότι μετά από αυτό οι υπάλληλοι είναι επιφυλακτικοί στο να αφήσουν κάποιο άτομο με καρότσι να μπει μέσα στην τράπεζα.

Ως μόνη απάντηση σε όλο αυτό το ρατσιστικό περιστατικό είχε να πει, ότι θα φροντίσει να ενεργοποιηθεί το κουμπί για ΑΜΕΑ που υπάρχει έξω από τις τράπεζες, αλλά που ποτέ δε δουλεύει. Κατά τα άλλα να μην είμαι πολύ “απαιτητικός”, γιατί “έτσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα με την προσβασιμότητα, δεν τα ξέρεις τώρα;”.

Θεωρώ τη συμπεριφορά των υπαλλήλων, καθώς και την πολιτική της τράπεζας άκρως ρατσιστική. Απαίτηση μου είναι ο σεβασμός και η ίση μεταχείριση, όπως και η άμεση μέριμνα όλων των τραπεζών και όχι μόνο της συγκεκριμένης, στα θέματα προσβασιμότητας».

Φαίνεται, λοιπόν, ότι για τα στελέχη της συγκεκριμένης τράπεζας, όποιος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, αποτελεί απειλή για την τράπεζα, διότι μπορεί να φέρει όπλο. Ενώ οι ληστές που εισβάλλουν πεζή στις τράπεζες, δεν αποτελούν κίνδυνο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: