Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ή χριστιανική Ευρώπη έγινε δούλος τον παλαιού Ισραήλ..., και δέχθηκε τον διάβολο για πατέρα της

Ό Πατέρας μου, είναι και Πατέρας σας, έλεγε ό Χριστός, όταν με σώμα ανθρώπινο περπάτησε ανάμεσα στους ανθρώπους. Ό ουράνιος Πατέρας είναι Πατέρας του φωτός και Πατέρας του κάθε καλού. Ό Πατέρας του Χριστού είναι Πατέρας όλων των Χριστιανών, όλων των παιδιών του Χριστού. Εκατομμύρια φορές ό Χριστός ονόμαζε τον Πατέρα Του, Πατέρα και των Αποστόλων και των πιστών Του. Από τότε όλοι οι άνθρωποι και όλοι οι λαοί, οι όποιοι βαπτίστηκαν στο όνομα του Χριστού, δέχτηκαν τον αιώνιο Θεό ως Πατέρα τους. Ό Κύριος μάλιστα είπε: Και πατέρα σας μην ονομάσετε κανέναν στη γή, γιατί ένας είναι ό Πατέρας σας ό ουράνιος (Μτ. 23, 9).



Έτσι μίλησε ό Κύριος για τον Πατέρα εκείνον, Τον όποιον υπάκουσαν οι άνθρωποι και Τον ακολούθησαν. Έτσι μίλησε ό Κύριος για τον Πατέρα από τον Όποιο και Αυτός γεννήθηκε και από τον Όποιο πηγάζει το Άγιο Πνεύμα. Σε αντίθεση μ' Αυτόν τον Πατέρα υπάρχει και ό πατέρας του σκότους, της κακίας και σ' αυτόν προσήλθαν όλοι οι εχθροί του Χριστού, όλοι εχθροί του φωτός, όλοι οι εχθροί της αγάπης. Ό πατέρας του σκότους, της κακίας και του μίσους είναι ό διάβολος. Σ' αυτόν προσήλθαν και οι αρχηγοί του λαού του Ισραήλ κάποτε, παρ' όλο πού αυτοί δεν το ήξεραν, ούτε το δέχονταν. Το είδε όμως ό Παντεπόπτης Χριστός και τούς είπε:

Αν ό Θεός ήταν πραγματικά πατέρας σας, θα με αγαπούσατε, επειδή εγώ από το Θεό εξήλθα κι ήλθα σε σας. Εγώ δεν ήλθα από μόνος μου, εκείνος με έστειλε (Ίω. 8, 42). Ό πατέρας πού έχετε εσείς είναι ό διάβολος και όσα επιθυμεί ό πατέρας σας,αυτά θέλετε να κάνετε (Ίω. 8, 44).

Δεν δέχτηκαν αυτά τα λόγια και ξεσηκώθηκαν εναντίον του Χριστού και τον σκότωσαν. Τυφλωμένοι αυτοί, τυφλωμένος και ό Ιούδας από το σατανά δεν είδαν το Θεό στο πρόσωπο του Χριστού και γι' αυτό τον καταδίκασαν και τον σκότωσαν.
Αυτοί υπήρξαν οι μεγαλύτεροι εχθροί του Χριστού, μεγαλύτεροι και από τον ειδωλολάτρη Πιλάτο. Πάνω στο θυμό τους πρόφεραν και το φοβερό λόγο: Το αίμα Του πάνω σε μας και τα παιδιά μας. Έτσι το αθώο αίμα Του έγινε το μαστίγιο πού τούς διώκει αιώνια από τη μία χώρα στη άλλη.

Αιώνες μετά, εκείνοι πού σταύρωσαν το Μεσσία, τον Κύριο Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού, μετέτρεψαν την Ευρώπη σε τόπο πού πολεμά ενάντια στο Θεό. Ή Ευρώπη σήμερα είναι ό τόπος, όπου ό παλαιός Ισραήλ και ό σατανάς πολεμούν εναντίον του Ουράνιου Πατέρα. Ή Ευρώπη αυτό δεν το ξέρει. Γι' αυτό το λόγο ή μοίρα των λαών της είναι σκοτεινή και γεμάτη απελπισία. Ή Ευρώπη πρώτα από όλα δεν γνωρίζει ποιος είναι φίλος της και ποιος είναι εχθρός της. Δεν γνωρίζει ποιόν να ονομάσει πατέρα της και ποιόν να ονομάσει γιό της. Δεν ξέρει τίποτε, ξέρει μόνο εκείνο, πού ό παλαιός Ισραήλ της δίνει ως γνώση. Δεν πιστεύει σε τίποτε εκτός από εκείνο, πού την διατάζει να πιστεύει ό παλαιός Ισραήλ. Οι πιο μορφωμένοι γιοί της είναι άθεοι με τη συνταγή του παλαιού Ισραήλ. Οι μεγαλύτεροι επιστήμονες της διδάσκουν πώς ή φύση είναι ό πιο σημαντικός Θεός και πώς δεν υπάρχει άλλος Θεός έκτος από τη φύση. Και αυτό ή Ευρώπη το δέχεται.

Οι πολιτικοί της σαν υπνωτισμένοι μιλούν για την ισότητα της κάθε πίστης και της απιστίας. Έτσι στην Ευρώπη ή θρησκεία του παλαιού Ισραήλ θέλει να κατέχει την ίδια θέση με τον Χριστιανισμό. Ό στόχος του παλαιού Ισραήλ είναι να πιέσει τόσο τον Χριστιανισμό, ώστε αυτός να οπισθοχωρήσει και οι χριστιανοί να γίνουν άθεοι. Όλα τα σύγχρονα σλόγκαν της Ευρώπης τα έχει γράψει ό παλαιός Ισραήλ, εκείνος πού σταύρωσε τον Χριστό. Ό παλαιός Ισραήλ έγραψε τα συνθήματα για τη δημοκρατία, το σοσιαλισμό, τις απεργίες, τον αθεϊσμό, την ανοχή σε κάθε πίστη, την επανάσταση σε κάθε τί, τον καπιταλισμό και τον κομμουνισμό. Όλα αυτά είναι εμπνεύσεις του παλαιού Ισραήλ, δηλαδή του πατέρα του παλαιού Ισραήλ, του διαβόλου. Και όλα αυτά τα κάνει με στόχο να υποτιμήσει το Χριστό, να τον αναιρέσει και στο θρόνο του να βάλει το δικό του Μεσσία, πού χωρίς ό ίδιος να το ξέρει, είναι αυτός ό σατανάς.

Αδερφοί μου, δεν είναι παράξενο ότι ό παλαιός Ισραήλ πράττει κάθε τί εναντίον του Θεού, του Πατέρα του Ιησού Χριστού, αφού και ό ίδιος ό Κύριος Ιησούς Χριστός είπε πώς ό πατέρας του παλαιού Ισραήλ είναι ό διάβολος. Παράξενο είναι ότι οι Ευρωπαίοι, οι βαπτισμένοι και ευλογημένοι με το Χρίσμα, παρέδωσαν εντελώς τον εαυτό τους στον παλαιό Ισραήλ. Παράξενο είναι πώς δέχονται αυτόν τον αγώνα εναντίον του Χριστού, δέχονται τα ψέματα για αλήθεια, δέχονται τα συνθήματα του. Αυτό πράγματι είναι άξιο απορίας στα χρόνια μας και τίποτε άλλο. Όλα τα υπόλοιπα είναι μικρότερης σημασίας ή ασήμαντα. Το πιο σημαντικό από όλα είναι πώς ή χριστιανική Ευρώπη έγινε δούλος του παλαιού Ισραήλ, απομακρύνθηκε από τον

Πατέρα του φωτός, οι επιθυμίες της, οι σκέψεις της και τα έργα της δεν είναι ευλογημένα από τον Θεό, αφού δέχτηκε τον διάβολο για πατέρα της.

Αδερφοί μου, πρέπει αυτά να τα σκεφτείτε και να επιστρέψετε στο δικό σας δρόμο. Να διορθώσετε τις σκέψεις σας τις επιθυμίες και τα έργα σας, για να μη βρεθείτε γιοί του σατανά. Ό Θεός ας σάς βοηθά. Αμήν.


Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς «Μέσα από το παράθυρο της φυλακής»
Εκδόσεις Ορθόδοξος Κυψέλη

πηγή: http://apantaortodoxias.blogspot.com/2012/02/blog-post_4402.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: