Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Απελπισμένοι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους στα ορφανοτροφεία

Μας στείλατε την παρακάτω είδηση που προκαλεί ρίγος (ευχαριστούμε Α.Τ. για την αποστολή). Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα με τις καταστροφικές αποφάσεις των κυβερνητών μας και την ανάλγητη πολιτική των ευρωπαίων εταίρων μας, να οδηγούνται απελπισμένοι γονείς στους εισαγγελείς για να παραδώσουν τα παιδιά τους.
Νιώθουν άραγε περήφανοι οι αποτυχημένοι πρώην και νυν πρωθυπουργοί, πρώην και νυν υπουργοί, πρώην και νυν υποστηρικτές ή επικριτές της κυβέρνησης συνεργασίας; Με τα νέα μέτρα και τους νέους φόρους που θα επιβληθούν τους αμέσως επόμενους μήνες, η Πατρίδα μας θα βρεθεί σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Δεν μας σώζουν. Απλά μας ξεπουλάνε. Άμεση ας γίνει η αντίδρασή μας. Από σήμερα ας προσευχηθούμε στη Θεοτόκο που θα τιμήσουμε την Είσοδο της στο Ναό, να μας βοηθήσει και να μας στηρίξει. Όλοι, μα όλοι, να προσευχηθούμε για να γαληνέψει η τρικυμισμένη θάλασσα της ποικιλόμορφης κρίσης που έρχεται να καταπνίξει σώματα και ψυχές. Αντίσταση όλοι για να μην συνεχίσουν να αυξάνονται οι ανατριχιαστικές αυτές ειδήσεις, αλλά επιστρέφοντας στην οδό της σωτηρίας να διεκδικήσουμε πάλι τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Στην είδηση που θα διαβάσετε παρακάτω θα διαπιστώσετε και κάτι που είναι παρήγορο: μέσα στην κρίση υπάρχουν ακόμα «Άνθρωποι». Όλοι αυτοί που συμπαραστέκονται στους δυστυχισμένους συνανθρώπους μας. Είναι η πρώτη μα ταυτόχρονα μεγάλη ελπίδα μας. Απόδειξη, πως ο Θεός μας σπλαχνίζεται…

Οικογένειες σε απελπισία κατακλύζουν την εισαγγελία ανηλίκων στην Αθήνα για να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποιο ίδρυμα μη μπορώντας να τους προσφέρουν τροφή και στέγη. Η κρίση τους έχει οδηγήσει στο απροχώρητο. Οικογενειακές ιστορίες που συγκλονίζουν
Μεγάλα θύματα της κρίσης είναι τα παιδιά τα οποία βιώνουν με τον πιο άσχημο τρόπο τι σημαίνει φτώχεια και σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Συγκλονιστικό είναι το ρεπορτάζ του 'Έθνους" της Κυριακής, το οποίο αναφέρει πως στην εισαγγελία ανηλίκων γίνεται κάθε μέρα το αδιαχώρητο από γονείς οι οποίοι μη μπορώντας να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα προς το ζειν, ζητούν να τα δώσουν σε κάποιο ίδρυμα μέχρι να ορθοποδήσουν και πάλι.
Οι οικογένειες που ξεπερνούν τα όρια της φτώχειας δυστυχώς ολοένα και αυξάνονται και οι γονείς θέλοντας το καλύτερο για τα παιδιά και μη μπορώντας να τους το προσφέρουν κρίνουν πως δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τα δώσουν σε κάποιο ορφανοτροφείο όπου θα βρουν στέγη και φαγητό.
Από τη πλευρά τους, οι εισαγγελείς κάνουν ό, τι περνά από το χέρι τους για να τους βρουν λύση, να μην αποχωριστούν τα παιδιά τους, να κερδίσουν έστω λίγο χρόνο στη περίπτωση που εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη.
Οι εισαγγελείς έκαναν έρανο μεταξύ τους
Χιλιάδες είναι οι ιστορίες γονέων που σοκάρουν και συγκινούν, όπως η περίπτωση μιας 30χορνης μητέρας που σύμφωνα με την εφημερίδα, μέχρι και οι εισαγγελείς δάκρυσαν όταν έφερε να αφήσει το δίχρονο αγοράκι της καθώς η ίδια δε μπορούσε να το συντηρήσει αφού δεν είχε να πληρώσει το ενοίκιο ενώ της είχαν κόψει και το ρεύμα.
Μάλιστα η γυναίκα είχε απευθυνθεί και στον αρχιεπίσκοπο ο οποίος της είχε δώσει χρήματα.
Οι εισαγγελείς έκαναν έρανο μεταξύ τους, μάζεψαν και της έδωσαν χρήματα για να πληρώσει το ενοίκιο της ενώ ενημέρωσαν και φορείς του Δήμου να της προσφέρουν τρόφιμα και ρούχα.
"Φροντίστε τα παιδιά μας όσο θα είμαστε στη φυλακή για χρέη"
Μια ακόμη ιστορία που συγκλονίζει είναι αυτή ενός ζευγαριού που διατηρούσε μικρή εμπορική επιχείρηση, η οποία πνίγηκε στα χρέη. Οι ακάλυπτες επιταγές οδήγησαν το ζευγάρι σε καταδικαστικές αποφάσεις.
Οι γονείς συντετριμμένοι και απογοητευμένοι ήρθαν στην εισαγγελία Αθηνών, ζητώντας να βάλουν σε ίδρυμα τα δύο ανήλικα παιδιά τους ώστε να τα φροντίζει κάποιος όσο θα είναι στη φυλακή!
Η εισαγγελία έδωσε τη λύση καθώς αφού συγκέντρωσε τις καταδικαστικές αποφάσεις είδε πως ορισμένες είχαν παραγραφεί λόγω παρέλευσης χρόνου, ενώ για τις υπόλοιπες κατάφεραν να πάρουν αναβολή.
Το δημοσίευμα τονίζει πως τις περισσότερες φορές οι προσπάθειες της Εισαγγελίας πιάνουν τόπο και τα παιδιά δεν αποχωρίζονται τους γονείς τους αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που τα παιδιά καταλήγουν στα ορφανοτροφεία, όπως η περίπτωση ενός 40χρονου Αφρικανού του οποίου τα παιδιά πήγαν σε ίδρυμα.
Βροχή οι αιτήσεις και στα παιδικά χωριά SOS
Καθημερινά αυξάνονται οι περιπτώσεις τον γονέων που αδυνατούν να θρέψουν τα παιδιά τους. Φέτος, το πρώτο εξάμηνο του 2011 την πόρτα των παιδικών χωριών SOS χτύπησαν ακόμα περισσότεροι γονείς καθώς οι περιπτώσεις αυξήθηκαν κατά 65%.
Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία αφορά Έλληνες (80%) ενώ μόνο το 20% οικονομικούς μετανάστες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...οπου υπαρχει καποια οικογενεια με προβληματα οικονομικα και αλλα ας μην ΑΔΙΑΦΟΡΙΣΟΥΜΕ αλλα οπως μπορει ο καθε ενας να βοηθησει..