Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ένα μήνυμα που μας ήρθε από τη Χίο

Ευχαριστούμε για το όμορφο mail που μας έστειλε ο ακροατής μας Γιώργος από τη Χίο. Η αλήθεια είναι πως σύντομα, μετά την ψήφιση του νόμου, θα προσπθήσουν να φιμώσουν το Internet, γι' αυτό όλοι θα πρέπει να επαγρυπνούμε. Περιμένουμε και από εσάς ό,τι θέλετε στο opougis@hotmail.com



Λένε ότι είναι η ώρα κάποια στιγμή να ελέγξουν-λογοκρίνουν και το διαδίκτυο, κατά τα συμφέροντά τους.
Τότε θα πάψει μια από τις πηγές ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών. Θα απομείνουν κάποια μέσα όπως η Πειραϊκή Εκκλησία να νοιώθουμε την ανθρώπινη παρηγόρια και την εν Χριστώ.
Φυσικά και τώρα η λειτουργία σας ως Ρ. Σταθμός είναι βάλσαμο στις καρδιές μας, με τη βοήθεια του Θεού.
Και τώρα που ακόμη μπορούμε να βλέπουμε τις αληθινά παλληκαρήσιες φωνές , όπως του Μ. Θεοδωράκη, Μάξ Κάϊζερ, Πάνου Καμμένου κ.ά., εσείς γίνεστε πολλαπλασιαστές, ώστε να ακούμε κι εμείς τον υγιή κατά το δυνατόν λόγο, μέσα από το βομβαρδισμό μηνυμάτων από εκούσιους ή ακούσιους «διαμορφωτές γνώμης». Αν και αυτή την τέχνη την εφηύραν και εφαρμόζουν οι τα «φαύλα πράσσοντες».
Ειδάλλως αν υπηρετούσαν την αλήθεια πιά ανάγκη θα υπήρχε «Διαμόρφωσης κοινής Γνώμης». Άλλο πληροφόρηση κι άλλο προπαγάνδα (με τα απαιτούμενα ψέματα όπως αποκαλύπτεται).
Όπως σχολίασε κι ο κ. Λυκούργος, αυτό το παραμύθι για τον περιορισμένο ρόλο στα …πνευματικά της Εκκλησίας, εννοώντας τη φίμωση του μοναδικού «σώματος» που μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να αρθρώνει ΛΟΓΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, πρέπει να σταματήσει. Άλλως δεν υπηρετεί την όντως ΑΛΗΘΕΙΑ που είναι ο Κύριος. Εκείνος κατακεραύνωσε την υποκρισία της τότε άρχουσας τάξης και μάλιστα με τα φοβερά «ουέ». Την ανακολουθία λόγων και έργων, την καταπίεση έως και εξαθλίωση που επέβαλαν στον απλό λαό.
Όταν υποφέρει ο κόσμος, αυτοκτονεί, αρρωσταίνει, χάνει τα πάντα, φυσικά το όπλο «βόμβα» και μάλιστα πυρηνική, είναι η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, αλλά πού να τη βρούμε κι εμείς οι αδύνατοι στην πίστη; Όμως τουλάχιστο δικαιούμαστε να γνωρίζουμε την αλήθεια των πραγμάτων.
Κι από τους Εκκλησιαστικούς άνδρες περιμένουμε τουλάχιστον την επικύρωση των λεγομένων ως αληθή, και όχι την αποσιώπηση ή χειρότερα την συγκάλυψη των ψευδών που μας σερβίρουν.
Τέλος, μια παρατήρηση –μομφή προς όλους μας:
Δύο άνθρωποι από τους ταγούς της δημόσιας ζωής – Θεοδωράκης και Γλέζος – (ελπίζουμε κι άλλοι) κάνουν έμπρακτη , λεβέντικη και πατριωτική αντίσταση, αφήνοντας την όποια βόλεψή τους, αλλά το θαυμαστό και υπέροχο – σκεφτείτε το – αν και υπερήλικες έχουν «τα κότσια» να κατεβαίνουν ακόμα και σε συγκεντρώσεις και να αρθρώνουν λόγο αληθινό.
Εμείς συνηθισμένοι στην κίβδηλη πρότερη ζωή μας , ούτε στον κόπο δεν μπαίνουμε να κοιτάξουμε να αγοράζουμε τα ελληνικά προϊόντα.
Πόσο μάλλον να συμμετέχουμε σε ειρηνικές υγιείς διαμαρτυρίες, σε έμπρακτη αλληλοβοήθεια.
Όμως το παρήγορο φαίνεται να είναι ότι πολύς κόσμος αφυπνίστηκε αφήνοντας κατά μέρος την αδιέξοδη ιδιοτελή στάση ζωής, κατανοώντας σιγά σιγά την αιώνια αλήθεια του «αγαπάτε αλλήλους».
Αν αυτό δεν είναι από αυτοάμυνα, αλλά κατανοήσομε ότι το πραγματικό συμφέρον μας περνάει μέσα από το «ευ πράττειν» με αληθινή αγάπη προς τον άλλον, γιατί έτσι μας έπλασε, έτσι μας θέλει ο Θεός, ώστε να μοιάσομε σε Εκείνον(όπως έλεγε κι ο Γ. Πορφύριος), τότε «εις μάτην και πάλιν διάγομεν». Ο Θεός βοηθός.
Γιώργος από Χίο – εκπ/κος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σέβομαι το Μίκη για τη μουσική του,και τον Πάνο Καμένο για το ήθος που είδα να βγάζει,δυστυχώς όμως ας μην γελιόμαστε,διότι και ο Πάνος Καμένος δεν είναι αυτό που δείχνει(σωστά διαβάζετε!),αλλά και ο Μίκης,τί μπορεί να σου κάνει 80 και βάλε χρονών άνθρωπος!
εντύπωση μου κάνει που η μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας,δεν μας δίδαξε τελικά τίποτα!(μα τίποτα...????!!!)
τι θα έπρεπε να μας διδάξει>?οτι κανένας "πολιτικός"(απο τους ήδη υπάρχοντες φυσικά)δεν νοιάστηκε και δεν θα νοιαστεί για το καλό μας!!(αλλιώς οχι μονο μνημόνια δεν θα ψήφιζαν,αλλά θα ήταν όλοι στα σπίτια τους τώρα και όχι στη βουλή!)ντροπή τους!!!!!..
αλλά ζει Κύριος ο Θεός μας,και βλέπει...ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

α...και κάτι άλλο αγαπητέ αδελφέ απο τη Χίο....
ελπίζω τα Ελληνικά προϊόντα που αγοράζεις να είναι απο τα χέρια Ελλήνων παραγωγών...διαφορετικά,άν πηγαίνεις στα σούπερ μάρκετ και αγοράζεις απο αυτά με το ταμπελάκι "Ελληνικό προϊόν"τότε απατάσαι οικτρά...όπως και εγώ στην αρχή!
...ενα παράδειγμα...δείτε τις διαφημίσεις του no1 Γερμανικού σουπερμάρκετ στην Ελλάδα,και προσέξτε οτι τελευταία δείχνουν στη διαφήμηση το συγκεκριμένο ταμπελάκι με την ένδειξη "Ελληνικο",και τη σημαία μας!...και μετά τρέξτε να ρωτήσετε πόσα πληρώνουν τους παραγωγούς(κοψοχρονιά,και κάτι παρακάτω σας διαβεβαιώ),τι απαιτούν απο αυτούς για αγοράσουν τα προϊόντα τους(iso,καλλιέργιες που να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές*με κόστος που βαρύνει τον παραγωγό),αλλά και τι πόλεμο τους κάνουν(μία τα αγοράζουν και δέκα όχι)και έλα μετά και πές μου,"εγώ αγοράζω Ελληνικά,για να βοηθήσω τη χώρα μου",για να σου πω κι εγώ "με υγεία και εις ανώτερα"!
ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΜΕ ΛΕΩ ΕΓΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ?!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:(τα σχόλιά μου,δεν στοχεύουν σε καμμία περίπτωση στην προσβολή του συγγραφέα της συγκεκριμένης ανάρτησης,τον οποίο σέβομαι και μάχομαι να βοηθήσω,εάν εννόησε)
τα σέβη μου,καλή δύναμη σε όλους μας,να ξυπνάμε σιγά σιγά!