Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ερχεται η κάρτα υγείας

Από άλλο δρόμο προσπαθεί η καλή μας η κυβέρνηση να μας φέρει το πλήρες και απόλυτο ηλεκτρονικό φακέλωμα με τις έξυπνες κάρτες. Διαβάστε τι νέο θέλουν να εφαρμόσουν, σύμφωνα με ηλεκτρονική ανάρτηση από την 1η Σεπτεμβρίου της εφημερίδας ΒΗΜΑ. ΚΑι η απάντηση έτοιμη:έτσι θα σώσουμε την Πατρίδα μας...
 
«Τα βιβλιάρια είναι αναχρονισμός. Βγαίνουν επί τη βάσει βασιλικών διαταγμάτων των αρχών της δεκαετίας του 1960» δηλώνει στο «Βήμα» ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ κ. Μιχάλης Κούτρας, ο οποίος σχεδίασε και εφαρμόζει τη συνδυαστική μεταρρύθμιση στον ΟΠΑΔ. Ο κ. Κούτρας, γιατρός νευρολόγος το επάγγελμα, με μεταπτυχιακά στις Πολιτικές Υγείας, εφήρμοσε ένα πιλοτικό πρόγραμμα χρήσης ηλεκτρονικών «έξυπνων» καρτών υγείας σε 2.000 ασφαλισμένους του Τομέα Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) του Νομού Κορινθίας.

Και ιδού τι ανακάλυψε:
Η αναλογία άμεσα προς έμμεσα ασφαλισμένων στα μητρώα ήταν 1 προς 7, κάτι που έβαλε αμέσως σε σκέψεις τη διοίκηση, καθώς αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν όλοι οι ασφαλισμένοι ήταν πολύτεκνοι! Τελικά η πραγματική αναλογία μετά την απογραφή που προηγήθηκε της έκδοσης των καρτών αποκαλύφθηκε ότι ήταν μόλις 1 προς 1,1…

Ο κ. Κούτρας εκτιμά ότι η διεύρυνση ενός προγράμματος «έξυπνων» καρτών για τους ασφαλισμένους και τους παρόχους υγείας θα μπορούσε να αποτελέσει τη λύση για σειρά προβλημάτων, καθώς θα επέτρεπε την εξάλειψη της χρήσης πλαστών βιβλιαρίων ασφάλισης και τη συνεχή επικαιροποίηση των μητρώων των ασφαλισμένων των Οργανισμών.   

Παράλληλα, από τη σκοπιά του γιατρού, υποστηρίζει ότι η ηλεκτρονική κάρτα υγείας, εκτός από τη διευκόλυνση και τη διαφάνεια, θα προσέφερε πολλά σε επείγουσες καταστάσεις. Για παράδειγμα, μέσω ενός καρταναγνώστη ακόμη και από μονάδες του ΕΚΑΒ, οι γιατροί θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τον ασθενή, όπως η ομάδα αίματος, το αν παίρνει αντιπηκτικά φάρμακα ή αν είναι αλλεργικός π.χ. στην πενικιλίνη.  
(ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=528330 )

Και φυσικά μας κοροϊδεύουν όλους μας, όλοι τους οι δήθεν αξιόπιστοι πολιτικοί μας. Διαβάστε το σχόλιο στο http://id-ont.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html
 
Ο κος Άδωνις Γεωργιάδης ως βουλευτής του ΛΑΟΣ είχε δηλώσει κατηγορηματικά για την "ΚΑΡΤΑ του ΠΟΛΙΤΗ": "Δεν θα την παραλάβω ο ίδιος ποτέ και καλώ και τους πολίτες να μην το κάνουν."
Τότε, ως βουλετής του ΛΑΟΣ έλεγε:
Δεν θα παραλάβω ποτέ την "κάρτα του πολίτη" και καλώ και τους πολίτες να μην το κάνουν». Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την παραπάνω δήλωση σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί στην «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής».

Συγκεκριμένα στην ερώτηση: «Για την κάρτα του πολίτη τι γνώμη έχετε; Ποια η θέση του κόμματός σας και αν θα την πάρετε ο ίδιος;»,
ο κ. Γεωργιάδης απαντάει ξεκάθαρα:....
«Ήδη ως βουλευτής κατέθεσα σχετική ερώτηση για τον αστυνομικό –κ. Ανδρεάκο- ο οποίος και απετάχθη διότι αρνήθηκε να την παραλάβει. Την θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Δεν θα την παραλάβω ο ίδιος ποτέ και καλώ και τους πολίτες να μην το κάνουν. Αυτά είναι σχέδια της Παγκοσμίου Διακυβερνήσεως και πρέπει να αντισταθούμε. Το κόμμά μου, ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο Πρόεδρός μου ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι απολύτως αντίθετοι με αυτή την κάρτα».
 (http://thriskeftika.blogspot.gr/2010/10/blog-post_7294.html)
Ως Υπουργός Υγείας σήμερα, γιατί προωθεί το μικρό της αδελφάκι, την "ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ"; Δεν καταλαβαίνει ότι στο τέλος οι πολλές Κάρτες θα καταστήσουν "αναγκαία" την Κάρτα του Πολίτη, η οποία θα ενσωματώσει όλες τις επιμέρους κάρτες (Υγείας, Αποδείξεων, Φοιτητή, Εργασίας κλπ κλπ);

2 σχόλια:

γιωργος είπε...

Αδωνις Γεωργιαδης!!!Ε οχι να τον παρουμε στα σοβαρα .Μηπως τους υπολοιπους πρεπει να τους υπολογιζουμε ως Ελληνες υπουργους και βουλευτες;Ειναι σαν το ποδοσφαιρο , σημερα παιζεις για την Χ ομαδα , αλλα αυριο που θα παιξεις για την Ω ομαδα θα παιξεις "διαφορετικα".

Στῶμεν καλῶς είπε...

Ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι αιρετικός ! Πολεμάει τήν Παλαιά Διαθήκη , γιά τήν οποία θεωρεί πώς δέν έχει ουδεμία σχέση μέ τόν Ελληνισμό ! Ακριβώς επειδή σέ αυτό συμφωνεί μέ τούς αντίχριστους ειδωλολάτρες , έχει κάνει εκπομπές μέ τούς μεγαλύτερους πολέμιους κατά τής Εκκλησίας ( Ρασσιά , Καλόπουλο )! Παρουσίασε τά βιβλία τού Καλόπουλου : ''Αβραάμ ο Μάγος '', ''Άγιο Φώς . Θαύμα ή απάτη '', '' βιβλική θρησκεία - τό μεγάλο ψέμα''!!!