Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Ελπίδος στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πειραιώς


Τεμάχιο Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελπίδος προερχόμενο από την Ιερά Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους θα υποδεχθεί ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Πειραιώς, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Μαρτύρων Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης και της Μητέρας τους Σοφίας.


Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου, το οποίο για πρώτη φορά εξέρχεται από το Άγιον Όρος, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα, όπου και θα ψαλλεί Δοξολογία. Στις 10:00 το βράδυ θα αρχίσει η τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας.

Την Δευτέρα (16/09) παραμονή της εορτής στις 7:00 το απόγευμα θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καρθαγένης κ.Αλεξίου. Στις 9:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελπίδος και στις 10:30 το βράδυ θα αρχίσει η τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας.

Την Τρίτη το πρωί στις 7:00 θα ψαλλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Καθημερινά στο Ναό θα τελούνται: 
Στις 7:00 π.μ.: H Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία

Στις 7:00 μ.μ.: Ιερά Παράκληση των Αγίων Μαρτύρων

Στις 10:00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία

Την Τετάρτη (18/09) κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας, θα τελεστεί και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Το Ιερό Λείψανο της Εκκλησίας μας, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πειραιώς από την Κυριακή 15 έως και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου το πρωί όπου και θα αναχωρήσει.

ΠΗΓΗ: http://agiasofiapeiraios.blogspot.gr/2013/09/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: