Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Πρέπει να αποφασίσουμε να πεθάνουμε για να Ελευθερωθούμε ξανά!

Ρώτησαν τον Κανάρη πως κατόρθωσε να ανατινάξει την τουρκική ναυαρχίδα, και εκείνος απάντησε... "Δεν ήταν δύσκολο. Είπα: Κωνσταντή, απόψε θα πεθάνεις. Ύστερα όλα γένηκαν εύκολα".
Μόνο αν πάρουμε και εμείς την ίδια απόφαση σήμερα θα γίνουμε ατρόμητοι, ανίκητοι και θα έχουμε την δυνατότητα να ζήσουμε νέο '21.

Τα λιοντάρια, που νίκησαν και ταπείνωσαν τη βδελυρή αυτοκρατορία της τουρκιάς, το έπραξαν χωρίς μέσα, γνώση, αριθμητική ισχύ και πολλές (δυστυχώς) φορές την απαραίτητη ενότητα.
Ό,τι κατάφεραν, το κατάφεραν επειδή πίστεψαν και εννοούσαν το ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ.

Σαν άλλοτε, σε χρόνια αρχαιοελληνικά αλλά και Βυζαντινά, τα λιοντάρια που μας ελευθέρωσαν είπαν, όχι με τα λόγια, αλλά με τις πράξεις το... "ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς".
Αν ο εγωισμός, που μας βασανίζει ως φυλή, δεν ξεσπούσε δύο χρόνια μετά την Επανάσταση με τον πρώτο εμφύλιο, μπορεί όπως έλεγε ο θρυλικός Κολοκοτρώνης να φτάναμε ως την Βασιλεύουσα.

Σήμερα, που η σκλαβιά της νέας φραγκοκρατίας - τουρκοκρατίας μάς έχει αλυσοδέσει με τα δεσμά της νέας εποχής και ξεθεμελιώνει, όπως έλεγε και ο θρυλικός Χριστόδουλος των Ελλήνων, τα Ιερά και τα Όσια του Γένους μας, η μεγάλη απόφαση είναι μπροστά μας και μας περιμένει σαν άλλοτε...

Όποιος πιστεύει στον Θεό αληθινά, δεν φοβάται τον θάνατο, γιατί γνωρίζει πως τίποτα δεν τελειώνει εδώ. Είμαστε Αθάνατοι.

Ο Θεός να αναπαύσει τα λιοντάρια που μας ελευθέρωσαν.

Καλή Ανάσταση!

Γιώργος Θαλάσσης
ΠΗΓΗ: http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2014/03/blog-post_3366.html

4 σχόλια:

γιώργος είπε...

Ο Θεός να τους αναπαύσει και μας να ελεήσει.

Ανώνυμος είπε...

.....και ποιός την έφερε τάχα μου τη σκλαβιά της φραγκοκρατίας...?
μα ποιός άλλος βρε!-το βρήκες! ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι που φοβόμαστε μην κακοπεράσουμε και γι αυτό ψηφίσαμε ανθρώπους που διασφάλισαν μιά και καλή οτι το παραπάνω δεν θα γίνει ποτέ!...γκούχ γκούχ,με κάτι "παράπλευρες" απώλειες κάτι χιλιάδων που αυτοκτόνησαν γιατί δεν άντεχαν τη θηλειά στο λαιμό τους!Ο Θεός να τους συγχωρέσει-να μας συγχωρέσει...!εύχομαι και μέσα μου προσεύχομαι,μπάς και τους δώσει ο Θεός μια "πορτοκαλάδα",ένα "νερό" βρε αδερφέ...και σε μένα μια μικρή τόση δα ευκαιρία να μετανοήσω για τη χαζή νοοτροπία μου που μ'εμαθαν να θέλω πάντα να καλοπερνάω,ας είναι και πατώντας επι πτωμάτων!Θεί μου,με τι μούτρα να σου ζητήσω έλεος,μετά απο τόση ευθύνη απέναντι σε όσους "έφυγαν" νωρίς...?!
Λυπάμαι που η βλακεία μας δεν έχει όρια,ούτε ταβάνι...αλλά αυτό δεν γυρνάει πίσω τους αδελφούς μας,δυστυχώς!

Ανώνυμος είπε...

Και η βλακεία του αρθρογράφου επίσης χωρίς ταβάνι και όριο!
Ελάτε να αρχίσουμε να πηδάμε απο τις ταράτσες όλοι μαζί,μπάς και κάνουμε τη "διαφορά" και σωθεί η χώρα με την "αυτοθυσία",και μη φοβάστε τίποτα!!!..Ο θεός που τον κόβουμε και τον ράβουμε κάθε μέρα στα μέτρα μας,θα μας συγχωρέσει για όλα!
Άντε τί κάθεστε...?! πιαστείτε όλοι μαζί στο χορό του Ζαλόγγου μπάς και σωθεί η χώρα! αυτό δεν μας δίδαξε το παρελθόν άλλωστε..??Τέτοια μοιρολατρία,νωχέλεια και βλακεία που μας δέρνει ώρες είναι να μας στρίψει και να δω κανέναν Αλέξη πρωθυπουργό στο τέλος!
Θού Κύριε,κούφια η ώρα που τ'ακούει ο οξ από 'δώ!Αυτό κι αν θα ήταν αυτοκτονία και μάλιστα με γονική συναίνεση!
Αλλά τί να πω....τί το 'θελε και ο Άνθιμος να ηροποιήσει τον Στουρνάρα,και τον Αντωνάκη..?! Μας ξέκανε!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.
Εκτός απο τη βλακεία και τη μοιρολατρεία,είμαστε και απαίδευτοι(κυρίως αυτό..),με αποτέλεσμα να αποκωδικοποιούμε λάθος ορισμένα πολύτιμα που μας άφησαν οι πρόγονοί μας!! Νά τα τα ΠΡΩΤΟΤΟΚΙΑ που έλεγε ο Πατροκοσμάς!...πάει,τα πήρε και τα σήκωσε η Τρο'ι'κα! Τόσο έυκολα,τόσο γρήγορα,τόσο απλά!!
ΞΥΠΝΑΤΕ !!!!!