Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΟΗΕ: Οι σύριοι αντάρτες έχουν χρησιμοποιήσει αέριο σαρίν

Μία είδηση που κοινοποιήθηκε πριν από λίγα λεπτά. Όλη η Διεθνής Κοινότητα παρατηρεί τον εμφύλιο στη Συρία. Οι δύο απαχθέντες Χριστιανοί Μητροπολίτες ακόμα αγνοούνται. Και αν δεν υπήρχε η απειλή της Ρωσίας, οι Δυτικοί θα είχαν προχωρήσει σε νέα εισβολή στην πολύπαθη Συρία. Η Αγγλία επιμένει να επιτρέψει η ΕΕ την προώθηση όπλων στους αντικαθεστωτικούς που μάχονται στη Συρία. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι αντικαθεστωτικοί; Γιατί ξαφνικά τους συμπάθησαν οι Δυτικοί; Διαβάστε την είδηση που μόλις κυκλοφόρησε. Σε λίγο θα την εξαφανίσουν, όπως θα εξαφανίσουν και την Εισαγγελέα που είπε την αλήθεια, γιατί τους χαλάει τη συνταγή!

Χρήση χημικών όπλων και συγκεκριμένα του αερίου σαρίν έχουν κάνει οι αντάρτες στη Συρία, σύμφωνα με την πρώην εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και μέλος σήμερα της Επιτροπής του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, Κάρλα ντελ Πόντε.
«Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που συγκεντρώσαμε, οι αντάρτες έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, έχουν κάνει χρήση αερίου σαρίν», τόνισε η κ.ντελ Πόντε σε συνέντευξή της στο ελβετο-ιταλικό ραδιόφωνο.
«Οι έρευνές μας θα φτάσουν σε βάθος, θα επαληθευτούν και θα επιβεβαιωθούν μέσω νέων μαρτυριών, όμως σύμφωνα με τα όσα στοιχεία έχουν συγκεντρώσει ως τώρα είναι οι αντικαθεστωτικοί που έχουν χρησιμοποιήσει αέριο σαρίν», επισήμανε η ίδια.
Η κ. ντελ Πόντε είπε ακόμα πως τα αποτελέσματα των ερευνών της επιτροπής θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του οργανισμού.
Κατέληξε λέγοντας πως οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Στο μεταξύ, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε αιματολογικές εξετάσεις στους σύρους πρόσφυγες που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις στη χώρα τους για να εντοπίσουν αν είναι θύματα χημικών όπλων, ανακοίνωσε σήμερα καλά πληροφορημένη πηγή των υγειονομικών υπηρεσιών.
«Οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν στη Συρία και μεταφέρθηκαν στην Τουρκία υποβλήθηκαν σε εξετάσεις», διευκρίνισε η ίδια πηγή.
«Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που πραγματοποιήθηκαν στα συριακά σύνορα από τούρκους γιατρούς και επεξεργάζεται εργαστήριο της Άγκυρας, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: