Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Προαιρετική διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών ζήτησε η Μαρία Ρεπούση

Για μία ακόμα φορά η κυρία του συνωστισμού το έκανε το θαύμα της... Εκτός από τα Θρησκευτικά, τώρα ζήτησε να μη διδάσκονται τα Αρχαία Ελληνικά γιατί είναι νεκρή γλώσσα!!! Το ακούσαμε και αυτό μέσα στη Βουλή των Ελλήνων... Να την χαίρεται το κόμμα της, την εν λόγω κυρία, ο αρχηγός της, που την έχει ορίσει υπεύθυνη του τομέα Παιδείας και Έρευνας, αλλά και οι κάτι περισσότερο από 1500 πολίτες που την ψήφισαν και την έστειλαν στη Βουλή. Αμετροέπεια, περισσό θράσος και μία αλαζονεία άνευ προηγουμένου για την σπουδαγμένη  στη Γαλλία καθηγήτρια που πνιγμένη από τις δικές τις ιδέες που συνωστίζονται στον εγκέφαλο, δημιουργεί συνεχώς θέματα που προκαλούν... Τι κρίμα! Από πνευματικά νεκρούς εγκεφάλους, σκοτεισμένες διάνοιες και αθεϊστικές υπάρξεις, το μόνο που μπορείς να περιμένεις (σε συνδυασμό με έναν κοιμισμένο Λαό) είναι μία νέα επανάσταση νέων μπολσεβίκων... Αν κάποιος νιώθει άβολα στην Ελλάδα, αμφισβητεί την ιστορία και αναγνωρίζει (σε πείσμα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας) νεκρική αξία στην γλώσσα μας, ειλικρινά γιατί δεν φεύγει από τον τόπο επιτέλους και να πάει στη Γαλλία, για παράδειγμα, του φιλελεύθερου διαφωτισμού;
Διαβάστε την είδηση...

 
«Νεκρή γλώσσα» χαρακτήρισε τα Αρχαία Ελληνικά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση και ζήτησε να είναι η διαδασκαλία τους υποχρεωτική μόνο για τους μαθητές που θα ακολουθήσουν κλασσικές σπουδές, ενώ για τους υπόλοιπους να είναι προαιρετική.

Κατά την συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο η κ. Ρεπούση τόνισε ότι «τα αρχαία ελληνικά χρειάζονται υποχρεωτικά μόνο για τα παιδιά που θα ακολουθήσουν κλασσικές σπουδές ενώ για τα υπόλοιπα παιδιά θα έπρεπε να είναι προαιρετικά» και ζήτησε την μείωση των ωρών διδασκαλίας τους.

Εξηγώντας την θέση της περί «νεκρής γλώσσας» η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι «νεκρές γλώσσες λέγονται οι γλώσσες που δε μιλιούνται και σε αυτές συγκαταλέγονται και τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά». «Τι θέλει τώρα η ελληνική Βουλή; Να εξαιρέσει τα αρχαία ελληνικά από τις μη ομιλούμενες γλώσσες;» διερωτήθηκε.
Παράλληλα, επανήλθε στο μάθημα των θρησκευτικών επικρίνοντας τη στάση των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
«Δεν πρέπει να κλείνουμε το μάτι στους μητροπολίτες όταν μιλάμε για σχολείο. Όποιος επιθυμεί ορθόδοξη κατήχηση ας πάει στο κατηχητικό. Είναι ουδετερόθρησκο το σχολείο», σημείωσε η κ. Ρεπούση.

Τα επιχειρήματα της κ. Ρεπούση έσπευσε να σχολιάσει ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος δηλώνοντας την διαφωνία του. «Δεν είναι νεκρή γλώσσα τα αρχαία ελληνικά, ενώ τα λατινικά πράγματι είναι», είπε, υποστηρίζοντας ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα «διδάσκεται, εξελίσσεται και είναι μια γλώσσα διαφορετική από τα λατινικά όσον αφορά την πορεία της».

Επικαλέστηκε δε και δημοτικιστές όπως ο Δελμούζος, οι οποίοι δίδασκαν τα αρχαία ελληνικά, ενώ συνέστησε στην κυρία Ρεπούση νηφαλιότητα: «Όλα αυτά τα θέματα που είναι και ιδεολογικά φορτισμένα καλό είναι να τα αντιμετωπίζουμε με μια νηφαλιότητα», είπε συγκεκριμένα. Ενώ τόνισε ότι όσα λέει τα λέει χωρίς να έχει «ιδεολογικές παρωπίδες», αλλά αναγνωρίζοντας την συνεισφορά της αρχαίας ελληνικής στον γλωσσικό μας πλούτο.

Επιπλέον, σε ότι αφορά την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στην Γ’ Λυκείου επισήμανε ότι «δέκα ώρες αρχαίων ελληνικών διδάσκονται μόνο στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών».
 

1 σχόλιο:

arguroubasw είπε...

Αντε να δουμε τι αλλο θα ακουσουμε απο την εν λογω κυρια.μηπως τελικα δεν δουλευει καλα ο εγκεφαλος λογω ελειψεως θρησκευτικης παιδειας και ελληνικης.μηπως πρεπει να ξανα παει σχολειο ;αλλιως να παει απο κει που ηρθε μαζι με καποιους ανθελληνες πολιτικους που μας την επιβαλαν.(δυστυχως η προφητεια του Αγιου Κοσμα που λεει για τα σχολεια οτι θα ρθει καιρος που θα βγουν κατι πραγματα απο τους μορφωμενους που δεν θα το πιστευεται .επαληθευεται..).