Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πως ξέφυγα από τους Πεντηκοστιανούς!

Δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με την εκκλησία, ήμουν Χριστιανή Ορθόδοξη στην ταυτότητα… απλά πίστευα ότι υπάρχει Θεός. Δεν είχα ενεργοποιήσει αυτή μου την πίστη, όπως λαμβάνοντας μέρος στα μυστήρια της Εκκλησίας μας, ή έχοντας πνευματικό, δεν κοινωνούσα (ή μάλλον κοινωνούσα έτσι χωρίς εξομολόγηση -μέγα σφάλμα αυτό-) μία φορά τον χρόνο. Να γνωρίζουμε όλοι πως αν η ψυχή είναι άδεια χωρίς μυστηριακή ζωή και αθωράκιστη από τον πονηρό πλανάται εύκολα και οδηγείται χωρίς εμπόδια στην απώλεια! Έτσι δεν μπορείς να συγκρίνεις το σωστό και το λάθος. Η άγνοια της Αληθείας είναι προϋπόθεση για να μπλέξεις στα πλοκάμια τους.



Κάποια στιγμή βρέθηκα εξαιτίας ενός προσωπικού μου προβλήματος σε αδιέξοδο και ήθελα κάπου να πιαστώ. Δεν γνώριζα καταρχήν ποια η διαφορά Ορθοδοξίας και Αίρεσης, τους θεωρούσα τότε όλους ίδιους, όλοι για τον ίδιο Θεό μιλάνε. Έτσι αδαής και ανυποψίαστη χωρίς γνώση για τις πολύ σημαντικές τους διαφορές τους βρέθηκαν στον δρόμο μου οι πεντηκοστιανοί.

Σε κάποιον τηλ. θάλαμο είχαν κολλήσει ένα αυτοκόλλητό τους που έλεγε "θες να γνωρίσεις τον λόγο του Θεού"; και τον αριθμό τους. Σκέφτηκα, γιατί όχι κάτι κακό δεν θα μου έκαναν για Θεό θα μου μιλούσαν αν ήταν να αναπαυθώ και ίσως να λύσω κ το πρόβλημά μου θα καλέσω. Τι έχω να χάσω; Έτσι κάλεσα, και από την άλλη γραμμή ακούω να μου λέει ο "απόστολος"!!! ξέρετε είστε ευλογημένη γιατί έκανα προσευχή για να έρθει κάποιος άνθρωπος που να θέλει να τον διδάξω και να που ο Κύριος μου απάντησε άμεσα. Και με πολύ χαρά μου συστήθηκε σαν αδελφός Χριστιανός. Το συνδύασα και γω αμέσως στο μυαλό μου χάρηκα για την "υποδοχή" πήρα λίγο τα πάνω μου και σκέφτηκα ότι απ’ τον Θεό θα’ναι όντως.

Πιο πριν όμως είχα αρχίσει να βλέπω εντελώς τυχαία(!) -οργανωμένο το έγκλημα του πονηρού- στην τηλεόραση το κανάλι αν το γνωρίζετε Hellas 65 (προτεσταντικό) και είχα αρχίσει να επηρεάζομαι "θετικά";;;;!! σύμφωνα με το λαθεμένο μου κριτήριο. Ένιωθα μία παράξενη «αγαλλίαση…..!»

Ξεκινήσαμε λοιπόν με τον «αδελφό Χριστιανό» κάποια τηλεφωνικά ραντεβού κάθε βράδυ πριν τον ύπνο. Μου είπε ο εν λόγω κύριος να αρχίσουμε να κάνουμε προσευχή κοινή από το τηλ. και σιγά-σιγά μου λέει θα δεις πόσο διαφορετικά θα αρχίσεις να νιώθεις. Εγώ μη γνωρίζοντας τις προσευχές της εκκλησίας μας εκτός από το Πάτερ Ημών και το Πιστεύω δεν είχα πρόβλημα μ’ αυτά που μου έλεγε να επαναλαμβάνω γιατί δεν έβρισκα κάτι το κακό σ’ αυτά. Απλές κουβέντες που αντί να τις πούμε μεταξύ μας τις λέγαμε στον Θεό!!! Με στόμφο όμως και δυνατά. Αλλά ποιον Θεό;! Μου διάβαζε κάποια εδάφια από την Αγία Γραφή και μου τα ανέλυε με τρόπο που με έπειθε. (Μετά κατάλαβα ότι έχουν και δικές τους Αγίες Γραφές και φυσικά καμία σχέση με τις ορθόδοξες ερμηνείες φάσκουν και αντιφάσκουν και παρερμηνεύουν τα πάντα! αλλά εγώ πρόβατο επί σφαγήν....). Πέρασαν οι μέρες, και άρχισα να νιώθω μέσα μου μια "γαλήνη" και "ηρεμία" περίεργη ένα πράγμα που ποτέ δεν είχα ξανανιώσει, λες και ήμουν σε νιρβάνα δεν αντιδρούσα σε τίποτα κακό, (δαιμονική ηρεμία) δεν είχα νεύρα ούτε καν τα φυσιολογικά!! Ένιωθα ότι αγαπούσα όλο τον κόσμο!! (για μιλήστε και βρίστε στο δρόμο ένα Ιεχωβά που μοιράζει την Σκοπιά θα σας αντιγυρίσει κουβέντα; Όχι βέβαια γιατί απλά βρίσκεται σε «δαιμονική ύπνωση». Αυτό το τονίζω γιατί πολλοί λένε μα οι Χριστιανοί είναι θηρία μπροστά σε αυτούς που είναι όλο ευγένεια και καλοσύνη. Μη γελιέστε αδελφοί μου είναι υπνωτισμένοι και καλά δεμένοι κάτω από την επήρεια των πονηρών πνευμάτων και αυτό γιατί δεν έχει ανάγκη ο πονηρός να τους πειράξει άλλο γιατί απλά τους έχει κάνει δικούς του βάζοντάς τους στην αίρεση. ΚΑΙ οι Χριστιανοί δοκιμάζονται και περνούν από καμίνι γιατί δεν έχει καταφέρει να τους βγάλει από την οδό της σωτηρίας γι’ αυτό και μας παλεύει με διάφορους τρόπους λυσσαλέα. Σας το λέω εκ πείρας.

Με τον καιρό δεν μ' ενδιέφερε τίποτε, μόνο να μιλήσω μαζί του για τον Θεό και να κάνουμε την κοινή μας "προσευχή"! η οποία προσευχή το φωνάζω και το τονίζω ήταν ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΗΡΟ αλλά ούτε και ο ίδιος προφανώς μπορούσε να το δει χωμένος εκεί που βρισκόταν. Φώναζε από το τηλ. Κύριε Κύριε και τα γνωστά που λένε και στις συγκεντρώσεις τους και για Παναγία και Αγίους κουβέντα! Δυστυχώς εγώ αυτό δεν το κατάλαβα ούτε στιγμή και δεν το παρατήρησα καθόλου αλλά και να τόβλεπα δεν θα μ' ενοχλούσε και ιδιαίτερα τότε γιατί δεν το θεωρούσα και καμία σημαντική διαφορά!!

Ήρθε και η στιγμή της γνωριμίας από κοντά. Πέρασε από τον χώρο που εργαζόμουν τότε μου συστήθηκε μαζί με την οικογένειά του και μου έδειξε με τον τρόπο του ότι είμαι σχεδόν μέλος της!! τόσο καλά και αγαπημένα!! Ήδη λοιπόν είχε γίνει η «καλή αρχή», είχαν κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και την συμπάθειά μου το σωστό έδαφος για ν' αρχίσει ο ουσιαστικός προσηλυτισμός μου.

Συνέχισα για 1 1/2 μήνα περίπου την καθιερωμένη βραδυνή "προσευχή" -επίκληση ώσπου "ξαφνικά"!!! ένα βράδυ την ώρα που διάβαζα την Αγία Γραφή μόνη μου κατόπιν δικής του καθοδήγησης, αισθάνθηκα να χάνεται η γη κάτω από το πόδια μου. Αισθάνθηκα να μπαίνει κάτι από το κεφάλι μου και να κυριεύει όλο μου το σώμα και τη σκέψη. Δεν ήξερα που βρισκόμουν και που πάταγα σοκαρίστηκα, λέω τι γίνεται, τι έπαθα ξαφνικά; Ένοιωσα ένα black out, Πετάω στην κυριολεξία την Αγ. Γραφή από τα χέρια μου, νιώθωντας ότι δεν έχει καμία αξία, και αρχίζω να αμφιβάλλω για την έννοια του Θεού και ό,τι αυτό συνεπάγεται, κάτι που ποτέ δεν σκέφτηκα, δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ή άρνηση για την πίστη μου άσχετα αν δεν την είχα ενεργή. Η αμφιβολία μου αναφερόταν ακόμα όμως και γι' αυτούς, ποιοι είναι, τι είναι που ξέρω τι μου λένε και αν είναι αλήθεια όλα αυτά και διάφορα τέτοια. Εννοείται ότι αμφέβαλλα και για την πίστη που είχα βαπτιστεί. Για το μόνο πράγμα όμως που δεν είχα πάθει σύγχυση ήταν για την αξία της Παναγίας μας, (μεγάλη η Χάρη της δεν το επέτρεψε)! Ένιωθα ότι άνοιξε το κουτί της Πανδώρας στο μυαλό μου και σκόρπισε ένα μεγάλο σκοτάδι.

Αμέσως παίρνω τηλέφωνο τον αιρετικό λέγοντάς του τα συμπτώματά μου. ΚΑΙ εδώ είναι η έκπληξη και το σημαντικό της ιστορίας: Μου λέει ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1ο ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΙΣΤΗ!!!!!! Μην ανησυχείς, ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ, είσαι σε πολύ καλό δρόμο, ήρθε η ώρα να έρθεις στην συγκέντρωσή μας να γνωρίσεις κ τους άλλους αδελφούς από κοντά που όλοι μαζί θα προσευχηθούμε για την στερέωσή σου.!!!!!!

Ακούστε λοιπόν τι συμβαίνει εδώ: (Δια μέσου των δαιμονικών επικλίσεών τους καταφέρνουν να σπείρουν το χάος στην ψυχή του ορθόδοξου Χριστιανού με τα δαιμόνια που του στέλνουν, βάζοντάς του την αμφιβολία της ορθοδόξου πίστεως του η οποία αμφιβολία εδραιώνεται, και τέλος αναιρείται από τον ίδιο φυσικά, αφού συνεχίσει την επαφή του με την αίρεση, και με βούλησή του όταν έρθει η ώρα και η ψυχή έχει κάνει την στροφή της τον «βαπτίζουν» εξ αρχής στο όνομα της Αίρεσης! Έτσι γίνεται και επίσημο μέλος της!)

Όμως ας συνεχίσω. Μόλις το άκουσα αυτό μού’ κανε εντύπωση βέβαια πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει πραγματικά κάτι τέτοιο; μου το επιβεβαιώνει όμως ξανά. Ανακουφίζομαι προσωρινά με το λόγο του, του ξαναλέω όμως ότι αμφιβάλλω και γι’ αυτούς. Μου λέει με χαρά!! (σίγουρος ότι έχει την αλήθεια), -δεν πειράζει, κανένα πρόβλημα, αύριο θα έρθεις στην συγκέντρωση που πρόκειται να κάνουμε όλοι οι αδελφοί να τους γνωρίσεις, θα δεις και άλλα άτομα εκεί που ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και βρήκαν τον δρόμο τους με τα ίδια συμπτώματα τα δικά σου. Θα το ξεπεράσεις άμεσα. Εγώ θα τους έχω ενημερώσει να κάνουμε όλοι μαζί προσευχή για σένα να γίνεις δυνατή στην πίστη (!!!!) - και επειδή όπως μου λες αμφιβάλλεις, πριν φύγεις από το σπίτι σου κάνε την προσευχή σου στον Κύριο και παρακάλεσέ τον να σου δείξει τον ορθό δρόμο και Κείνος θα σε οδηγήσει.

Έλα όμως που ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη.! Έκανα όπως μου είπε με τη διαφορά ότι εγώ εντελώς καλοπροαίρετη και θύμα έκανα την προσευχή μου στη Παναγία μας και στον αληθινό Θεό που γνώριζε ότι έπεφτα στην παγίδα, και όχι στον δικό του "Θεό" που εκείνος μου υποδείκνυε τόσο καιρό! ΚΑΙ ο Θεός άκουσε την προσευχή μου, είδε την ταλαιπωρία μου, και θαυματουργικά επεμβαίνει και σώζει το απωλωλός!!!

Πηγαίνω στην συγκέντρωση.

Πριν φύγω από το σπίτι μου μιλάω με μία φίλη και της λέω που θα πάω και τι θα κάνω. Εκείνη λίγο προβληματισμένη, αλλά χωρίς να ασχοληθώ και πολύ το γιατί, μου ζητάει να της δώσω τη διεύθυνση κι χωρίς να μου πει τίποτε άλλο κλείνουμε το τηλ. (Εδώ είναι και το ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ!).

Κατεβαίνω κάπου στην Πειραιώς, μπαίνω σε μία ψυχρή αίθουσα, ήταν η βάση τους, πλήθος κόσμου με περίμενε με ανυπομονησία. Είχαν όλοι ενημερωθεί για την κατάστασή μου. Οι περισσότεροι νέα παιδιά (δυστυχώς!). Σας τονίζω ότι η ψυχολογική μου κατάσταση ήταν πολύ άσχημη σωστό ράκος και με έντονα ψυχοσωματικά προβλήματα που ποτέ πριν δεν είχα. Με καλοσωρίζουν, με αγκαλιάζουν διάφοροι "σωσμένοι", από ναρκομανείς μέχρι ασθενείς που θεραπεύτηκαν από καρκίνο (αυτό μη μας κάνει εντύπωση ο πονηρός παίρνει πολλές φορές την μορφή αγγέλου για να πείσει..) και ξεκινάει η ομιλία. Ανεβαίνει στον άμβωνα ένας κήρυκας, πίσω του ένας μεγάλος σταυρός, εικόνες πουθενά.

- Μαζευτήκαμε όλοι εδώ σήμερα (ήταν γύρω στα 100 άτομα!!!) να προσευχηθούμε για την αδελφή μας που βρίσκεται στο στάδιο της αμφιβολίας, κ ήρθε η ώρα να εδραιωθεί στην πίστη ΜΑΣ γι' αυτό ας αρχίσουμε όλοι την προσευχή!!

Όμως ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ!!!!

Γονατίζουν όλοι, μαζί τους και γω με μια φίλη που ήρθε μαζί μου για να με στηρίξει, κι αυτή αδαής, και αρχίζουν να καλούν τον Θεό, με τα χέρια ψηλά και δυνατά. Εγώ είχα χαζέψει, πρώτη φορά έβλεπα τέτοια κατάσταση αλλά παρ' όλα αυτά γονατισμένη συνέχιζα.

Δεν περνάνε 10 λεπτά, και μπαίνει ξαφνικά μέσα η φίλη που είχα μιλήσει μαζί της πριν φύγω από το σπίτι όπως σας είπα παραπάνω. Μετά το τηλεφώνημα μαζί μου, επικοινωνεί με μια άλλη κοινή μας φίλη, και της λέει ότι εκεί που πάω, κάτι της θυμίζει η διεύθυνση και κείνη μόλις το ακούει της αναφέρει ότι εκεί είναι στέκι των πεντηκοστιανών, των οποίων είχε πέσει θύμα παλαιότερα και η ίδια!!!! κ της λέει πως πρέπει να επέμβει ΑΜΕΣΑ να με πάρει από κει! Δεν χάνει ευκαιρία, μπαίνει στην αίθουσα και διακόπτει με το έτσι θέλω την τελετή. Έρχεται κατά πάνω μου και με ύφος που δεν σήκωνε αναβολή με διατάσσει να σηκωθώ αμέσως να φύγουμε. Προσπαθώ να της πω με τρόπο να πάψει να φωνάζει γιατί με προσβάλλει και εκείνη φτάνει σε σημείο να με «απειλήσει» πώς αν δεν σηκωθώ ΑΜΕΣΩΣ από εκεί δεν θα έχω καλά ξεμπερδέματα. Φοβήθηκα, σάστισα, δεν είχα περιθώρια, στην αίθουσα παγωμάρα, δεν τόλμησε κανείς να την εμποδίσει, με τραβάει έξω με το ζόρι και πριν προλάβω να καταλάβω τι συμβαίνει βρίσκομαι εκτός αίθουσας με τη φίλη να προσπαθεί να μου ανοίξει τα πλανεμένα μου μάτια λέγοντάς μου πού έμπλεξα και τι σημαίνει πεντηκοστιανοί. Μου τόνισε την έλλειψη των εικόνων και πιστέψτε με τότε άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι πραγματικά τόσο καιρό δεν υπήρχε αναφορά από κείνους για τους αγίους μας κι την Παναγία μας. Ειλικρινά σας μιλάω δεν είχα πάρει ΤΙΠΟΤΑ ΧΑΜΠΑΡΙ από την παγίδα. Την Παναγία την θεωρούν μία απλή γυναίκα και τους Αγίους ένα τίποτα. Θυμάμαι ότι είχα πει στον αιρετικό ότι είχα τάμα να πηγαίνω κάθε χρόνο στην Τήνο και μου είπε ότι δεν σημαίνει τίποτε το τάμα αυτό. Εκεί αντέδρασα αλλά και πάλι το προσπέρασα. Πέρα από την καραμέλα του «Κυρίου» δεν προτείνουν ούτε εξομολόγηση, ούτε μετάνοια μέσω πνευματικού παρά απευθείας σηκώνοντας τα χέρια ψηλά και σε έντονη παράκρουση φωνάζουν όλοι μαζί (χάβρα των Ιουδαίων) και καλούν τον Θεό να τους συγχωρέσει επιτόπου!!! Βρίσκονται σ’ άλλη σφαίρα εκείνη τη στιγμή και φαίνεται καθαρά ότι δεν επικοινωνούν με το περιβάλλον.

Ο Θεός ενέργησε ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ μέσω της φίλης μου. Δοξασμένο το Όνομά του και Δόξα στην Παναγία μας που με τις μεσιτείες της και την αγάπη της με έσωσε, επειδή με λυπήθηκε. Ερχόμενη στο σπίτι αμέσως έπεσα στα γόνατα και ζήτησα συγχώρεση από την Χάρη της γιατί δεν ήξερα. Δεν πιστεύω ότι αν αυτή η προσευχή των 100 «δαιμόνων» έφτανε στο τέλος της εγώ τώρα θα ήμουν εδώ και θα σας έλεγα την ιστορία μου. Σίγουρα δεν θα ήμουν ορθόδοξη!

Έτσι έφυγα από κει, αλλά θυμηθείτε ότι εγώ μέσα μου ήμουν χαμένη. Ξεκίνησε λοιπόν πρώτα ένα κυνηγητό από μέρους τους να με παίρνουν τηλ. να παίρνουν την οικογένειά μου, τη μητέρα μου να θέλουν να με συναντήσουν, δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι έχασαν μέσα από τα χέρια τους το θύμα τους. Κάποια στιγμή σταμάτησαν αφού τους απειλήσαμε οικογενειακώς! (Οι γονείς μου όλο αυτό το διάστημα έβλεπαν τη διαφορά μου, αλλά εγώ δεν άκουγα κανέναν και ας μου έλεγαν διάφορα).

Από εκείνη την ώρα έκλεισε μεν ένας κύκλος ξέφυγα από τον πνευματικό θάνατο και τη μεγάλη άβυσσο αλλά ήρθε η σειρά του πνευματικού πολέμου. Ένας πόλεμος λυσσαλέος και αδυσώπητος, γιατί είχα δώσει έδαφος και δικαίωμα στον πονηρό, από εκείνο το βράδυ που πέταξα από τα χέρια μου την Αγ. Γραφή. Άρχισαν να με κυριεύουν τρελές σκέψεις, να με παλεύει με χίλιους δύο τρόπους, με αϋπνίες, φοβίες, να με κυνηγούν σκιές, ν’ ακούω φωνές, να θέλω να κρυφτώ απ’ όλους και όλα γιατί απλά φοβόμουν και τη σκιά μου. Μέρα με τη μέρα ένιωθα και χειρότερα, έπαψα να τρώω, φοβόμουν να πλυθώ, να κοιμηθώ γιατί νόμιζα ότι θα πεθάνω, έχασα αρκετά κιλά και σε 2 μήνες περίπου από τότε είχε γίνει σκιά του εαυτού μου. Παράτησα την δουλειά μου γιατί απλά δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω. Καταλάβαινα όμως σιγά-σιγά ότι όλο αυτό δεν ήταν τυχαίο και προήλθε από κείνες τις τηλεφωνικές προσευχές, από εκείνο το φοβερό βράδυ που πέταξα την Αγ. Γραφή. Όμως προσευχόμουν όλη την ώρα κ όλη μέρα, εκεί έμαθα τι θα πει η δύναμη της προσευχής. Πήγα σε γιατρό προσπάθησε να μου πει να πάω σε ψυχίατρο και να πάρω και κάποια χάπια (δεν περίμενα κάτι άλλο άλλωστε, ιατρικώς η κατάστασή μου ήταν ψυχασθενική) όμως εγώ ήξερα την αιτία του κακού, το ένιωθα κάθε στιγμή στο πετσί μου. ΚΑΙ κατάλαβα ξεκάθαρα ότι σε άλλον γιατρό θα πρέπει να στραφώ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ.

Έτσι βρήκα τον πνευματικό μου (που πάντα θα τον ευγνωμονώ για την αμέριστη αγάπη και βοήθειά του) εξομολογήθηκα, μου εξήγησε ότι πραγματικά όλο αυτό το είχα πάθει από τις δαιμονικές προσευχές τους, και με την ευλογία του άρχισα να κοινωνώ τακτικά. Όμως αυτό ήταν ένας πραγματικός γολγοθάς γιατί όσο νάρθει εκείνη η ώρα εγώ πέθαινα με πολλούς και διαφόρους τρόπους. Πολλές φορές καθόμουν ακινητοποιημένη χωρίς να μπορώ να σηκωθώ από την καρέκλα μου!! Κ αυτό είναι το πιο ανώδυνο. Η κατάσταση που βίωνα ήταν σχιζοφρενική. Με πολύ κόπο κατάφερνα να πάρω το «φάρμακο» της ασθένειάς μου γιατί ο πόλεμος που μου γινόταν μέσα μου ήταν φοβερός. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτά που ένιωσα απλά πιστεύω ότι η κόλαση είναι κάπως έτσι. Προσέξτε: δεν ήμουν δαιμονισμένη (ευτυχώς δεν επέτρεψε ο Κύριος) απλά είχα τόσο έντονη επιρροή γιατί ξέφυγα από τη μεγάλη παγίδα αλλά ο πονηρός δεν θα με άφηνε από τα νύχια του έτσι εύκολα). Η μάχη ήταν φοβερή. Και αν κάποια φορά σταματούσαν για πολύ λίγο τα έντονα συμπτώματα αισθανόμουν ένα ράκος και φοβερή κούραση από την συνεχή πάλη! ΚΑΙ αυτό συνέβαινε ασταμάτητα όλη τη μέρα!! Όσοι ξέρουν τι εστί αυτό θα καταλάβουν. Δεν υπάρχει λογική σ’ αυτόν τον πόλεμο μόνο η «λογική» του Θεού μπορεί να με νοιώσει.

Με τον καιρό και μέρα με τη μέρα είχα και μια μικρή βελτίωση… κάθε στιγμή που έκανα κάτι παραπάνω από την προηγ. μέρα ήταν και μια μικρή νίκη, το έβλεπα ότι ο Θεός σιγά-σιγά με σήκωνε, άρχισαν να φεύγουν οι αμφιβολίες, να συνέρχομαι, να εντάσσομαι στο σύνολο, να βγαίνω λίγο από το σπίτι, να έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους. Γιατί όλο αυτό το διάστημα ήμουν σχεδόν απομονωμένη γενικά και ουσιαστικά.

Με το μόνο φάρμακο που λέγεται ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, στάθηκα στα πόδια μου, μου πήρε όμως αρκετό καιρό, και για να συνέλθω τελείως και να απαλλαγώ από τους εφιάλτες μου πήρε γύρω στα 10 ολόκληρα χρόνια!! Που σημαίνει ότι μερικές φορές και σε ανύποπτο χρόνο ερχόντουσαν πάλι κάποια «υπολείμματα» ίσα-ίσα να μου θυμίζουν το μεγάλο έλεος του Κυρίου στη ζωή μου. Μεγάλη εμπειρία αυτό το ταξίδι που όμως πραγματικά δεν θα θελα ούτε ο εχθρός μου να το κάνει. ΚΑΙ όλα αυτά από ένα απλό τηλεφώνημα! Μια ματιά σε μια εκπομπή κ έτσι ξεκίνησαν όλα.

Αγαπητοί αδελφοί όλα αυτά σας τα διηγήθηκα μόνο και μόνο προς Δόξαν Θεού. Προσέχετε σας θερμοπαρακαλώ με πόνο ψυχής και Αγάπη Χριστού μην μπλέκεστε στην παγίδα τους, δεν ξέρετε τι σας περιμένει, η πύλη της Κόλασης είναι δελεαστική και αν την αποφύγετε με την Χάρη του Θεού, η μάχη μετά θάναι μακροχρόνια και δύσκολη, επώδυνη, σκληρή με φοβερό ψυχικό κόστος. Δεν είναι απλό. Μια μικρή πορτίτσα να βρει ο εχθρός θα εισχωρήσει και η ζημιά μπορεί να είναι χωρίς διόρθωση. Μην παρακολουθείτε εκπομπές είτε τηλεοπτικές είτε ραδιοφωνικές, που σας καλούν να πάρετε τηλ. να αγοράσετε την Αγία Γραφή τους!! και καλά για να ζήσετε και σεις την απόλυτη «ευτυχία» που ζουν αυτοί που σας παρουσιάζονται σαν «σωσμένοι». ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ, πρώτα απ’ όλα ψυχικός και κάποτε και σωματικός ναι συμβαίνει κ αυτό μη σας κάνει εντύπωση!! Γι’ αυτό μην στέκεστε καθόλου, ούτε σε εκπομπές, ούτε στο δρόμο αν σας σταματούν διάφοροι να σας διδάξουν τον Κύριο. Ο Κύριος έδειξε ο Ίδιος τον Ορθόδοξο Δρόμο και μείνετε εκεί. Θυμηθείτε: Το Άγιο Φως βγαίνει ΜΟΝΟ στους Ορθοδόξους. Σταθείτε σ’ αυτό και σκεφτείτε σοβαρά.

Θωρακιστείτε με τα μυστήρια της εκκλησίας μας, κλείστε τα αυτιά σας και τις πόρτες σας στο κάθε αιρετικό κάλεσμα, μία είναι η Αλήθεια η Ορθοδοξία! Κ αυτό το πιστεύει πρώτα απ’ όλα ο εχθρός!!!! Γι’ αυτό και την πολεμά!
Εύχομαι εκ βάθους καρδιάς Καλό Παράδεισο, και Καλή απολογία και να μας δίνει ο Θεός διάκριση να καταλαβαίνουμε την πλάνη. Μακάρι η ιστορία μου να γίνει αιτία να ξεφύγει έστω και μία ψυχή από τα δίκτυα τους πριν να είναι αργά!
Σας ευχαριστώ
Με αγάπη Χριστού
Φ.Λ.
πηγή: http://www.egolpion.com/xefuga_penthkostianous.el.aspx

57 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσεχετε διοτι τα ψεματα που αναφερατε παραπανω ειναι μεγαλα... Αμφιβαλω οτι οντως σας συνεβηκε κατι τετοιο και η γραφη που εχουν αυτοι οι αιρετηκοι οπως τους αποκαλειτε ειναι του βαμβα ορθοδοξου αρχημανδρητη για πια αλλα γραφη μιλατε και κατι αλλο οταν επικαλεισε τον θεο τον ζωντα φυσικο εινσι οτι ο σατανας θα βρεθει εμποδιο ητε φιλες ειναι αυτες ειτε φοβος.. Αλλα αυτα δεν εχουν σημασια γιατι πιστευω οτι λες ψεματα και απλα η παπας εισαι και σκαρφηστηκες αυτην την ιστιρια ..αααα και κατι αλλο και τον ιησου τον βριζαν και τον χλευαζαν και εκεινος δεν αντιδρουσε και εκεινος ηταν υπνοτησμενος;;;; με δαιμονια;;;; οπως προανεφερες;;;; και προσεχε μην βρεθεις θεομαχος...

Ανώνυμος είπε...

Πολλύ σωστά λέει
Σατανάδες μας απειλείτε κιόλας.
Ψώφος και θάνατος σε εσας
και την κωλοαίρεση σας.

λίνα είπε...

Αν αναρωτιέστε πώς θα ξεχωρίσετε τους αιρετικούς απο τους Ορθόδοξους που έρχονται να σας μιλήσουν, ένα πράγμα προσέξτε μόνο: ο Ορθόδοξος ποτέ δεν θα σας πλησιάσει απο μόνος του για να σας μιλήσει για τον αληθινό Θεό. Γιατί ο αληθινός Θεός, δε βάζει στρατιωτάκια να παίρνουν κόσμο απο πίσω για προσυλητισμό. Μας δίνει την ελευθερία της επιλογής και περιμένει εμάς να τον πλησιάσουμε. Όλοι οι υπόλοιποι που θα έρθουν να σας προσκαλέσουν- μιλήσουν για... πίστη, είναι αιρετικοί. Έτσι ξεχωρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Λινα τοτε γιατι ειπε ο Χριστος οτι οποιος ντραπει και δεν ομολογησει τον Κυριο θα ντραπει για αυτον και ο Χριστος?
Η γιατι ειπε πηγαινετε και μαθητευστε τα εθνη?Πως θα μαθητευσουμε χωρις ευαγγελισμο?
Λυπαμαι αλλα ειναι γραμμενο οτι αν δεν ξεπερασουμε την ευσεβια των φαρισαιων δεν θα μπουμε στη βασιλεια του Θεου!

Ανώνυμος είπε...

πνευματική δυναμη να εχουμε ολοι μας και καλη συναχεια σε ολουσ τουσ πιστους και σε εσασ ποθ ζησατε αυτην την ιστορια και τα ειπατε πολλη σωστα !!!

Ανώνυμος είπε...

κυρια μου μονο που μεσα στην νυχτα μιλουσατε με εναν αντρα αυτο δειχνει ποσο αδαης ειστε γενικα και τυφλη προς την ζωη σας.ειπατε παραπανω οτι εαν βρισετε εναν μαρτυρα του ιεχωβα δεν θα σας ανταποδωση επειδη εχεθ μια δαιμονικη ηρεμια δηλ εαν ανταπεδιδε θα ηταν παρα θεου ανοητο τελειος το σχολιο σας.η ορθοδοξη εκκλησια εχει αιματοβαμενη ιστορια οι μαρτυρες του ιεχωβα ποτε δεν αναμηχτηκαν σε πολεμους.ξερετε ποιο βρισκω πολυ αστειο στην ορθοδοξεια την αναμειξη της σε πολεμους η γελοιοτητα το να ευλογουν οι ρωσοι παπαδες τα οπλα τους και οι ουκρανιι παπαδες τα δικα τους. δεν εχει προηγουμενο ειναι οι αγαπη που διδαξε ο ιησους μαλλων.το κυριο χαρακτηριστηκο γνωρισμα των χριστιανων ειναι η αγαπη αγαπη με πολεμους στο ονομα του χριστου δεν υπαρχη παρα μονο μισος

Ανώνυμος είπε...

καποιοι αναφερουν οτι δεν πρεπει να κυρητουμε οτι ενας ανθρωπος απο μονος του θα ερθει στον θεο τοτε ο χριστος γιατι εγραψε αυτα τα καλα νεα της βασιλειας θα κυρηχτουν σε ολοι την γη για μαρτυρια σε ολα τα εθνη και τοτε θα εθει το τελος ματθαιος 24:14προσεξτε ειπε ο χριστος προς μαρτυρια οχι για απστροφη απο τα πιστευω τους.αρα το κυρηγμα στους ανθρωπους ειναι επιτακτικο τωρα στον καιρο του τελους.ξετετε διαβαζωντας τα σχολια σας διακρινω σε καποιους μισος και σε αλλους απλως μια τυφλη πιστη χωρις χειροποιαστα επιχειρηματα.ο ιησους ειναι υπηρετης του ζωντανου θεου πραξεις 4:30. και μετα την χιλιετη βασιλεια ο χριστος θα υποταχθει σε εκεινον που υπεταξε τα παντα σε αυτον ωστε να ειναι ο Θεος τα παντα για ολους 1κορινθιους15:28 προσεξτε τι λεει ο παυλος υποταγη του χριστου στον Θεο αρα ο χριστος ειναι πολυ κατωτερος απο τον δημιουργο ξεκαθαρα πραγματα καθως επισης οτι ο Θεος θα ειναι τα παντα για ολους και οχι οι τριαδα θα ειναι τα παντα για ολους.μελετηστε εκτενος την γραφη και ανοιξτε την καρδια και την διανοια σας προς τον εναν και μοναδικο Θεο τον ΙΕΧΩΒΑ ψαλμοι145:18ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

re paidia exw mperdefti twra :p kai ta thavmata aftoi oi anthropoi pos ta kanoune?
k oi mathites tou ihsou den ekanan thavmata?
e tote emis giati dn mporoume ?? :(

Ανώνυμος είπε...

Οι μαθητες μπορούσαν να κανουν θαύματα γιατί ειχαν μέσα τους το αγιο πνευμα το οποίο δόθηκε στους μαθητές την ημέρα της πεντηκοστης...το ίδιο μπορεί να κάνει και για σας ο Θεός αν του το ζητήσετε και αυτός μέσα από εσάς θα κάνει θαύματα και άλλα θαυμαστά πραγματα σε αυτον τον αιωνα,αν του το επιτρέψετε φυσικά και τον δεχτειτε στις καρδιές σας....

Ανώνυμος είπε...

προσοχη

Ανώνυμος είπε...

οποιος αληθινα ειναι ταπεινος και εχει θεο μεσα του δεν ασχολειται με επιδεικτικες προσευχες και δηθεν αγαπες. Τους φαγαμε στη μαπα ολους αυτους τους "καλους"χριστιανους που μεχρι να σε παρουν με το μερος τους νομιζεις οτι ειναι αγγελοι αλλα αν δεν το κατορθωσουν κανουν πως δεν σε ξερουν. Λογια και ιστοριες με ιδιοτελη σκοπο. Ο αληθινος και καλος ανθρωπος αγαπα τον αλλον οπως ειναι και δεν προσπαθει να τον αλλαξει με την ηλιθια δικαιολογια οτι βρηκε την αληθεια. Προσεξτε συνανθρωποι ο,τι λαμπει δεν ειναι χρυσος

Ανώνυμος είπε...

Ανθρωποι,ανθρωποι βρειτε το θεο μεσα σας και μην τον ψαχνετε σε ουτοπικες και συναμα επικινδυνες καταστασεις.Ολοι αυτοι οι"ανθρωποι του θεου" ειτε ειναι αποτυχημενοι ειτε ειναι φιλοδοξοι ειτε ειναι βλαμμενοι. Φυσικα ειναι και δυστυχισμενοι γιατι ειναι υποχειρια του καθε πρεσβυτερου,ποιμενα ή και εγω δεν ξερω πως τους ονομαζουν ολους αυτους. Οταν δεν μπορεις να εισαι ελευθερος δεν εχει νοημα η ζωη σου και μην πιστευετε τα καλοστημενα παραμυθια τους του τυπου ¨"εγω ημουν αμαρτωλος,ζουσα στην αμαρτια και τωρα ειμαι ηρεμος,πραος και ολες αυτες τις αρλουμπες. Το αλλο παλι θα με δει ο κυριος που κανω βαδισμα με τις φορμες και οχι με φουστα και θα με στειλει στο "πυρ το εξωτερο" και κατα τα αλλα ας τρωω τη σαρκα του αδερφου μου. Α,και κατι αλλο ο κυριος θα τους αρπαξει πριν απο τον αντιχριστο γιατι αυτοι ειναι σωσμενοι. Μα ποσο χαμηλα μπορει να πεσει κανεις απο την επαρση και τον εγωισμο και τα δικαιολογει ολα αυτα παρερμηνευοντας και μεταφραζοντας τη γραφη οπως τον συμφερει. Γεροντες ορθοδοξοι με πολυ ασκητικο αγωνα που αυτοι ουτε να φανταστουν δεν μπορουν οχι να κανουν και ειχαν ταπεινωση και ελεγαν να ζουσαν στα χρονια τα δυσκολα για να δωσουν λογο και μαρτυρια στον Κυριο και αυτοι θα αρπαγουν λεει. Τα συμπερασματα δικα σας. Ουτε για αστειο μην ερχεστε σε αντιπαραθεση ή διαλογο μαζι τους ειναι ακρως επικινδυνοι.Αγνοηστε τους.

Ανώνυμος είπε...

Ιεχωβαδες,πεντηκοστιανοι και δε συμμαζευεται,γεμισε ο τοπος απο απεσταλμενους του θεου. Καλα εσεις δεν εχετε δουλεια στα σπιτια σας παρα μονο γυρνατε και πριζετε τον καθε ενα ανθρωπο? Σωθειτε εσεις και αφηστε μας στην ησυχια μας, ειστε εκνευριστικοι και ψευτικοι απο την κορφη ως τα νυχια. Και χρονια να σας κανει κανεις παρεα αν δεν τον προσηλυτισετε εξαφανιζεστε και παει η φιλια πανε και ολα. Απο εκει να καταλαβεις για τι ατομα μιλαμε. Αφηστε τις φανφαρες και τα μεγαλα λογια οι πραξεις ειναι αυτες που βλεπει ο αλλος. Λυπαμαι που σας γνωρισα αλλα δεν θα ξανασυμβει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειαζονται εντασεις ολοι ειμαστε πλασμενοι απο εναν δημιουργο. Ας σεβομαστε τη διαφορετικοτητα του αλλου ακομα και αν δεν συμφωνουμε με αυτην. Μην προσπαθειτε να φερετε στο δρομο σας καποιον με το ζορι,αυτο δεν ειναι αγαπη. Αγαπηστε αληθινα φερθειτε στον αλλον οπως θα θελατε να σας φερθουν. Οχι υβρεις και κακοι χαρακτηρισμοι. Η ζωη βρε παιδια ειναι τοσο συντομη γιατι να μην τη ζησουμε ευτυχισμενα? ΑΓΑΠΗ,ΑΓΑΠΗ,ΑΓΑΠΗ. Χωρις αυτην δεν υπαρχει ζωη. Να ειστε ολοι καλα

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ φωτιά και τσεκούρι στους αιρετικούς

Ανώνυμος είπε...

η δαιμονικη επιρροη και ολα τα σχετικα συμπτωματα που αναφερεις ειναι ρητα θεματα διαχειρισης στρες κι αγχους. κανενας σατανας η αλλο δαιμονιο δεν ευθυνεται. οι περισσοτεροι ανθρωποι πανε σε ψυχιατρο γιαυτα τα θεματα γιατι ειναι αυτα ακριβως τα οποια διαπραγματευται αυτος ο κλαδος της ιατρικης (συν πολλα πολλα ακομη). εναλλακτικα σε ψυχολογο. οταν σπας κοκκαλα πας σε ορθοπεδικο, για σκωληκοειδιτιδα σε χειρουργο κ ουτο καθεξης.
και δευτερον δεν με πειθει η ιστορια σου οτι οι προτεσταντες σου εκαναν κατι. κι ολα αυτα τα "δεν ειχε εικονες, αγιους κλπ" τα λενε ρητα οι ανθρωποι οτι δεν πιστευουν στη λατρεια κανενος αλλου περαν του θεου.
ας σταματησει αυτος ο πανικος του ημιμαθους ορθοδοξου κι αυτο το μισος που διαδιδετε.
ναι οκ ο προτεσταντης ερχετε να σου μιλησει για το θεο και σου φαινεται περιεργο αλλα ο ορθοδοξος σπερνει ενα μισος απεναντι σε οποιονδηποτε διαφορετικο συνδεοντας την πιστη του αλλα και το ιδιο το ατομο με τον σατανα. η ορθοδοξια απειλει καθετι διαφορετικο με το προσχημα οτι την απειλουν. ποιος σε απειλει κυρια μου(ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια)? ολο το χρυσαφι της χωρας εχεις και πολιτικη επιρροη και πολιτικα παιχνιδια και σκανδαλα. ουστ

Ευθυμιος είπε...

Ας εξηγησει ο κυριος που ανηκει στους πεντηκοστιανους και αισθανετε θιγμενος, Που; Ποιες; ειναι οι εκκλησιες τους, που ειναι οι παπαδες τους; γιατι δεν πιστευουν στην παναγια και τους αγιους; , γιατι αναφερωνται στον κυριο και οχι στον θεο η τον ιησου χριστο;;;; αληθεια γιατι κυριε ανωνυμε;

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

πολύ χαιρομαι που θεραπευτηκατε τελικα απο αυτο που σας ταλαιπωρουσε!!εστω κι αν περασαν 10 χρονια οπως περιγραφετε!!! εγω απο προσωπικη εμπειρια θα ηθελα να σας πω οτι οτιδηποτε σας δημιουργει ταραχη, φοβο, αγωνια, τρομο και αλλα τετοια δυσαρεστα συναισθηματα οπωσδηποτε δεν μπορει να ειναι απο το Θεο!!! Αντιθετα ό,τι σας γεμιζει με ειρηνη,χαρα, γαληνη, ηρεμία, αγάπη και νοιωθετε ασφαλεια είναι απο το Θεο!!! Γιατι ο Θεος ειναι Αρχων Ειρηνης και ειναι Αγαθος!!! που σημαινει οτι μονο καλο μπορει να κανει!! οποτε να μεινετε εκει που νοιωθετε ασφαλης και εχετε ειρηνη και αναπαυση γιατι εκει ειναι ο Θεος!!!
αν πραγματικα αγαπατε το Θεο και θελετε να γνωρισετε την αληθεια αγοραστε μια Αγια Γραφη και ξεκινηστε να την διαβαζετε!!! αφηστε τις εκκλησιες και τους "αδερφους"... η μονη αληθεια ειναι η Αγια Γραφη!!!

Ανώνυμος είπε...

εχω περασει και εγω απο τους Πεντηκοστιανους οταν ημουν 18 χρονων πριν 10 χρονια. Δοξα τω Θεω ΞΕΦΥΓΑ. Μακρια απο αυτους οσοι εχετε δευτερες σκεψεις η εχετε ηδη μπει στην αιρεση αυτη, καντε πισω οσο ειναι ακομα καιρος.

Vania truckerUSA είπε...

Τι λες αδελφέ εν Χριστώ αν είσαι βέβαια...το δόγμα θα σε σώσει; Ο Χριστός είπε τα πρόβατα του έρχονται από πολλά "μαντριά". Και πού είναι η αγάπη του χριστιανού; Φωτιά κ τσεκούρι;; Έλεος... Ο Θεός να φωτίσει το νου κ την καρδιά σου

Vania truckerUSA είπε...

Πολύ σωστά αδελφέ. Η κύρια μου αντίθεση με τους μάρτυρες του Ιεχωβά είναι ότι δεν πιστεύουν στο Άγιο πνεύμα κ τη γλωσσολαλιά όμως είναι πολύ καλύτεροι κ λιγότερο φανατικοί από τους ορθοδόξους που πιστεύουν ότι μόνο αυτοί θα σωθούν. Ο Θεός να φωτίζει όλους μας κ να δίνει αγάπη κ πίστη στις καρδιές μας

Vania truckerUSA είπε...

Τι είναι αυτά που λες φίλε μου (δεν νομίζω ότι μπορώ να σε αποκαλέσω αδελφό εν Χριστώ έτσι που καταριέσαι). Ο χριστιανός ξεχωρίζει από την αγάπη που έχει για όλους τους ανθρώπους. Αν αυτοί έχουν χαθεί ο καλός Κύριος θα τους φωτίσει να βρουν το δρόμο τους. Άλλωστε όταν κάποιος υμνεί το Χριστό κ του δίνει όλη τη δόξα αποκλείεται να ανήκει στον σατανά, τον εχθρό της ψυχής μας. Ζώντας στο εξωτερικό κ έχοντας γνωρίσει πολλές εθνικότητες κ δόγματα ξέρω ότι όντως ο Ιησούς Χριστός θα πάρει"πρόβατα από πολλά μαντριά" Ο Θεός να σε ευλογήσει.

Vania truckerUSA είπε...

Για σταθείτε γιατί λίγο τα έχετε μπλέξει τα πράγματα. Όταν κάποιος ακολουθεί το Ευαγγέλιο που μας άφησε ο Κύριος μας δια των Αποστόλων Του δεν μπορεί να είναι αίρεση! Όποιος όλη μέρα τραγουδά κ υμνεί το Θεό κ δίνει σ Αυτόν όλη τη δόξα κ τη λατρεία αποκλείεται να προέρχεται από το σατανά τον εχθρό της ψυχής μας. Αν ποτέ έχετε δει εξορκισμό θα δείτε ότι ο εξαποδω μπορεί να πει "δόξα στο... Γιώργο" κ σε όποιο άλλο όνομα ακόμη κ αντικείμενο αλλά αδυνατεί να πει "δόξα στον Ιησού Χριστό"! Το λέει κι ο Απόστολος Παύλος στην προς Κορινθίους Α'επιστολή ότι όποιος λέει"ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριος", το λέει επειδή το Άγιο πνεύμα του το εισηγείται κ ως γνωστόν ο διάβολος ουδεμία σχέση έχει με το πνεύμα του θεού. Ο Θεός να μας δίνει αγάπη κ συγχωρητικοτητα ο ένας για τον άλλον. Ο Κύριος να σε ευλογεί

Vania truckerUSA είπε...

Αδελφέ εν Χριστώ σωστά τά λέει όποιος αντί να επιτίθεται κ να τρελαίνεται από διαλογισμούς έχει πνεύμα αγάπης κ δοξολογίας για τον Κύριο κ δημιουργό μας. Η γαλήνη δεν είναι δαιμονική μη γένοιτο. Ο διάβολος είναι που φέρνει ταραχή κ ανησυχία. Μη γένοιτο να πετάξει κανείς την Αγία Γραφή το ιερό μας βιβλίο. Ούτε καν οι μουσουλμάνοι τσακώνονται έτσι κι ούτε πετάνε το κοράνι κι εμείς να μαχόμαστε σαν τα αδέσποτα σκυλιά;; Ο Ιησούς Χριστός θα μαζέψει τα προβατάκια Του από όλες τις στάνες. Θα δει την καρδιά κ τα έργα μας κ θα μας κρίνει. Και λέει " η γλώσσα σου μπορεί να σε σώσει κ να σε καταδικάσει". Μη γένοιτο να καταδικάζουμε ο ένας τον άλλον. Αν μελετήσουμε το Λόγο Του κ θα βρούμε το δρόμο.

Unknown είπε...

Γιατί τα σχόλιά μου διαγράφονται? Που είναι η αγάπη σου προς όλους τους ανθρώπους αγαπητέ συντάκτη; Πραγματικά πιστεύεις ότι θα πας στα ουράνια, μη έχοντας αγάπη για τον συνάνθρωπό σου ?

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Σταμάτησα να διαβάζω από εκεί που αναφέρει πως η Εκκλησία της Πεντηκοστής έχει άλλη Αγία Γραφή από την ορθόδοξη....και επειδή γνωρίζω πως αυτό είναι μεγάλο ψέμα μπορώ να πω πως μάλλον αυτός που έφτιαξε το άρθρο δεν ξέρει τι του γίνετε ή μάλλον ξέρει και τα γράφει όλα αυτά για κάποιο σκοπό όχι όμως καλό.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Διέγραψε και δικό μου σχόλιο,καθαρή χριστιανική αγάπη το λέω εγώ,δεν υπάρχει ελευθερία λόγου σε ψεύτικα και φασιστικά άρθρα όπως αυτο.

Unknown είπε...

Αφαίρεσε και δεύτερο σχόλιο,λογικά του χαλάμε την εικόνα που προσπαθεί να προωθήσει και να γεμίσει με ψέματα τους αφελής.

Unknown είπε...

Σταμάτησα να διαβάζω από εκεί που αναφέρει πως η Εκκλησία της Πεντηκοστής έχει άλλη Αγία Γραφή από την ορθόδοξη....και επειδή γνωρίζω πως αυτό είναι μεγάλο ψέμα μπορώ να πω πως μάλλον αυτός που έφτιαξε το άρθρο δεν ξέρει τι του γίνετε ή μάλλον ξέρει και τα γράφει όλα αυτά για κάποιο σκοπό όχι όμως καλό.

Unknown είπε...

Σταμάτησα να διαβάζω από εκεί που αναφέρει πως η Εκκλησία της Πεντηκοστής έχει άλλη Αγία Γραφή από την ορθόδοξη....και επειδή γνωρίζω πως αυτό είναι μεγάλο ψέμα μπορώ να πω πως μάλλον αυτός που έφτιαξε το άρθρο δεν ξέρει τι του γίνετε ή μάλλον ξέρει και τα γράφει όλα αυτά για κάποιο σκοπό όχι όμως καλό.

Unknown είπε...

Σταμάτησα να διαβάζω από εκεί που αναφέρει πως η Εκκλησία της Πεντηκοστής έχει άλλη Αγία Γραφή από την ορθόδοξη....και επειδή γνωρίζω πως αυτό είναι μεγάλο ψέμα μπορώ να πω πως μάλλον αυτός που έφτιαξε το άρθρο δεν ξέρει τι του γίνετε ή μάλλον ξέρει και τα γράφει όλα αυτά για κάποιο σκοπό όχι όμως καλό.

Ανώνυμος είπε...

Οι ευαγγελικοί, ή αλλιώς Πεντικοστιανοί
δεν είναι σατανάδες ή όπως άλλως θέλουν να
τους αποκαλούν οι "ορθόδοξοι" παπάδες της εκκλησίας.
Όλα αυτά περί δαιμονισμού μπορούν να ισχυρισθούν
και για κάθε "μυστήριο" της ορθόδοξης εκκλησίας.
Απλά οι παπάδες χάνουν χρήματα από επιδοτήσεις
της Ευρωπαικής ένωσης και δεν ανέχονται τον ανταγωνισμό.
Δεν ξέρω κάποιον Πεντικοστιανό να τρέλανε κάποιον για
να κλειστεί σε μοναστήρι και να αφήσει τα εγκόσμια
σε αντίθεση με τα "αθώα" κατηχητικά των παπάδων που
έχουν σκοπό να τροφοδοτούν με θύματα τα μοναστήρια της διαστροφής
και της ανωμαλίας.
Τώρα άμα έχετε μυαλό αμοιβάδας και προέρχεστε από διασταύρωση
ζώου (ορθόδοξου) με φυτό (ορθόδοξο) και τρώτε αμάσητα ότι σας
προσφέρουν είναι δικαίωμα σας.
Μπράβο στους ευαγγελιστές και συγχαρητήρια συνεχίστε και μην πτοείστε.

Ανώνυμος είπε...

Γεράσιμος Μηνάς. Αθήνα. Καλό καλοκαίρι, εύχομαι. Πήγαινα με τον πατέρα μου, για ενάμισυ χρόνο, περίπου, στην εκκλησία, που βρίσκεται σε μια κάθετη της Μεσογείων, πριν από πολλά χρόνια, όταν μέναμε σε έναν διπλανό, δήμο. Το μόνο μου παράπονο, ήταν, πως ποτέ, δεν τους αισθάνθηκα ως οικογένεια. Ως ανθρώπους που δείχνουν πως θέλουν να καθήσουν και να ακούσουν, πράγματα, που ακόμη και με τις επισκέψεις μου, εκεί, και την προσπάθεια μου να είμαι καλός χριστιανός, δεν ξεπεράστηκαν. Επίσης δεν μου άρεσε, που έπρεπε να ..περιφρονούμε.. τους δικούς μας ανθρώπους, της οικογένειας μας, που δεν ήταν πιστοί. Μια φορά, είχα ρωτήσει τον πάστορα, να μου πει δυό τρία πράγματα για μια κοπέλα/πιστή, που πιθανόν να με ενδιέφερε, και αυτός, γέμισε το πρόσωπο του, με ένα δυνατό μορφασμό, ειρωνείας. Ένα άλλο μου παράπονο, είναι πως δεν αισθάνθηκα την αγάπη του Θεού, μέσα μου, αφού οι άνθρωποι, αδιαφορούσαν να μου την προσφέρουν, ιδίως, όσοι όφειλαν. Η παρουσία του Θεού, είναι μια διακριτική επικοινωνία, μεταξύ πιστού και Εκείνου και δεν χρειάζεται, κατά τη γνώμη μου, να βρίσκεται κάποιος σε ένα χώρο εκκλησίας. Ο Θεός, υπάρχει, ούτως ή άλλως και Ανταποκρίνεται όταν τον καλέσουμε, ταπεινά και με καθαρή καρδιά ή ως ένδειξη μετανοίας. Προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανένα ιερέα για να πάω για εξομολόγηση, έτσι κοσμικοί όπως έχουν γίνει οι περισσότεροι, με κάθε είδους φιλοδοξίες ή ωραιοπάθειες. Δεν ξέρω, αν ως πνευματικός, ορίζεται μόνο ο ιερέας. Κλείνω τα γραφόμενα μου, με την εξής, σκέψη: κανένας εν τέλει, άνθρωπος, ιδιαίτερα όσοι λένε πως σώθηκαν, ως χριστιανοί, σε κάποια αίρεση, δεν θα είναι ποτέ, τόσο δυνατοί, ψυχικά, ώστε να δείξουν έλεος, σε έναν αμαρτωλό, που ζητά μια συμβουλή, έχοντας δείξει σημάδια μετάνοιας και μες τη γνώση, πως η ψυχή αξίζει πιο πάνω, από τις ανάγκες του σώματος ή τις απαιτήσεις αυτής της δήθεν, μορφής, κοινωνίας. Καλή συνέχεια. Ευχαριστώ. Γεράσιμος Μηνάς nomoredreans@protonmail.com

Unknown είπε...

Όταν ο άνθρωπος ενωθεί με τον Θεό και καθαρίσει την ψυχή του από τα πάθη ότι έχει ο Θεός από την φύση του ο άνθρωπος το αποκτά σαν δώρο από τον Θεό. Αυτή είναι η θέοση. Άκουσα ότι οι παπικοί και όλα τα δόγματα και οι αιρέσεις που προέρχοντα απο αυτούς δεν πιστεύουνε στη θέοση του ανθρώπου. Και για κάποιους μάλιστα ο Θεός είναι ένα εγωκεντρικό και αλαζονικό πρόσωπο. Έτσι τον καταλαβαίνουν το Θεό εκείνοι.
Δεν γράφει στην Αγία Γραφή ότι οποίος πιστέψει σε εμένα τα ίδια θαύματα με εμένα θα ποιήσει και μεγαλύτερα?..

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ. ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΟΛΟΙ.

Unknown είπε...

Οι ορθόδοξοι πιστοί είναι η μόνη αληθινή πιστοί έχετε δη κανέναν αιρετικό να κάνει θαύματα όχι ποτέ ενός η ορθόδοξη εκκλησία έχει χιλιάδες να δίξη τόσοι όσιοι τόσες μαρτυρίες τόσα θαύματα και προπαντός πανό από ολα δεν πιστεύουν στη Παναγία μας αυτοι

Η είπε...

Αν διαβασεις τον Λογο του Θεου,προσευχηθεις προσωπικα στον Κύριο να σου δειξει την Αλήθεια θα στην δειξει.Ο Χριστός δεν ειναι θρησκεία,δεν άνηκε στην κρατικη εκκλησιαστική πιστη για αυτο τον σταύρωσαν.Ισως πλανηθεις μεχρι να βρεις την αληθεια αλλα ο αγαθος Θεος σε αγαπα και θα στην δειξει.Οι αποστολοι μιλαγαν για τον Χριστο,δεν ειναι αιρετικοι οσοι μιλουν για τον Χριστο,προσεξτε ομως οσοι δεν μιλουν για το Αγιο Πνευμα,αποφυγετε τους,ναι ειναι αιρετικοι.Σας το λεω με προσωπικη μαρτυρια.Σε λιγο καιρο θα γινουν μεγαλεια,θα αναγνωριστει η αληθινη εκκλησια του Χριστού,λιγη υπομονη.Ζουμε έσχατες ημερες.

Η είπε...

Αν διαβασεις τον Λογο του Θεου,προσευχηθεις προσωπικα στον Κύριο να σου δειξει την Αλήθεια θα στην δειξει.Ο Χριστός δεν ειναι θρησκεία,δεν άνηκε στην κρατικη εκκλησιαστική πιστη για αυτο τον σταύρωσαν.Ισως πλανηθεις μεχρι να βρεις την αληθεια αλλα ο αγαθος Θεος σε αγαπα και θα στην δειξει.Οι αποστολοι μιλαγαν για τον Χριστο,δεν ειναι αιρετικοι οσοι μιλουν για τον Χριστο,προσεξτε ομως οσοι δεν μιλουν για το Αγιο Πνευμα,αποφυγετε τους,ναι ειναι αιρετικοι.Σας το λεω με προσωπικη μαρτυρια.Σε λιγο καιρο θα γινουν μεγαλεια,θα αναγνωριστει η αληθινη εκκλησια του Χριστού,λιγη υπομονη.Ζουμε έσχατες ημερες.

Unknown είπε...

Οι Πεντηκοστιανοί ιδίως δεν έχουν καν την εντιμότητα να σου φανερώσουν την πραγματική τους ταυτότητα! Να σου πουν δηλαδή, γειά σας, είμαι Πεντηκοστιανός και αυτές είναι οι ιδέες μου.
Νομίζω ότι τουλάχιστον οι Ιεχωβάδες λένε ότι είναι Ιεχωβάδες ενώ οι Πεντηκοστιανοί τους βρίσκεις ακόμα και μες τις εκκλησίες μας να "ευαγγελίζουν" κόσμο κάνοντας τους Ορθόδοξους! Έτσι συνέβη σε εμένα τουλάχιστον και σχεδόν λίγο ήθελα να πάω να βαπτιστώ Πεντηκοστιανή!
Πάμε λέει να σου διαβάσει μιά ευχή ο παπάς πολύ ψυχοφελή! Θα 'ρθει η χάρη του Θεού πάνω σου!
Όταν πιά ήμουν και εγώ έτοιμη να πάω μου είπε πως θα πάμε σε ένα μέρος που δεν υπήρχε καμία εκκλησία! Δεν έχει της λέω εκεί εκκλησία. Έχει μόνο μία Πεντηκοστιανή! Εκεί μου λέει θα πάμε!..
Πέραν της απάτης τους έχουν και δαιμονικές επιρροές!
Άνθρωποι μνησίκακοι και αυτό είναι το λιγότερο ακούνε φωνές (ο Ιησούς είναι!) και ανοίγουν οι ουρανοί, βγαίνουν άγγελοι, πολλές φορές έρχεται ο ίδιος ο Ιησούς (δεν τον λένε Χριστό, συνήθως Ιησού) και συνομιλούν μαζί τους!
Αμέ!

Unknown είπε...

Σωστός, η απέραντη πνευματική πλάνη και σκότος!

Unknown είπε...

Η Αγία Γραφή των Πεντηκοστιανών έχει άλλη ερμηνεία από αυτή των Ορθοδόξων πράγμα που βεβαίως οι Πεντηκοστιανοί αποφεύγουν να σας το πούν!
Πάρε την γραφή που έχεις από τους Πεντηκοστιανούς και μία από ένα Ορθόδοξο βιβλιοπωλείο ή Μητρόπολη.
Μετά π.χ. δες :
Κατά Μάρκον, στίχοι 31-35
Μήτηρ και αδελφοί του Χριστού.
Στην Ορθόδοξη γραφή εκεί που λέει "οι αδελφοί του Ιησού" επεξηγεί .."και αυτοί που ενομίζοντο ως αδελφοί του Ιησού!"
Αυτή και πολλές άλλες διαφορές στην ερμηνεία καθιστούν την γραφή την Πεντηκοστιανών μία άλλη Αγία Γραφή και όχι την μία και μοναδική γραφή που υπάρχει όπως εκείνη ισχυρίζονται!
Επίσης υπάρχει η Αγία Γραφή των Ιεχωβάδων η οποία έχει πάλι την δική της ερμηνεία!
Είναι εποικοδομητικό να δούμε "τί λένε οι άλλοι άνθρωποι για εμάς;"

https://www.youtube.com/watch?v=LWRB0NG-20Q&feature=share

Στις Πεντηκοστιανές δοξασίες η Αγία Γραφή απαντά :

Το Ζωοπάροχον Πνεύμα
«Επλήσθησαν άπαντες Πνεύματος Αγίου και ήρξαντο λαλείν ετέραις γλώσσαις» (Πραξ. Β’ 4). (Όχι αρχαίες ξένες γλώσσες! Υπάρχουσες!)
«Ου θελήματι ανθρώπου ηνέχθη ποτέ Προφητεία, αλλ’ υπό Πνεύματος Αγίου φερόμενοι ελάλησαν Άγιοι Θεού άνθρωποι» (Β’ Πέτρ. Α’ 21).
«Εγένετο…βαπτισθέντος του Ιησού, καταβήναι το Πνεύμα το Άγιον ωσεί περιστεράν επ’ Αυτόν» (Λουκ. Γ’ 21).
Το οποίο εσείς οι Πεντηκοστιανοί παραβαίνετε βλασφήμως, προσθέτοντας "άλλο" πέραν του βαπτίσματος που ο Κύριος υπέδειξε βαπτιζόμενος και ο ίδιος στον Ιορδάνη! Ο Χριστός δεν ήξερε!
Οι Πεντηκοστιανοί ξέρουν καλύτερα!
Υπεραγία Θεοτόκος
(Μιά απλή Μαρία κατάντησε στα χέρια τους η Πλατυτέρα των ουρανών! Γειτόνισσα να ήτανε κυρία Μαρία τουλάχιστον θα την λέγανε..)

«Ο Κύριος μετά σου, ευλογημένη συ εν γυναιξί» (Λουκ. Α’ 28).
«Εύρες γαρ χάριν παρά τω Θεώ…Και δύναμις Υψίστου επισκιάσει σοι» (Λουκ. Α’ 35).
«Ηγίασεν το σκήνωμα Αυτού ο Ύψιστος « (ψαλμ. ΜΕ’ 4).
«Από του νυν μακαριούσί με πάσαι αι γενεαί»

Σταυρός
«Μη γένοιτο καυχάσθαι ειμή εν τω Σταυρώ του Κυρίου» (Γαλ. ΣΤ’ 14).
«Ημείς δε κηρύσσομεν Χριστόν εσταυρωμένον» (Α’ Κορινθ. Α’ 23).
«Εξάρατε σύσσημον (υψώσατε σημείον) εις τα Έθνη» (Ης. ξβ’ 10).

Μυστήρια
«Προσκολληθήσεται προς την γυναίκα αυτού, και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν, το μυστήριον τούτο μέγα εστίν» (Εφεσ.Ε’ 31).
«Χειροτονήσαντες αυτοίς πρεσβυτέρους κατ’ εκκλησίαν και προσευξάμενοι μετά νηστειών παρέθεντο αυτούς τω Κυρίω» (Πραξ. ΙΔ’ 23).
«Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος» (Ματθ. ΚΗ’ 19).
«Βάπτισαι και απόλουσαι τας αμαρτίας σου, επικαλεσάμενος το όνομα του Κυρίου» (Πραξ. ΚΒ’ 16).
«Και πολλοί των πεπιστευκότων ήρχοντο εξομολογούμενοι…» (Πράξ. ΙΘ’ 18).
«Όσα αν λύσητε επί της γης έσται λελυμένα εν τω ουρανώ» (Ματθ. ΙΗ’18).
«Λάβετε φάγετε, τούτό εστι το σώμα μου…Πίετε εξ αυτού πάντες, τούτο γαρ εστι το αίμα μου» (Ματθ. ΚΣΤ’ 26).
«…Προσευξάσθωσαν επ’ αυτόν αλείψαντες αυτόν ελαίω…και η ευχή της πίστεως σώσει τον κάμνοντα και εγερεί αυτόν ο Κύριος, κάν αμαρτίας ή πεποιηκώς, αφεθήσεται αυτώ» (Ιάκ. Ε’ 14-15).

Άγιοι
«Εις πάσαν την γην εξήλθεν ο φθόγγος αυτών» (Ρωμ. Ι’ 18).
«Πολύ ισχύει δέησις δικαίου ενεργουμένη» (Ιάκ. Ε’ 16).
«Τοις Αγίοις τοις εν τη γη Αυτού εθαυμάστωσεν ο Κύριος» (Ψαλμ. ΙΕ’ 3).

Ιερός κλήρος
«Έθετο Επισκόπους ποιμαίνειν την εκκλησίαν» (Πραξ. Κ’ 28).
«Χειροτονήσαντες αυτοίς πρεσβυτέρους…» (Πραξ. ΙΔ’ 22).«Κατέλιπόν σε εν Κρήτη ίνα τα λείποντα επιδιορθώση και καταστήσης κατά πόλιν πρεσβυτέρους» (Τίτ. Α’ 5).
«Πάσι τοις αγίοις εν Χριστώ Ιησού τοις ούσιν εν Φιλίπποις συν Επισκόποις και Διακόνοις χάρις υμίν…» (Φιλιπ. Α’ 1).
Ιδέ και την επίκλησιν «Πάτερ» (Δ’ Βασιλ. Β’ 12).

Ιερά Παράδοσις
«Στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθητε είτε διά λόγου είτε δι’ επιστολής ημών» (Β’ Θες. β’ 15).
«Μη μέταιρε (μη μετακίνει) όρια αιώνια, α έθεντο οι πατέρες σου» (Παροιμ. ΚΒ’ 28).
«Ει τις υμάς ευαγγελίζεται παρ’ ό ελάβετε, ανάθεμα έστω» (Γαλ. Α’ 9).
«Ανήχθη εις την έρημον νηστεύσας ημέρας τεσσαράκοντα» (Ματθ. Δ’ 1)

Unknown είπε...

Πάντα δοξάζω τον καλό Θεό που δεν έπεσα στα δίχτυα των Πεντηκοστιανών!
Ακόμα θυμάμαι την φιλενάδα μου που κάτσαμε μαζί να προσευχηθούμε κάποτε και ξαφνικά άρχισε να λέει :
"Πα, πο, που, πι,πι!!"
ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΕ!!!
Τί είναι αυτά που λές;
Τη ρώτησα.
"Αρχαίες, ξένες γλώσσες!"
Μου είπε με ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ αυτή!
Και "Κρρρρ" να έκανε και "μπρρρρ" να έκανε, που κάνουν άλλοι, αυτή θα ήταν η απάντηση!
ΑΡΧΑΙΕΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ!
Αν είμουν άθεη, μπορεί και να τους πίστευα λιγάκι.
Αλλά επειδή Θεό πιστεύω και έχω δεί την δύναμη Του δεν είναι τούτοι άνθρωποι του φόβου και αλίμονο αν το πνεύμα το άγιο ήταν αυτό, το γεμάτο μικροπρέπεια, κακεντρέχεια, μνησικακία και κομποφανία πνεύμα που περιγράφεται από όλους τους πάστορες, στις "ομολογίες" που δημοσιεύουν!
Δεν είναι δυστυχώς αυτοί ούτε του φόβου, ούτε του θαυμασμού.
Είναι όμως της λύπησης! Όταν ξέρεις που είναι ο Θεός, ξέρεις και που δεν είναι!
Στην "ομολογία" Ζηνόπουλου https://youtu.be/m_PK1LbXLyo παρακολουθούμε όλοι ΕΚΣΤΑΤΙΚΟΙ να ζητάει από το Θεό να τον βαπτίσει "όπως τους Αποστόλους!!" αλλά (δεν έμεινε μόνο εκεί!) Αργότερα ζήτησε (ή απαίτησε;) να τον χρήσει και "προφήτη!!"
Στο 33,17 λεπτό :
"Και πράγματι θυμάμαι απ' την ώρα εκείνη ο Θεός φύλακα μ 'έβαλε του λαού Ισραήλ!
ΠΡΟΦΗΤΗ Μ 'ΕΚΑΝΕ ΔΥΝΑΤΟ!!!
Και θυμάμαι που πολλοί έρχονταν και μου λέγανε : Δεν μπαίνω μέσα γιατί θα μου βγάλεις τα άπλυτα μου στη φόρα!!..
Μου θύμισε αλήθεια τους δαίμονες που μιλάνε μέσα απο τους καημένους τους δαιμονισμένους στον Άγιο Γεράσιμο στην Κεφαλονιά!
Λίγο πρίν την απελευθέρωση των καημένων αυτών των ανθρώπων από τα δαιμόνια, αυτά φωνάζουν και πράγματι "βγάζουν όλα τα άπλυτα" στη φόρα, των προσκυνητών, που πάνε εκεί χωρίς καθαρή εξομολόγηση και με ασέβεια και χωρίς φόβο Θεού!
http://www.kivotoshelp.gr/index.php/apokryfismos-menu/439-poioys-ksemprostiazoun-oi-daimonismenoi-legontas-fonaxta-tis-amarties-tous

Unknown είπε...

Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επίσης πιστεύουμε οτι βεβαίως οι άνθρωποι έπρεπε να φύγουν από τα είδωλα και να πιστέψουν στον ένα και αληθινό Θεό και αυτό και εμείς εφαρμόζουμε! Το οτι έχουμε εικόνες που απεικονίζουν τα πρόσωπα των Αγίων μας ή του Χριστού ή της Παναγίας μας αυτό δεν σημαίνει ότι λατρεύουμε την εικόνα! Εμείς τιμούμε το πρόσωπο που απεικονίζουν και μας θυμίζουν την τότε ύπαρξη του αλλά και την τώρα γιατί πιστεύουμε στην ζωή την αιώνια μέχρι και την τελική κρίση!
Το ίδιο κανείς και εσύ και κρατάς την φωτογραφία του συγχωρεμένου του παππού σου ή της γιαγιάς σου και το κάνεις γιατί τους αγαπάς, τους σέβεσαι για όλα τα καλά που σου έκαναν και δεν θέλεις να τούς ξεχάσεις ποτέ!
Εάν τα κάνεις όλα αυτά και βγεί ένας και σου πει οτι είσαι ειδωλολάτρης, δεν φταίς εσύ, φταίει αυτός!
Δεν φτάνει που σας έχουν απαγορεύσει να διαβάσετε τίποτε άλλο, αυτό το ένα πράγμα που σας έχουν επιτρέψει να διαβάσετε το έχουν και αυτό παρερμηνεύσει! Το έχουν καταλάβει το Ευαγγέλιο τι λέει νομίζεις;
Όπως θέλαν αυτοί το ερμήνευσαν. Χωρίς χάρη Θεού και με ανθρώπινη διάνοια!
Είναι η ερμηνεία των Πεντηκοστιανών!Υπάρχει επίσης η ερμηνεία των Ευαγγελιστών, των Ιεχωβάδων κτλ.
Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο οτι έχουν καταλάβει κάπως αλλιώς το Ευαγγέλιο.
Το θέμα είναι οτι έχουν πραγματική δαιμονική επήρεια! Κανονική δαιμονική καταληψία!
Όποιος να 'ναι είναι "προφήτης" και "προφύτησσα" και ο κάθε αμαρτωλός, βλάσφημος και αμετανόητος άνθρωπος, άδεια ώρα όπως λέμε, βλέπει και ακούει ό'τι χρειάζεται να δεί και να ακούσει για να μείνει σε μιά αίρεση που είναι ΟΛΟΙ "σωσμένοι!"
Αυτόματα! Τι καλά που τα φτιάξε ο διάβολος...Η μεγαλύτερη απάτη και βλασφημία που ακυρώνει τελείως την παρουσία του Χριστού στη γή και το κύρηγμα του περί μετανοίας και αγώνα που τους στήνει ο διάβολος μετά τα οράματα και τους ψιθύρους μες τα αυτιά τους!...
Άκου εδώ ο άνθρωπος τί λέει!!
https://www.youtube.com/watch?v=a7nyPsbZnFw&feature=share
Στο 09:20 λεπτό : "Στην εκκλησία είσαι! ΣΩΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ!!!"
Όλες οι πλάνες του διαβόλου μαζεμένες σε μία αίρεση.
Ο Σταύρος; Άκυρος (καμία αξία και δύναμη, άστα, περί τιμής μήν συζητούμε)
Η Παναγία; Μιά απλή Μαρία κατάντησε στα χέρια τους η Πλατύτερα των Ουρανών!! Γειτόνισσα να 'τανε θα τη λέγανε Κα. Μαρία!!
Η Θεία Κοινωνία; Ένα κρασί και ψωμί που αν θές έλα να στο δώσω σπίτι μου, αλλά βέβαια εγώ δεν είμαι ιερέας ούτε και το σπίτι μου εκκλησία!
Ευχαριστώ πολύ αλλά το κρασί και το ψωμί δεν έχουν καμία αξία ενώ το Σώμα και το Αίμα του Χριστού τεράστια!!
Η Σωτηρία; Δεδομένη! Χωρίς αγώνα, χωρίς μετανοία. Δεν είδες τί έλεγε ο Περιαλής; Και πού να δείς αλλού τί έλεγε : Το Ευαγγέλιο λέει δεν διδάσκει αναμαρτησία!!..
Έλα Παναγία μου! Σε όλη την Καινή Διαθήκη ο Χριστός αφού θεράπευε θαυματουργικώς έλεγε : "Πήγαινε και μην αμαρτάνεις πια!"
Στο θαύμα για παράδειγμα του παράλυτου της Βηθεσδά διαβάζουμε :
Επειτα από αυτά τον ευρήκε ο Ιησούς εις την αυλήν του ναού και του είπε• “πρόσεξε• έγινες υγιής• μην αμαρτάνης πλέον, δια να μη σου συμβή κάτι το χειρότερον”.
Ο Χριστός δεν ήξερε! Ο Περιαλής ξέρει καλύτερα! Πρόσεξε!

Unknown είπε...

Αγαπητέ Πεντηκοστιανέ, με αγάπη σε προτρέπω να κάτσεις και να τους όλους αυτούς τους πάστορες σας έναν έναν!
Και κυρίως δές τους λεγόμενους προφήτες! Όλους αυτούς που βλέπουν οράματα! Πρόσεξε πάρα πολύ πού βρίσκεσαι!
Δεν είναι τα μεγέθη τα δικά μας τέτοια, να βλέπουμε το Χριστό και να τον ακούμε έτσι εύκολα κάθε μέρα. Ο εύκολος εντυπωσιασμός ανοίκει στο Σατανά!
Αυτοί ότι φοβάται ο σατανάς το φοβούνται επίσης!
Την αγνή ζωή, την Παναγιά μας, την Θεία Κοινωνία (Σώμα και Αίμα Χριστού), τα Αγία λείψανα, το Σταυρό, τους Αγίους μας!
Βάλανε το Χριστό σε ένα θρόνο να κοιτά τον κόσμο αλαζονικά!
Γεμάτος εγωπάθεια, έπαρση και μονομανία!
Όπως ακριβώς και οι πάστορες τους...
Ξέχασαν όμως οτι ακόμα και την Ανάσταση την μοιράστηκε με τους ανθρώπους! Αυτοί όμως δεν θέλουν να μοιράζεται τίποτα!
Ξέχασαν οτι ο Θεός με τους ανθρώπους δούλευε προ Χριστού και ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΧΡΙΣΤΟΥ!
Πώς λοιπόν τους απέρριψε μετά;;;;
Και έτσι λοιπόν επειδή εκείνοι απέρριψαν τους ανθρώπους (δηλαδή ο πονηρός που είναι από πίσω) απέρριψαν και τους Αγίους μας μετά Χριστό και την μεσιτεία τους μέσω της προσευχής μας στον Κύριο!
Όλα τα βλέπει ο Θεός και όλα τα ακούει όμως!
Και αν ακούει τις δικές μας προσευχές, των αμαρτωλών ανθρώπων, δεν ακούει και του αγαπημένου μάρτυρα ή ασκητή που έχει ΨΥΧΗ ΖΩΣΑ; ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ! Και βεβαίως και την μητέρα Του αγαπά και της πρεσβείες της λαμβάνει υπόψην. Όλα τα βλέπει και όλα τα ακούει! Όχι υπακούει!Ακούει!! Γιατί είναι ο Θεός και μας έχει δώσει ψυχή ΖΩΣΑ μέχρι και την τελική κρίση.. Εκείνης, της Παναγίας, την οποία αναιδέστατα ονομάζουν "μιά απλή γυναίκα" (ούτε καν η μητέρα μου δεν ήταν μιά απλή γυναίκα) δεν της αποτύουν οι Πεντηκοστιανοί κάν την ελάχιστη τιμή τιμητικής (όχι λατρευτικής) προσκήνησης την οποία όμως σε οποιαδήποτε άλλη αμαρτωλότατη, βασιλική ή πολιτική αρχή με χαρά θα εφάρμοζαν!
Σου παραθέτω τον κάτωθι σύνδεσμο ο οποίος καλύπτει πολλά κενά για τον παρεξηγημένο μνήστωρα και κηδεμόνα Ιωσήφ και όχι βέβαια σύζυγο!
https://www.romfea.gr/katigories

Unknown είπε...

Αν ήσουν άθεος θα χες περισσότερες πιθανότητες να θελήσεις να γνωρίσεις μια μέρα το Θεό παρά εκεί που είσαι! Εκεί σε θέλει! Να μην μεταλαμβάνεις Σώμα και Αίμα Χριστού! Να μην εξωμολογείσε σε πνευματικό! Μακριά απ' τα άγια λείψανα, τον αγιασμό, το ιερό ευχέλαιο, την τιμή της Παναγιάς και των Αγίων και μαρτύρων μας (οι οποίοι για αυτούς είναι νεκροί, αλλά βεβαίως δεν είναι, έχουν ψυχή ζώσα. Και μας ακούνε και συμπροσεύχονται μαζί μας στο Θεό όταν τους το ζητήσουμε!) Εκεί σε θέλει ο πονηρός! Να μην τα ξέρεις όλα αυτά! Όχι άθεο! Πεντηκοστιανό! Και σε τυφλώνει με "θαύματα!" Αλλά η ψυχή σου είναι δική του! Έτοιμος να ζήσεις την ζωή σου όπως όλοι οι Πεντηκοστιανοί που ξέρω! Εκεί, μακριά από εγκράτεια και αγωνιστικό, θυσιαστικό πνεύμα για τον άλλο, αφού είσαστε όλοι σωσμένοι! Και πιο σωσμένος από όλους σας ήτανε ένας πρώην πάστορας που ήξερα ο οποίος αφού έβαλε τη γυναίκα του να κάνει έκτρωση στο τέταρτο παιδί τους την παράτησε για μια άλλη, δεν έστελνε τίποτα λεφτά στην οικογένεια και δεν είχε αφήσει και γυναίκα για γυναίκα στο εκκλησίασμα, πρίν τους εγκαταλείψει όλα αυτά (και λίγα ξέρουμε μάλλον!) Όταν κατά καιρούς με την γυναίκα του μαλώνανε, αφού είχε φύγει!!! της έλεγε : "Θα πω του Θεού να σε τιμωρήσει!" Και εκείνη έκλαιγε γιατί τον πίστευε! Τέτοια υποβολή είχε αυτός ο άνθρωπος!

Unknown είπε...

Έχει το αντίθετο πνεύμα δύναμη;
Είναι προφανώς η ερώτηση σου.
Έχει, ας μην ξεχνάμε ότι ήτανε αρχάγγελος!
Άθεο σε φοβάται πιο πολύ. Μπορεί να αλλάξεις γνώμη κάποια στιγμή.
Αν είσαι όμως σε μία "εκκλησία" που γίνονται "θαύματα", όπου υπάρχει η πολύ ωραία προοπτική να γίνεις "προφήτης!", όπου είσαι σωσμένος σίγουρα και αυτόματα, χωρίς προσπάθεια, κόπο, θυσία για τον άλλο! (Αλήθεια γιατί ήρθε κι ο Χριστός στη γη; Αφού ήμασταν όλοι σωσμένοι; Τον διάβολο νικημένο τον έχει οπότε θέλει με το μικρό Του δαχτυλάκι! Πέραν όλων να μας δείξει και τη ζωή της θυσίας και τής εγκράτειας; Οι Πεντηκοστιανοί διαφωνούν παρακαλώ! Εκείνοι ξέρουν καλύτερα!)

Θα ήταν καλό να συναντήσεις ανθρώπους που ήταν πρώην Πεντηκοστιανοί!
Θα σου έκανε εντύπωση η μακροχρόνια προσπάθεια που κατέβαλαν να απαλλαγούν απ'τα δαιμόνια όπως οι ίδιοι λένε! Χρόνια! Μετά από πολύ καθοδήγηση απ'τον πνευματικό τους, νηστεία και προσευχή!
«Τούτο το γένος (των δαιμόνων) εν ουδενί εξελθείν ει μη εν προσευχή και νηστεία».

Εκεί που έλεγα τί να σου απαντήσω έλαβα αυτό το βίντεο με τον 90χρονο γέροντα Πορφύριο να μιλάει για το θέμα μας καλύτερα από εμένα :
https://youtu.be/_95NaTYnMSI

Δες ποιός είναι ο Άγιος Πορφύριος εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=5aZtP-_ER2Q&feature=share

Αν εκεί που είσαι δεν σε αφήνουν καν να δείς (γιατί το έχω ακούσει και αυτό!) τότε για αυτό και μόνο πρέπει να φύγεις!

Εγώ έχω ακούσει πάστορες, για αυτό σου μιλώ. Αυτοί με έκαναν πιο Ορθόδοξη απ' ό'τι ήμουν!

Πάντα δοξάζω τον καλό Θεό που δεν έπεσα στα δίχτυα των Πεντηκοστιανών!
Ακόμα θυμάμαι την φιλενάδα μου που κάτσαμε μαζί να προσευχηθούμε κάποτε και ξαφνικά άρχισε να λέει :
"Πα, πο, που, πι,πι!!"
ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΕ!!!
Τί είναι αυτά που λές;
Τη ρώτησα.
"Αρχαίες, ξένες γλώσσες!"
Μου είπε με ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ αυτή!
Και "Κρρρρ" να έκανε και "μπρρρρ" να έκανε, που κάνουν άλλοι, αυτή θα ήταν η απάντηση!
ΑΡΧΑΙΕΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ!
Αν είμουν άθεη, μπορεί και να τους πίστευα λιγάκι.
Αλλά επειδή Θεό πιστεύω και ναί έχει δύναμη, δεν είναι τούτοι άνθρωποι του Θεού αλλά της λύπησης και αλίμονο αν το πνεύμα το άγιο ήταν αυτό, το γεμάτο μικροπρέπεια, κακεντρέχεια, μνησικακία και κομποφανία πνεύμα που περιγράφεται από όλους τους πάστορες, στις "ομολογίες" που δημοσιεύουν!

Πες μου πραγματικά, έχει καμία σχέση η ποιότητα του Ζηνόπουλου παρακάτω, το ύφος του και μόνο, με αυτούς που σου έδειξα εγώ να ακούσεις!
Με τον πάτερ Πορφύριο και τον Αθανάσιο Λεμεσού;
Ο άνθρωπος (ο Ζηνοπουλος) είναι πιό φουσκωμένος και από μπαλόνι, ενώ την ιδια στιγμή νομίζω ότι εύκολα θα μας καταδίκαζε σε θάνατο όλους μας!!

Δεν είναι δυστυχώς αυτοί ούτε του φόβου, ούτε του θαυμασμού. Άααχ! Όταν ξέρεις που είναι ο Θεός, ξέρεις και που δεν είναι!

Στην "ομολογία" Ζηνόπουλου https://youtu.be/m_PK1LbXLyo παρακολουθούμε όλοι ΕΚΣΤΑΤΙΚΟΙ να ζητάει από το Θεό να τον βαπτίσει "όπως τους Αποστόλους!!" αλλά (δεν έμεινε μόνο εκεί!) Αργότερα ζήτησε (ή απαίτησε;) να τον χρήσει και "προφήτη!!"
Στο 33,17 λεπτό :
"Και πράγματι θυμάμαι απ' την ώρα εκείνη ο Θεός φύλακα μ 'έβαλε του λαού Ισραήλ!
ΠΡΟΦΗΤΗ Μ 'ΕΚΑΝΕ ΔΥΝΑΤΟ!!!
Και θυμάμαι που πολλοί έρχονταν και μου λέγανε : Δεν μπαίνω μέσα γιατί θα μου βγάλεις τα άπλυτα μου στη φόρα!!.."
Μου θύμισε αλήθεια τους δαίμονες που μιλάνε μέσα απο τους καημένους τους δαιμονισμένους στον Άγιο Γεράσιμο στην Κεφαλονιά!
Λίγο πρίν την απελευθέρωση των καημένων αυτών ανθρώπων από τα δαιμόνια, αυτά φωνάζουν και πράγματι "βγάζουν όλα τα άπλυτα" στη φόρα, των προσκυνητών, που πάνε εκεί χωρίς καθαρή εξομολόγηση και με ασέβεια και χωρίς φόβο Θεού!
http://www.kivotoshelp.gr/index.php/apokryfismos-menu/439-poioys-ksemprostiazoun-oi-daimonismenoi-legontas-fonaxta-tis-amarties-tous

Unknown είπε...

Έχει το αντίθετο πνεύμα δύναμη;
Είναι προφανώς η ερώτηση σου.
Έχει, ας μην ξεχνάμε ότι ήτανε αρχάγγελος!
Άθεο σε φοβάται πιο πολύ. Μπορεί να αλλάξεις γνώμη κάποια στιγμή.
Αν είσαι όμως σε μία "εκκλησία" που γίνονται "θαύματα", όπου υπάρχει η πολύ ωραία προοπτική να γίνεις "προφήτης!", όπου είσαι σωσμένος σίγουρα και αυτόματα, χωρίς προσπάθεια, κόπο, θυσία για τον άλλο! (Αλήθεια γιατί ήρθε κι ο Χριστός στη γη; Αφού ήμασταν όλοι σωσμένοι; Τον διάβολο νικημένο τον έχει οπότε θέλει με το μικρό Του δαχτυλάκι! Πέραν όλων να μας δείξει και τη ζωή της θυσίας και τής εγκράτειας; Οι Πεντηκοστιανοί διαφωνούν παρακαλώ! Εκείνοι ξέρουν καλύτερα!)

Θα ήταν καλό να συναντήσεις ανθρώπους που ήταν πρώην Πεντηκοστιανοί!
Θα σου έκανε εντύπωση η μακροχρόνια προσπάθεια που κατέβαλαν να απαλλαγούν απ'τα δαιμόνια όπως οι ίδιοι λένε! Χρόνια! Μετά από πολύ καθοδήγηση απ'τον πνευματικό τους, νηστεία και προσευχή!
«Τούτο το γένος (των δαιμόνων) εν ουδενί εξελθείν ει μη εν προσευχή και νηστεία».

Εκεί που έλεγα τί να σου απαντήσω έλαβα αυτό το βίντεο με τον 90χρονο γέροντα Πορφύριο να μιλάει για το θέμα μας καλύτερα από εμένα :
https://youtu.be/_95NaTYnMSI

Δες ποιός είναι ο Άγιος Πορφύριος εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=5aZtP-_ER2Q&feature=share

Αν εκεί που είσαι δεν σε αφήνουν καν να δείς (γιατί το έχω ακούσει και αυτό!) τότε για αυτό και μόνο πρέπει να φύγεις!

Εγώ έχω ακούσει πάστορες, για αυτό σου μιλώ. Αυτοί με έκαναν πιο Ορθόδοξη απ' ό'τι ήμουν!

Πάντα δοξάζω τον καλό Θεό που δεν έπεσα στα δίχτυα των Πεντηκοστιανών!
Ακόμα θυμάμαι την φιλενάδα μου που κάτσαμε μαζί να προσευχηθούμε κάποτε και ξαφνικά άρχισε να λέει :
"Πα, πο, που, πι,πι!!"
ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΕ!!!
Τί είναι αυτά που λές;
Τη ρώτησα.
"Αρχαίες, ξένες γλώσσες!"
Μου είπε με ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ αυτή!
Και "Κρρρρ" να έκανε και "μπρρρρ" να έκανε, που κάνουν άλλοι, αυτή θα ήταν η απάντηση!
ΑΡΧΑΙΕΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ!
Αν είμουν άθεη, μπορεί και να τους πίστευα λιγάκι.
Αλλά επειδή Θεό πιστεύω και ναί έχει δύναμη, δεν είναι τούτοι άνθρωποι του Θεού αλλά της λύπησης και αλίμονο αν το πνεύμα το άγιο ήταν αυτό, το γεμάτο μικροπρέπεια, κακεντρέχεια, μνησικακία και κομποφανία πνεύμα που περιγράφεται από όλους τους πάστορες, στις "ομολογίες" που δημοσιεύουν!

Πες μου πραγματικά, έχει καμία σχέση η ποιότητα του Ζηνόπουλου παρακάτω, το ύφος του και μόνο, με αυτούς που σου έδειξα εγώ να ακούσεις!
Με τον πάτερ Πορφύριο και τον Αθανάσιο Λεμεσού;
Ο άνθρωπος (ο Ζηνοπουλος) είναι πιό φουσκωμένος και από μπαλόνι, ενώ την ιδια στιγμή νομίζω ότι εύκολα θα μας καταδίκαζε σε θάνατο όλους μας!!

Δεν είναι δυστυχώς αυτοί ούτε του φόβου, ούτε του θαυμασμού. Άααχ! Όταν ξέρεις που είναι ο Θεός, ξέρεις και που δεν είναι!

Στην "ομολογία" Ζηνόπουλου https://youtu.be/m_PK1LbXLyo παρακολουθούμε όλοι ΕΚΣΤΑΤΙΚΟΙ να ζητάει από το Θεό να τον βαπτίσει "όπως τους Αποστόλους!!" αλλά (δεν έμεινε μόνο εκεί!) Αργότερα ζήτησε (ή απαίτησε;) να τον χρήσει και "προφήτη!!"
Στο 33,17 λεπτό :
"Και πράγματι θυμάμαι απ' την ώρα εκείνη ο Θεός φύλακα μ 'έβαλε του λαού Ισραήλ!
ΠΡΟΦΗΤΗ Μ 'ΕΚΑΝΕ ΔΥΝΑΤΟ!!!
Και θυμάμαι που πολλοί έρχονταν και μου λέγανε : Δεν μπαίνω μέσα γιατί θα μου βγάλεις τα άπλυτα μου στη φόρα!!.."
Μου θύμισε αλήθεια τους δαίμονες που μιλάνε μέσα απο τους καημένους τους δαιμονισμένους στον Άγιο Γεράσιμο στην Κεφαλονιά!
Λίγο πρίν την απελευθέρωση των καημένων αυτών ανθρώπων από τα δαιμόνια, αυτά φωνάζουν και πράγματι "βγάζουν όλα τα άπλυτα" στη φόρα, των προσκυνητών, που πάνε εκεί χωρίς καθαρή εξομολόγηση και με ασέβεια και χωρίς φόβο Θεού!
http://www.kivotoshelp.gr/index.php/apokryfismos-menu/439-poioys-ksemprostiazoun-oi-daimonismenoi-legontas-fonaxta-tis-amarties-tous

Unknown είπε...

Φίλε μου, ό'τι λάμπει δεν είναι χρυσός.
Με το να είμασται μωροπίστευτοι και να δεχόμαστε κάθε τύπο που βγάζει λαγούς απο καπέλα άνθρωπο του Θεού, σημαίνει πως αύριο αν πας στους Ιεχωβάδες και δείς "θαύμα", στους Μορμόνους και δείς "θαύμα", ή στους Βουδιστές και δείς "θαύμα" (εκεί να δεις τι γίνεται!), τότε θα κάτσεις και εκεί!
Αν το θαύμα δεν συνδυάζεται με ανθρώπους του Θεού που προσπαθούν να έχουν αγνότητα βίου και φρόνημα μετανοίας, όπως οι Άγιοι και η Παναγία μας και όπως κυρίως ο Χριστός ο οποίος είναι «πράος και ταπεινός την καρδιά», τότε είναι εκ του πονηρού ο οποίος αποβλέπει την ψυχή μας μέσω του εντυπωσιασμού!

Ο Άγιος Αντώνιος, πατέρας του μοναχισμού, σε μίμηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που απεσύρθη 40 ημέρες στην έρημο με προσευχή και νηστεία πριν αρχίσει την διδασκαλία Του, απεσύρθη παρομοίως στην έρημο (πριν να υπάρξει καν μοναχισμός) επιθυμόντας να αφοσιωθεί στην προσευχή, στην νηστεία και στην ίδια άσκηση που Εκείνος πάλι πρώτος υπεβλήθη πριν απ'το μεγάλο Του έργο.
Κατά το 285 μ.Χ., θέλει ν’ απομακρυνθεί περισσότερο από τον κόσμο. Ο Άγιος Αντώνιος ξεκινάει, για το σκληρό και δύσκολο δρόμο της ασκήσεως. Περνάει τον Νείλο ποταμό και προχωράει προς τα βουνά της δεξιάς όχθης του, που προεκτείνονται προς την Αραβία. Ο σκοτεινός διάβολος πλημμυρίζει από μίσος κατά του Άγιου. Καθώς τον βλέπει να προχωρεί, για πιο αυστηρή άσκηση και πρόοδο αγιοσύνης, ταράζεται. Δεν το βάζει όμως κάτω.
Ετοιμάζεται να τον σκανδαλίσει, για τα τον ρίξει στην αμαρτία.

Ο Αργυρένιος δίσκος

Του πετάει, λοιπόν, στον δρόμο του εκεί που βάδιζε στην έρημο, ένα μεγάλο, αστραφτερό, αργυρένιο δίσκο! Ο Μέγας Αντώνιος κοντοστέκεται για λίγο και λέγει εκείνο, που κατάντησε παροιμιώδες: Πόθεν δίσκος εν τη ερήμω;. Από που βρέθηκε ο δίσκος στην έρημο; Δική σου τέχνη είναι τούτο, διάβολε! είπε τότε ο Άγιος. Θέλεις να με εμπαίξεις. Δεν θα σού κάνω όμως την χάρη. Χάρισμά σου, λοιπόν. Πάρε τον δίσκο μαζί σου στην απώλεια, στο σκοτάδι της Κολάσεως, του φρικτού βασιλείου σου… Μόλις, όμως, είπε αυτά ο όσιος, ο δίσκος έγινε άφαντος!
Οι Ορθόδοξοι, σε αντίθεση με τους Πεντηκοστιανούς, δεν δεχόμαστε οτι ό'τι λάμπει είναι και χρύσος. Ο διάβολος μισώντας το Θεό, τον πολεμάει "πειράζοντας" βάζοντας δηλαδή δε πειρασμό συνέχεια το πλάσμα Του, τoν άνθρωπο! Άνθρωποι καλύτεροι από εμάς κατάλαβαν και μας είπαν οτι πρέπει να 'χουμε διάκριση! Πολλές φορές εμφανίζεται ως άγγελος φωτός!
Σ'αυτό τον ματεριαλιστικό κόσμο ο πονηρός δεν διστάζει να πειράξει ούτε τον μέγα Αντώνιο και ούτε βέβαια τον ίδιο τον Χριστό κατά το ασκητικό διάστημα της νηστείας και της προσευχής τους που εκείνος απεχθάνεται!
«Τούτο το γένος των δαιμόνων το γένος) εν ουδενί δύναται εξελθείν ει μη εν προσευχή και νηστεία» (Μαρκ. 9,29).
Αν ο Θεός είναι εκείνος που συνδιαλέγεται κατά καιρούς με την καυγατζού φιλενάδα μου και υπακούει στην απαίτηση του Ζηνόπουλου να τον κάνει προφήτη, ας σημειώσουμε και την μικρή λεπτομέρεια οτι ΚΑΝΕΝΑΣ προφήτης δεν είπε του Θεού να τον κάνει προφήτη, μέχρι που βγήκε ο Ζηνόπουλος να του το πεί και αυτό!! ε τότε πραγματικά αλίμονο μας...

Unknown είπε...

Φίλε Πεντηκοστιανέ!
Φίλε μου, ό'τι λάμπει δεν είναι χρυσός.
Με το να είμασται μωροπίστευτοι και να δεχόμαστε κάθε τύπο που βγάζει λαγούς απο καπέλα άνθρωπο του Θεού, σημαίνει πως αύριο αν πας στους Ιεχωβάδες και δείς "θαύμα", στους Μορμόνους και δείς "θαύμα", ή στους Βουδιστές και δείς "θαύμα" (εκεί να δεις τι γίνεται!), τότε θα κάτσεις και εκεί!
Αν το θαύμα δεν συνδυάζεται με ανθρώπους του Θεού που προσπαθούν να έχουν αγνότητα βίου και φρόνημα μετανοίας, όπως οι Άγιοι και η Παναγία μας και όπως κυρίως ο Χριστός ο οποίος είναι «πράος και ταπεινός την καρδιά», τότε είναι εκ του πονηρού ο οποίος αποβλέπει την ψυχή μας μέσω του εντυπωσιασμού!

Ο Άγιος Αντώνιος, πατέρας του μοναχισμού, σε μίμηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που απεσύρθη 40 ημέρες στην έρημο με προσευχή και νηστεία πριν αρχίσει την διδασκαλία Του, απεσύρθη παρομοίως στην έρημο (πριν να υπάρξει καν μοναχισμός) επιθυμόντας να αφοσιωθεί στην προσευχή, στην νηστεία και στην ίδια άσκηση που Εκείνος πάλι πρώτος υπεβλήθη πριν απ'το μεγάλο Του έργο.
Κατά το 285 μ.Χ., θέλει ν’ απομακρυνθεί περισσότερο από τον κόσμο. Ο Άγιος Αντώνιος ξεκινάει, για το σκληρό και δύσκολο δρόμο της ασκήσεως. Περνάει τον Νείλο ποταμό και προχωράει προς τα βουνά της δεξιάς όχθης του, που προεκτείνονται προς την Αραβία. Ο σκοτεινός διάβολος πλημμυρίζει από μίσος κατά του Άγιου. Καθώς τον βλέπει να προχωρεί, για πιο αυστηρή άσκηση και πρόοδο αγιοσύνης, ταράζεται. Δεν το βάζει όμως κάτω.
Ετοιμάζεται να τον σκανδαλίσει, για τα τον ρίξει στην αμαρτία.

Ο Αργυρένιος δίσκος

Του πετάει, λοιπόν, στον δρόμο του εκεί που βάδιζε στην έρημο, ένα μεγάλο, αστραφτερό, αργυρένιο δίσκο! Ο Μέγας Αντώνιος κοντοστέκεται για λίγο και λέγει εκείνο, που κατάντησε παροιμιώδες: Πόθεν δίσκος εν τη ερήμω;. Από που βρέθηκε ο δίσκος στην έρημο; Δική σου τέχνη είναι τούτο, διάβολε! είπε τότε ο Άγιος. Θέλεις να με εμπαίξεις. Δεν θα σού κάνω όμως την χάρη. Χάρισμά σου, λοιπόν. Πάρε τον δίσκο μαζί σου στην απώλεια, στο σκοτάδι της Κολάσεως, του φρικτού βασιλείου σου… Μόλις, όμως, είπε αυτά ο όσιος, ο δίσκος έγινε άφαντος!
Οι Ορθόδοξοι, σε αντίθεση με τους Πεντηκοστιανούς, δεν δεχόμαστε οτι ό'τι λάμπει είναι και χρύσος. Ο διάβολος μισώντας το Θεό, τον πολεμάει "πειράζοντας" βάζοντας δηλαδή δε πειρασμό συνέχεια το πλάσμα Του, τoν άνθρωπο! Άνθρωποι καλύτεροι από εμάς κατάλαβαν και μας είπαν οτι πρέπει να 'χουμε διάκριση! Πολλές φορές εμφανίζεται ως άγγελος φωτός!
Σ'αυτό τον ματεριαλιστικό κόσμο ο πονηρός δεν διστάζει να πειράξει ούτε τον μέγα Αντώνιο και ούτε βέβαια τον ίδιο τον Χριστό κατά το ασκητικό διάστημα της νηστείας και της προσευχής τους που εκείνος απεχθάνεται!
«Τούτο το γένος των δαιμόνων το γένος) εν ουδενί δύναται εξελθείν ει μη εν προσευχή και νηστεία» (Μαρκ. 9,29).
Αν ο Θεός είναι εκείνος που συνδιαλέγεται κατά καιρούς με την καυγατζού φιλενάδα μου και υπακούει στην απαίτηση του Ζηνόπουλου να τον κάνει προφήτη, ας σημειώσουμε και την μικρή λεπτομέρεια οτι ΚΑΝΕΝΑΣ προφήτης δεν είπε του Θεού να τον κάνει προφήτη, μέχρι που βγήκε ο Ζηνόπουλος να του το πεί και αυτό!! ε τότε πραγματικά αλίμονο μας...

Unknown είπε...

Δεν είναι προφανώς ούτε Ελευθέρα, ούτε Αποστολική, ούτε Εκκλησία, ούτε τίποτα! Κάτι άνθρωποι που πλησιάζουν κάτι αθώους, ανυπεράσπιστους, χαμηλής μορφωτικής συχνά και οικονομικής συχνότερα τάξης ανθρώπους, γιατί δεν μπορούν προφανώς εύκολα να απευθυνθούν σε άλλους!
Τέτοιοι ήταν, τον καιρό που τους προσέγγισαν, και οι Ιεχωβάδες και όλοι οι Πεντηκοστιανοί που γνωρίζω (επίπεδο κάτω της Στ. Δημοτικού) μάλλον και γιατί πάνω στην ανάγκη τους μέσα σ' όλα τους βοήθησαν και σιγά - σιγά τους πήραν στην αίρεση τους.
Γνώρισα κυρία, μέσα από Ορθόδοξη εκκλησία, η οποία απέκρυπτε εντέχνως ότι ήταν Πεντηκοστιανή, μου μιλούσε με κατάνυξη για τον Ιησού (όχι Χριστό) ούτε Παναγία, ούτε Αγίους και λέγε λέγε παραλίγο να πάω να βαπτιστώ! Θα πηγαίναμε λέει να μου διαβάσουν μία ευχή στο "Άγιο Πνεύμα" που ήταν πολύ οφέλημη και θα ερχόταν πάνω μου η χάρη του Θεού. Και όταν ήμουν πια έτοιμη να πάω μου εξήγησε ότι πρέπει να πάμε σε μία περιοχή που δεν είχε καμία γνωστή εκκλησία. "Εκεί δεν έχει εκκλησία" της λέω "εκτός από μια των Πεντηκοστιανών"
"Εκεί μου λέει θα πάμε!"
Και τότε κατάλαβα, έψαξα, συχάθηκα και κατά καιρούς ενημερώνω.
Ποτέ δεν λένε ότι είναι Πεντηκοστιανοί, παρουσιάζονται ως ευσεβείς Χριστιανοί, βλέπουν (δαιμονικά) οράματα γιατί καταπάτησαν το Άγιο Βάπτισμα μας με άλλο "καλύτερο" και γενικώς αναπαύονται στις σάπιες δάφνες τους θεωρόντας πως όλοι είναι σωσμένοι αυτόματα! (Η λέξη "αυτόματα" τους αρέσει πάρα πολύ) Τα πολλά τα γέλια όμως είναι στις "ομολογίες" που υπάρχουν διαδικτυακά όπως η ακόλουθη :
Παρακολουθώντας το βιντεάκι με την "Ομολογία Λούι Φεγγου" https://youtu.be/Nqu6MpvvjRI , απο την πρώτη φορά, παλιά που το είχα ξανακούσει, μου είχαν κάνει εντύπωση και τα κάτωθι :
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΑ!!
(36' λεπτό) Πείτε μας μιά προτροπή για τους νέους. Γιατί οι νέοι είναι το μέλλον.
"Οι νέοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να βρούνε νέα πράγματα.
Ο κάθε νέος έχει μία φιλοδοξία :
Να γίνω και εγώ σαν τον Λούι Φέγγο!
Πού άρχισε αυτό.
Που έκανε επανάσταση!.
Μα δεν είναι έτσι.
Ένας είναι ο Λούις που κάλεσε ο Θεός για αυτή τη δουλειά!!!"
Τί λέει τούτος ο άνθρωπος;;
Ας θυμηθούμε το γνωστό ρητό :
Η ταπείνωση τους διαβόλους κάνει αγγέλους, ενώ η υπερηφάνεια τους αγγέλους κάνει διαβόλους!
Ποιά αλήθεια η σχέση αυτού του ανεκδιήγητου, υπερόπτη ανθρώπου και του Αποστόλου Παύλου ο οποίος έλεγε τα εξής; :
«Πιστός ο λόγος και πάσης αποδοχής άξιος, ότι Χριστός Ιησούς ήλθεν εις τον κόσμον αμαρτωλούς σώσαι, ων πρώ­τος ειμι εγώ»(Α' Τιμ. α' 15).
Ἡ Ἐκκλησία, ἡ ὁποία χαρακτηρίζεται ἀπὸ τὸν Ἅγιο Ἀπόστολο ὡς «οἶκος Θεοῦ», «στύλος καὶ ἑδραίωμα τῆς ἀληθείας»4, βρῆκε τὴν πιὸ κατάλληλη καὶ τέλεια περιγραφή της ὡς «Σῶμα» μὲ «Κεφαλὴ» τὸν Χριστό5.
(Πού χωράει σε όλα αυτά ο Κος. Λούις Φέγγος αλήθεια;;;)
Η Απίστευτη έπαρση του Κου. Λούι Φέγγου με ξεπερνάει!!
Όντας μίλια μακριά από το πνεύμα της εκκλησίας του ταπεινού Χριστού και του επίσης ταπεινού Αποστόλου Του Παύλου, στην κατακλείδα μιάς συνέντευξης "ομολογίας" όπως αναφέρεται, καταλήγει :
Δεν είναι όλοι Λούις Φέγγος!!
Μα και κολακευμένος φαντάζεται ότι πολλοί νέοι ΕΑΕΠιτες θα ονειρεύονται (οποία έπαρση!) :
Να γίνω και εγώ σαν τον Λούι Φέγγο! Κάτι το οποίο βεβαίως αποτρέπει να το σκέπτονται φοβούμενος προφανώς πάνω απ' όλα μην του πάρει κάποιος άλλος ΚΑΙ την δόξα αλλά ΚΑΙ το ποίμνιο!
Τα συμπεράσματα δικά σου!..

Unknown είπε...

Προς Ιεχωβάδες

"Τὸν λόγον ὃν ἀπέστειλε τοῖς υἱοῖς Ἰσραὴλ εὐαγγελιζόμενος εἰρήνην διὰ Ἰησοῦ Χριστοῦ· οὗτός ἐστι πάντων Κύριος". (Πραξ. 10:36). Δηλαδή συμφωνα, άλλωστε, και με τον λόγον, τον οποίον έστειλε ο Θεός στους Ισραηλίτας, αναγγέλων το χαρμόσυνον μήνυμα της ειρήνης δια του Ιησού Χριστού. Αυτός δε είναι και ΚΥΡΙΟΣ ΟΛΩΝ. "Οὐ γὰρ ἔστι διαστολὴ Ἰουδαίου τε καὶ Ἕλληνος· ὁ γὰρ αὐτὸς Κύριος πάντων, πλουτῶν εἰς πάντας τοὺς ἐπικαλουμένους αὐτόν". (Ρωμ.10:12) .Ρωτάμε τους αγαπητούς Μάρτυρες του Ιεχωβά, είναι τίτλος σεβασμού η φράση "Κύριος πάντων";

Unknown είπε...

Είναι πάντως μεγάααλη κουλαμάρα το ότι ολόκληρη η γραφή μιλάει για Δευτέρα Παρουσία και οι Πεντηκοστιανοί έχουν παραγγείλει και μιλά τρίτη ανάμεσα στις δύο όπου είναι η Αρπαγή! (μόνο των Πεντηκοστιανών!) και εκεί θα αρπαγούνε και από τώρα χαίρονται!!..

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ. Η μελέτη της Αγίας Γραφης είναι το παν! Η κάθε "εκκλησία" θα κυρυξει τα δικά της. Η Αλήθεια όμως είναι ο Λόγος Του Θεού που βρίσκεται στην Αγία Γράφη. Όταν μετανοεί κπ πραγματικά, νιώθει συντριβή μέσα του, επειδή αναγνωρίζει την αμαρτωλή πορεία που είχε πάρει κ επιθυμεί να αλλάξει ριζικά τη ζωή του, ταπεινώνεται, απομακρύνεται από τη ματαιότητα του κόσμου, από τις σαρκικές επιθυμίες, διψάει για το Λόγο Του Θεού, ζει ασκητηκα μέσα σε αυτό τον πλανεμενο κόσμο κ υποφέρει με την ανηθικότητα, την αδικία, την αταξία κ την απομάκρυνση από το Θεό που βλέπει γύρω του. Ο αναγεννημένος δια του Χριστού αγαπά περισσότερο τα πνευματικά κ όχι τα σαρκικά. Αγαπα το Χριστό κ όλους τους ανθρώπους, οποιοι κ αν είναι αυτοί. Τηρεί τις δέκα εντολές, βοηθά το συνάνθρωπο, κ μιλά για το Χριστό χωρίς φόβο. Ζει όπως θέλει ο Θεός.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΝΉ ΠΑΡΘΈΝΕ ΔΈΣΠΟΙΝΑ ΑΧΡΆΝΤΑΙ ΘΕΟΤΌΚΕ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΠΑΡΘΈΝΕ ΜΉΤΗΡ ΆΝΑΣΑ ΠΑΝΈΝΔΡΟΣΈ ΤΕ ΠΌΚΕ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΟΥΡΑΝΩΝ
ΑΚΤΙΝΩΝ ΛΑΜΠΡΌΤΕΡΑ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΧΑΡΆ ΠΑΡΘΕΝΙΚΏΝ ΧΟΡΏΝ
ΑΓΓΈΛΩΝ ΥΠΕΡΤΈΡΑ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΕΚΛΑΜΠΡΟΤΈΡΑ ΟΥΡΑΝΏΝ
ΦΩΤΌΣ ΚΑΘΑΡΟΤΈΡΑ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΏΝ ΣΤΡΑΤΙΏΝ
ΠΑΣΏΝ ΑΓΙΟΤΈΡΑ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΜΑΡΊΑ ΑΕΪΠΆΡΘΕΝΕ
ΚΌΣΜΟΥ ΠΑΝΤΌΣ ΚΥΡΊΑ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΑΧΡΆΝΤΕ ΝΎΜΦΗ ΠΆΝΑΓΝΕ
ΔΈΣΠΟΙΝΑ ΠΑΝΑΓΊΑ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΜΑΡΊΑ ΝΎΜΦΗ ΆΝΑΣΣΑ
ΧΑΡΆΣ ΥΜΏΝ ΑΙΤΊΑ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΚΌΡΗ ΣΕΜΝΉ ΒΑΣΊΛΙΣΣΑ
ΜΉΤΗΡ ΥΠΕΡΑΓΊΑ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΤΙΜΙΩΤΈΡΑ ΧΕΡΟΥΒΕΊΜ ΥΠΕΡΕΝΔΟΞΟΤΕΡΑ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΤΩΝ ΑΣΩΜΆΤΩΝ ΣΕΡΑΦΕΊΜ
ΤΩΝ ΘΡΌΝΩΝ ΥΠΕΡΤΈΡΑ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΧΑΊΡΕ ΤΟ ΆΣΜΑ ΧΕΡΟΥΒΕΊΜ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΧΑΊΡΕ ΩΔΉ ΤΏΝ ΣΕΡΑΦΕΊΜ
ΧΑΡΆ ΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΈΛΩΝ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΧΑΊΡΕ ΕΙΡΉΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΆ
ΛΙΜΉΝ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΊΑΣ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΠΆΣΤΑΣ ΤΟΥ ΛΌΓΟΥ ΙΕΡΆ
ΆΝΘΟΣ ΤΗΣ ΑΦΘΑΡΣΊΑΣ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΧΑΊΡΕ ΠΑΡΆΔΕΙΣΕ ΤΡΥΦΉΣ
ΖΩΗΣ. ΤΕ ΑΙΩΝΊΑΣ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΧΑΊΡΕ ΤΟ ΞΎΛΟ ΤΗΣ ΖΩΉΣ
ΠΗΓΉ ΑΘΑΝΑΣΊΑΣ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΣΕ ΙΚΕΤΕΎΩ ΔΈΣΠΟΙΝΑ
ΣΕ ΝΥΝ ΕΠΙΚΑΛΟΎΜΕ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΣΕ ΔΥΔΩΠΏ ΠΑΝΤΆΝΑΣΣΑ
ΣΗΝ ΧΆΡΙΝ ΑΞΑΙΤΟΎΜΑΙ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΚΌΡΗ ΣΕΜΝΉ ΚΑΙ ΆΣΠΙΛΕ
ΔΈΣΠΟΙΝΑ ΠΑΝΑΓΊΑ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΘΕΡΜΏΣ ΕΠΙΚΑΛΟΎΜΕ ΣΕ
ΝΑΈ ΗΓΙΑΣΜΈΝΕ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΑΝΤΥΛΑΒΟΎ ΜΟΥ ΡΎΣΑΙ ΜΕ
ΑΠΌ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΊΟΥ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΌΜΟΝ ΔΕΊΞΟΝ ΜΕ ΖΩΉΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΊΟΥ
ΧΑΊΡΕ ΝΎΜΦΗ ΑΝΎΜΕΦΤΕ
ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΆΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΌΛΕΩΣ