Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Κονγκό

Οκτώβριος του 2012. Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Ελληνική Ομογένεια στο Λουμπουμπάσι του Κονγκό.  Στην συγκέντρωση μίλησε με παρηγοριτικά και ενθαρυντικά λόγια στους Έλληνες που εργάζονται εκεί, οι περισσότεροι παιδιά δεύτερης γενιάς.

 Ακολούθησαν Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από τα Ελληνόπουλα προς τιμήν του.


Ο Πατήρ Σεραφείμ, Ιθαγενής Ιερέας χτυπάει το τάλαντο από κομμάτι σιδηροδρομικής ράγας που εκτελεί και χρέη καμπάνας, για την υποδοχή του Πατριάρχη, ο οποίος καταφθάνει σε λίγο στο χωριό Μπάμπα Κοσμάς. Πίσω διακρίνεται η Εκκλησία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Στην περιοχή Τσαμπούλα της ενορίας του Αγίου Δημητρίου, Βαπτισμένα  Ορθόδοξα παιδιά και νέοι περιμένουν τον Πατριάρχη να τους ευλογήσει, πάνω στο μοναδικό πηγάδι που παρέχει νερό στο χωριό. Το νερό το κουβαλούν με τα μπετόνια στις καλύβες και τα πλινθόκτιστα φτωχικά τους σπίτια, οι κάτοικοι του χωριού αυτού των ορυχείων.

Στο χωριό Κολουέζι, στην περιοχή του Σιτέ, φαίνεται το ...Ιατρείο με την επιγραφή στα Γαλλικά «Η κιβωτός του Νώε».
 
ΠΗΓΗ: Από τις προσωπικές σημειώσεις και το φωτογραφικό αρχείο της Σοφίας Χατζή, που βρέθηκε εκεί (Κονγκό) σε αποστολή τον Οκτώβριο του 2012. Ήδη έχουμε ακούσει το μεγαλύτερο μέρος από το ηχητικό αρχείο που έφερε μαζί της, κατά τη διάρκεια των πρωινών εκπομπών μας. Ευχαριστούμε θερμά τη Σοφία... Το "ημερολόγιό" της είναι προσωπικό και βιωματικό. Το ζει καθημερινά και κάιθε φορά που το μοιράζεται μαζί μας τα μάτια της λάμπουν...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: