Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια

Σημερινή είδηση, 20 Αυγούστου 2011, (πως γίνεται να υπάρχουν σημαντικά νέα πάντα μέσα στο μήνα των διακοπών και της χαλάρωσης;) αναφέρει τις προθέσεις της κυβέρνησης του τόπου μας να βαθύνει όχι μόνο την οικονομική κρίση (αυτό θα τοα πετύχει ακόμα περισσότερο με τους νέους φόρους που μας ετοιμάζει για το Σεπτέμβριο) αλλά κυρίως την ηθική κρίση που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας. Αυτό για το οποίο προειδοποιούσε η Εκκλησία θα γίνει τελικά πράξη. Αυτό και αν είναι πρόοδος: θα καθιερωθεί πλέον το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου. 
 Αυτό ήταν το μόνο που έλειπε για να ορθοποδήσει ο τόπος. Μα τόσο πολύ πρέπει να διαλύσουμε ο,τιδήποτε υπάρχει στην Πατρίδα μας, να την ξεχαρβαλώσουμε τελείως από κάθε άποψη, για βα μπορέσουν να πετύχουν κάποιοι άλλοι κύκλοι στα σχέδιά τους; Η ίδια ανάγκη χαρακτηρίζει άραγε το ίδιο υπουργείο (της Δικαιοσύνης) που κόπτεται για την επώνυμη παρακολούθηση των blog, μήπως και κάποιος μεταδώσει αλήθειες που ενοχλούν; Δυστυχώς η δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε αρχίζει να ξεθωριάζει για να εξαφανιστεί στο τέλος… Η κρίση μοιάζει μη αναστρέψιμη, όταν η αγωνία των διοικούντων είναι να ρυθμίσουν τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών, την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου και την αυτόματη καταχώρηση των επωνύμων και των δύο γονέων για τα παιδιά τους (και αυτό το τελευταίο κάτι ύποπτο κρύβει που θα φανεί στα επόμενα χρόνια). Διαβάστε την είδηση:
Τρία και πλέον χρόνια μετά την καθιέρωση της ελεύθερης, εκτός γάμου συμβίωσης των ετερόφυλων ζευγαριών, η κυβέρνηση προχωρεί στη νομική αναγνώριση της συμβίωσης και των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει επεξεργαστεί τις νομοθετικές ρυθμίσεις που επεκτείνουν, στο όνομα της ισότητας των πολιτών και του σεβασμού στη διαφορετικότητα, το δικαίωμα υπογραφής συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Παράλληλα, ενισχύουν το σημερινό νομοθετικό καθεστώς, που αποδείχθηκε ανεπαρκές, δεδομένου ότι δεν παρέχει ούτε στα ετερόφυλα ζευγάρια δικαιώματα σε ασφαλιστικά και εργατικά θέματα.

Με τη νέα νομοθετική παρέμβαση, που θα έχει αναδρομική ισχύ, όσοι δεν επιλέγουν τα δεσμά του γάμου, αλλά την ελεύθερη συμβίωση, θα έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι σύζυγοι.

Το συνολικό πακέτο  μέτρων, που περιλαμβάνει και σημαντικές αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο, αναμένει την έγκριση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, για να τεθεί σε δημόσιο διάλογο τον Σεπτέμβριο.

Στο πλαίσιο των αλλαγών, προωθείται η κατάργηση της σαρίας που ισχύει για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης -αν και στην Τουρκία έχει καταργηθεί από το 1926-, ενώ καταργείται και η αντισυνταγματική ρύθμιση που όριζε ότι, αν δεν υπήρχε άλλη συμφωνία μεταξύ των γονέων, το παιδί έπαιρνε το επίθετο του πατέρα αυτομάτως.

Τώρα ορίζεται ότι το παιδί θα παίρνει τα επίθετα και των δύο γονέων. Πρώτο στο σύνθετο επίθετο θα αναφέρεται αυτό που αρχίζει από γράμμα που εμφανίζεται πρώτο στο αλφάβητο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τι ύποπτο; Δεν είναι να αμφιβάλλεις πλέον για τίποτε, αλλά απλά δεν πάει το μυαλό μου...