Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Μία υβριστική θεατρική παράσταση για το πρόσωπο του Κυρίου μας

Μας ήρθε προ ολίγου το παρακάτω κείμενο - είδηση που προκαλεί αποτροπιασμό! Πραγματικά μέρα με τη μέρα τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την τέχνη να εκτρέπεται σε κάθε είδους "παράδοξα". Πριν από λίγα χρόνια ολόκληρος ο δυτικός κόσμος βρέθηκε στο στόχαστρο των μουσουλμάνων επειδή μία εφημερίδα στη Δανία είχε δημοσιεύσει μία γελοιογραφία του προφήτη τους. Στην Αθήνα πριν από αρκετό καιρό επειδή κυκλοφόρησε ανεπιβεβαίωτη φήμη ότι ένας αστυνομικός είχε σκίσει σελίδες από το ιερό βιβλίο τους, ξέσπασαν επεισόδια.
Τη δική μας πίστη και τον Κύριό μας που Τον προσβάλουν και Τον υβρίζουν καθημερινά το αποδεχόμαστε ως πρόοδο... Κι όμως θα έπρεπε και εμείς να αντιδράμε. Όχι με βία, όχι με επεισόδια... Με προσφυγές όμως στη Δικαιοσύνη κατά όσων προσβάλουν τα πιστεύω μας. Διαβάστε την είδηση που ακολουθεί. Ας θρηνήσουμε πραγματικά για την κατάντια του πολιτισμού της χώρας μας... Από τα σατυρικά καρναβάλια με τους μοναχούς, στα προσβλητικά θέατρα με τις μοναχές και στα υβριστικά δρώμενα με το Θεάνθρωπο Ιησού μας... Πρέπει να γίνει πιο έντονη η προσευχή μας, γιατί, ζώντας στα σύγχρονα Σόδομα, να μην δούμε και την αντίστοιχη οργή που εμείς προκαλούμε!

Το κείμενο που λάβαμε είναι το ακόλουθο:
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 31/1 έως 1/3 παίζεται στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θεατρικό έργο που παρουσιάζει κάποιον ονόματι Ιησού να κάνει έρωτα επί σκηνής με γυναίκα που ονομάζεται Μαρία η Μαγδαληνή!
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.30μμ στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος.
Το έργο έχει τον τίτλο 'No Body Else' και το γράφει/ σκηνοθετεί η Κίρκη Καραλή, κόρη της γνωστής δημοσιογράφου, Σεμίνας Διγενή.

Σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύθηκε στο star :
Έφυγαν εξοργισμένοι οι θεατές στη μέση της παράστασης...Μια παράσταση που διχάζει. Μια νέα σκηνοθέτης η οποία σύμφωνα με κάποιους τολμά, σύμφωνα με κάποιους άλλους προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα των θεατών.
Μια σκηνή που ξεσήκωσε αντιδράσεις και εξόργισε πολλούς από τους θεατές του έργου. Δυο ηθοποιοί που υποδύονται τον Ιησού και την Μαρία την Μαγδαληνή και εμφανίζονται σχεδόν γυμνοί να κάνουν έρωτα επί σκηνής.
Όλα αυτά συνέβησαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στη διάρκεια της παράστασης «Nο Body Else».
Η Κίρκη Καραλή, η κόρη της Σεμίνας Διγενή, συνέλαβε την ιδέα και σκηνοθέτησε το έργο το οποίο καταπιάνεται με έξι ιστορίες που διηγούνται το αποτύπωμα της μνήμης σε ένα σώμα, μνήμες που καταγράφονται στο DΝΑ. Μια σκηνή όμως φέρεται να θύμωσε το κοινό που αποχώρησε από το θέατρο.
Οι ψίθυροι άρχισαν να ακούγονται όταν στη διάρκεια της παράστασης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Πολύ μπλα μπλα, ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Ιησού εμφανίζεται γυμνός. Πολλοί από τους θεατές σοκάρονται αλλά αυτό που θα ακολουθήσει στη συνέχεια τους εξοργίζει.
Ο «Ιησούς» αρχίζει να ερωτοτροπεί με την «Μαρία την Μαγδαληνή». Σηκώνονται από τις θέσεις τους και μη μπορώντας να δεχθούν αυτό που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, αποχωρούν φανερά εκνευρισμένοι. Οι ηθοποιοί αρχικά ξαφνιάζονται αλλά ως επαγγελματίες συνεχίζουν την δουλειά τους.
Οι θεατές αν και ήταν ενημερωμένοι ότι το έργο ήταν ακατάλληλο για ενηλίκους, δεν περίμεναν να δουν μπροστά στα μάτια τους μια τέτοια σκηνή. Τη θεώρησαν προσβλητική και αποχώρησαν από την αίθουσα.
Όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου της παράστασης, στην οποία πρωταγωνιστούν οι: Ελένη Ευθυμίου, Χριστίνα Μπιρμπίλη-Καραλέκα, Χρήστος Τανταλάκης, Τάσος Τσουκάλης-Δημητριάδης, Αναστασία Χατζάρα, Μαρία Ψαρολόγου, «η σύνθεση της δραματουργίας προέκυψε από την ομάδα και τα αναγνώσματά της. Η σκηνική της μεταφορά προέκυψε κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Οτιδήποτε προκύψει κατά τη διάρκεια των παραστάσεων αποτελεί μέρος της».
Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει κοινό, κριτικούς και καλλιτέχνες καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η διάθεση και ο τρόπος προσέγγισης ενός δημιουργού, διχάζει αλλά και προκαλεί.
Πηγη: http://orthodox-watch.blogspot.com/2011/02/no-body-else.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: