Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Για την κάρτα του πολίτη: Η συνέχεια της δημόσιας διαβούλευσης

Είναι λυπηρό πολλοί δήθεν πνευματικοί, που θέλουν να δείχνουν προοδευτικοί και έμπειροι, να μην μπορούν να ξεχωρίσουν την επικινδυνότητα που κρύβει η βιασύνη της Κυβέρνησης να μας εισάγει στην εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Δεν φτάνει μόνο η πίστη, η οποία πρέπει να είναι ισχυρή και δεδομένη! Δεν φτάνει να λέμε μόνο ότι είμαστε πιστοί και ότι δεν μπορεί να μας μειώσει την πίστη ένα χαρτί ή μία ηλεκτρονική κάρτα! Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας βρίσκεται και η ίδια μπροστά σε ένα παράδοξο: της ζητήθηκε να πάρει θέση για κάτι που ακόμα δεν έχει καμία υπόσταση.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ τη μεθόδευση: χωρίς αναλυτικό νομοσχέδιο, χωρίς προδιαγραφές και λεπτομέρειες της ζήτησαν να έχει μία μη αρνητική θέση! Αλλά η Εκκλησία μας είπε πως παρακολουθεί το θέμα για το οποίο ανησυχεί! Κι όμως ο Υπουργός δεν δίστασε στη Βουλή να πει πως η Εκκλησία ουσιαστικά δεν είναι αρνητική στην καθιέρωση της λεγόμενης κάρτας του πολίτη.
Όμως Εκκλησία είμαστε ΟΛΟΙ μας! Δυστυχώς ο λαός μας δείχνει πως κοιμάται βαθιά. Υπάρχουν  φωνές που προσπαθούν να τον αφυπνίσουν... Δεν είναι τόσο απλό το θέμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Δεν υπάρχει απολύτως καμία διασφάλιση στις μελλοντικές μας ηλεκτρονικές συναλλαγές με το δημόσιο. Τα παραδείγματα από το εξωτερικό είναι αποκαλυπτικά.
Με ποιο δικαίωμα οι κυβερνώντες θέλουν να περιορίσουν σε τσιπ και κρυφούς κώδικες την ατομική ελευθερία του καθενός μας; Από που κι ως που θα πρέπει να είναι όλα καταγεγραμμένα σε μία κάρτα και να έχει πρόσβαση κάποιος στα δικά μου προσωπικά απόρρητα;
Ο Θεός ΔΕΝ μας θέλει παθητικούς δέκτες, αλλά αγωνιστές! Πως εμείς καταργούμε το απόλυτο δώρο του Θεού, που είναι η ελευθερία του προσώπου, την οποία ο Θεός μας ΠΟΤΕ δεν κατήργησε; Πως εμείς αυτοπεριορίζουμε ηθελημένα τα ατομικά  μας δικαιώματα σε μία ηλεκτρονική κάρτα; Γιατί μας αρέσει να γίνουμε απλές μετρήσιμες και συνάμα ελεγχόμενες ποσότητες και θυσιάζουμε το δικαίωμα στην κατοχύρωση της προσωπικότητάς μας; Γιατί επιτέλους δεχόμαστε έτσι αναντίρρητα τις μεθοδεύσεις μία Κυβέρνησης που δεν δίνει λόγω στον Ελληνικό Λαό, αλλά στους ξένους δυνάστες μας που η δική της ανικανότητα μας φόρτωσε; ήταν εξόχως αποκαλυπτικό το κείμενο της Ιεράς Συνόδου που κυκλοφόρησε και γι' αυτό ενόχλησε: Η ίδια η Εκκλησία μας γράφει:"Η χώρα φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας". Αυτή είναι η αλήθεια!
κι όμως με λύπη μαθαίνουμε ότι διάφοροι πνευματικοί (ίσως επειδή είναι καλά βολεμένοι, ίσως επειδή είναι αρκούντως φοβισμένοι) προτρέπουν μετά μανίας την άρνηση αντίστασης και την αποδοχή των κυβερνητικών παρεκτροπών! Λυπηρό!
Επειδή το θέμα είναι ανοιχτό και επειδή μέχρι την Κυριακή 30 Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτή η δημόσια διαβούλευση για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (δείτε τις πληροφορίες που το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει στο http://www.opengov.gr/ypes/?p=984 και γράψτε τη γνώμη σας) ας μην μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια.
Ας κάνουμε το σταυρό μας και ας προσευχηθούμε και στη συνέχεια ας ενημερωθούμε και ας καταθέσουμε τη γνώμη μας με σύνεση και σοβαρότητα. Ας αποδείξουμε ότι δεν είμαστε πιόνια, αλλά αυθύπαρκτες ψυχοσωματικές οντότητες με σεβασμό στο αυτεξούσιο, το οποίο ως δωρεά από το Θεό αλλά και ο γνώρισμά Του, δεν θα απεμπολήσουμε!!!

Διαβάστα τα ακόλουθα στοιχεία. Είναι άκρως διαφωτιστικά!
Παρακάτω θα διαβάσετε μια φιλόπονη ενημέρωση από την ιστοσελίδα http://www.tideon.org/ η οποία έχει προσφέρει άοκνο και φιλόχριστο έργο στις δύσκολες στιγμές που περνάει το ορθόδοξο έθνος μας.
Ξέρουμε ότι σαν άνθρωποι έχετε κουραστεί, ότι δεν πιστεύετε ότι η γνώμη σας διαμέσου της ηλεκτρονικής διαβούλευσης έχει αποτέλεσμα ή ότι την γνώμη σας δεν την λογαριάζει κανείς.
Η ακόμη γνωρίσατε όσοι προσπαθήσατε να δημοσιεύσετε την γνώμη σας, στην πρώτη ηλεκτρονική διαβούλευση για την Κάρτα του Πολίτη, ότι στους μισούς από εμάς δεν τα δημοσίευσαν.
Αυτός δυστυχώς είναι ο "δημοκρατικός" τρόπος που μας αντιμετωπίζουν στην ευνομούμενη ευρωπαϊκή πολυπολιτισμική πατρίδα μας, οι ίδιοι μας οι εκλεγμένοι ηγέτες μας.
Δεν πρέπει όμως να απελπιζόμαστε και να αδρανοποιούμαστε, γιατί δεν πρόκειται μόνο για ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά έχει να κάνει κυρίως με την σωτηρία της ψυχής μας.
Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ότι μας δίδετε.
Ξεκίνησε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου και ώρα 16:00 η Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης http://www.open gov.gr/ypes/?p=984 η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, 23:59, δηλαδή συνολικά 21 ημέρες μόνο.
Αφού έληξε η προηγούμενη διαβούλευση με τον καταιγισμό αρνητικών κρίσεων, το κείμενο του σχεδίου Νόμου, ύποπτα διατυπωμένα,  ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ σε κανένα άρθρο του την λέξη "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ".

Όμως στο άρθρο 28 παρ.  6  αφήνει ανοιχτό το «παράθυρο» να μας έλθει η Κάρτα του Πολίτη με Υπουργική Απόφαση μέσα σε μια νύκτα και με άγνωστες τεχνικές προδιαγραφές που θα τις υποστούμε ξαφνικά (π.χ. την ενοποίηση με την φοροκάρτα, το 666, κλπ)
Η πρόθεση  αυτή του ΥΠΕΣ είναι ένας εμπαιγμός σ΄ όλους τους πολίτες, αλλά και στην Επιτροπή για την Κάρτα του Πολίτη της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην οποία υποσχέθηκε την 17-11-2010, ότι πρώτα σε νομοσχέδιο θα διατυπωθούν οι τεχνικές προδιαγραφές, και επ΄ αυτών θα υποβάλει η Εκκλησία της Ελλάδος τις προτάσεις της.

Για τον λόγο αυτό είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων μας στην διαβούλευση επί του άρθρου 28 μόνον . Έτσι θα λάβουν οι κρατούντες του μήνυμα, ότι ο λαός είναι άγρυπνος και δεν ανέχεται περιστολή των ελευθεριών του.

Είναι αναγκαίο  να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις μας ότι :
-    Παραβιάζεται η αρχή της Διαφάνειας της δημοκρατίας, εφόσον για ζήτημα που έχει ανησυχήσει τόσο την ελληνική κοινή και διεθνή γνώμη, δεν θα έχει γνώμη το Κοινοβούλιο, αλλά εκχωρούνται όλες οι εξουσίες σε ένα εκτελεστικό όργανο (Υπουργός) .
-    Παραβιάζεται η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, διότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια αθέμιτη υπερσυγκέντρωση προσωπικών δεδομένων σε μια βάση, που καταφανώς υπερβαίνει τους σκοπούς της επεξεργασίας τους και του συμφέροντος του Λαού,   τον οποίο οφείλει να υπηρετεί ο κος Υπουργός και η Κυβέρνηση.
-    Σε περίπτωση που περιληφθεί οποιοσδήποτε κώδικας που να περιέχει τον αριθμό 666 , παραβιάζεται η θρησκευτική ελευθερία και συνείδηση των Ορθοδόξων Χριστιανών.  (Σημειώνουμε ότι για την προστασία της θρησκ. συνείδησης των Μαρτύρων του Ιεχωβά,  έγινε ολόκληρη συνταγματική αναθεώρηση, και προστέθηκε ερμηνευτική δήλωση στο Σύνταγμά μας, που το κατάντησε  αντιφατικό μεταξύ αυτής και  του άρθρου. 13 παρ. 4 για την  θρησκ. ελευθερία ) .

Για πληρέστερη ενημέρωσή σας διαβάστε  :
Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Ο Δούρειος Ίππος της Κάρτας του Πολίτη;

http://id-ont.blogspot.com/2011/01/blog-post_05.html#more
και το άρθ. 28 παρ. 6 του Σχεδίου Νόμου
:
Άρθρο 28
Eγγραφή σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
6. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης/ Εναλλακτικά: του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού /Εναλλακτικά με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού καθορίζονται τα ειδικότερα τεχνικά και λεπτομερειακά ζητήματα που αναφέρονται στις ρυθμίσεις του παρόντος άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: