Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας μαθητών Αθωνιάδος Ακαδημίας


Την μετεγκατάσταση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου της Αθωνιάδας ακαδημίας που λειτουργεί στο ΄Αγιο Όρος στο Εκκλησιαστικό λύκειο Νεάπολης αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη στους γονείς τους και στην διεύθυνση του σχολείου.

Οι μαθητές μέσω ανοιχτής επιστολής εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους λέγοντας ΄΄ Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς! 


Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΩΝΙΑΔΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Είμαστε οι Αλέκωβ Θωμάς, Αλεξόπουλος Δημήτριος, Γαβράς Ραφαήλ, Καλαφάτης Κωνσταντίνος, Μαντζανάς Σωτήριος, π. Γυμνάσιος, αγιορείτης μοναχός, Πίντεα Ιωάννης και Τσέκενης Γεώργιος μαθητές της Γ΄τάξης Λυκείου της ιστορικής Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αγίου Όρους. Καταγόμαστε από Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία και είμαστε μία αγαπημένη τάξη, πράγμα το οποίο αποδεικνύουμε μέσα από τα βιώματα μας, το παράδειγμα της αγάπης του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης.
Αφήσαμε πίσω τους δικούς μας ανθρώπους, ακόμα και την ίδια μας την πατρίδα, για να έρθουμε σε ένα ασφαλές λιμάνι, το λιμάνι του Αγίου Όρους, και να συνεχίσουμε την πορεία των Αγίων και Σεβαστών Πατέρων, που για εμάς είναι θησαυρός ανεκτίμητος μπροστά στο δύσκολο κλίμα που επικρατεί ολοφάνερα στη εποχή μας.
Η μαθητική μας πορεία στη Σχολή έπαιξε και συνεχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας, γιατί η Αθωνιάδα αποτέλεσε διαχρονικά στάση και πορεία ζωής όχι μόνο για μαθητές αλλά και για την κοινωνία ολόκληρη, διότι η ιστορική αυτή Σχολή έχει «προσφέρει» στον τόπο μας σεβάσμιες, αξιότιμες και άγιες προσωπικότητες όπως ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Άγιος Αθανάσιος ο Πάριος, ο Άγιος Μακάριος ο Νοταράς, ο Άγιος Αθανάσιος ο Κουλακιώτης, ο Ρήγας Φεραίος, ο Ευγένιος Βούλγαρης και πολλοί άλλοι.
Η Σχολή, την οποία στηρίζουμε και κυρίως μας στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια, μας εξασφαλίζει πτυχίο και επαρκή γνώση βυζαντινής μουσικής αλλά και βυζαντινής αγιογραφίας, τα οποία διδασκόμαστε από την Α΄ τάξη του Γυμνασίου. Ήδη σχεδόν όλοι μας προχωράμε με εντατικούς ρυθμούς τα πτυχιακά μας έργα στην αγιογραφία.
Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια η Σχολή λειτουργεί, κυρίως, με αναπληρωτές καθηγητές. Φέτος, από την αρχή της χρονιάς αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς απουσιάζουν ακόμη και τώρα βασικές ειδικότητες εκπαιδευτικών. Το πρόβλημα αφορά φυσικά όλες τις τάξεις, αλλά κυρίως εμάς, εφόσον δεν διδαχτήκαμε ακόμα μαθήματα στα οποία θα κληθούμε να εξεταστούμε σε πανελλαδικό επίπεδο π.χ. βιολογία.

Παρόλα αυτά ήμασταν σίγουροι πως θα βρισκόταν, μετά και τις συνεχείς προσπάθειες των Πατέρων της Ιεράς Κοινότητας, μία λογική λύση εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας που θα έλυνε το πρόβλημά μας. Εντούτοις, ενημερωθήκαμε από τους γονείς μας, τους οποίους πληροφόρησε η Διεύθυνση του Σχολείου, ότι σύμφωνα με πρόταση που στάλθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο στη 1-2-2012 καλούμαστε να εγκαταλείψουμε τη Σχολή και να μεταφερθούμε ως Γ΄ Λυκείου στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Νεάπολης!!!

Χάσαμε, πραγματικά, τη γη κάτω από τα πόδια μας τόσο εμείς όσο και οι γονείς μας! Κατάπληξη και αγανάκτηση μας κυρίευσαν και αναρωτιόμαστε: Πως είναι δυνατόν να εγκαταλείψουμε τη Σχολή μας στο μέσο της χρονιάς μετά από τόσα χρόνια παραμονής σ’ αυτήν; Πως μπορούμε να αφήσουμε στη μέση τις εργασίες μας που έχουν σχέση με τη βυζαντινή μουσική και αγιογραφία; Μα δεν υπάρχουν επιτέλους 2-3 εκπαιδευτικοί να σταλούν στην Αθωνιάδα, όταν στα υπόλοιπα σχολεία έχουν προσληφθεί εκατοντάδες εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων και σε πολλές περιπτώσεις πλεονάζουν; Θεωρείται για όλους εσάς τους αρμόδιους ευκολότερο να μετακινηθεί μία ολόκληρη τάξη από το να έρθουν στη Σχολή 2-3 καθηγητές; Παραβλέπετε με την πρότασή σας ότι το πρόβλημα αφορά όλο το σχολείο και όχι μόνο την Γ΄ Λυκείου! Δηλαδή στις άλλες τάξεις τι θα γίνει με τα μαθήματα που χάνονται; Θα μετακινηθούν μήπως σταδιακά και τα άλλα παιδιά στο Λύκειο Νεάπολης;
Η φοίτησή μας στην Αθωνιάδα, υπό την σκέπη και προστασία της Παναγίας μας, υπήρξε συνειδητή επιλογή μας! Δεν έχουμε καμία θέση σε κανένα άλλο σχολείο εκτός Αγίου Όρους, όπου και επιλέξαμε να περάσουμε μία από τις ωραιότερες και καθοριστικότερες περιόδους της ζωής μας! Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς!
Παρακαλούμε πολύ σκεφτείτε πραγματικά υπεύθυνα και μη μας στερείτε το αναφαίρετο δικαίωμά μας να αποφοιτήσουμε από το σχολείο της επιλογής μας!

πηγή: http://agioritikovima.gr/agnea/5047-to-upourgeio-painteias   

1 σχόλιο:

Βασίλειος Λιάκος είπε...

Συνειδητοποιήστε το: μας κυβερνούν όργανα του Διαβόλου και γι΄αυτό ο αγώνας όλων μας είναι πολύ σκληρός.
Ὁ Ἀπ. Παῦλος γράφει: «οὐκ ἔστιν ἡμῖν ἡ πάλη πρὸς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλὰ πρὸς τὰς ἀρχάς, πρὸς τὰς ἐξουσίας, πρὸς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τούτου..."