Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Αποκαλυπτικό βίντεο: χρέος και πλούτος στην Ελλάδα και τον κόσμο

Μπορεί να μην είμαστε οικονομολόγοι, αλλά διαθέτοντας στοιχειώδη κοινή λογική και έχοντας ασχοληθεί έστω και λίγο με την απλή οικονομική επιστήμη, βρήκαμε συγκλονιστικά ρεαλιστικό και ωμά αποκαλυπτικό το ακόλουθο σύντομο βίντεο που μας έστειλε νωρίτερα ο Παναγιώτης. Αν έχετε χρόνο (περίπου 15 λεπτά) δείτε το από το link που θα βρείτε στη συνέχεια. 
Πρόκειται για μία διάλεξη (απόσπασμα) του Αμερικανού καθηγητή Richard Wolff. Γεννημένος το 1942, είναι διάσημος οικονομολόγος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Amherst της Μασαχουσέτης. Στις 27 και 28 Μαΐου 2010 μίλησε στην Αθήνα (ΑΣΟΕΕ και Πανεπιστήμιο Αθηνών). Το βίντεο που θα δείτε είναι από μεταγενέστερη ομιλία του. Είναι φυσικά στα αγγλικά, αλλά υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι. Στα πρώτα 8 λεπτά με συντομία και απλότητα αναλύει τον τρόπο που θα μπορούσαν να μην υπάρχουν τα ελλείμματα, αλλά καμία κυβέρνηση δεν εφαρμόζει. Από το 9ο λεπτό και μετά αναφέρεται στα όσα θα μπορούσε να κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση για να μην φτάσει η κατάσταση εκεί που είναι σήμερα. Αλλά η κυβέρνηση δεν τα έκανε. Ο Wolff ομολογεί ότι είχε φοιτητή τον σημερινό Πρωθυπουργό της Ελλάδας, αλλά μάλλον όπως λέει γελώντας δεν έπιασε τόπο το μάθημα που του έκανε. 
Αποκαλυπτικό και κατανοητό βίντεο. Κρίμα που για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνονται όλες οι πληροφορίες που μιλούσαν για άλλη λύση, την οποία δυστυχώς, άγνωστο γιατί δεν επέλεξε η διοίκηση της χώρας μας. 
Έχουμε υποχρέωση να γνωρίζουμε τι μας συμβαίνει. Ας μην θεωρούμε τα πάντα αυτονόητα και ας μην θέτουμε φραγμούς και περιορισμούς στην σκέψη μας και στην κριτική μας ικανότητα. Αυτό το τελευταίο ως σχόλιο σε όσους δεν θέλουν η Εκκλησία να έχει λόγο για όσα σήμερα μας συμβαίνουν... Όλοι μας έχουμε δικαίωμα λόγου. Ανεξαιρέτως! Ας μην προσπαθούν κάποιοι να σπείρουν το φόβο με διάφορες απειλές. Το δώρο της Ελλάδας στον κόσμο ήταν ΚΑΙ η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Και σε μία ισχυρή Δημοκρατία έχουμε δικαίωμα να λέμε ελεύθερα τη γνώμη μας και να ασκούμε κριτική στους κυβερνήτες μας. Και το δικαίωμα αυτό το έχουν ΟΛΟΙ. Το έχουμε όλοι.
Απολαύστε τον καθηγητή Wolff.

Δεν υπάρχουν σχόλια: