Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Εσύ τί κοτόπουλο έφαγες σήμερα;

Από την Παρασκευή που μας πέρασε έχουμε αρχίσει να δεχόμαστε πληροφορίες για την είδηση που θα διαβάσετε στη συνέχεια. Θα προκαλέσει σε όλους μας εύλογες ανησυχίες... Και θα μας έρθει στο νου το θαύμα των κολλύβων... Μεγάλη ελληνική εταιρία εκτροφής και εμπορίας κοτόπουλων εφαρμόζει τον μουσουλμανικό νόμο στη σφγή τους... ΝΑΙ, δεν πρόκειται για αστείο! Φρικτή πραγματικότητα είναι! Αλήθεια, αν κάποια ανάλογη επιχείρηση ζητούσε από έναν ορθόδοξο ιερέα να κάνει αγιασμο και να αγιάσει τα κοτόπουλα που θα οδηγούνταν σε σφαγή, οι γνωστοί προοδευτικοί κύκλοι δεν θα μιλούσαν για μεσαίωνα; Τώρα σιωπή από παντού. Ας προσέξουμε γιατί το τυπικό της σφαγής κατά τον νόμο μίας άλλης θρησκείας περιλαμβάνει και προσευχές...
Διαβάστε την είδηση και δείτε και τις πολλές πηγές στη συνέχεια:
 
Γνωρίζετε τί είναι το HALAL; Προφανώς οι περισσότεροι από εσάς όχι. Και όμως το τρώτε καθημερινά.
Η εταιρία Πίνδος που έχει κοτόπουλα, μας ενημερώνει ότι τα κοτόπουλα που βγάζει στην αγορά για να φάμε, είναι σφαγμένα τελετουργικά σύμφωνα με τους νόμους της Σαρία.

Με τον όρο «χαλάλ» περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες της μουσουλμανικής θρησκείας. Στην περίπτωση του κρέατος, πρόκειται για προϊόντα που κατ' αρχάς δεν περιέχουν χοιρινό και προέρχονται από ζώα τα οποία έχουν θανατωθεί με συγκεκριμένο τελετουργικό.

Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρία αυτή, πριν θανατώσουν ένα κοτόπουλο, διαβάζει ο Μουσουλμάνος υπάλληλος σφάχτης, μία Μουσουλμανική προσευχή και κατόπιν θανατώνει το κοτόπουλο λέγοντας τα λόγια "Μπισμιλλάχ Ερραχμάν Ερραχήμ, Αλλάχου Εκμπάρ".
Στην εταιρία Πίνδος λοιπόν, αποκλείεται να είναι ΜΗ Μουσουλμάνος υπάλληλος ο σφαγέας διότι θα πρέπει να τηρήσει ευλαβικά την διαδικασία HALAL και να πει την προσευχή. Έχουμε δηλαδή, θρησκευτικό ρατσισμό σε μία θέση υπαλλήλου μιας Ελληνικής Εταιρίας που οι περισσότεροι δυνητικά πελάτες της, είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι..
(πηγή: http://oxipsifo.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html )
 
Όταν "κομπάζει" ένας από τους βασικούς προμηθευτές σε κοτόπουλα, των Ορθόδοξων Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ότι τα σφάζει με τον ειδικό, μουσουλμανικό, τελετουργικό τρόπο "χαλάλ", τότε προκύπτει πολύ σοβαρό ζήτημα, γιατί ακόμα εξ' όσων γνωρίζουμε ο Ελληνικός Στρατός πολεμάει Υπέρ Πίστεως, και Πατρίδος (υπέρ βωμών, και εστιών, κατά τους αρχαίους προγόνους μας). (πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-ala-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%AC%CE%BC-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%82 )

Για το θέμα αυτό μας ενημερώνει η ίδια η εταιρία στην επίσημη ιστοσελίδα της (δείτε τη στο: http://www.pindos-apsi.gr/halal) και υπάρχει και η απόφαση πιστοποίηση από τη Μουφτεία της Ξάνθης (δέιτε τη στο: http://www.pindos-apsi.gr/files/pdf/halal.pdf ) Το περίεργο που μέχρι σήμερα δεν είχαμε ευρέως πληροφορηθεί είναι πως η πιστοποίηση είναι από το 2003. Άρα μέχρι σήμερα εκατομμύρια Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουν καταναλώσει κοτόπουλα Χαλάλ... Να πούμε χαλάλι; ΟΧΙ....

Σύμφωνα με τους μουσουλμανικούς νόμους, τα ζώα πρέπει να σφαχτούν κόβοντας τον λαιμό τους, ώστε να τρέξει όλο τους το αίμα. Τα ζώα πεθαίνουν συχνά με έναν αργό οδυνηρό θάνατο εξαιτίας των θρησκευτικών σφαγείων τα οποία απαλλάσσονται από τους νόμους που απαιτούν τα ζώα πρώτα να αναισθητοποιούνται πριν τη θανάτωσή τους.

Επίσης έχει αναφερθεί, ότι στιν τιμή του κοτόπουλου που αγοράζουμε, προστίθετε ένας "κρυφός φόρος" για την πιστοποίηση Χαλάλ, όπου και τον εισπράτει από την εκάστοτε εταιρεία που έχει πιστοποίηση χαλάλ, η Μουσουλμανική κοινότητα.
(πηγή: http://oxipsifo.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html )

Halal κοτόπουλο σημαίνει το κοτόπουλο που έχει τελετουργικά σφαχτεί και δεν έχει πρόσθετα σε αυτό που είναι ‘Χαράμ’.
Τα ζώα που σκοτώνονται χαλάλ (σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο) δεν μπορούν να αναισθητοποιούνται πριν τους κόψουν τους λαιμούς τους, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά ζώα,συμπεριλαμβανομένων των αγελάδων που φαίνονται σε σκληρά βίντεο να παλεύουν,ενώ το αίμα τους τρέχει από το κομμένο λαιμό τους.

Για το θέμα διαβάζουμε στο Xanti Press σε ανάρτηση από τις 19 Οκτωβρίου 2010:
 
Υπάρχουν πολλοί τρόπο για να διχάσει κανείς μια κοινωνία. Αλλά η καθοδήγηση που λαμβάνει χώρα εδώ και αρκετά χρόνια προκειμένου να απομονώσει τη μειονότητα από την κοινωνία, οδηγεί σε καταστάσεις που φαντάζουν γελοίες αλλά είναι επικίνδυνες και αποκαλύπτονται πλέον σε όλη τους την έκταση.
Το κρέας που καταναλώνουν οι μουσουλμάνοι γίνεται αντικείμενο θρησκευτικής και πολιτικής εκμετάλλευσης καθώς η γραμμή που ακολουθείται μέσα από τους θρησκευτικούς χώρους της μειονότητας υπαγορεύει την κατανάλωση κρέατος μόνο από εγκεκριμένους κρεοπώλες, οι οποίοι ακολουθούν συγκεκριμένη διαδικασία σφαγής και «διαβάζουν» τα κρέατα κατά τη σφαγή τους! Για να αποδειχθεί αυτή η προϋπόθεση επιστρατεύεται ο Μουφτής Ξάνθης Εμίν Σινίκογλου (ο νόμιμος μάλιστα και όχι ο ψευδομουφτής) ο οποίος εκδίδει βεβαιώσεις ότι συγκεκριμένοι παραγωγοί κρέατος έχουν τη σχετική πιστοποίηση που ονομάζεται Χαλάλ !
Όσο και αν αυτό φαίνεται απίστευτο, πραγματικά συμβαίνει. Στην εικόνα 2 (κλικ για μεγέθυνση) εμφανίζεται βεβαίωση του 2003 στην οποία ο Μουφτής βεβαιώνει με περισσή ιλαρότητα ότι τα κοτόπουλα της εταιρίας Πίνδος διαθέτουν την αντίστοιχη πιστοποίηση καθώς κατά τη διαδικασία σφαγής διαβάζεται μια συγκεκριμένη ευχή. Έλεγχος φυσικά για την περιβόητη διαδικασία που πιστοποιείται προφανώς και δεν έχει γίνει ποτέ από θρησκευτικό λειτουργό, αποδεικνύοντας την προφανή σκοπιμότητα της έκδοσης. Αντίστοιχα πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί για μειονοτικούς κρεοπώλες στην Ξάνθη.
Υποχρέωση σήμανσης και κείμενη νομοθεσία.
Κρέατα τύπου Χαλάλ υπάρχουν πράγματι, όμως με βάση όσα ισχύουν η σχετική διαδικασία, δεν είναι αυτή που βεβαιώνεται στο επίμαχο πιστοποιητικό (για το οποίο η Μουφτεία αποφεύγει να τοποθετηθεί), και δεν διαβάζεται απλώς μια ευχή. Η εν λόγω πιστοποίηση προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία σφαγής που διαφοροποιεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρέατος. Άρα, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία τα συγκεκριμένα κρέατα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά ειδική σήμανση, γνωστή στον καταναλωτή ( Ε.Κ. 178/2002) και να ακολουθούν συγκεκριμένη διαδικασία θρησκευτικής σφαγής(Ε.Κ. 1099/2009) που γίνεται σε αντίστοιχο σφαγείο.
Αντίδραση χριστιανών υπαλλήλων και καταγγελία !
Το γεγονός αυτό όμως έχει και δεύτερη όψη. Υπάλληλοι υπηρεσιών, κάποιοι από τους οποίους σχετίζονται με τον κτηνιατρικό κλάδο, υπέγραψαν καταγγελία που απέστειλαν στο Σωματείο Κρεοπωλών (Εικόνα 3), στην οποία αναφέρουν ότι αν αληθεύουν όσα βεβαιώνονται από το Μουφτή, χριστιανοί καταναλωτές ψωνίζουν από κρεοπώλες, προϊόντα που έχουν «διαβαστεί» στο όνομα άλλης θρησκείας και κάνουν λόγο για παρεμβάσεις της δικαιοσύνης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αν και πρακτικά δεν υπάρχουν πολλοί νοήμονες που δέχονται τη θεωρία περί «διαβασμένων» και «αδιάβαστων» κρεάτων, εντούτοις η καταγγελία εγείρει ένα βάσιμο λατρευτικό ζήτημα.
Πάντως τα κοτόπουλα της εταιρίας ΠΙΝΔΟΣ καταναλώνονται από όλη την Ελλάδα και μάλλον κανείς δεν ήξερε ότι έχουν σχετική πιστοποίηση, παρότι θα έπρεπε. Πρακτικά όλοι, λίγο ή πολύ, υποκρίνονται για διαφορετικούς λόγους.
Σοβαρό πολιτικό και θρησκευτικό ζήτημα. Τι γίνεται στην Ευρώπη
Το γεγονός έχει φέρει σε δυσχερή και αμήχανη θέση τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες, το Σωματείο Κρεοπωλών αλλά και τη Μητρόπολη Ξάνθης που επιχειρούν να χειριστούν ένα ζήτημα ευαίσθητο που αφορά και στις δύο θρησκείες, χωρίς να προκληθεί ένταση. Είναι όμως προφανές ότι η Μουφτεία έχει χειριστεί το θέμα χωρίς επίγνωση της βαρύτητας που έχει, έχει εξυπηρετήσει κύκλους που δεν θα ήθελε, υποβαθμίζοντας την ίδια της την αποστολή ως θρησκευτικής ηγεσίας και αποδεικνύοντας προφανή ανεπάρκεια.
Το ζήτημα της θρησκευτικής ευσέβειας και για τις δύο θρησκείες είναι κάτι που ορίζεται ως ατομικό δικαίωμα και, ως εκ τούτου, προκύπτει μια διένεξη που έχει λογική βάση. Όμως, παρόλο που δεν είναι κομψό να κατηγορείται η θρησκευτική εμμονή, εντούτοις είναι προφανές ότι στο πλαίσιο μιας πολιτισμένης κοινωνίας υπάρχει μεγάλη δόση υποκρισίας. Φυσικά, η θρησκεία χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά διχαστικά, υπηρετώντας τη γνωστή επιδίωξη της οικονομικής και κοινωνικής αυτονόμησης της μειονότητας αλλά και του κέρδους. Σε αυτή τη λογική υπακούουν τα κάθε λογής κηρύγματα που εκπορεύονται από συγκεκριμένους κύκλους και βρίσκουν έδαφος σε θρησκευτικούς χώρους.
Το θέμα της θρησκείας είναι προφανώς ένα αναχρονιστικό πρόσχημα που επιχειρεί να οδηγήσει πολιτισμένες κοινωνίες σε θρησκευτικές μεθόδους και πιστοποιητικά, που ανάγονται στο μεσαίωνα. Στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου και σχετικά άρθρα στο Βήμα (κλικ εδώ) , οι κληρικοί που δίνουν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις καρπώνονται ποσοστό των εσόδων από τα προϊόντα που φέρουν την πιστοποίηση ενώ έχουν προκληθεί σοβαρές κοινωνικές διενέξεις. Ταυτόχρονα όμως είναι σαφές ότι η μέθοδος που επιλέγεται για να προκληθεί ένταση και διχασμός οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, που προσεγγίζουν περισσότερο το Αφγανιστάν και λιγότερο μια ευρωπαϊκή χώρα. Αλλά η πραγματικότητα αυτή, όπως είναι γνωστό, αμφισβητείται έντονα στη Θράκη με πολλές αφορμές.
Γιάννης Σιδηρόπουλος
(ΠΗΓΗ: http://www.xanthipress.gr/eidiseis/koinonia/4281.html )

Η "χαλαλοποίηση" της Βρετανίας

Το κρέας ‘halal’ σερβίρεται πλέον, σε ορισμένες από τις πλέον δημοφιλείς αθλητικές εγκαταστάσεις της Βρετανίας, παμπς, σχολεία και νοσοκομεία, χωρίς το βρετανικό κοινό να το γνωρίζει. (Το κρέας χαλάλ, είναι κρέας από αγελάδες οι οποίες έχουν σφαγιαστεί σύμφωνα με την ισλαμική πρακτική. «Χαλάλ» σημαίνει στα αραβικά «επιτρεπόμενο, θεμιτό». Είναι το αντίθετο του «χαράμ». Φυσικά, το χοιρινό απαγορεύεται).

Όλο το βοδινό κρέας, το κοτόπουλο και το αρνί που πωλείται στους φιλάθλους στο Wembley Stadium, έχει παρασκευασθεί, κρυφά, σύμφωνα με τον αυστηρό ισλαμικό νόμο της Σαρία.

Και εκατοντάδες εστιατόρια και παμπς στη Βρετανία, καθώς και κορυφαίοι ιππόδρομοι, σχολεία και νοσοκομεία, τώρα χρησιμοποιούν μόνο κοτόπουλο που έχει σφαχτεί τελετουργικά, σύμφωνα με το νόμο της σαρία.

Σύμφωνα με τους μουσουλμανικούς νόμους, τα ζώα πρέπει να σφαχτούν κόβοντας τον λαιμό τους, ώστε να τρέξει όλο τους το αίμα. Τα ζώα πεθαίνουν συχνά με έναν αργό οδυνηρό θάνατο εξαιτίας των θρησκευτικών σφαγείων τα οποία απαλλάσσονται από τους νόμους που απαιτούν τα ζώα πρώτα να αναισθητοποιούνται πριν τη θανάτωσή τους.

Υπάρχει πλέον μία έντονη και αυξανόμενη ανησυχία ότι το κοινό υποστηρίζει άθελά του μία σκληρή μορφή σφαγείου.

Ένας εκπρόσωπος της RSPCA, της βρετανικής φιλοζωΐκής οργάνωσης, δήλωσε: «Ο κόσμος έχει το δικαίωμα να γνωρίζει πως παράγεται το κρέας που τρώει.

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το πώς διαβιώνουν τα ζώα.

«Πολλά είδη διατροφής δεν έχουν καμία πληροφορία σχετικά με αυτό.
«Θα πρέπει τα ζώα αυτά να αναισθητοποιούνται πριν τη σφαγή».
Η ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων ‘Viva!’ δήλωσε: «Άλλες πρακτικές που βασίζονται στην (μουσουλμανική) θρησκεία - όπως η πολυγαμία ή ο λιθοβολισμός της μοιχαλίδας - δεν επιτρέπονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι φίλαθλοι του ράγκμπι που παρακολουθούν αγώνες στο Twickenham και οι λάτρεις των ιπποδρομιών που επισκέπτονται το Ascot, μπορούν να αγοράσουν μόνο ‘halal κοτόπουλο’.

Στα παιδία στα σχολεία σε όλη τη Βρετανία δίνουν συστηματικά halal κρέας με μόνη εναλλακτική λύση την χορτοφαγική επιλογή. Στο Tower Hamlets, στο ανατολικό Λονδίνο, πάνω από 100 σχολεία χρησιμοποιούν μόνο halal κρέας.
Νοσοκομεία, όπως το Guy’s and St Thomas’ NHS Trust στο Λονδίνο και το Mid-Staffordshire NHS Foundation, επίσης, επιμένουν όλα τα κρέατα ότι θα πρέπει να συμμορφώνονται με το νόμο της σαρία.
Και το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Βρετανίας και αλυσίδα εστιατορίων Whitbread, που κατέχει το Beefeater και την αλυσίδα Brewers Fayre καθώς το Costa Coffee, και τα εστιατόρια Taybarns και Table Table, παραδέχθηκε ότι πάνω από τα τρία τέταρτα των πουλερικών που σερβίρει είναι ‘halal’, αν και κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας επέμενε ότι όλα τα πουλερικά «αναισθητοποιούνται πριν από τη σφαγή».

Χθες το βράδυ εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας επιβεβαίωσε ότι «όλο το βοδινό κρέας, το κοτόπουλο και το αρνί που πωλείται στο Wembley Stadium είναι halal».

Τα συμπτώματα όμως της ‘χαλαλοποίησης’ ως αποτέλεσμα της σταδιακής απροκάλυπτης υποταγής της δήθεν «προοδευτικής», ‘πολυπολιτισμικής’ και εθνοφοβικής Δύσης στο Ισλάμ δεν αποτελεί μόνο βρετανικό φαινόμενο.

Βέλγιο: Δεν σερβίρεται χοιρινό κρέας στα μισά ολλανδόφωνα σχολεία!

Το Φλαμανδικό εθνικιστικό κόμμα Vlaams Belang, (που διεκδικεί την ανεξαρτησία της περιοχής της Φλάνδρας) έλεγξε πόσες σχολικές κουζίνες έχουν προσαρμοστεί στο «πολυπολιτισμικό πλαίσιο» στο ολλανδόφωνο εκπαιδευτικό σύστημα των Βρυξελλών. Λίγο περισσότερα από τα μισά, από τα συνολικά 61 σχολεία που υπάρχουν, δήλωσαν ότι δεν διαθέτουν χοιρινό κρέας, έτσι ώστε να μην αηδιάζει η μουσουλμανική κοινότητα. Μάλιστα, το 12% των σχολείων έχουν αποκλειστικά φαγητό halal.

Το Vlaams Belang λέει ότι είναι πρωτοφανές ότι οι μη μουσουλμάνοι μαθητές να αναγκάζονται να τρώνε κρέας halal, συχνά μάλιστα, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς τους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πίεσης των ριζοσπαστών μουσουλμάνων που απαιτούν ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να ακολουθούν τυφλά το νόμο της Σαρία.

Διαμαρτυρίες για "χαλάλ" fast food στη Γαλλία

Στην Γαλλία, πρόσφατα, η απόφαση της αλυσίδας fast-food ‘Quick’ κάποια υποκαταστήματά της να σερβίρουν μόνο «χαλάλ» μπιφτέκια και μπέργκερ, προκειμένου να προσελκύσει Μουσουλμάνους πελάτες, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις Γάλλων πολιτικών, οι οποίοι δηλώνουν ότι η εταιρία παραβιάζει την κοσμική παράδοση της Γαλλίας, όπου ζει ο μεγαλύτερος μουσουλμανικός πληθυσμός της Ευρώπης, δηλαδή 5 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι.

Η αλυσίδα δέχθηκε σκληρές επικρίσεις στις αρχές του χρόνου όταν έθεσε σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα πώλησης χαλάλ μπέργκερς, στα οποία το μπέικον αντικαταστάθηκε από καπνιστή γαλοπούλα. Τότε ο υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας, Μπρουνό λε Μερ, είχε δηλώσει ότι το μάρκετινγκ με θρησκευτικά κριτήρια αντίκειται στις γαλλικές αξίες. Επίσης, ο δήμαρχος μιας πόλης όπου άνοιξε τέτοιο κατάστημα απείλησε την εταιρεία με αγωγές, υποστηρίζοντας ότι επιβάλλεται «ισλαμικός φόρος» στους πελάτες, αφού μέρος του ποσού που πληρώνουν για το κρέας καταλήγει στις θρησκευτικές μουσουλμανικές αρχές που πιστοποιούν ότι το ζώο από το οποίο προήλθε το κρέας θανατώθηκε κατά τον μουσουλμανικό νόμο. Τρόφιμα χαλάλ προσφέρει στη Γαλλία και η αμερικανική αλυσίδα Kentucky Fried Chicken.

Τα τρόφιμα χαλάλ είναι μια μεγάλη και ταχύτατα αναπτυσσόμενη επιχείρηση στη Γαλλία. Σύμφωνα με έρευνα, η αγορά κρέατος χαλάλ θα ανέλθει στα 5,5 δισ. ευρώ φέτος, μέγεθος διπλάσιο από τον τζίρο της αγοράς οργανικών τροφίμων.
Ο Θεός να μας φυλάει στην Ελλάδα μας! Και να μας ελεήσει για την αδιαφορία μας, την ένοχη σιωπή και αποδοχή μας... Ας αντισταθούμε και ας ενημερώσουμε ο ένας τον άλλον... Άμεσα!!!
Βίντεο που κόβει την ανάσα στο: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h_bZzxep87c
 

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετα αναρωτιεστε γιατι ο κοσμος φευγει απο την εκκλησια...τοσα χρονια που ακουμε για τις απανθρωπες σφαγες δε σας χαλασε.. Το χαλαλ σας χαλασε.. Στο ντοκυμανταιρ Earthlings ολοι σιγη ιχθυος. Εχετε δικιο.. αμα οι σφαγες ειναι στο ονομα της Αγιας Τριαδας τι μας νοιαζουν αν υποφερουν τα ζωα (η οι ανθρωποι) για ωρες.. αλλα τωρα που ειναι για το χαλαλ εξεγερθειτε..Ελατε να μοιασουμε στους Ταλιμπαν. Ετσι κι αλλιως επιπεδο δεν μας εχει μεινει αλλο!!!
Βογιατζακη Στελλα

π. Νικόλαος Δ. Γεωργαντώνης είπε...

Καλό είναι που βγαίνουν στην επιφάνεια τέτοια θέματα για να μάθει ο κόσμος τι γίνεται πραγματικά γύρω του. Πρέπει να διαδοθή αυτό για να μην περάσουν στον κόσμο άλλα χειρότερα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

@Βογιατζακη Στελλα: Δεν έχω δει το ντοκυμαντέρ που αναφέρετε, αλλά από ό,τι διάβασα δεν αφορά σε τελετουργικές σφαγές ζώων (ή ανθρώπων) στο όνομα της Αγίας Τριάδας, έτσι δεν είναι; Νομίζω ότι τα έχετε μπερδέψει λίγο τα πράγματα...

Ζωή

Ανώνυμος είπε...

Kυρία Βογιατζακη καλό θα ήταν να ερευνήσετε πρώτα για ποιό θέμα μιλάτε. Δεν είναι σωστό να κάνετε τέτοια σχόλια χωρίς επίγνωση.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε εχω επιγνωση.. Ζω σε μια θεοσεβουμενη οικογενεια και για το συγκεκριμενο θεμα ενημερωθηκα απο το ραδιοφωνικο σταθμο της Πειραϊκης Εκκλησιας.. Ο τροπος με τον οποιο ολοι παρουσιαζουν ενα θεμα οταν το κανουν αλλοθρησκοι ειναι πολυ ασχημο! Θεωρω οτι σαν ανθρωποι καλο θα ηταν να εστιαζουμε στην πραξη και οχι στην θρησκεια του αλλου. Αντιθετα σε πολλα μουσουλμανικα κρατη κανουν το ιδιο για την Ορθοδοξη θρησκεια απο οσο βλεπουμε συχνα και σε αλλα μπλογκσποτ θρησκευτικου περιεχομενου. Δεν αμφιβαλλω οτι εκεινοι κανουν τις δικες τους κινησεις και οτι θα πρεπει και εμεις να κανουμε τις δικες μας για να προστατευθουν τα ιδεωδη μας.. Αλλα εκεινοι μεγαλωνουν με πιστη στις πεποιθησεις τους.. Εμεις??? Οι νεοι φευγουν απο την εκκλησια γιατι βλεπουν τον φανατισμο! Η χωρα μας θελοντας και μη γινεται πολυπολιτισμικη με οτι αυτο συνεπαγεται.. Σε καθε ταξη θα δεις αλλοθρησκους μαθητες και δεν μπορουμε να απαγορεψουμε στα παιδια να κανουν παρεες. Αμα πας και πεις ''μη φας κοτοπουλος Πινδος, το σφαξανε με την Χαλαλ'' θα σου πει το παιδι ''τι λες ρε μανα''!! Αν εστιαζαμε περισσοτερο στον ανθρωπινο παραγοντα και στην ασεβεια προς τη φυση και την τροφη μας ισως να υπηρχε εξεγερση. Στο κατω κατω η πιστη στο Θεο δεν αφηνει ουτε μαγια να σε αγγιξουν.. Η χαλαλ θα μας αγγιζε??
Το ντοκυμανταιρ που ανεφερα την πρωτη φορα λεγεται Earthlings και σαφως δεν υπαρχουν μονο μουσουλμανοι.. Το ανεφερα γιατι εργαζομενοι ειναι και οι Χριστιανοι σε τετοιες εταιρειες. Η Θρησκεια ομως δεν ηταν αρκετη για να τους μαθουν να σεβονται..Για μενα ενας κακος Χριστιανος ειναι χειροτερος απο εναν καλο αλλοθρησκο.. δν επρεπε ατομα που διδασκονται τη θρησκεια μας να εχουν τετοιες συμπεριφορες..Εγω απο μερους μου λυπαμαι για οσα εχω δει στον κοσμο να γινονται απο ατομα της θρησκειας μας (και απο καθε θρησκεια γενικα) αλλα και στο ονομα του Ιησου. Και μιλαω για ανθρωπινες ζωες και οχι απλα για κοτοπουλα..
Βογιατζακη Στελλα

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη αν εκανα ορθογραφικα λαθη, η αν ξεχασα λεξεις, εχω πολυμορφικη δυσλεξια και καποιες φορες δεν βγαινει νοημα απο τα λεγομενα μου..
Βογιατζακη Στελλα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί οπουγήτες,καλά κάνετε και μας ενημερώνετε,αλλά θα σταθώ περισσότερο στο όνομα της εταιρίας,το οποίο και παραπλανεί τον καταναλωτή(διότι παραπέμπει σε ελληνικό τοπονύμιο)(και άρα θεωρώ ότι τα προ'ι'όντα της εν λόγω εταιρίας είναι ελληνικά,παραγμένα στην Ελλάδα,απο Έλληνες κ.λ.π.),παρά στο αν τους διαβάζονται προσευχές ή όχι κατά την παρασκευή/συσκευασία/τυποποίηση τους...
Κοτόπουλα Πίνδου λοιπόν,ούτε αγόρασα,ούτε σκοπεύω να αγοράσω ποτέ,διότι αν θέλετε απο ένστικτο,πάντα κάτι με χάλαγε στη διαφήμιση της εταιρίας(μη με ρωτήσετε τί ακριβώς),οπότε και δεν την εμπιστεύομαι.
Ωστόσο,για να μην θεωρηθώ ρατσιστής,να ξέρετε οτι στήριξα και θα στηρίζω τη γνωστή "φιλική" γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ,μέχρις ότου οι δικές μας εταιρίες βάλουν μυαλό και αρχίσουν να πουλάνε σε λογικές τιμές τα "ελληνικά" προ'ι'όντα τους(ο Θεός να τα κάνει,αλλά τέλος πάντων).
Εκεί που θέλω να καταλήξω,είναι οτι προτιμώ να ζήσω(συνετά πάντα),και όχι να με γδάρουν ζωντανό(είτε οι ξένοι,είτε οι δικοί μου),γι αυτό όσο μπορώ θα κοιτάω και εγώ τον διπλανό μου και τον εαυτό μου,και όχι τις πολυεθνικές(απο την άλλη δεν θα με κορο'ι'δέψει και ο καθε "πίνδος" μέσα στη μούρη μου!)
Γι αυτό λοιπόν,απο σήμερα,προστίθεται άλλος ένας οργανισμός/εταιρία/κίνημα ή ότι τρίβολος γενικά είναι αυτός ο πίνδος στη μαύρη λίστα μου!
Να είστε καλά,καλές γιορτές,να μας αγαπάτε και να μας ενημερώνετε.

Yasemin Coplan είπε...

Χρόνια πολλά στο 'Οπου Γής, Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάρτηση , ευχαριστούμε για την πληροφόρηση. Πραγματικά , πώς μπορούμε να φάμε κοτόπουλο και βοδινό,που έχει σφαχτεί με τέτοιο βάναυσο τρόπο;;...ψαράκι θα φάμε και τυράκι κ αυγά χωριάτικα. Ευλογημένος ο νέος χρόνος!Yasemin Coplan

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά δεν είχα ιδέα για το τελετουργικό του κοτόπουλου που έτρωγα στο Στρατό(γιατί εκεί μαγειρεύανε κοτόπουλα Πίνδος). Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει να ακούσει "λόγια" ένα κοτόπουλο πριν σφαχτεί. Θα είναι πιο νόστιμο? Δε με ενδιαφέρει αν θα ακούσει Αραβικά, Ελληνικά ή Σουαχίλι λόγια. Απλά είναι πραγματικά αστείο τέτοιο τελετουργικό. Στην Ελλάδα ζούμε και τον μόνο που "διαβάζουμε" είναι τον νεκρό στο μνήμα. Πιο πολύ με ενόχλησε ο τρόπος θανάτωσης των ζωντανών και όχι τα βουντού που τους κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Η χωρα μας γινεται πολυπολιτισμικη με ο,τι αυτο συνεπαγεται. Καλως. Αλλα απο ποτε πρεπει να γινεται προσπαθεια για να κατεβουν οι εικονες απο τα σχολεια, να καταργηθει η πρωινη προσευχη, να φυγουν οι ορκοι απο τα δικαστηρια, την ιδια στιγμη που θεωρουμαστε φανατισμενοι οταν αντιδραμε για τις μουσουλμανικες ευχες στα κοτοπουλα; Στο ονομα της ανεξιθρησκειας θα εχουμε δυο μετρα και δυο σταθμα λοιπον;

Ανώνυμος είπε...

Αν μιλαμε λοιπον για ανεξιθρησκεια, αυτο σημαινει αμεσως οτι ολα τα θρησκευματα - δογματα θα εχουν ιδια μεταχειρηση. Οχι να καθαιρειται ο Χριστιανισμος για να παρει επισημα τη θεση του ο Μουσουλμανισμος η όποιο άλλο πιστευω. Οταν άλλωστε μια εταιρεια - η Πίνδος εν προκειμενω - πουλάει σε όλων των δογματων πελάτες, τα προιόντα της ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ειναι ουδετερα. Σε εμενα που ειμαι Χριστιανος η στον διπλανο μου που ειναι άθεος δεν αρεσει να εμπλεκονται θρησκευτικες τελετουργιες με τα τροφιμα μας. Κι όπως δεν παω να κανω ευχελαιο στα τροφιμα των μουσουλμανων - σεβομενος το δογμα τους - ετσι θελω και τα δικα μου ανεπαφα απο τετοιες διαδικασιες. Για να μην μιλησω για τον ρατσισμο που επισημαινει το αρθρο, οτι μουσουλμανος πρεπει υποχρεωτικα να καταλαμβανει τη συγκεκριμενη θεση στην εταιρεια, αποκλειοντας χριστιανους η αθεους. Οπως επισης να μην μιλησω για την ανησυχια που πρεπει να δειξουν οι φιλοζωοι σχετικα με τις μαρτυρικες συνθηκες των ζωων, ουτε για τις αντιδρασεις που εχουν ξεσηκωθει για το ιδιο θεμα στις αλλες χωρες, οπως φαινεται απο το αρθρο, που αποριας αξιο γιατι δεν εχουν γινει εδω παρομοιες...

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά, ευλογημένο και ειρηνικό το νέο έτος.

Εντυπωσιακό το άρθρο. Μαζί με όλα που συμβαίνουν στην Ορθόδοξη Ελλάδα αν μη τι άλλο προβληματίζει. Πολύ ορθά αναφέρθηκε «το θαύμα το κολλύβων». Εδώ και πολλά χρόνια αφήσαμε τα πράγματα να περνούν απαρατήρητα. Μήπως είναι καιρός να επιστρέψουμε στις γνήσιες αξίες μας? Στο εξωτερικά οι μετανάστες οφείλουν να υπακούουν στους νόμους του κράτους/χώρας που διαμένουν και όχι να επιβάλουν τους δικούς τους από όπου και αν προέρχονται. Μόνο στην Ελλάδα επιτρέπονται τα πάντα. Γιατί και με ποιο νόμο στην εταιρία Πίνδος αποκλείεται να είναι ΜΗ Μουσουλμάνος υπάλληλος? Μήπως η εταιρία δεν είναι ελληνική? Μην περιμένετε από τους πολιτικούς να ενδιαφερθούν. Αυτοί άλλα επιβουλεύονται και για την θεσούλα τους ενδιαφέρονται. Να διαδοθεί του άρθρου παντού. Οι πολίτες να επαγρυπνούν για όλα. Η εκκλησία να μπει μπροστά. Υπάρχει και ο άλλος τρόπος «να σταματήσουμε όλοι να αγοράζουμε τα προϊόντα της εταιρίες αυτής.