Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Το Λονδίνο αναγνώρισε τη «Μακεδονική» γλώσσα!


Για μία ακόμη φορά η ελληνική πολιτεία αποδεικνύει την ανικανότητα της… την αδιαφορία της, την αδράνεια της για οτιδήποτε έχει να κάνει για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και θέσεων. Αυτή τη φορά το υπουργείο Πολιτισμού επέτρεψε, με την άγνοια του, στην κυβέρνηση των Σκοπίων να πραγματοποιήσει μία εξόχως σημαντική και συμβολικού χαρακτήρα παρουσία στην πολιτιστική Ολυμπιάδα του Λονδίνου με την ανοχή φυσικά των Βρετανών. 



Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα, το Εθνικό θέατρο της Βίτολα θα παρουσιάσει στην «Μακεδονική» γλώσσα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Globe to Globe – Henry VI Part 3, by William Shakespeare (12 Μαΐου 2012 – 13 Μαΐου 2012) παραδοσιακά τραγούδια της Μακεδονίας.

Δυστυχώς οι γείτονες μας δεν σταματούν να προωθούν την δική τους έκδοση της πολιτιστικής τους ταυτότητας, όπως τουλάχιστον αυτοί την βλέπουν, περνώντας σιγά-σιγά στο υποσυνείδητο των ακροατών τους ότι Μακεδονία είναι αυτοί, ότι ο μακεδονικός πολιτισμός είναι αυτοί, ότι η γλώσσα των Μακεδόνων είναι η δική τους.

Εμείς φυσικά ως λαός και ως κράτος με αυτοκτονικές τάσεις, αρνούμεθα να αγωνιστούμε για τα δίκαια μας και απλά όταν οι καταστάσεις έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο προσπαθούμε να διαχειριστούμε όχι το πρόβλημα αλλά την αντίδραση του ελληνικού λαού που βλέπει με απογοήτευση τους αντιπάλους μας να έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αλλά οι πολιτικοί μας κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου… Αφήστε τους, φωστήρες, να μας πάρουν και εδάφη εκτός από τη γλώσσα!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΕΝΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΝΟΠΛΟΥ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΣΤΟΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΡΓΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΦΩΝΕΣ. ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΜΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΩΜΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΡΑΣΗ.

Unknown είπε...

θυμαστε τη μπενακη με τον παπουλια οταν βγηκε προεδρος; ¨προκειμενου να εχουμε ησυχια, δεν πειραζει να περιορισουμε τα εθνικα μας δικαιωματα, εδαφη, κλπ. οπότε τί ζηταμε; αφου, με τις ενεργειες τους ή την αδρανεια τους, αυτο γινεται

Ανώνυμος είπε...

ελέχθει κάτι εντυπωσιακό, που πραγματικά ποτέ δεν μου είχε περάσει ως σκέψη ,όμως έχει πολύ αλήθεια.
ρώτησε 1 δημοσιογράφος κάποιον τι θα γίνει με το οικονομικό γιατι οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα όπως λέει το ΚΚΕ.
απάντηση: οι εργάτες έχουν πατρίδα διότι δεν έχουν και που αλλού να πάνε, τα τσιράκια των τραπεζιτών
δεν έχουν πατρίδα, διότι την πουλάνε και πάνε όπου θέλουν.βλ. Ελβετία.
τι σοφό ήταν αυτό! πράγματι οι μασόνοι ΄δεν γνωρίζουν πατρίδα.
μπορεί να την προδώσουν χάριν της αδελφότητας και σε όποιο κράτος και να βρεθούν βρίσκουν βοήθεια από τους "αδελφούς".

Αλεξάνδρα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ