Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Αντισυλληπτικό «τσιπάκι» θα είναι έτοιμο ως το 2018

Αυτό κι αν είναι πρόοδος... Η αντισύλληψη, η ηθελημένη δηλαδή αποφυγή τεκνοποιίας, θα γίνεται αυτόματα και ηλεκτρονικά. Διαβάστε με προσοχη την είδηση και κυρίως τον επίλογό της. Πόσες κοπέλες θα πέσουν στην παγίδα, μετά την κατάλληλη διαφήμηση φυσικά, ώστε "κάποιος" στο μέλλον να μπορεί να ελέγχει ικανότητα σύλληψης ενός νέου ανθρώπου;

Διαθέσιμο αναμένεται να είναι το 2018 ένα αντισυλληπτικό «τσιπάκι», που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα της γυναίκας, στο μπράτσο ή στην κοιλιά, και το οποίο ελέγχεται ασύρματα εξ αποστάσεως, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.


Το «τσιπ», διαστάσεων 20Χ20Χ7 χιλιοστών, απελευθερώνει μια μικρή ποσότητα ορμόνης καθημερινά επί 16 μέρες, κάτι που η γυναίκα μπορεί να σταματήσει μέσω ενός ασύρματου τηλεχειριστήριου, όποτε θέλει, εφόσον δεν επιθυμεί να συνεχίσει την αντισύλληψη.

Η νέα τεχνολογία, που αναπτύχθηκε αρχικά στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ και αναπτύσσεται περαιτέρω από την αμερικανική εταιρεία MicroCHIPS της Μασαχουσέτης, χρηματοδοτείται και από τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, σύμφωνα με το BBC.

Κλινικές δοκιμές θα γίνουν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 2015 και αν όλα πάνε καλά, αναμένεται να διατεθεί στην αγορά το 2018, σε τιμή «ανταγωνιστική», σύμφωνα με τους δημιουργούς της τεχνολογίας αυτής.

Οι ορμόνες είναι αποθηκευμένες σε ξεχωριστές μικροσκοπικές θήκες μέσα στο «τσιπάκι», το οποίο μπορεί να λειτουργεί έως 16 χρόνια και μετά να αφαιρεθεί.

Μια ασθενής ηλεκτρική εκκένωση, που προέρχεται από μια μικρή εσωτερική μπαταρία, λιώνει ένα πολύ λεπτό προστατευτικό περίβλημα που συγκρατεί κάθε θήκη, απελευθερώνοντας έτσι κάθε μέρα 30 μικρογραμμάρια μίας ορμόνης προγεστίνης στο σώμα.

Αν κι έχουν αναπτυχθεί και άλλα είδη αντισυλληπτικών «τσιπ» μέχρι σήμερα, όλα απαιτούν από τη γυναίκα να επισκεφθεί το γιατρό για να τα απενεργοποιήσει, σε περίπτωση που θέλει να σταματήσει την αντισύλληψη, κάτι όμως που δεν χρειάζεται πια με τη νέα μικρο-συσκευή.

Το επόμενο βήμα βελτίωσης θα είναι να διασφαλίσουν οι ερευνητές ότι το «τσιπάκι» είναι απολύτως ασφαλές, δηλαδή δεν είναι δυνατό να επέμβει κάποιος τρίτος, ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας το, χωρίς η γυναίκα να το γνωρίζει.

Η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μελλοντικά για τη χορήγηση και άλλων φαρμάκων, εκτός των αντισυλληπτικών.
ΠΗΓΗ: http://www.naftemporiki.gr/story/830582/antisulliptiko-tsipaki-tha-einai-etoimo-os-to-2018 

Δεν υπάρχουν σχόλια: