Ευχαριστούμε τον ακροατή μας Ι.Ζ. που μας έστειλε την παρακάτω πληροφορία. Στη δική μας έρευνα ανακαλύψαμε την ιστοσελίδα που αναφέρει στην είδησή του. Πρόκειται για μία εξαιρετικά ύποπτη κατά το παρουσιαστικό της ιστοσελίδα, που δεν αποτελεί επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου Μακεδονία. Ο φίλος ακροατής μας έγραψε τα εξής:
«Η ανοχή έχει τα όρια της!
Αυτή είναι η επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου μπορεί κάποιος να κάνει την κράτηση των εισιτηρίων του ηλεκτρονικά:
http://www.thessalonikiairport.gr/tickets/
Στις γλώσσες (επιλέξτε γλώσσα) περιλαμβάνονται και τα Μακεδονικά (Macedonian)!!!
Μετά λέμε ότι φταίνε οι Βουλγαροσκοπιανοί.
Ο μεγαλύτερος και πιο επικίνδυνος εχθρός είναι μέσα στην πατρίδα μας.»
Η σελίδα δεν μοιάζει με επίσημη ιστοσελίδα αεροδρομίου. Μάλλον κάποιος επιτήδειος την έχει δημιουργήσει και έχει τοποθετήσει την ανύπαρκτη γλώσσα, δηλαδή μία βουλγαρική διάλεκτο. Τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας; Σίγουρα αθώο δεν είναι!
Η έρευνά μας κατέδειξε και τα ακόλουθα, που αναρτούμε για πληρέστερη ενημέρωση,για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις:
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε ό,τι επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα που είχαμε αναδείξει πριν ορισμένους μήνες με ιδιωτική ιστοσελίδα για το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.
Με ιδιαίτερη λύπη μας διαβάζουμε διάφορους να παραποιούν την αλήθεια, από ιστολόγια μέχρι ακόμα και σε εφημερίδες, είτε σκόπιμα είτε από αφέλεια. Οι συγκεκριμένοι επιμένουν να ισχυρίζονται πως πρόκειται για την επίσημη Ιστοσελίδα του αεροδρομίου “Μακεδονία”.
Για να ξεδιαλύνουμε το τοπίο μια και καλή.
1. Το Αεροδρόμιο “Μακεδονία” ΔΕΝ έχει επίσημη Ιστοσελίδα. Η Ιστοσελίδα http://thessalonikiairport.gr είναι ιδιωτική, άρα ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν εκπροσωπεί το αεροδρόμιο “Μακεδονία”.
2. Το http://thessalonikiairport.gr ως όνομα χώρου ΔΕΝ παραβιάζει τον κανονισμό της ΕΕΤΤ. Έχω διαβάσει σε σχόλια Ιστολογίων να γίνεται λόγος ακόμα και για διαμαρτυρίες προς την Google. Ο παραπάνω ιστότοπος ΔΕΝ ανήκει στη Google και ΔΕΝ περιέχει παράνομο υλικό.
3. Εδώ να τραβήξουμε διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε επίσημο/ανεπίσημο και νόμιμο/παράνομο. Παράνομο δεν είναι ό,τι δεν μας αρέσει, ούτε επίσημο είναι κάτι που χρησιμοποιεί όρους της καθημερινότητας. Μια και πολλοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες να εμπεδώσουν το προφανές, θέτουμε το ακόλουθα παράδειγματα:
(α) Αν κάνω register το domain http://greeceparliament.gr/ και “ανεβάσω” χάρτη όπου η ΠΓΔΜ αναφέρεται με το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο, δεν σημαίνει ό,τι η “επίσημη Ιστοσελίδα της Ελληνικής Βουλής” αναγνωρίζει τα Σκόπια ως “Μακεδονία”.
(β) Αντίστοιχα, το domain http://londonairport.co.uk/ δεν σημαίνει πως αποτελεί την “επίσημη Ιστοσελίδα του Αεροδρομίου του Λονδίνου”, επειδή φέρει τα λήμματα ”london” και “airport” στο domain name του.
4. Συνεπώς, άλλο πράγμα η Ιδιωτική Ιστοσελίδα για το αεροδρόμιο “Μακεδονία” και εντελώς άλλο το ίδιο το Αεροδρόμιο “Μακεδονία”.
Εκείνο που αποτελεί για εμάς μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η ανυπαρξία επίσημης
Ιστοσελιδας του αεροδρομίου. Θεωρούμε απαράδεκτο διεθνές αεροδρόμιο να μην έχει
καταφέρει για παραπάνω από 15 ολόκληρα χρόνια να “στήσει” ένα επίσημο site.
Εκτός πια αν πρόκειται για απόφαση σε άλλο επίπεδο,
ώστε να μην αναγκαστούν να γράψουν Διεθνές Αεροδρόμιο “Μακεδονία”, γιατί θα
θεωρηθεί «πρόκληση». (πηγή: http://history-of-macedonia.com/wordpress/2012/02/06/alitheies-mythoi-istoselida-aerodromio-makedonia/ )
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου