Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Για τις αυριανές εκλογές

Σχεδόν 22 ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες από τις πιο κρίσιμες εκλογές της Πατρίδας μας. Από τις εκλογές που για πρώτη φορά θα αναδείξουν πολυκομματική βουλή και κανένα μεγάλο κόμμα εξουσίας. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Είδαμε τόσα χρόνια τι καλό μας έκαναν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις… Αυτές που με το 30% των ψήφων στο γενικό σύνολο του πληθυσμού της Ελλάδας, σχημάτιζαν κυβερνήσεις με 160 και 180 βουλευτές… Τέτοια δημοκρατία και αναλογικότητα!


Στις εκλογές αυτές οι πιο πολλοί έχουν καταλάβει ότι θα κριθεί το μέλλον του τόπου μας και το μέλλον του  Λαού μας. Οι πιο πολλοί έχουν ανησυχήσει. Και λέω οι πιο πολλοί γιατί υπάρχουν και οι αδιόρθωτοι ονειροπόλοι. Αυτοί  που πέρα από το κομματικό συμφέρον και την τυφλή υπακοή στα κόμματα, δεν μπόρεσαν (και αύριο δεν θα μπορέσουν) να ψηφίσουν με στόχο την Ελλάδα μας και μόνο. Τις τελευταίες μέρες πολλοί με ακούσατε και με διαβάσατε να γράφω για την πολιτική κατάσταση της χώρας. Έλαβα πολλά μηνύματα και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την αγωνία σας, αλλά και για την υποστήριξή σας στον αγώνα που κάνουμε. Όχι, δεν κατεβαίνω στην πολιτική. Αλλά με συγκινήσατε. Έχω μιλήσει με αρκετούς αγνώστους μου (αλλά πάντα με γνωστή την ταυτότητα και όχι άγνωστη ή ανώνυμη) αλλά και με πάρα πολλούς συγγενείς, φίλους, γνωστούς και  πραγματικά πολλούς από εσάς που κατά καιρούς συναντηθήκαμε στην Αγία Γη. Το ερώτημά σας ήταν το ίδιο: «τι να ψηφίσουμε;»
Η αγωνία σας μεγάλη, η ανάγκη να κάνετε (να κάνουμε) τη σωστή επιλογή, ακόμα πιο μεγάλη. Προσωπικά έκανα ως ένα σημείο (με τις δικές μου δυνατότητες) την έρευνα μου. Μελέτησα προγράμματα συνδυασμών και άκουσα απόψεις και θέσεις για τη χώρα και το Λαό μας. Είπα και από αέρος ευθαρσώς την προσωπική μου άποψη. Άποψη που είναι προσωπική και απόλυτα ελεύθερη. Άποψη που με πάθος υποστηρίζω, ζώντας στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και ζώντας από τα πρώτα βήματα της ζωής μου στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Ιδρυτής της οποίας, ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, μας χάρισε την Ελευθερία ως θεϊκό γνώρισμα και δώρο Του προς τους ανθρώπους.
Θα σας γράψω (με ειλικρίνεια όπως έκανα πάντοτε) το παράπονό μου και στη συνέχεια θα σας μεταφέρω τα όσα πολύτιμα άκουσα χθες και σήμερα. Στη χώρα της Δημοκρατίας και στην Εκκλησία της Ελευθερίας, βρέθηκαν καλοθελητές (πάντα ανώνυμοι…) να με καταγγείλουν γιατί η δική μου γνώμη δεν είναι ταυτόσημη με τη δική τους. Και το χειρότερο είναι ότι βρέθηκαν τα κατάλληλα αυτιά να συμφωνήσουν… Κρίμα τη θέση και το σχήμα τους! Οι δυστυχισμένοι αυτοί μικρόψυχοι συμπολίτες μας δεν έχουν καταλάβει ότι τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα (αυτά που εξουσίασαν τη χώρα για 30 και πλέον χρόνια) δεν μπορούν να σώσουν την Ελλάδα μας. Μόνο να την καταστρέψουν μπορούν γιατί οι ηγεσίες τους το μόνο που θέλουν είναι να γίνουν πρωθυπουργοί με όποιο κόστος. Δεν βλέπουν το ξεπούλημα που έχουν ξεκινήσει και θα συνεχίσουν. Ξεπούλημα της Πατρίδας, του Λαού μας και στο τέλος με τις κάρτες και την ηλεκτρονική τους διακυβέρνηση, ξεπούλημα των ψυχών μας… Δεν έχουν καταλάβει ότι  αγωνιζόμαστε για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας, για όσα με κόπους και θυσίες αποκτήσαμε… Τι λυπηρό πραγματικά…. Αλλά και εκείνα τα αυτιά όσων μικρών στην ψυχή και την διάνοια δεν μπορούν να λύσουν ούτε τα δικά τους προσωπικά αδιέξοδα, τι εύκολα που μπορούν να κρίνουν χωρίς να ξέρουν και χωρίς να καταλαβαίνουν… Αλλά δεν είναι να απορείς… Μας λείπουν οι πραγματικοί πνευματικοί ηγέτες και συχνά σε θέσεις ευθύνης στον τόπο μας υπάρχουν σώματα μικρά με ανύπαρκτες διάνοιες… Λυπηρό, αλλά όχι πρωτόγνωρο!
Το θέμα μας είναι οι αυριανές εκλογές. Οι εκλογές που θα κρίνουν το μέλλον της Πατρίδας, του Λαού και των Ψυχών μας… Πριν εκφέρω γνώμη έψαξα πολύ. Αυτό ήταν και το δικό μου επαγγελματικό αντικείμενο από τα εφηβικά μου χρόνια. Έψαξα, αλλά δεν στάθηκα εκεί. Την τελευταία εβδομάδα ο Θεός μας με αξίωσε να έχω πολλές και σημαντικές συναντήσεις με πνευματικούς ανθρώπους και να ωφεληθώ από τη συναναστροφή μου μαζί τους… (κάτι που ίσως οι ανώνυμοι επικριτές και οι μικροί τους συνομιλητές προφανώς δεν έκαναν όλον αυτόν τον καιρό).
Τα όσα γράφω, τα γράφω με πόνο και ευθύνη. Δεν είμαι κανένα σπουδαίο πρόσωπο. Δεν είμαι καν αξιόλογος ανάμεσα στους ανθρώπους. Όλοι εσείς, όμως, που ακούτε και διαβάζετε τη γνώμη μου, αν κάτι καλό σας μένει στην ψυχή χρεώστε το σας παρακαλώ στον Θεό μας. Αν κάτι κακό σας μένει, αυτό οφείλεται σε έμενα και αποδεικνύει τη δική μου αδυναμία και ανεπάρκεια…  Με σεβασμό σε όλους εσάς και με ευγνώμονα διάθεση, θα σας γράψω τα όσα άκουσα από μεγάλες πνευματικές μορφές την τελευταία εβδομάδα και τα όσα έμαθα πως συμβουλεύουν και οι σπουδαίοι γέροντες και πνευματικοί από το Άγιο Όρος (η χθεσινή επίσκεψη αστραπή στη Θεσσαλονίκη για την αγιοπνευματική ζωή, μου έδωσε νέες πληροφορίες από τον Άθωνα).
Οι πατέρες, οι πνευματικοί μας συνιστούν άμεσα ψυχραιμία και προσευχή. Αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη είναι να προσευχηθούμε πριν πάμε στις κάλπες. Αύριο το πρωί όλοι στις εκκλησίες και οι προσευχές μας σαν ολάνθιστη ευωδιαστή ανθοδέσμη να ανεβούν στο θρόνο του Θεού μας. Να μας φωτίσει, να μας λυπηθεί, να μας ελεήσει, να μας σώσει! Να αποκλείσουμε οριστικά από τις επιλογές μας κόμματα που δεδηλωμένα έχουν πάρει αποφάσεις κατά της Πίστεώς μας και κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας (και υπάρχουν αρκετά τέτοια κόμματα που τάχα είναι προοδευτικά και αγωνίζονται για το λαό). Και εκεί που (όλοι εκείνοι με τους οποίους κουβεντιάσαμε) οι πνευματικοί και οι γέροντες από το Άγιο Όρος  και τις άλλες εστίες της Ορθόδοξης Ελλάδας μας συμφωνούν είναι: να μη στηριχτεί κανένας από αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτό το αδιέξοδο.
Σας μεταφέρω αυτό  με το οποίο όλοι συμφωνούν: προσευχή, προσοχή, όχι κόμματα που είναι κατά τις πίστεως και της Εκκλησίας μας και όχι εκείνοι που μας έφεραν στο αδιέξοδο.
Τρία κόμματα ψήφισαν τα δύο Μνημόνια: το πρώτο μνημόνιο οι προοδευτικοί σοσιαλιστές και το κόμμα του "λίγο από όλα", ενώ το δεύτερο μνημόνιο οι δύο πρώην μεγάλοι σχηματισμοί της εξουσίας. Κι από κοντά και εκείνη η φιγούρα που ενώ ήθελα να γίνει αρχηγός του ενός κόμματος, μόλις δεν εξελέγη αποφάσισε πως αυτό το κόμμα και όλα τα υπάρχοντα ήταν κακά κόμματα και έφτιαξε ένα νέο σχηματισμό…
Αυτά τα τέσσερα κόμματα δεν πρέπει να λάβουν την υποστήριξή μας. Αλλά και τα άλλα περίεργα κόμματα που μιλάνε είτε για διεθνισμό (δεν είμαστε πλέον κυρίαρχο και υπερήφανο Έθνος), είτε για πολυπολιτισμικό περιβάλλον και ανεκτικότητα (όλες οι μειονότητες να ζουν και να προοδεύουν και ο ελληνικός λαός να υποφέρει), είτε για αναμόρφωση του τόπου μας με νέα συντάγματα αθεϊστικής εμπνεύσεως, είτε με οικολογικές ανθελληνικές προπαγάνδες, είτε με ακραίες συμπεριφορές και νοοτροπίες, πως θα μπορέσουν να μας εκπροσωπήσουν;
Δεν είμαι σε θέση να σας πω ψηφίστε αυτό ή εκείνο. Έχω κατασταλάξει ύστερα από ψάξιμο τι θα πρέπει εγώ να κάνω. Η αποχή, το λευκό και το άκυρο θα κάνουν τα δύο κόμματα να τρίβουν τα χέρια τους. Τα μικρά, τα πολύ μικρά κόμματα θα χρειαστούν πάνω από 200.000 ψήφους για να μπουν στη Βουλή και να έχουν λόγο. Προσοχή, προσευχή και ηρεμία χρειάζεται. Μην αφήσουμε τον τόπο στην τύχη του. Οι  εξωτερικοί παράγοντες το περιμένουν πως και πώς να ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Γι’ αυτό και έκαναν παρεμβάσεις ώστε να στηριχτούν πάλι τα κόμματα του μπλε και του πράσινου.
Μας υποσχέθηκαν και πάλι ένα σωρό ψέματα. Φτάνει πια! Δεν τους ενδιαφέρουμε! Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε ξανά να μας εξαφανίσουν. Κανένας δεν θα πάθει τίποτα και κανένας δεν θα χαθεί αν οι δύο αρχηγοί δεν γίνουν πρωθυπουργοί. Στην αγωνία τους να τα καταφέρουν δείτε τι έκανα τον τελευταίο καιρό…
Τίποτα προσωπικό δεν έχω με κανένα πρόσωπο της πολιτικής. Αλλά και κανένα δεσμό ή άλλη συναλλαγή μαζί τους. Είμαι Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός. Και αυτή μου την ιδιότητα δεν θα τους την χαρίσω, αλλά ούτε και θα αφήσω να μου την κλέψουν.
Ψηφίστε όλοι με σύνεση και πόνο ψυχής αύριο. Ας κάνουμε το σταυρό μας. Καλοί πολιτικοί μπορεί να υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Εγώ δεν θα πω να ψηφίσουμε τους καλούς χριστιανούς όπου κι αν ανήκουν, γιατί δυστυχώς οι πιο πολλοί ακολούθησαν και ακολουθήσουν την κομματική πειθαρχία. Θα κάνουν και θα ψηφίσουν ό,τι τους πει το κόμμα τους. Εμείς σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουμε με γνώμονα το καλό του τόπου, της Ελλάδας μας. Με γνώμονα το καλό του Λαού μας, των Ελλήνων. Με γνώμονα τη Σωτηρία της Ψυχής μας, για να μην μας οδηγήσουν μια ώρα αρχύτερα στην απώλειά της.
Να κάνουμε το σταυρό μας πριν κλείσουμε το φακελάκι και πριν βγούμε από το παραβάν. Και να παρακαλέσουμε τον καλό και σπλαχνικό Θεό μας να δώσει ένα καλό αποτέλεσμα για την Ελλάδα μας, το Λαό  μας και την Πίστη μας…
Καλή δύναμη και καλή φώτιση σε  όλους! Ο Θεός μας να είναι βοηθός μας και όλοι εμείς «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου»! Αμήν!
Λ.Μ.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ. ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΤΟΥΝ ΕΝΟΠΛΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ ΜΟΝΟ 511 ΕΥΡΩ, ΕΝΩ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ. ΠΑΛΙ Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Ή ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΟΠΙΟΙΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ. ΟΛΟ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.ΣΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΧΘΕΣ.ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ.ΟΧΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 6000, 7000 ΕΥΡΩ ΣΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ είπε...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ!!!!

ΑΦΡΟΔΙΤΗ είπε...

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΓΡΑΦΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ Η ΛΕΞΗ (ΚΟΙΝΩΝΙΑ) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ????

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΧΟΥΝΤΑ, ΣΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ, ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΕΝΟΠΛΗ ΒΙΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΦΕΡΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΛΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. ΑΙΣΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ - ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΕΙΛΕΣ. Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΝΩΜΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ 74 ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ. ΚΑΤΩ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ.ΚΑΤΩ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ. ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΑΘΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΑΓΟΥΜΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΤΑ ΘΡΑΣΎΜΙΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ.
ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ. ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟ 19%. ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΙΣ 109 ΕΔΡΕΣ. ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΗΝΜΟΝΙΟ. ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΩ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ". ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΝΟΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΜΟΛΙΣ ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ THN ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΝΔ.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ. ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ή ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΝΕΟΥ. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ. ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΛΑΪΚΟ - ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΤΡΟΙΚΑ.Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ. ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ. ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ.ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ "ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ". Η ΕΛΛΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

επίσης οι ξένοι να σέβονται τη χώρα μας, όπως σέβονται οι Έλληνες μετανάστες τις χώρες όπου μετανάστευσαν.
πάντως το ότι 1 ποσοστό 35%τους ψήφισε είναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχουν καμιά σχέση με τους Έλληνες πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία Ήρθαν ταλαιπωρημένοι αλλά
είχαν περηφάνεια. Ούτε μια τυρόπιτα δεν έκλεβαν. δούλεψαν και μεγαλούργησαν οι περισσότεροι από αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΊ. ΠΡΕΠΕΙ Η ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΝΔ ΜΕ 18,8 ΈΝΑΝΤΙ ΤΟΥ Β ΚΟΜΜΑΤΟΣ 17,..ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ 50 ΕΔΡΕΣ ΒΟΝUS ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ 1 ΚΟΜΜΑ. ΑΙΣΧΟΣ. ΕΛΠΙΖΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΚΙ.
ΕΠΕΙΤΑ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ
ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ!
ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΛΕΨΑΜΕ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ.
ΣΩΣΑΜΕ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΗΡΩΕΣ ΑΝΤΙ ΚΛΕΦΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ
ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ξυπνήσαμε μεν κατά κάποιο τρόπο, αλλά η επιλογή προσώπων γίνεται με βάση το βαθμό πασαρέλας και αναγνωρισιμότητας στα κανάλια. πολλοί ηθοποιοί , δημοσιογράφοι,μοντέλα. μπορεί και εύχομαι να τους διακατέχει πατριωτικό φρόνημα , όμως υπάρχουν και άλλοι πατριώτες με μεγαλύτερη αξία και προσόντα.
θα μου πείτε όλοι αυτοί οι μορφωμένοι από τα κολέγια κοίτα που μας έφεραν.
Προσωπικά αμφιβάλλω αν είναι πραγματι μορφωμένοι ή μήπως τα βιογραφικά τους τα έχουν φτιάξει λέσχες που τους δίνουν και όλα τα άλλα εφόδια για να πλανεύουν το λαό.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΝΕΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΛΙ ΜΕ 6000, 7000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ, ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 500 ΕΥΡΩ Ή ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΦΤΩΧΟΥΛΗΔΕΣ, ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΠΙΒΕΛΛΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ κτλ. Ή ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΓΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΕΣ ΠΡΙΝ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ, ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΣΙΓΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ.ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

οι Έλληνες της Μ.Ασίας μεγαλούργησαν, συμφωνώ και επαυξάνω, και πολλά προσέφεραν και στην πατρίδα. όπως ο Ωνάσης. Η Ολυμπιακή Εταιρεία, πως ήταν και πως την κατάντησαν τα ζιβάγκο του 81.
Τότε σκεφτόντουσαν διαφορετικά.
να γίνουν κάτι , και να προσφέρουν και στην πατρίδα.
τώρα κοιτούν να φτιαχτούν οι ίδιοι
κλέβοντας και πουλώντας την πατρίδα
και βγάζοντας τα χρήματα έξω , εξυπηρετώντας τις αγορές και τις Τράπεζες.
Οι προδότες πρέπει να πληρώσουν
να δημευτεί και το τελευταίο κλεμμένο ευρώ.
Απολογούμεθα εμείς για τις κλεψιές και τις συννενοήσεις τις δικές τους
και μια που ετέθει και το οικονομικό θέμα, προτείνω το εξής.
αυτές οι 50 έδρες που είναι παράλλογες με το ισχύοντα νόμο, με τα ποσοστά που διαμορφώθηκαν
απλά να καταργηθούν.
και 250 βουλευτές μια χαρά θα κάνουν την δουλέιά τους
έτσι θα κάνομε οικονομία.
γιατί να καταργούνται υπηρεσίες
που ωφελούν τον πολίτη και πολίτες να μένουν άνεργοι
και να μην καταργούνται τεμπέληδες και πολυδάπανοι
βουλευτές