Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση από την βιομηχανία "Πίνδος"

Πριν από λίγο ο συνεταιρισμός ΠΙΝΔΟΣ δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του την ακόλουθη ανακοίνωση, την οποία και αναρτούμε ευθύς αμέσως, σύμφωνα τη δεοντολογία. Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τα όσα αναφέρει η εταιρία με την ελπίδα και την ευχή να αποτελούν την πλήρη και απόλυτη αλήθεια. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσέχουμε πολύ και να να διατηρούμε τα αισθητήριά μας ανοιχτά...

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 


Σχετικά με τα δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο που αναφέρονται στην ΠΙΝΔΟ και στην πιστοποίηση HALLAL, κάνουμε γνωστό στο καταναλωτικό κοινό ότι τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ παράγονται αποκλειστικά στο Νομό Ιωαννίνων και σφάζονται και επεξεργάζονται και τυποποιούνται στο εργοστάσιο μας στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, με τις προδιαγραφές και πιστοποιήσεις που προβλέπονται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και ισχύουν για όλα τα Ελληνικά πτηνοσφαγεία.

Η διαδικασία σφαγής με πιστοποίηση ΗΑLLAL γίνεται μόνο όταν η παραγωγή προορίζεται για εξαγωγή σε τρίτες Μουσουλμανικές χώρες και αφορά μόνο το κατεψυγμένο ολόκληρο κοτόπουλο.

Όλες οι αναφορές αποσκοπούν να δημιουργήσουν σύγχυση στον καταναλωτή, λέγοντας ότι τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ παράγονται με διαδικασία και πιστοποίηση HALLAL. Οι αναφορές αυτές δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση την σωστή ενημέρωση, ενώ δεν παίρνουν υπ΄όψη την ιστορία του συνεταιρισμού.

ΠΗΓΗ: http://www.pindos-apsi.gr/el/articles/scetika_me_ten_pistopoiese_callal 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ θα θέλαμε να πιστέψουμε πως είναι ακριβώς όπως τα λένε στην ανακοίνωση, αλλά είναι και εκείνη η σήμανση στα αραβικά πάνω στη συσκευασία του κατεψυγμένου κοτόπουλου Πίνδος που μας μπερδεύει...

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση της εταιρίας είναι ανεπαρκής/μπερδεμένη,φάσκει/αντιφάσκει και δεν διευκρινίζει.
Κατόπιν αυτών,ρωτάω τα εξής...
Για να παραχθούν τα κοτόπουλα αυτά(ναι...αυτά που προορίζονται για τις μουσουλμανικές χώρες)(..ας το δεχτώ αξιωματικά),τα σφάζουν Έλληνες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα(οι οποίοι μιάς και μυημένοι ξέρουν να διαβάζουν το halal)?
-δεν περιμένω απάντηση,και άρα δέχομαι το όχι(διότι μάλλον μας περνάτε για χαζοβιόληδες).Άρα λοιπόν,έχετε τουλάχιστον ΕΝΑΝ υπάλληλλο,ο οποίος κάνει αυτή τη δουλειά.
Οι εξαγωγές σας όμως,θα υπερβαίνουν την εγχώρια ζήτηση σε κοτόπουλα,οπότε τσούπ!!νά και ο δεύτερος,τρίτος και δεν ξέρω και πόσοι ακόμα θα μπορούσαν να προκύψουν...
Επίσης,θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος που να γνωρίζει αράβικα μέσα στην εταιρία(καλά όχι απαραίτητα μουσουλμάνος...)ο οποίος φτιάχνει τα ταμπελάκια στη γλώσσα αυτή(όπου κάνω λάθος,διορθώστε με),εκτός κι άν έχετε προσλάβει μεταφραστή,ή κάποιον άλλο που να κάνει αυτή τη δουλειά(και τον οποίο θα έπρεπε να πληρώσετε αδρά(πράγμα που δεν θα έκανε κανείς σήμερα).
Μάνι μάνι 3-4 υπάλληλοι της εταιρίας σας δεν είναι Έλληνες,και άρα ψεύδεστε κύριοι!
Πάμε παρακάτω...ας υποθέσουμε οτι τα παραπάνω που γράφω είναι απλά "υπερβολές"...
Εφ'όσων η εταιρία σας υπάγεται (και)στην Ευρωπα'ι'κή νομοθεσία όπως διατείνεστε(της οποίας τα "παραθυράκια" δεν γνωρίζω),ποιός μου λέει οτι δεν όντως δεν ισχύουν τα όσα σας προσάπτουν τα διάφορα "παραπλανητικά" δημοσιεύματα και κάλλιστα δια της νομίμου οδού εφόσον ουδείς κακόμοιρος καταναλωτής δεν γνωρίζει τη συγκεκριμένη νομοθεσία(αλλά και να τη γνώριζε,πάλι σας καλύπτει)?!
Καληνύχτα σας κύριοι,και όταν πολυμιλάτε να ξέρετε τι λέτε,αλλιώς να μην το ανοίγετε καθόλου το στοματάκι σας.
Υ.Γ.αγαπητοί οπουγήτες,σε αυτή την ανακοίνωση πάντως,ξέρω τί με χάλασε...
Με χάλασαν τα πολλά "και".."και σφάζονται και επεξεργάζονται και τυποποιούνται στο εργοστάσιο μας"
..."και είμαστε καλοί,και άγιοι και εμείς δεν το κάναμε αυτό και άδικα μας κατηγορείτε,και τουτο κι εκείνο και το άλλο.."
θα προσέθετα....

Ανώνυμος είπε...

Στον Σκλαβενίτη παραμονή Χριστουγέννων είδα τα κατεψυγμένα κοτόπουλα με την ένδειξη χαλάλ. Άρα, δεν εξάγονται μόνο.