Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Για το καρναβάλι....

Μετά την πρωινή συζήτηση που είχαμε στο ραδιόφωνο με τον Κώστα Γανωτή για το καρναβάλι, λάβαμε πολλά μηνύματα σχετικά με το θέμα. Θέλει να είμαστε όλοι μας πολύ προσεκτικοί. Διαβάστε δύο μηνύματα που λάβαμε και έχουν ενδιαφέρον.

Καλημέρα σας, να είστε καλά όλοι, και χαίρομαι που σας ακούω!
Να πω και εγώ τη γνώμη μου πάνω σε αυτό που λέει ο κύριος Γανωτής με τον οποίο συμφωνώ;
Η μεγάλη μου κόρη, όταν πήγαινε στον παιδικό σταθμό, βρέθηκε αντιμέτωπη με το θέμα του μασκαρέματος. Στο  αποκριάτικο πάρτυ που διοργάνωσε ο παιδικός σταθμός πήγε ντυμένη με τα καλά της ρούχα, και όχι με κουστουμάκι. Ήταν η μόνη, άντε να ήταν και ένα άλλο παιδάκι. Είχε προηγηθεί κουβέντα από το σπίτι και είχε συμβιβαστεί. Όταν το απόγευμα επέστρεψα μετά τη δουλειά, δεν μου μίλαγε και ο λόγος; Δεν την έντυσα! Την επόμενη χρονιά, πήγε σχολείο. Πάλι ήρθαμε αντιμέτωποι με το θέμα. Αλλά αυτή τη φορά δεν με πήρε να το ξανακάνω, την έντυσα. Ήρθε και η σειρά της μικρής μου κόρης. Την έντυσα, «μαμά, κάνει το σχολείο γιορτούλα». Τι να κάνουμε και εμείς που έχουμε τρελαθεί και αισθανόμαστε ανεπαρκείς όπως το λέτε;
Το ωραίο είναι το φετινό: Ο δήμος μας κάνει καρναβάλι και προσκαλεί όλα τα σχολεία, συλλόγους να συμμετέχουν. Ο διευθυντής του δημοτικού όπου φοιτεί η μικρή μου είναι πολύ της εκκλησίας, θερμός χριστιανός. Ε λοιπόν , έλαβα ενημερωτικό αν θέλω να λάβει μέρος το παιδί μου .Εγώ της το ξέκοψα βέβαια. Έ, όχι και καρνάβαλοι! Ο Θεός να μας φωτίσει. Συμφωνώ να γίνεται παραδοσιακό γλέντι όπου εκεί μπορούμε να διασκεδάσουμε με ήθος. Είμαι μέλος χορευτικού και πραγματικά, όπως διασκεδάζουμε με την παραδοσιακή μουσική και τραγούδια δεν διασκεδάζουμε πουθενά αλλού. Γιατί να μην στρεφόμαστε όλοι προς αυτή την μορφή διασκέδασης αντί να γινόμαστε γελοίοι? 
Να έχετε μια καλή ημέρα και προς Θεού, δεν θέλω να δημοσιευθεί το μήνυμα.
Κωνσταντίνα Γ.
Κορωπί.
Το άλλο mail είναι το ακόλουθο:
Πολλές καλημέρες! Ο Άγιος Τιμόθεος έδωσε και τη ζωή του για να μην περάσει η πομπή της θεάς Αφροδίτης από την πόλη της Εφέσου, όπου όλοι οι ακόλουθοί της ήταν μασκαρεμένοι, κι εμείς σήμερα δεν δίνουμε σημασία; Κάποιος πνευματικός συνιστά την ίδια μέρα που θα διοργανωθούν στα σχολεία καρναβαλικές εκδηλώσεις, να πάρουμε τα παιδιά και να πάμε μια εκδρομή ή να οργανώσουμε κάτι όμορφο στο σπίτι, σαν μικρό πάρτι χωρίς μασκαρεμένα παιδιά ή μια μέρα με επιτραπέζια παιχνίδια και όμορφες ταινίες, ώστε όταν τα άλλα παιδάκια τους πουν ότι πέρασαν όμορφα στο καρναβάλι, να μη νιώσουν ότι υστερούν, αλλά ότι πέρασαν εξίσου όμορφα!
Μ.Μ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο χριστιανος έχει πρόσωπο και οχι προσωπείο. Είμαστε πλασμένει κατ' εικόνα Κυρίου! Αυτό τα λέει όλα.Έχω τρείς γιούς.Οι δύο πηγαίνουν σχολείο και μετα από εξήγηση και συζήτηση έχουν αποδεχτεί ότι δεν μασκαρευόμαστε.Απλά δεν πηγαίνουν σχολείο την μέρα του "πάρτυ".Ευχαριστώ τον Θεό που με επανέφερε στον δρόμο του πρίν γεννηθούν τα παιδιά μου.Είναι ένα μαρτύριο , αλλά τα στεφάνια της δόξης μας περιμένουν.Ιησούς Χριστός τα πάντα.Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Στο σχολείο όπου εργάζομαι φέτος (δημοτικό), την Παρασκευή που μας πέρασε, ένα κοριτσάκι μασκαρεμένο με "κερατάκια" μπήκε στο γραφείο χτυπημένο στη μυτούλα και τα ματάκια για να πάρει τις πρώτες βοήθειες. Η εκπ/κός που το συνόδευε (γυμνάστρια), ανέφερε ότι το κοριτσάκι είχε κατεβάσει τα κερατάκια μπροστά στα ματάκια του παίζοντας, (τα έκανε σα να ήταν γυαλιά), όταν ξαφνικά εκείνη τη στιγμή, η μπάλα με την οποία έπαιζαν άλλα παιδάκια στην αυλή του σχολείου τη χτύπησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα τα κερατάκια που είχε μόλις κατεβάσει, να της δημιουργήσουν μικροτραυματισμούς στο πρόσωπο. Όλοι πρόσεξαν με έκπληξη το γεγονός, αλλά κανείς δεν ήθελε να δώσει διάσταση. Προσωπικά δε θεώρησα πως ήταν τελείως τυχαίο και προέτρεψα το κοριτσάκι πλησιάζοντάς το διακριτικά, την επόμενη φορά να ντυθεί αγγελάκι. Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το γεγονός.