Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Εάν θέλετε να φυλαχθείτε από τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο...

Ευχαριστούμε που μας γνωστοποιήσατε το κείμενο που ακολουθεί... Ας το μελετήσουμε!

«..ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΥΛΑΧΘΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ...» 
Αγίου Νικολάου Επισκόπου Αχρίδος και Ζίτσης ( 1956)
Δια του νέου Σέρβου Αγίου και ομολογητού  Ιουστίνου Πόποβιτς (1979)

Καθοδηγούμενοι οπό το μίσος κατά του κλήρου και των Εβραίων οι Δυτικοί λαοί απέρριπταν βαθμιαία τον Χριστό, έως ότου τελευταία Τον απέκλεισαν από όλους τους τομείς και τα ιδρύματα του λαού και του κράτους και περιόρισαν την παραμονή Του μόνο στους ναούς. Από Εκείνον ό όποιος μετά την ένδοξη Ανάστασή Του οπό τον τάφο είπε: «εδόθη μοι πάσα εξουσία εν ουρανώ και επί γης» (Ματθ. 28,18), από Αυτόν οί τυφλωμένοι άνθρωποι αφήρεσαν κάθε εξουσία.
Και όχι μόνο τούτο, αλλά και κάθε επιρροή Του επάνω στη γη, στο σχολείο, στην κοινωνία, στην πολιτική, στην τέχνη, στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και τις διεθνείς σχέσεις, στην επιστήμη, στη λογοτεχνία και σ' όλα τα άλλα.
Ό Θεός όμως δεν μυκτηρίζεται.
Όσες φορές συμβεί οι άνθρωποι ως φιλοξενούμενοι να γίνουν υπερβολικά αναιδείς στο τραπέζι του Θεού, πρέπει να έλθει ή προειδοποίηση εκ μέρους του οικοδεσπότη.
Δύο φοβερές προειδοποιήσεις του Θεού στη σημερινή γενιά είναι οι δύο τελευταίοι παγκόσμιοι πόλεμοι, σε διάστημα είκοσι ετών. Ας γονατίσουν οί χριστιανικοί λαοί ενώπιον του προσβεβλημένου Χριστού και ας επιστρέψουν σ' Αυτόν εκείνη την εξουσία, την τιμή και τη δόξα και το σεβασμό, πού μόνον σ' Αυτόν ανήκουν.
Έτσι να πράττετε και σεις, οί Ορθόδοξοι αδελφοί μου, εάν θέλετε να φυλαχθήτε από τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, τον φοβερότερο και από τους δύο προηγούμενους.

(Από το βιβλίο τον π. Ιουστίνου Πόποβιτς «Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ», σελ. 238-239. Στο κείμενο έγινε γραμματική και γλωσσική απλοποίηση).

Δεν υπάρχουν σχόλια: