Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ντροπή!!!

Θλίψη και οργή... Αγωνίζεσαι για την Πατρίδα και σε θεωρούν ακραίο. Ενώ αυτοί, οι δήθεν σωτήρες του Λαού μας, με νέες αποφάσεις τους δημιουργούν και νέες γκρίζες ζώνες... ΧΩΡΙΣ Ελληνική Σημαία σε Ελληνικό έδαφος...
 
Το χρονικό της ντροπής…
“Καμία τελετή, κανείς υπουργός και κανένας κάτοικος δεν θα πατήσει στο νησί στα θυρανοίξια του ναού…”.
Αυτή ήταν η εντολή – διαταγή που είχε σταλεί από την Αθήνα, παγώνοντας όσους επρόκειτο να παραβρεθούν και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, την εντολή είχε δώσει ο υπουργός εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, για λόγους που μόνο εκείνος μπορεί να γνωρίζει και που θα πρέπει να τους εξηγήσει στον ελληνικό λαό…
Οι 70 καταδρομείς που βρίσκονται στην Στρογγύλη ήταν οι μοναδικοί που παραβρέθηκαν τελικά στα θυρανοίξια . Αυτοί έψαλαν, αυτοί μετέφεραν τον ηλικιωμένο μητροπολίτη , αυτοί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αυτοί προφανώς πληγώθηκαν όταν απαγορεύθηκε να απλωθεί η ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος από τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Πηγή του υπουργείου Άμυνας που μας μετέφερε το κλίμα συγκίνησης που επικρατούσε στο νησί, τόνισε ότι όσοι παραβρέθηκαν στην τελετή, δεν έκρυψαν το θυμό και τη ντροπή που τους κυρίευσε, δακρύζοντας οι περισσότεροι που δεν μπόρεσαν να απλώσουν την ελληνική σημαία στην πλαγιά του νησιού.
Την ώρα της τελετής οι στρατιώτες ήταν πραγματικά συγκινημένοι, ακούγοντας το στρατηγό τους, να δηλώνει υπερήφανος για τους κομάντος του και να τους μιλά για την αξιοπρέπεια και την ελληνική περηφάνια που εκείνη τη στιγμή όλοι την ένιωσαν στον υπέρτατο βαθμό, εκτός -βέβαια- από εκείνους που απαγόρευσαν να απλωθεί η ελληνική σημαία σε ένα ελληνικό νησί που βρίσκεται απέναντι από την Τουρκία.
«Τι είναι αυτά που αγνοούμε δηλαδή εμείς; Ούτε η ελληνική σημαία δεν μπορεί να ανέβει;» ρώτησε κάποιος από την ομάδα που παραβρέθηκε στα θυρανοίξια και ήταν ένας από τους Έλληνες χορηγούς που βοήθησαν οικονομικά για την ανέγερση της εκκλησίας αλλά και την προσφορά ενίσχυσης στο στρατό.
Ετσι λοιπόν, προστέθηκε άλλη μια σελίδα ντροπής για το έθνος από τους κυβερνώντες αυτής της χώρας. Μια ταπεινωτική ενέργεια που πλήγωσε τις καρδιές όσων παραβρέθηκαν σε μια περίοδο που η Τουρκία κάνει επίδειξη δύναμης στο Αιγαίο και τα ανοικτά της Κύπρου, γνωρίζοντας -φυσικά- ότι έχει να κάνει στην Ελλάδα με πολιτικούς που δεν τολμούν σηκώσουν την ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος.
Άλλη μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον Ευάγγελο Βενιζέλο ζητά απαντήσεις.
Σε ποιον ανήκει η Στρογγύλη τελικά κ. υπουργέ των Εξωτερικών της Ελλάδας;
 

2 σχόλια:

γιώργος είπε...

Στους "άλλους" , δηλ όχι σε μας. Δεν μας ανήκει βρε παιδιά , πως να το κάνουμε δηλ . Δεν ανήκει στην Ελλάδα . Οι "άλλοι" ας πάρουν ότι θέλουν , εμείς μόνο να δίνουμε .

Ανώνυμος είπε...

.....αρχίζω αργά αλλά σταθερά να υποψιάζομαι γιατί σύσσωμη η εκκλησιαστική ηγεσία στηρίζει τον Αντωνάκη.......!
μήπως γιατί απλούστατα δεν μπορεί να κάνει αλλιώς...?
(δεν ψάχνω το γιατί σε αυτή την περίπτωση φυσικά,γιατί δεν είναι αυτό που με απασχολεί!)
αυτό που με νοιάζει είναι οτι μάλλον,ακόμα κι αν στη χώρα έρθουν οι Γείτονες να κάνουν κουμάντο,κανείς δεν θα βγάλει "κιχ"!!!(χώρια που αν δεν ήτανε τα κοιτάσματα διαφόρων ορυκτών,πιστεύω θα είχαν ξεκουμπιστεί όλοι οι βρωμιάρηδες απο εδώ...)
αλλά όοοοχι...!εδώ σου λέει θα κάτσουμε,και όταν δεν θα έχει πιά "λαλά",την κάνουμε για καμμιά θεσάρα στας Ευρώπας μιας και τα καταφέραμε τόσο επάξια να εξοντώσουμε αυτούς που προσπαθούσαν τόσα χρόνια όλοι οι άλλοι και τελικά δεν τα κατάφεραν!
ωραία......πολύ ωραία σχεδιασμένα όλα!!!
πρώτα ήταν η κρίση,μετά ήρθε η απώλεια(επι παντός),και σιγά σιγά η αλλοτρίωση...γινόμαστε μια χώρα "ξένων"..δεν ξέρουμε ούτε ποιοί υπήρξαμε,ούτε τί να γίνουμε!
κι έτσι μετά τις τόσες προσπάθειες τους(τόσων ετών)φτάνουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα:άβουλοι,αμήχανοι,τρομερά πολυάσχολοι(διοτι έτσι μας θένε!),φτωχοί και άφωνοι μπροστά σε όλα αυτά.
άρθρα/φιλοσοφίες/επαναστάσεις και λοιπές μπούρδες(ακόμα και αν συνειδητοποιούμε τι γράφει το άρθρο)είναι(και θα είναι)ΜΟΝΟ προς εγχώρια κατανάλωση και δεν θα κάνεις κανείς ποτε τίποτα.Διοτι απλώς:ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...!!!!!!