Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Πρωτόγνωρο πείραμα ανωμαλίας με έμβρυα!


(Σ.Σ.: Μία ακόμα επιστημονική πρόοδος; Πότε επιτέλους θα σταματήσει ο παράλογος ανταγωνισμός του ανθρώπου με το Θεό; Όσο η σύγχρονη πρόοδος και η επιστήμη θα αναλαμβάνουν το ρόλο του Θεού στην γέννηση και κυρίως στην επιλεκτική κατά προτίμηση γέννηση του ανθρώπου, η ανθρωπότητα θα βυθίζεται σε τέλμα και το κενό που θα νιώθουν οι ψυχές θα μεγαλώνει... Νέο που σε αφήνει άφωνο... )

Πρώτη η Βρετανία θα επιτρέψει την εξωσωματική μέθοδο «των τριών γονέων».
Η Βρετανία πρόκειται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα προσφέρει την αμφιλεγόμενη μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης των «τριών γονέων», σε οικογένειες που θέλουν να αποφύγουν να εκδηλώσουν τα παιδιά τους ανίατες ασθένειες.

Η μέθοδος, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας σε εργαστήρια της Βρετανίας και των ΗΠΑ,

θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά την εμφύτευση στη μήτρα γενετικά τροποποιημένων εμβρύων κι αναμένεται ότι θα εγείρει σοβαρά ηθικά ζητήματα.
Οι τεχνικές περιλαμβάνουν την παρέμβαση στη διαδικασία γονιμοποίησης για την απομάκρυνση του ελαττωματικού μιτοχονδριακού DNA, το οποίο μπορεί να προκαλέσει κληρονομικές νόσους όπως καρδιακή ανεπάρκεια, ηπατική ανεπάρκεια, εγκεφαλικές διαταραχές, τύφλωση και μυϊκή ατροφία.
Το φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει θανατηφόρες μιτοχονδριακές νόσους, οι οποίες περνούν μόνο από τη μητέρα στο μωρό και πλήττουν σχεδόν ένα στα 6.500 παιδιά παγκοσμίως.
Τα μιτοχόνδρια λειτουργούν ως «μικροσκοπικές μπαταρίες» που παράγουν ενέργεια και βρίσκονται μέσα στα κύτταρα.

Η αμφιλεγόμενη θεραπεία είναι γνωστή ως «εξωσωματική γονιμοποίηση τριών γονέων» γιατί το έμβρυο θα φέρει γονίδια της μητέρας, του πατέρα και μίας γυναίκας δότριας ωαρίων.

Ύστερα από έρευνα, προέκυψε ότι οι περισσότεροι Βρετανοί τάσσονται υπέρ της μεθόδου αυτής, ανακοίνωσε σήμερα η καθηγήτρια Σάλι Ντέιβις, σύμβουλος της κυβέρνησης σε ιατρικά θέματα.

«Οι επιστήμονες επινόησαν καινοτόμες, νέες διαδικασίες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν αυτές τις ασθένειες από το περάσουν από τη μητέρα στο παιδί, χαρίζοντας ελπίδα σε πολλές οικογένειες που επιθυμούν τα παιδιά τους να μην νοσήσουν από αυτές», δήλωσε η Ντέιβις στους δημοσιογράφους.

Όπως είπε η Ντέιβις, το υπουργείο Υγείας της χώρας ετοιμάζει ένα σχέδιο με τους κανονισμούς που θα διέπουν τη νέα θεραπευτική μέθοδο και σχεδιάζει να τη δημοσιοποιήσει αργότερα μέσα στο χρόνο.

Η εφαρμογή αυτής της μεθόδου θα καταστήσει τη Βρετανία την πρώτη χώρα στον κόσμο που θα δίνει στους ασθενείς την επιλογή να χρησιμοποιήσουν την αποκαλούμενη μεταβίβαση του ελαττωματικού μιτοχονδριακού DNA προκειμένου να μην περάσουν οι ασθένειες στα παιδιά.

Ορισμένες οργανώσεις έχουν επικρίνει την επιστημονική αυτή έρευνα χαρακτηρίζοντας την διαδικασία αφύσικη, ενώ η μέθοδος δέχεται επίσης επικρίσεις από εκείνους που ανησυχούν ότι η τροποποίηση εμβρύων για την αποφυγή ασθενειών μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία «γενετικά τροποποιημένων μωρών», των οποίων το γενετικό προφίλ μπορεί να τροποποιηθεί στο εμβρυακό στάδιο για να αποκτώνται συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως το ύψος, το χρώμα των μαλλιών κ.ά.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/06/exwswmatikh-me-treis-goneis.html

3 σχόλια:

γιωργος είπε...

Ο Κυριος ειπε οτι δεν ειμαστε σε θεση να προσθεσουμε ποντο στο μποι μας χωρις Αυτος νσ το επιτρεψει , θα αφησει να συμβει κατι τετοιο; Μηπως οι ταινειες επιστημονικης φαντασιας με υπερηρωες θα αρχισει να γινεται πραγματικοτητα; Θα δειξει...

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και θα το αφήσει να συμβεί αγαπητέ Γιώργο!
Και καλά θα κάνει που θα το αφήσει να συμβεί(κατα τη γνώμη μου πάντα).
Άν ο άνθρωπος δεν κατανοήσει οτι ποτίζει το φαύλο κύκλο του,κάνοντας όλα αυτά τα "περιττά",δεν πρόκειται να μετανοήσει ούτε να σωθεί,ούτε να ζητήσει έλεος!
Ο Χριστός,δεν επεμβαίνει στην ανθρώπινη βούληση,αλλιώς δεν θα ήταν Εκείνος,ο Ένας,ο Μοναδικός Θεός,αλλά ο Βούδας,ο Μωάμεθ,ή δεν ξέρω και γώ ποιό κακέκτυπο είδωλο...
Πρέπει να κατανοήσουμε τί συμβαίνει,και να μην είμαστε "πουριτανοί" με όσα συμβαίνουν!
Όλα αυτά που γράφονται στην αποκάλυψη,αργά ή γρήγορα θα γίνουν,δεν μου κάνει πιά τίποτα "νέο" εντύπωση,όσο φρικιαστικό και άν είναι.
Ο λόγος δεν είναι οτι συνήθισα να βλέπω πολέμους/πείνα/σφαγές/ααυτοκτονίες κ.τ.λ.,αλλά συνήθισα να βλέπω μια ανθρωπότητα,που δεν μετανοεί άμεσα,και άρα είναι άξια της τύχης της(και ατομικά,και συλλογικά).
Να προσευχόμαστε για το έλεος του Θεού,να μας δείνει δύναμη να ανταπεξέλθουμε σε ότι και να έρθει,διότι όλα θα έρθουν αργά ή γρήγορα.
Γι αυτό ας ηρεμήσουμε,και ας προσευχόμαστε,και όχι να φρικάρουμε με κάθε ανάρτηση/δημοσίευση/δήθεν "νέα επιστημονική ανακάλυψη"!..όλα προμελετημένα είναι και ήταν,απλά μας τα παρουσιάζουν ένα-ένα,μπάς και τα χωνέψουμε ευκολότερα.στο χέρι μας είναι να τα αποδεχτούμε ή όχι,και ακόμα κι άν μας τα επιβάλλουν,πάλι την προσευχή μας,και θα δούμε θαύματα!

Ανώνυμος είπε...

ας καταφέρουμε πρώτα να επιβιώσουμε απο τη γενοκτονία που μας κάνουν εδω χάμω,και μετά έχουμε καιρό να ασχοληθούμε με τους νόμους της Βρετανίας και των υπόλοιπων νεοταξικοφιλευλεύθερων καφροΕυρωπαίων!
Να πρακαλούμε το Θεό,και να μην φεύγει ο νούς μας αλλού ντ'αλλού,συνεχώς θα συμβαίνουν διάφορα "τέτοια".
περιμένετε άραγε τίποτε καλό απο δαύτους.....ΑΠΟΡΩ!!!