Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Καταργούνται χριστιανικές αργίες στα σχολεία ελέω των μουσουλμάνων μαθητών!


Μια εβδομάδα νωρίτερα φαίνεται πως θα ανοίξουν τα σχολεία για την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ οι μαθητές και καθηγητές θα «χάσουν» δύο αργίες, σύμφωνα με το νέο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», το προσχέδιο για την έναρξη και λήξη του επόμενου σχολικού έτους το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο προβλέπει έναρξη μαθημάτων στις 8 Σεπτεμβρίου 2014.
Επιπλέον, παύει να θεωρείται αργία η γιορτή του Αγίου Ιωάννου ( 7/01) και οι διακοπές των Χριστουγέννων θα είναι κατά την περίοδο 24/12 έως και 06/01, ενώ, καταργείται και η αργία των Τριών Ιεραρχών στις 30/01.
Την γιορτή των Τριών Ιεραρχών θα γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών. Οι αλλαγές αυτές γίνονται με γνώμονα την εφαρμογή της «λευκής εβδομάδας», δηλαδή της διακοπής των μαθημάτων στα σχολεία κοντά στην περίοδο της Καθαράς Δευτέρας, ωστόσο, καθώς το πρόγραμμα στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να βγαίνει. 
Επιπρόσθετα, η «λευκή εβδομάδα» δεν θα ισχύσει από την επόμενη σεζόν, αλλά από την σχολική χρονιά 2015-2016.

Σύντομα απ' ότι φαίνεται θα καταργηθεί ο Αγιασμός κατά την έναρξη σχολικού έτους αλλά και οι υπόλοιπες θρησκευτικές αργίες!

Τελικά ορισμένων πολιτικών η εμμονή τους με την εκκλησία και γενικότερα με την ορθόδοξη Θρησκεία δεν έχει όρια. Έχουν λύσει όλα τα σημαντικά προβλήματα της Ελλάδος και τώρα το μόνο που τους απέμεινε να μουσουλμανοποιήσουν και τους Έλληνες Ορθόδοξους μαθητές.
Λυπάμαι που ορισμένοι εξ αυτών τρέχουν σε μεγάλες Θρησκευτικές εορτές να μπουν στις εκκλησίες μπροστά να φαίνονται έτσι για να μαζεύουν ψηφαλάκια από τον ορθόδοξο λαό.

Πηγή: Ιερός Ναός Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΛΕΞΙΩΤΙΣΣΑ: Καταργούνται χριστιανικές αργίες στα σχολεία ελέω των μουσουλμάνων μαθητών! http://panagiaalexiotissa.blogspot.com/2014/06/blog-post.html#ixzz33Yrhvck3

3 σχόλια:

γιώργος είπε...

Ο ανθελληνισμός και η αποκαθήλωση από τα σχολεία μας κάθε τι που σχετίζεται με την χριστιανική μας πίστη , είναι από τις πρωτεραιότητες των νεοεποχιτών πολιτικών μας.Ευτυχώς που στην εκπαίδευση υπάρχουν "εργάτες" με φιλότιμο ελληνικό και έντονη την προσφορά στην νέα γενιά Ελλήνων.Χριστός και Ελλάδα μαζί για πάντα.

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Πάντως η μετατροπή της αργίας των Τριών Ιεραρχών σε εορτή με εκκλησιασμό και αναφορά στο έργο τους είναι σοβαρό θετικό βήμα στην παιδεία.
Η κατάργηση της αργίας της 8ης Ιαν., απλώς επαναφέρει την κατάσταση σε προγενέστερες εποχές. Δεν ήταν πάντα αργία η εορτή της σύναξης του Τ. Προδρόμου.
Νομίζω λοιπόν ότι τα συγκεκριμένα βήματα δεν είναι αρνητικά. Τι θα ακολουθήσει δεν ξέρω, αλλά προς το παρόν, κάτι καλό βλέπω. Δόξα τω Θεώ.

γιώργος είπε...

Κάπου διάβασα ότι ο εμπορικός σύλλογος Θεσ/νικης αποφάσισε!!! Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος τα μαγαζιά να είναι ανοιχτά.Αυτό είναι ή δεν είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος;