Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Δολοφονία κόπτη ιερέα στο αυτονομημένο ισλαμιστικό κρατίδιο του Σινά.

Δημοσιεύουμε ένα κέιμενο που αναρτήθηκε πριν από 2 μέρες και περιγράφει μία τρομακτική κατάσταση στην Αίγυπτο και τη χερσόνησο του Σινά. Πρόκειται για πληροφορίες που δεν είμαστε σε θέση να διασταυρώσουμε, αλλά όντως η κατάσταση μοιάζει εχθρική και εκτός ελέγχου για τους χριστιανούς. Κάτι ανάλογο συμβαίνει σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, κυρίως δε τους τελευταίους μήνες στη Συρία. Ξαφνικά θυμήθηκαν οι μουσουλμάνοι τη θρησκεία τους και πολεμούν τους χριστιανούς; Τόσα χρόνια πως ζούσαν ειρηνικά; Και τα δύο ερωτήματα χρήζουν μελέτης πριν απαντηθούν... Διαβάζουμε τι συμβαίνει γύρω μας και διατηρούμε επιφυλάξεις, αλλά πάντα εν προσευχή (αυτό είναι το πανίσχυρο όπλο μας), για τα όσα γίνονται ή μοιάζει πως θα γίνουν και στη χώρα μας.

Η είδηση έχει ως εξής:


Από Δ.Πορφύρη και Π.Σταφυλά

Οι χριστιανοί της Ανατολής , αυτή τη φορά στην Αίγυπτο, γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα της έντασης μεταξύ ακραίων ισλαμιστών και οπαδών του κοσμικού κράτους. 

Άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πυροβόλησαν έναν Κόπτη ιερέα έξω από την Εκκλησία Αλ Μασαγίντ στην περιοχή Αλ Αρίς του Βόρειου Σινά.Το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το δημόσιο νοσοκομείο του Αλ Αρίς αναφέρει ότι ο πάτερ Μίνα Αμπούντ Σαρουμπιγίν ετών 39, υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του μετά τη διακομιδή του . Ασφαλής πηγή ανέφερε ότι τον σημάδεψαν ενώ ήταν στο αυτοκίνητό του μπροστά από την εκκλησία (Daily News Egypt,Huddington post, 6 /7/ 2013 ). Σύμφωνα με την Telegraph και το Observatoire de la Christianophobie πρόκειται για το πρώτο έγκλημα θρησκευτικής μισαλλοδοξίας μετά την πτώση του Μόρσι.

H Egypt Independent (6/7/2013) προσθέτει ότι προφανώς πρόκειται για επίθεση των Αδελφών Μουσουλμάνων ως αντίποινα στη στάση του Κόπτη πατριάρχη Θεόδωρου, ο οποίος « ευλόγησε » ευθαρσώς την αποχώρηση του Προέδρου Μόρσι από την εξουσία. Αυτή η δολοφονία σχετίζεται άμεσα με την on line εξαγελλία ίδρυσης ισλαμιστικής οργάνωσης υπό την επωνυμία « Ανσάρ αλ Σαρία » στην περιοχή του Σινά. Η ίδια απείλησε ότι η απόσυρση Μόρσι και το κλείσιμο των ισλαμιστικών αιγυπτιακών τηλεοπτικών καναλιών, αποτελεί αιτία πολέμου και ότι θα εφαρμόσουν τον ισλαμικό Νόμο δια της βίας. Προειδοποίησαν τους οπαδούς του κοσμικού κράτους και τους χριστιανούς ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν τη δημοκρατία και θα επιβάλουν την Σαρία προς διατήρηση της θρησκείας τους. Οι ένοπλοι υποστηρικτές του καθεστώτος Μόρσι εγκατέστησαν το στρατηγείο τους στο Βόρειο Σινά ( Αλ Αρίς) όπου και κατέλαβαν δημόσιο κτίριο αναρτώντας τη μαύρη σημαία της Αλ Κάιντα. Κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι(Ιnternational News).Το αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Almayadeen ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων σε 20 και επιβεβαιώνει ότι τα αιματηρά επεισόδια προκλήθηκαν από την ισλαμιστική ομάδα με έμβλημα της Αλ Κάιντα και η οποία ανακήρυξε ως ανεξάρτητη ισλαμιστική περιοχή το Σινά. 

Το βελγικό ειδησεογραφικό κανάλι RTL(05/07/13) μετέδωσε τη μαρτυρία βελγίδας φοιτήτριας στο Κάιρο, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο Μόρσι ήθελε να εφαρμόσει στο δικαιακό σύστημα της χώρας το Νόμο της Σαρία, μειώνοντας τη νόμιμη ηλικία γάμου στα 9 έτη για τις κοπέλες ! Πρόσθεσε ότι πολλοί μετριοπαθείς μουσουλμάνοι δεν είναι διατεθειμένοι να ζήσουν υπό τέτοιες συνθήκες.

Στο κανάλι Eretz zen Channel ,σε ρεπορτάζ για τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, εμφανίζονται υποστηρικτές του Μόρσι που ενσπείρουν τον τρόμο με τις δηλώσεις τους. Ένας από αυτούς απείλησε όλους τους « μη αδελφούς μουσουλμάνους » με επιθέσεις αυτοκτονίας αναφερόμενος και στους χριστιανούς. Στο ίδιο ρεπορτάζ, ισλαμίστρια σε έκδηλη έκφραση θρησκευτικής έξαρσης, απειλεί τους χριστιανούς με ολοκαύτωμα σε περίπτωση που δεν εγκαταλείψουν τη χώρα. Οι ίδιοι οι κόπτες χριστιανοί θεωρούν εαυτούς ως τους πλέον γηγενείς αφού προυπάρχουν της αραβικής επιδρομής το 641μΧ. Από πολλούς αναλυτές, θεωρούνται οι μόνοι που δύνανται να αντισταθούν σθεναρά στην ισλαμιστική επέλαση αφού είναι η πιο σημαντική και συμπαγής χριστιανική μειονότητα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή (υπολογίζονται σε περίπου 10 000 000 ). Η ετυμολογία του όρου « κόπτης » προέρχεται από το αραβικό « Qibt » που δεν είναι παρά σύντμηση του ελληνικού « αιγύπτιος » που έχει τη ρίζα του στη θρησκευτική ονομασία « Hikuptah » της αρχαίας πρωτεύουσας Μέμφιδα. H Εκκλησία τους ονομάζεται επίσημα « Ορθόδοξη Κοπτική Εκκλησία » σε αντιδιαστολή με μια ισχνή μειοψηφία κοπτών χριστιανών που έχουν ασπασθεί τον καθολικισμό και ανήκουν στην επονομαζόμενη « Καθολική Κοπτική Εκκλησία ». Η Ορθόδοξη Κοπτική Εκκλησία απαριθμεί πάρα πολλούς μάρτυρες και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης Μουμπάρακ που για να επιβραδύνει την πτώση του δεν υπεράσπιζε την ασφάλειά τους επιχειρώντας την εξιλέωσή του απέναντι στους ισλαμιστές. Πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα είχαν ως στόχο εκκλησίες σε ημέρες εορτών αλλά και χριστιανικές συνοικίες. Οι κόπτες χριστιανοί συμμετείχαν ενεργά στις κινητοποιήσεις της Αραβικής Άνοιξης αλλά αυτό δεν τους το αναγνώρισαν ποτέ οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/07/aiguptos-antipoina-kai-apeiles-kata-twn-xristianwn.html 

6 σχόλια:

γιωργος είπε...

Προσευχη και παλι προσευχη. Αλλα εδω το πρβλ ειναι και εθνικο. Να φυγουν οι κοπτες χριστιανοι απο την Αιγυπτο και να μεινουν οι ισλαμιστες; Κατι θυμιζει αυτο.Δηλωσεις αδελφων Τουρκων που θελουν να κυματιζει η ημισελινος στα μερη(ελληνικα νησια) που διοικηθηκαν στο παρελθον απο τους μουσουλμανους Τουρκους.Προσοχη και προσευχη.

Ανώνυμος είπε...

δεν πά να τα πάρουν όλα..νομίζουν οτι έτσι θα κάνουν κουμάντο ε?!
την Ελληνική ψυχή,δεν τους τη χαρίζω,είναι δικιά μου!
βαστάτε γερά!

Ανώνυμος είπε...

φαντάζομαι έναν κόσμο ιδανικό.
μια μέρα,όπου όλοι θα έχουμε κλείσει την τηλεόραση και το ίντερνετ,και θα έχουμε σηκωθεί απο τον καναπέ μας,και θα συμμετέχουμε στη γιορτή της απελευθέρωσης μας.
Ώς Χριστιανοί και ώς ΄Ελληνες ,οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας,μια πατρίδα(άν όχι καλύτερη,τουλάχιστον ελεύθερη,όπως μας την άφησαν οι προηγούμενοι).
Όλα αυτά βέβαια,είναι απλώς νοσηρά,διότι μόνο στη φαντασία θα μπορούσαν να συμβούν!
Δεν πρόκειται να καταλάβουμε πως ελεύθεροι θα είμαστε μόνο όταν το θελήσουμε,και πώς αν δεν κουνήσουμε και εμείς τα χέρια μας,ο Θεός ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ να επέμβει.
Προσευχή και μετάνοια. γίνεται....?
δύσκολο!

γιώργος είπε...

Εχεις δικιο.Πρέπει να κουνήσουμε και μεις τα χεράκια μας.Έλα ομως που μας τα χουν δεμένα!Οι πολιτικάντηδες και οι ρουφιάνοι τους οι συνδικαλιστές.Μπορεί ένας κούκος να φέρει την άνοιξη;Πρέπει να λαλήσουν πολλοί κούκοι!

Ανώνυμος είπε...

πολλοί κούκοι δεν ξέρω...
αυτό που ξέρω είναι οτι την επανάσταση πάντα οι ολίγοι την έκαναν(και μετά ακολουθούσαν οι υπόλοιποι)...
πάντα οι μπροστάρηδες,ήταν μειοψηφία!
οπότε,αυτό που έχεις μέσα σου σαν ιδανικό,να το φυλάξεις,και που ξέρεις...τα παιδιά μας,ίσως....
ίσως λέω...

γιωργος είπε...

Αυτο που θα αφησουμε στα παιδια μας , αν δεν μας το χουν παρει αλλοι , θα το προφθασουμε;