Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ασπαρτάμη: μία καρκινογόνος ουσία που εξυπηρετεί περίεργα συμφέροντα


Λάβαμε το παρακάτω κείμενο απο την ακροάτριά μας Ν.Τ. και το αναρτούμε για ενημέρωσή σας. Διαβάστε το με προσοχή. Αποφύγετε όσο μπορείτε την καταστροφική κατανάλωση της ασπαρτάμης. Είναι άραγε τυχαίο πως αυτή η χημική ένωση παράγεται από την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και διάθεσης σπόρων (και όχι μόνο); 



Η προώθηση αμφιβόλου ασφάλειας προϊόντων στους καταναλωτές επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από δύο πρόσφατες μελέτες που έγιναν στα τέλη του 2010, σχετικά με την επικινδυνότητα της ασπαρτάμης.

Κατά την πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition η κατανάλωση της ασπαρτάμης αυξάνει κατά 27% τις πιθανότητες πρόωρου τοκετού όταν οι έγκυες γυναίκες καταναλώνουν ένα ανθρακούχο ποτό την ημέρα, κατά 35% όταν καταναλώνουν 2 ή 3 και κατά 78% όταν καταναλώνουν πάνω από 4 ανθρακούχα ποτά την... ημέρα.

Η δεύτερη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση American Journal of Industrial Medicine, δείχνει ότι η κατανάλωση ασπαρτάμης αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος και των πνευμόνων. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα παιδιά, ως αναπτυσσόμενοι οργανισμοί, αλλά και οι έγκυες γυναίκες πρέπει να τρέφονται σύμφωνα με τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής στο πλαίσιο της οποίας δεν συνιστάται η κατανάλωση light προϊόντων με τεχνητά γλυκαντικά.

Άλλωστε, δεν υπάρχουν μελέτες βάσει των οποίων συστήνεται η λήψη ασπαρτάμης από τα παιδιά και τις εγκύους. Βέβαια η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, η γνωστή σε όλους μας και για την ανοχή της όσον αφορά τα μεταλλαγμένα, γνωμοδότησε τον Απρίλιο του 2009 ότι "με βάση τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ασπαρτάμη έχει τοξική ή καρκινογόνα δράση". Εδώ να σημειωθεί ότι μέχρι το 2000 η ασπαρτάμη παρασκευαζόταν από θυγατρική της Μονσάντο.

Η ασπαρτάμη δημιουργήθηκε το 1965 από την ομάδα του ερευνητή ΤΖΕΪΜΣ ΣΛΑΤΕΡ, της φαρμακοβιομηχανίας SARLE. Πωλείται μετά αοπό 20 ΧΡΟΝΙΑ στην ΜΟΣΑΝΤΟ και εγκρίνεται από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων. Άμεσα υϊοθετήθηκε η χρήση της από την Κοκα κολα, Πεπσι, και πλήθος άλλων προϊόντων.

Την περιέχουν τσίχλες, καραμέλες, κρύο   τσάι, κακάο, σοκολάτες, γιαούρτια, παγωτά, μπισκότα, κουλουράκια, φάρμακα κτλ. Στις ετικέτες αναφέρεται ως Ε951 και είναι συνδυασμός3 χημικών στοιχείων,της φενυλαλανίνης (50%), του ασπαρτικού οξέος(40%) και της μεθυλικής αλκοόλης (10%). Η επιτρεπόμενη ημερήσια κατανάλωση μεθανόλης,δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνά τα 7,8 ml. Εισερχόμενη στον οργανισμό μας η μεθανόλη οξειδώνεται σε φορμαλδεϋνη, ( ΦΟΝΙΚΗ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ).

Αλλά στην Αμερική πολλοί άνθρωποι εθισμένοι στην ασπαρτάμη καταναλώνουν πάνω από 250 ml ημερησίως! Σημειώστε ότι ένα λίτρο αναψυκτικού με ασπαρτάμη περιέχει 56 ml μεθανόλης! Το 1970 ο νευροπαθολόγος ΤΖΟΝ ΟΝΛΕΪ, μετά από διεξοδική έρευνα,αποδεικνύει κι ενημερώνει την FED,ότι το ασπαρτικό οξύ καταστρέφει τα εγκεφαλικά νεύρα,λόγω του ότι βοηθάει στην συγκέντρωση ασβεστίου στον εγκέφαλο κι αποδεικνύει ότι τα τρωκτικά που χρησιμοποίησε ως πειραματόζωα,ανέπτυξαν τρύπες στον εγκέφαλο.

Ο νευροχειρούργος ΡΑΣΕΛ ΜΠΛΕΪΛΟΚ μαζεύει στοιχεία από περιπτώσεις που η αυξημένη συγκέντρωση φενυλαλανίνης στον εγκέφαλο αυτών που καταναλώνουν ασπαρτάμη, έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη διαταραχή νεύρων,η οποία οδηγεί σε κατάθλιψη,κρίσεις άγχους δημιουργώντας έτσι την ανάγκη χορήγησης στο εν λόγω άτομο αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Θερμαινόμενη δε η ασπαρτάμη,πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου καθώς εισέρχεται στον οργανισμό,διασπά την μεθυλική αλκοόλη σε φορμαλδεϋνη(φονικό χημικό)και σε φορμικό οξύ. Η μελέτη του ΧΙΜΑΝ ΡΟΤΖΕΡΣ πάνω σε διαβητικούς που έκαναν χρήση ασπαρτάμης,έδειξε ότι προκαλείται υποτροπή της ασθένειας,διότι παρατηρήθηκαν περισσότερα επεισόδια υπογλυκαιμίας μειώνοντας έτσι την ικανότητα ελέγχου της ινσουλίνης.

Η ερευνήτρια ΝΤΑΪΑΝΑ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΣ από τα πειράματα που διενήργησε συμπέρανε ότι,η χρήση ασπαρτάμης από εγκύους ακόμη και σε μικρές ποσότητες,αυξάνει τις πιθανότητες ςγέννησης βρεφών με μειωμένη εγκεφαλική λειτουργία. Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ογκολογίας στην Μπολόνια "Ραματζίνι",  πειραματίστηκε σε 1800 ποντίκια,όπου η διατροφή τους εμπλουτίστηκε με ασπαρτάμη.Τα ποντίκια παρουσίασαν λεμφώματα, λευχαιμία, εγκεφαλικούς όγκους, επιληψία, πάρκινσον, αλτσχάιμερ, νοητική καθυστέρηση κι αποβολές εμβρύων.

Παρ'όλα αυτά,τίποτα δεν έχει γίνει για την απόσυρση ενός τόσο επικίνδυνου συστατικού,αντίθετα είναι ευρέως χρησιμοποιούμενο και διαδεδομένο σε λάιτ προϊόντα.Θ α λέγαμε ότι η ασπαρτάμη εξυπηρετεί τα σχέδια των Σιωνιστών,συμβάλλοντας στην μείωση του πληθυσμού της γης,την εξάρτηση των ανθρώπων από τα φάρμακα,καθώς οι φαρμακευτικές βιομηχανίες τους ανήκουν,αλλά και την χειραγώγηση των μαζών,αφού η χρήση της επηρεάζει και τον εγκέφαλο.

Είναι στο χέρι κάθε υγιούς σκεπτόμενου ανθρώπου να αποβάλλει από την διατροφή του οποιοδήποτε προϊόν περιέχει ασπαρτάμη και να μην πείθεται τόσο εύκολο από φανταχτερές διαφημίσεις.Υπάρχουν ενναλακτικές λύσεις,όπως η στέβια, ένα φυτό που χρησιμοποιούσαν οι Ινδιάνοι,με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες που μπορεί ακόμα και να καλλιεργηθεί από πολλούς αγρότες στην χώρα μας.

πηγή: http://www.epirus-ellas.gr/2011/08/blog-post_7428.html  

Δεν υπάρχουν σχόλια: