Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Μίλα Μάννα Εκκλησία Επιτέλους!!!

Έχω αηδιάσει, έχω αγανακτήσει, με όλα όσα γίνονται. Λυπάμαι βαθύτατα. Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας. Θέλω να φύγω. Δεν μπορώ να βλέπω αυτή την υποτέλεια στους ξένους. Αυτό το φόβο στα μάτια των ελλήνων πολιτικών μπροστά στο καροτσάκι του Σόϊμπλε και στο ταγεράκι της Μέρκελ. Πάνε οι άνδρες από τη φυλή μας. Μόνο μέσα στην Ελλάδα κάνουν τον καμπόσο. Εξανλούν τη επίπλαστη δυναμική τους στις απολύσεις και στα τιμημένα γηρατειά που ξηλοφορτώνουν. Τρέμουν τα σαγόνια τους όταν πάνε στις Βρυξέλλες. Αυτοί οι ένοχοι, με τα τόσα ψέματα, χαμογελάνε αμήχανα και φοβισμένα μπροστά στους ξανθόψειρες φράγκους και στους ομοφυλόφυλους άγγλους. Οι αποτυχημένοι του παρελθόντος, είναι οι πολιτικοί του παρόντος. Οι ένοχοι εσχάτης προδοσίας και της ερημώσεως της χώρας, αγωνίζονται δήθεν να τη σώσουν και νομοθετούν. Αύριο θάναι ξανά υποψήφιοι. Και μείς τα θύματα, θα επιλέγουμε πάλι δημίους και μαχαίρια σφαγής.

Δεν φταίνε όμως αυτοί μόνο. Φταίνε οι "προφήτες", οι διάδοχοι των Αποστόλων, οι συνεχιστές των Πατέρων, οι ακόλουθοι των αγίων, που πήραν την επένδυση των οσίων και όχι την αποστολή, τον λόγο, τον έλεγχο. Αναιμικές εκκλησιαστικές δηλώσεις, μισοβέζικη στάση, παρεϊστικη νοοτροπία, φιλική συμπεριφορά με τους ολετήρες. Έτσι έκαναν οι άγιοι Πατέρες; Ο ιερός Χρυσόστομος, ο Μ. Βασίλειος;

Αχ, Εκκλησία μου Ορθόδοξη, γιατί με προδίδεις κάθε μέρα, ακόμη μια φορά. Με καλείς να βοηθήσω τους ανέργους, τους αστέγους, τους πενθούντες, τους πεινασμένους, τους κακοποιημένους και δεν λές κάτι για να σταματήσει το κακό. Μου λές να μη κλέψω, να μη παραβώ το νόμο, να πληρώνω φόρους, να μη βρίζω, να μη τα σπάω κι από την άλλη μεριά συζητάς στη Σύνοδο πως θα είναι μια χριστιανική οικογένεια. Πως όμως; Βοήθησέ με! Μίλα επιτέλους! Μου λές να φτειάχνω παιδιά και να μη δουλεύω την Κυριακή και δεν μου λές πως; Δεν με προστατεύεις από την ανελέητη φορομπηχτική πολιτική των γερμανόδουλων πολιτικών.

Εκκλησία μου, εσύ μού μεινες! Είσαι μάνα μου τελικά ή μητρυιά μου; Σ΄ αγαπάω, μ΄ακούς; Εσύ μ΄ αγαπάς; Κάνε κάτι λοιπόν, μη με χάσεις. Τι άλλο περιμένεις να δείς; Γιατί δε διαμαρτύρεσαι; Επειδή δεν σού ΄κοψαν μισθούς και συντάξεις. Επειδή σε χαϊδεύουν στην πλάτη οι υποκριτές και οι βδέλλες των βαπτισμένων παιδιών σου. Επειδή παλιά, μικρό παιδί, ο Φώτης πήγαινε κατηχητικό κι ο πατέρας του Αλέξη ήταν εργολάβος εκκλησιαστικών έργων, κι ο Βαγγέλης κρατάει κομποσχοίνι και ο Αντώνης είχε γιαγιά την Πηνελόπη; Τα έργα τους τώρα τι λένε;

Πίστεψες και σύ στο παραμύθι του ΔΝΤ; Μη τους πιστεύεις καϋμένη μάνα Εκκλησία, εσύ τουλάχιστον βλέπεις κάθε μέρα την πραγματικότητα. Τρία χρόνια συνεχώς μας σώζουν κι όλο πεθαίνουμε... Τί Εκκλησία είσαι; Μόνο για τις κηδείες και τα μνημόσυνα; Για την πραγματική ζωή δεν έχεις ένα λόγο; Τώρα δεν το καταλαβαίνεις ότι είναι σατανικό αυτό το μείγμα της πολιτικής και απάνθρωπο αυτο το βρωμο -πολυνομοσχέδιο. Οι ίδιοι τόλεγαν πρίν και τα μαζέψαν όλα τα λόγια τους πίσω. Φταίει μετά ο λαός που ψηφίζει; Φώτισέ τον ρε μάνα, δείξτου το δρόμο, να μη ξανακάνει το λάθος. και μετά πέστου κι όλα τα άλλα. Τα δικά σου. Εμείς δεν μπορούμε να μπούμε στη Βουλή. Πήγαινε εσύ και μετάφερε τον πόνο και την οργή μας. Κι αν σε σφάξουν οι μασώνοι και οι λεσχίτες - λεχρίτες...ακόμη καλύτερα, θα αγιάσεις. Κάνε το θαύμα σου επιτέλους!

Πηγή: Χριστιανική Εστία Λαμίας στο: https://sites.google.com/site/xrestia/anartiseisall/116

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είναι όλα προσυμφωνημένα και συννενοημένα,οπότε και να μιλήσεις τί θα βγεί?
και τί να πείς δηλαδή....?καλύτερα να σωπαίνεις και να πράττεις...
ο καιρός που μιλούσαμε και αναλύαμε,και προτείναμε κ.τ.λ.,παρήλθε.
τώρα ταχύτατα,θέλει έργα-πράξεις-ανασκούμπωση,όχι για νέα Ελλάδα,αλλά για την παλιά,αυτήν που δεν μας επέτρεψαν οι διάφοροι επιτήδειοι να κρατήσουμε.
όχι ΆΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΛΕΟΝ!!!! ΜΟΝΟΝ ΕΡΓΑ !

γιώργος είπε...

Ναι,μόνο ΠΡΑΞΕΙΣ.Τίποτα άλλο.Τέρμα τα λόγια.Βαρεθήκαμε να ζούμε με την ελπίδα ότι κάποιος/οι θα ακούσουν το λόγο της εκκλησίας και θα βελτιώσουν την ζωή τους και θα παρασύρουν και τους άλλους.Κάθε πέρσι και καλύτερα , ναι!Κι εγώ την Ελλάδα του χθες , με το ένδοξο ιστορικό της , της αξίες της , τα ιδανικά της θέλω.Τη θέλω για μένα και για τα τρία μου παιδιά.ΑΚΟΥΣ εκκλησία;Βαρεθήκαμε τον φαρισαϊσμό και την υποκρισία των σύγχρονων χριστιανών , που εν μέσω κρίσεως δεν λενε να αλλάξουν συνήθειες(διπλές ή τριπλές καλοκαιρινές διακοπές , αγορές , επενδύσεις κλπ.).Γνωρίζουν όμως τί λέει πχ ο Άγιος Σισσώης , ο γέροντας Παϊσιος κι άλλοι.ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΡΕ!ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ. ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ.Αμην.

Ανώνυμος είπε...

ώπα αδερφέ,κάπου δεν σε κατάλαβα...
κάνει κάποιος απο την εκκλησία "διπλές και τριπλές διακοπές",όπως γράφεις?τί δουλειά έχει το ένα με το άλλο...?
και για να καταλάβω...μισείς τους διπλανούς σου για το οτι κάνουν διακοπές?
τις "πράξεις" θα τις κάνει ο καθένας μόνος του,και μετά όλοι μαζί! αν κάποιος δεν θέλει,είναι δικαίωμά του,να κάνει οτι θέλει(όπως πάντα).
όταν λές "ειμαστε αγανακτισμένοι και προδομένοι απο όλους σας",εννοείς τους πολιτικούς ή τον κλήρο?(διότι και πάλι εδώ μας μπερδεύεις...).Εκκλησία είναι λαός και κλήρος μαζί(βασικά οι πιστοί,και όχι οι ναοί,και τα μοναστήρια ως κτίσματα,ή οι άνθρωποι που συμμετέχουν "τυπικά",για τα μάτια του κόσμου δηλαδή).
Πάντως σε κάθε πρίπτωση να ξέρεις πως αυτά που γράφεις,δεν υπάρχει περίπτωση να μπεί κάποιος πολιτικός εδώ και να τα διαβάσει,οπότε αν απευθύνεσαι σε αυτούς,είσαι σε λάθος μπλόγκ.
Άν δε,απευθύνεσαι στον κλήρο(γράφοντας ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ),νομίζω οτι και πάλι κάνεις άδικο κόπο να τα βαζεις με ανθρώπους που δε σου φταίνε σε τίποτα(...λυπήσου έστω τους υπόλοιπους που αναζητούμε μια νότα "δροσιάς",μπαίνοντας εδώ να διβάσουμε κάτι όμορφο και ωφέλιμο)και πές τα κάπου αλλού αν θές να ξεθυμάνεις.
ότι σου γράφω δεν σου το γράφω με κακκία ή εμπάθεια,οπότε πρόσεξε μην με παρεξηγήσεις.
όταν μάθουμε να αγαπάμε το διπλανό μας,και να τον αποδεχόμαστε όπως είναι(ελπίζοντας βέβαια πως με τη χάρη του Θεού μια μέρα θα αλλάξει και θα έρθει στο δρόμο Του),ίσως κάτι να γίνει στον κόσμο και στην κοινωνία.
Μέχρι τότε,χρειάζεται προσευχή,της οποίας(στο έχω ξαναγράψει*)δεν φάντάζεσαι τη δύναμη!
απλά προσπάθησε και μην απογοητεύεσαι,και μην τα βάζεις με ανθρώπους που δεν φταίνε.
τα σέβη μου.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ !! "ΜΙΛΑ ΜΑΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ",ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ????!
ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΈΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ,ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙΣ?!
ΈΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ!
"ΜΙΛΑ ΜΑΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" !! ΚΑΝ'ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΒΑΝΤΑ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΠΑΤΟ,ΜΙΛΑ ΛΟΙΠΟΝ,ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ?? ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Ο ΛΑΟΣ!
τί κρίμα,και τί άθλια προπαγάνδα απο παντού Θεέ μου!!
όταν ήταν ευκαιρία να μας ξεσηκώσετε,δεν το κάνατε!
αντ'αυτού,κάνατε συσίτεια για "καταστολή".
Έλεος,κανένας δεν σκέφτεται πλέον ούτε τι γράφει,ούτε τι λέει!έλεος!~

Ανώνυμος είπε...

τον χοντρό,(θού Κύριε..!!)που δεν άφησε βλακεία να μην την δηλώσει σήμερα πάλι(για αναθεώρηση του συντάγματος-λες και είναι ικανοί να προβούν σε τέτοια σοβαρά εγχειρήματα)πότε επιτέλους θα τον μαζέψει κάποιος να τον χώσει μέσα,που βγαίνει και κάνει και βαρύγδουπες δηλώσεις ο αχόρταγος?!

"οι σχέσεις κράτους και εκκλησίας δεν επηρεάζουν σε τίποτα και δεν πρέπει να επηρεάζουν την απόλυτα κατοχυρωμένη για όλους θρησκευτική ελευθερία".
και ένας Θεός ξέρει τι σκαρφίστηκαν πάλι μέσα στο ξερό τους για να φέρουν σε πέρας τα νεοταξικά τους!
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

γιωργος είπε...

Αγαπητε αδελφε εν Χριστω Ανωνυμε υγιαινε.Δεν γνωριζω τι ειναι αυτο που δεν καταλαβαινεις.Κληρος και λαος αποτελουν το σωμα της εκκλησιας μας με κεφαλη τον Χριστο , σωστα;Το σωμα αποτελειται απο εκατομμυρια "κυτταρα".Ενα απο αυτα αν σταματησει να "λειτουργει" σωστα , δηλαδη "καρκινολειτουργησει" χαιρετα μου τον οργανισμο.Ο φαρισαισμος και η υποκρισια των χριστιανων μετα το διαταγμα των Μεδιολανων οδηγησε στην ερημο ανδρες και γυναικες με αποτελεσμα την ανθηση του ερημιτισμου.Δεν αντεχανε να βλεπουν και να γευονται την υποκρισια.Τα ιδια και απαραλακτα βιωνουμε και τωρα.Ζω στον κοσμο προσπαθωντας να αναβαθμισω την σχεση μου με τον Θεο , αλλα εχω αναγκη και τον αγωνα σου και τον αγωνα των αλλων "κυτταρων" για να πετυχω τον στοχο μου/μας.Ο Κυριος ειπε οτι θα ειμαστε δικοι του απο την αγαπη που θα δειξουμε ο ενας για τον αλλον.Οταν εγω με την οικογενεια μου π.χ. την Κυριακη εκκλησιαζομαι και ο αδελφος μου γυρναει πλευρο στο κρεβατι και το κανει κανονα αυτο στην εν Χριστω ζωη του , τι συμπερασμα βγαζεις κανεις;Οσο για την αναγκη σου για δροσια που αναφερεις στον σχολιασμο σου τι να σου πω!Ευτυχως οι ανθρωποι του Οπου Γης προσφερουν αφθονες πηγες οχι μονο να δροσιστεις , αλλα και για να λουστεις.Εξαλλου δεν εισαι υποχρεωμενος να απαντας στους σχολιασμους των αλλων παρα μονο στο κυριως κειμενο.Υγιαινε.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ γιώργο.
υγία και σε εσένα εύχομαι!
πρσοπαθώ να μην κρίνω τους άλλους,αυτό είναι μια καλή αρχή πιστεύω(το αν γυρνάνε πλευρό ή όχι στο κρεβάτι τους την Κυριακή,δεν με απασχολεί καθόλου)(βασικά δεν με νοιάζει τί κάνει καθένας στο κρεβάτι του).
αυτό που με νοιάζει είναι να σωπαίνω,διότι όπως είπε και ο Κύριος ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθω βαλέτω.
κατ'επέκταση,αντί να ψάχνω τα "καρκινοκύταρα" είναι καλύτερα να προσεύχομαι για να φύγει μακριά ο καρκίνος,και όχι τα ίδια τα κύταρα.
και επειδή δεν μου αρέσει να ενοχλώ τους άλλους με αυτά που γράφω,θέλω να σου εξηγήσω πως έγραψα ότι έγραψα,γιατί μπήκα στη διαδικασία να θέλω και γώ να "βοηθήσω"κάποιον να απόφύγει τον "καρκίνο" και ο ίδιος(ίσως να τον νοιάστηκα και εγώ,όπως κάνεις και εσύ για τους αδελφούς που περιέγραψες πιό πάνω).
άν και εφ'όσον σε ενοχλεί όμως,να σωπάσω.........ε?

γιωργος είπε...

Λοιπον , ας μη το συνεχισουμε αλλο. Οι επισκεπτες του Οπου Γης θα διαβασουν το κειμενο , ισως και τα σχολια και θα βγαλουν τα συμπερασματα τους. Δημοκρατια θελουμε να πιστευουμε οτι εχουμε , οποτε εχεις καθε δικαιωμα να μη σωπαινεις. Και γιατι να σωπασεις;Ισως ο καθενας να πετυχει την προσωπικη του αφυπνηση και να ανορθωθει πνευματικα.Υγιαινε