Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Κατάργηση της Ελληνικής σημαίας;

Την ώρα που η Ελλάδα επιστρέφει και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο στις αγορές και αποθεώνεται από το σύνολο σχεδόν των μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης, κάποιοι σκέφτηκαν ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να αφαιρέσουν την ελληνική σημαία από τις στολές του προσωπικού που υπηρετεί στο Ναυτικό και την Αεροπορία και να την αντικαταστήσουν με το Έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Η απόφαση που αποκαλύπτει το koolnews.gr είναι του ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) με ημερομηνία 7/4/2014 και αναφέρει λέξη προς λέξη τα εξής: 


ΘΕΜΑ: Στρατιωτικά Εμβλήματα (Έμβλημα Ελληνικής Δημοκρατίας) 

1.Σας γνωρίζουμε ότι με τα (γ) και (δ) σχετικά, αποφασίσθηκε η χρήση του Εμβλήματος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αντί του καθιερωθέντος με το (β) όμοιο διακριτικό της Ελληνικής Σημαίας, από το προσωπικό που υπηρετεί στο εξωτερικό (με τοποθέτηση, απόσπαση, εκτέλεση υπηρεσίας). Έγχρωμο διακριτικό θα φέρεται σε όλες τις στολές, πλην των υπ αριθ. 7 και 9 στις οποίες θα φέρεται χαμηλής ορατότητας. Ταυτόχρονα καταργείται η χρήση της Ελληνικής Σημαίας στις υπ αριθ. 7 και 9 στολές που υπηρετεί στο εσωτερικό. 
2. Κατόπιν των ανωτέρω και με ημερομηνία πέρατος ενεργειών την 30 Ιουνίου 2014 (σύμφωνα με το (γ) σχετικό): 

α.Να ενημερωθεί το σύνολο του προσωπικού σας για την υποχρέωση αφαίρεσης του διακριτικού της Ελληνικής Σημαίας, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην παράγραφο 1 του παρόντος. 

β.Η Μ. ΓΕΑ να ενημερώσει το προσωπικό που υπηρετεί στο εξωτερικό, ώστε να προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες αντικατάστασης. 

3.Το ΓΕΑ/Δ7 να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προμήθειας του νέου εμβλήματος (σύμφωνα με τις καθοριζόμενες στα (γ) και (δ) σχετικά προδιαγραφές που αποστέλλονται), προκειμένου να εφοδιαστούν έγκαιρα οι Μονάδες ΠΑ με ικανό απόθεμα, προκειμένου να χορηγείται στο μετακινούμενο στο εξωτερικό προσωπικό. 

Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και γενικότερα το στρατιωτικό προσωπικό των δύο σωμάτων από τα οποία ζητήθηκε η αφαίρεση της Ελληνικής Σημαίας από τις στολές τους είναι κυριολεκτικά έξαλλοι από την απόφαση του ΣΑΓΕ. 

Πολλοί από αυτούς χαρακτηρίζουν την απόφαση «πέραν πάσης λογικής» και «χωρίς προηγούμενο» να εμφανίζονται σε επίσημες τελετές και επισκέψεις, Έλληνες αξιωματικοί δίχως την ελληνική σημαία στις στολές τους, την ώρα μάλιστα που οι Τούρκοι αλλά όχι μόνο αυτοί επιδεικνύουν με υπερηφάνεια και σπουδή την δική τους σημαία με κάθε ευκαιρία.

ΠΗΓΗ: http://www.newsnowgr.com/article/650730/giati-antikathistoun-tin-elliniki-simaia-apo-tis-stoles-se-naftiko-kai-aeroporia.html

3 σχόλια:

γιώργος είπε...

Να περιμένουμε και τα χειρότερα αδέλφια.Μόνο μια επανάσταση όπως την έκαμαν οι Μακκαβαίοι της Π.Δ. θα φέρει την Ανάσταση του Γένους.Ας ελπίσουμε ότι ο Θεός έχει την λύση.Αμην.

Ελένη είπε...

Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων...Δεν ξέρω ποιός από αυτούς τους αρχηγούς είναι άξιος να λέγεται Αρχηγός με Άλφα κεφαλαίο...Ανάξιοι - Ντροπή τους...Κούφια αξιώματα για κενούς ανθρώπους

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο οι Τούρκοι με τη σημαια που εχουν στις στολές τους, αλλά και οι Αμερικανοί εχουν τη σημαια στις στολές τους. Δεν καταλαβαίνω τι τους πειράζει η Ελληνική σημαία....Ο καιρός γαρ εγγύς όμως....