Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η τουρκική πρεσβεία μίσθωσε το Ζάππειο

Αναρτούμε μία είδηση που δεν μπορέσαμε να τη διασταυρώσουμε και από άλλη πηγή, πέρα από την πηγή που μας έστειλε ο Θανάσης. Αν υπάρξει κάτι διαφορετικό, ελπίζουμε να ενημερωθούμε. Αν είναι αλήθεια, τότε τα σχόλια περιττεύουν και η ντροπή πολλαπλασιάζεται!
Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ευάγγελου και του Κωνσταντίνου Ζάππα...

Το Περιστύλιο του Ζαππείου μισθώθηκε από την τουρκική πρεσβεία και θα φιλοξενήσει τη δεξίωση για την 89η επέτειο από την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας.


Πάλι καλά που δεν το έκλεισαν για να γιορτάσουν και την εισβολή τους στην Κύπρο ή τη σφαγή των Ελλήνων της Σμύρνης.

Το Ζάππειο Μέγαρο ήταν δωρεά στο ελληνικό κράτος από τον Ευάγγελο Ζάππα (1800-1865), ο οποίος είχε πολεμήσει στον αγώνα του 1821 στο Σούλι, στο Μεσολόγγι, στη Γραβιά και αλλού. Μετανάστευσε στη Ρουμανία, όπου έγινε γαιοκτήμονας και πλούτισε. Άφησε μία τεράστια περιουσία στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν μπόρεσε να την παραλάβει, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπούν οι διπλωματικές σχέσεις των δύο κρατών. Ο Κωνσταντίνος Ζάππας μετά τον θάνατο του ξαδέλφου του Ευάγγελου φρόντισε για την πιστή εκτέλεση της διαθήκης του. Υλοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο το κληροδότημά του, έχτισε το Ζάππειο Μέγαρο και τους κήπους του Ζαππείου. Ίδρυσε επίσης διάφορα σχολεία και ιδρύματα, όπως επίσης και τα περίφημα Ζάππεια Εκπαιδευτήρια της Κωνσταντινούπολης.


ΠΗΓΗ: http://www.akis2010.net/1/post/2012/10/217.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: