Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Δέν πρέπει ν΄ ἀδιαφοροῦμε γιά τήν πολιτική κατάσταση

Το ερομάρτυρος νδρονίκου ρχιεπισκόπου Πέρμ
Κανείς ς μήν κούει τούς λαοπλάνους, πο ποστηρίζουν τι γιά τόν χριστιανό εναι ντελς διάφορο τό πολιτικό σύστημα. χι! μες ο χριστιανοί, πως λοι ο νθρωποι, ζομε σ΄ ατόν τόν κόσμο, πό τόν ποιο δέν μπορομε νά φύγουμε παρά μόνο ταν τό θελήσει Πλάστης μας. Δέν πρέπει, λοιπόν, ν` διαφορομε γιά τήν πολιτική κατάσταση, καθώς να καθεστώς να πολίτευμα μία κρατική ξουσία μπορε ετε νά διευκολύνει τό ργο τς σωτηρίας μας ετε νά τό δυσχεραίνει ετε κόμα καί νά τό μποδίζει μέ θανάσιμους διωγμούς...  

Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΑΝΝΑ - ΝΥΜΦΗ ΧΡΙΣΤΟΥ (28 Φεβρουαρίου 1751)

Η Αγία Κυράννα γεννήθηκε στην Αβυσσώκα της Θεσσαλονίκης, σημερινή Όσσα της επαρχίας Λαγκαδά.
Η ομορφιά της ψυχής της συμβάδιζε με την εξωτε­ρική της ωραιότητα, αφού ήταν προικισμένη με τις αρε­τές της σεμνότητας και της σωφροσύνης. Έτσι περνού­σε τη ζωή της κοντά στους γονείς της. Ο μισόκαλος ό­μως διάβολος τη φθόνησε για την αγνότητα της και α­φού δεν μπόρεσε με πονηρούς λογισμούς και αμαρτωλές σκέψεις να την παρασύρει στο κακό και να την μεταβά­λει σε όργανό του, βρήκε άλλο τρόπο να ταράξει την ευ­τυχία των δικών της και τη γαλήνη της νεανικής και πε­ντακάθαρης ψυχής της. 

Ένα μοναδικό πρόγραμμα από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής


Πρόγραμμα συλλογής φαρμάκων ,τροφίμων και ειδών καθαριότητος για τις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα και την Μονάδα απεξάρτησης. Πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία και σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Διαβάστε πληροφορίες παρακάτω. Η Εκκλησία μας με πραγματικές πρωτοβουλίες κάνει την αγάπη πράξη...  

Ένα συγκλονιστικό γεγονός...

Μεταφέρουμε μία είδηση που μας στείλατε. Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι απόλυτα αληθινά, αλλά αν είναι, τα σχόλια περιττεύουν...

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

«Καταστραφήκαµε, ἐπειδὴ ἀφήσαµε τὸν Σταυρὸ»

Ἁγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ βιβλίο «ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ»
Ἐκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ», Θεσσαλονίκη 2012 σελ. 245-261


Ἀδερφοί µου, ὁ Θεός µας εἶναι Θεὸς τῶν ἐλεύθερων ἀνθρώπων καὶ ὄχι τῶν δούλων. Ὁ Χριστὸς κατέβηκε στὴν γῆ ὄχι γιὰ νὰ στρατολογήσει µὲ τὴν βία τοὺς ἀνθρώπους, ἀλλὰ γιὰ νὰ συγκεντρώσει ἐθελοντὲς στὴν στρατιά Του. Ὅποιος ἤθελε, ἤθελε. Ὅποιος δὲν ἤθελε, δὲν ἦταν ὑποχρεωµένος. Μόνο ποὺ ἐκεῖνος ποὺ δὲν θέλει νὰ γίνει ἐθελοντὴς τοῦ Χριστοῦ, γίνεται νεοσύλλεκτος τοῦ σατανᾶ, εἴτε τὸ θέλει, εἴτε δὲν τὸ θέλει, ἐπειδὴ ὁ Χριστὸς εἶπε: Ὅποιος δὲν εἶναι µαζί µου, εἶναι ἐναντίον µου. Ἀρχηγὸς ὅλων ἐκείνων, ποὺ εἶναι ἐναντίον τοῦ Χριστοῦ, εἶναι ἐκεῖνος ὁ σκοτεινὸς στρατηγὸς τοῦ Ἅδη, ὁ σατανᾶς.

Μετὰ τὴν μπόρα... (Κρυπτοχριστιανικὰ Κείμενα)

τοῦ Νικολάου Π. Ἀνδριώτου

Ἡ μπόρα ἔχει περάσει, ἀλλὰ θυμωμένα κυλοῦν τὰ θολὰ νερὰ τοῦ ποταμοῦ δίπλα ἀπὸ τὸ μεγάλο χωριό, ποὺ ἁπλώνεται στὸν εὔφορο κάμπο.
Εἶναι τουρκικὸ τὸ χωριό. Φρεσκοπλυμένο ἀπὸ τὸ χορταστικὸ λουτρό, χαίρεται τώρα τὴν εὐλογία τοῦ ἥλιου καὶ στεγνώνει γοργά, βυθισμένο στὴν μακαριότητα τῆς εὐτυχίας του.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλη Σαρακοστή: Πορεία προς το Πάσχα

Όταν κάποιος ξεκινάει για ένα ταξίδι θα πρέπει να ξέρει που πηγαίνει. Αυτό συμβαίνει και με τη Μεγάλη Σαρακοστή. Πάνω απ’ όλα η Μεγάλη Σαρακοστή είναι ένα πνευματικό ταξίδι που προορισμός του είναι το Πάσχα, «η Εορτή Εορτών». Είναι η προετοιμασία για την «πλήρωση του Πάσχα, που είναι η πραγματική Αποκάλυψη».Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αρχίσουμε με την προσπάθεια να καταλάβουμε αυτή τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη Σαρακοστή και το Πάσχα, γιατί αυτή αποκαλύπτει κάτι πολύ ουσιαστικό και πολύ σημαντικό για τη Χριστιανική πίστη και ζωή μας.    

Στον Εσπερινό της Συγχωρήσεως (σύντομο διήγημα)

Ο ᾿Αντνης Μητσκος ταν σκληρς νθρωπος. Ατ τ κουσα πολλς φορς π πολλος. Κακς μως δν ταν. Κι ατ τ κουσα. Κανναν ποτ δν δκησε κα ταν κα φιλνθρωπος. Ενα σωρ νθρωποι, κατ πς λγανε, εεργετθηκαν π τν ᾿Αντνη κα το χρωστοσαν μεγλη χρη.

«Δεν με γνωρίζει, αλλά εγώ εξακολουθώ να ξέρω ποια είναι»

Ήταν πρωί, περίπου 8:30, όταν ένας ηλικιωμένος περίπου 80
χρονών, με ράμματα στον αντίχειρά του, έφτασε στο νοσοκομείο. Είπε ότι
ήταν βιαστικός, και ότι είχε ένα άλλο ραντεβού στις 9:00.


Ένα άρθρο από την Αυστραλία

Αναρτούμε το άρθρο του Αλέκου Μάρκελλου από την Αυστραλία, γιατί είμαστε σίγουροι πως κάτι καλό έχει να μας πει. Αναρτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου.
Όταν η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Julia Gillard και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Tony Abott φωτογραφίζονται κάτω από το σύνθημα «We support Greece” που κυριαρχεί στην κεντρική σκηνή του Ελληνικού Φεστιβάλ στη Μελβούρνη, το μήνυμα έχει τη δική του πολύπλευρη σημασία για την Ελλάδα. Γιατί συμπαράσταση από πολίτες και οργανώσεις έχει δει η Ελλάδα, από κράτη όμως;

Οι άθεοι άνθρωποι αγάπησαν περισσότερο το σκοτάδι από το φως και το δρόμο του σατανά από το δρόμο του Χριστού

Αδερφοί μου, εσείς είστε ή εκκλησία του Θεού. Γνωρίζετε πώς εσείς είστε κάτι ιερό για το Θεό; Γνωρίζετε πώς τα σώματα σας είναι οι ναοί του Αγίου Πνεύματος; Γνωρίζετε πώς δεν ανήκετε στον εαυτό σας, άλλα στο Θεό; Γνωρίζετε πώς σάς περιμένει ό ουράνιος Πατέρας να σάς φέρει στον αιώνιο και χωρίς σύνορα ναό;   

Μη αποστρέψης το πρόσωπο σου από του παιδός σου

Μη αποστρέψης το πρόσωπο σου από του παιδός σου, ότι θλίβομαι∙ ταχύ επάκουσόν μουʹ πρόσχες τη ψυχή μου, και λύτρωσαι αυτήν.   

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ο Χριστός και ο Ζακχαίος, του μακαριστού Μητροπολίτου Sourozh, Anthony (Bloom)


Πόσο σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μας! Ότι κάποιος σταματάει τα μάτια του σε μας, μας παρατηρεί, μας βλέπει πραγματικά, όχι μόνο ότι είμαστε σωματικά παρόντες, μα βλέπει στο βάθος μας, παρατηρεί το άγχος μας, τον φόβο, τη θλίψη, τον πόνο, τη μοναξιά στα μάτια μας, μα και την ελπίδα και τη χαρά και την ντροπαλή προσδοκία μας. Βλέπει και σταματάει το βλέμμα του σε μας για να μας αποκριθεί σε όλα, όσα έχουμε κρυφά στην ψυχή, με τα εξής: Έλα, άσε με να είμαι μαζί σου! Πόσος πόνος θα εξαφανιζόταν από τη γή, αν καθένας από μας μπορούσε να προσέξει όλους γύρω του, να καταλάβει τους άλλους και να είναι πρόθυμος να τους βοηθήσει. “ – από μια ομιλία του Μητροπολίτη Αντόνη Σούροζ (Μπλούμ) για τον Χριστό και τον Ζακχαίο. 

Τι κακά κάνουν οι Χριστιανοί στις Απόκριες

κείμενο Αγ. Νικοδήμου γιορείτου

Ποιός μπορεῖ νά διηγηθεῖ τίς ἀταξίες, πού κάνουν οἱ Χριστιανοί κατά τήν περίοδο τῶν Ἀποκρέων, καί μάλιστα στά νησιά; Στ'ἀλήθεια, θά μποροῦσε νά πεῖ κανείς, ὅτι τότε οἱ Χριστιανοί δαιμονίζονται ὅλοι, διότι χορεύουν, παίζουν, τραγουδοῦν ἀσυνείδητα, μέχρι καί αὐτοί οἱ πλέον γέροντες. Καί, ὅποιος δέν χορέψει ἤ δέν τραγουδήσει, θεωρεῖται τρελλός, διότι οἱ ἄνδρες φοροῦν γυναικεία φορέματα καί οἱ γυναῖκες ἀνδρικά·  

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

«Ό σύγχρονος πύργος της Βαβέλ»

Ό πύργος της Βαβέλ! Διαβάσατε στην Αγία Γραφή για τον πύργο της Βαβέλ; Έλκος της γης! Έλκος της ανθρωπότητας μετά τον κατακλυσμό του Νώε. Όσο οι άνθρωποι ήταν ανήθικοι πριν τον Κατακλυσμό τόσο μετά τον Κατακλυσμό ήταν άθεοι. Πότε πρόλαβαν;Πότε πρόλαβαν να ξεχάσουν το Θεό, οι απόγονοι του Νώε; Ό Νώε ήταν ό μοναδικός πού σώθηκε από το Θεό μετά τον Κατακλυσμό, λόγω της πίστης του και της δικαιοσύνης του. 

Ή χριστιανική Ευρώπη έγινε δούλος τον παλαιού Ισραήλ..., και δέχθηκε τον διάβολο για πατέρα της

Ό Πατέρας μου, είναι και Πατέρας σας, έλεγε ό Χριστός, όταν με σώμα ανθρώπινο περπάτησε ανάμεσα στους ανθρώπους. Ό ουράνιος Πατέρας είναι Πατέρας του φωτός και Πατέρας του κάθε καλού. Ό Πατέρας του Χριστού είναι Πατέρας όλων των Χριστιανών, όλων των παιδιών του Χριστού. Εκατομμύρια φορές ό Χριστός ονόμαζε τον Πατέρα Του, Πατέρα και των Αποστόλων και των πιστών Του. Από τότε όλοι οι άνθρωποι και όλοι οι λαοί, οι όποιοι βαπτίστηκαν στο όνομα του Χριστού, δέχτηκαν τον αιώνιο Θεό ως Πατέρα τους. Ό Κύριος μάλιστα είπε: Και πατέρα σας μην ονομάσετε κανέναν στη γή, γιατί ένας είναι ό Πατέρας σας ό ουράνιος (Μτ. 23, 9).

Ιστορικό Αφιέρωμα για την Απελευθέρωση Ιωαννίνων

Από την επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο Χάρης μας έστειλε το ιστορικό για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Στις 21 Φεβρουαρίου είναι αυτή η επέτειος.

Ο Ελληνικός Στρατός του 1912, διαθέτοντας σχετικά περιορισμένες δυνάμεις και όντας υποχρεωμένος να διεξάγει επιχειρήσεις σε δύο μέτωπα, της Μακεδονίας και της Ηπείρου, δεν ήταν δυνατό να αναλάβει επιθετικές ενέργειες ταυτόχρονα και προς τις δύο αυτές κατευθύνσεις. Έτσι αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στην απελευθέρωση της Μακεδονίας, αφού το επέβαλλαν σοβαροί εθνικοί λόγοι.    

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ό Κύριος με δικαιοσύνη παιδαγωγεί τούς ασεβείς, για την αιώνια σωτηρία τους.

Και είπε ό Κύριος διά του στόματος του προφήτου Ιερεμία: και είπεν ό Κύριος προς εμέ: Διότι αυτοί απηρνήθησαν και εγκατέλειπαν τον Νόμον μου,τον όποιον εγώ έδωκα ενώπιον των.
Διότι δεν ήκουσαν την φωνή των εντολών μου,αλλά έπορεύθησαν σύμφωνα προς τάς επιθυμίας της πονηράς των καρδίας, όπισθεν των ειδώλων, των οποίων την λατρείαν δίδαξαν εις αυτούς οί πατέρες των. Διά τούτο αυτά λέγει Κύριος ό Θεός του ισραηλιτικού λαού: Ιδού εγώ θα δώσω εις αυτούς αντί άρτου θλίψεις και άνάγκας. Θα τούς ποτίσω με κατάπικρον ύδωρ χολής (Ίερ.9, 13-15).

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Έξοδος απο το σκοτάδι μόνο με ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο

Λάβαμε το παρακάτω κείμενο του ακαδημαϊκού και καθηγητού οικονομικών Βασίλειου Μαρκεζίνη. Επειδή εμπεριέχει πολλά χρήσιμα στοιχεία το παραθέτουμε αυτούσιο γιαπροβληματισμό, χωρίς άλλο σχολιασμό.

Ο άγιος Γρηγόριος Νύσσης για τους τοκίζοντες (ΔΝT, τα τράστ και τους τραπεζίτες)

«Ει μη πλήθος ην τοκιστών ουκ αν ην το πλήθος των πενοομένων. Λύσον σου την φατρίαν , και πάντες έξομεν την αυτάρκειαν».

« Δρεπάνι του τοκιστή είναι η δικαστική απαίτηση του χρέους, αλώνι το σπίτι του, όπου λιανίζει τις περιουσίες των αναγκεμένων ανθρώπων. Ολονών τ’ αγαθά τα βλέπει δικά του. Εύχεται στους ανθρώπους ανάγκες και συμφορές, για να τρέξουν υποχρεωτικά να δανειστούν απ΄αυτόν.

"Δεν θα πεθάνει η Ελλάς, διότι πιστεύει στον Ιησού"

ΕΛΕΓΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΟΥΛΗΣ:

Αυτή ήταν ή πίστης του Σπυρίδωνος. Ακράδαντη, όπως την ζητούσε από τον Θεό, αλλά και απλή, φυσική. Σαν παιδί είχε εγκαταλειφθεί στον Πατέρα του και τολμούσε να ζητεί από Αυτόν τα υπέρ λόγο  και δύναμιν. Και δεν διεψεύδετο- διότι ό Θεός ακούει τις προσευχές αυτών που υπακούουν στο θέλημα Του.

Ήσασταν ανθρώπινοι ή όχι;


Στην Τελική Κρίση - όπως το λέει σαφώς το σημερινό απόσπασμα του Ευαγγελίου – ο Κύριος δεν θα ρωτήσει για τη πίστη μας, για τις πεποιθήσεις μας ή για το πώς προσπαθούσαμε να Του αρέσουμε εξωτερικά. Θα μας ρωτήσει: „ Ήσασταν ανθρώπινοι ή όχι? …  Ήσασταν ανθρώπινοι με τον πιο απλό τρόπο, όπως φέρεται ανθρώπινα ένας απλός ειδωλολάτρης? Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι ανθρώπινος, που έχει μια καρδιά, ικανή για να ανταποκριθεί στον ανθρώπινο πόνο . Αν την έχετε, τότε η πόρτα είναι ανοιχτή για να μπείτε μέσα στη βασιλεία του Θεού και να συμμετέχετε στη Θεότητα.“ – από μια ομιλία του Μητροπολίτη Αντωνίου Σούροζ (Μπλούμ) για τη Τελική Κρίση.

Ο παρανοϊκός βομβαρδισμός του Πειραιά


        Μεσημέρι  της 11ης  Ιανουαρίου του 1944!
        Η πιο εγκληματική ενέργεια των παραφρόνων συμμάχων. Βομβαρδίζουν τον Πειραιά, δήθεν για να διώξουν τους Γερμανούς.  
       Τα "συμμαχικά" αεροπλάνα,  κάνουν στάχτη την πόλη! Στους δρόμους σκορπισμένα πτώματα, φριχτές εικόνες ακρωτηριασμένων παιδιών! Οι δρόμοι κλεισμένοι από ξύλα, κεραμίδια από τις στέγες, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και λάκκοι που έχουν ανοίξει οι βόμβες.  

π. Βασίλειος Νάσαρ: ένας σύγχρονος μάρτυρας της Ορθοδοξιας


Μία είδηση που κανένα ελληνικό κανάλι δεν μετέδωσε !!!
Στις 25 Ιανουαρίου 2012 ο Ελληνορθόδοξος Ιερομόναχος Βασίλειος Νάσαρ πυροβολήθηκε από ένοπλη τρομοκρατική ομάδα στη Χάμα της Συρίας, κατά τη δεύτερη μέρα των εκεί σφοδρών συγκρούσεων.

Σ. Καργάκος: οι γερμανικές εκτελέσεις: ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΙΜΕΝΟ


Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν’ αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ’ αδέρφια του πατέρα μου. Η μάνα μου λέει πως με κρατούσε από το χέρι. Πέρασε το αυτοκίνητο με τους μελλοθάνατους από μπροστά μας, ο μικρός θείος μου που ήταν δεν ήταν 30 ετών, σήκωσε το χέρι και μας χαιρέτισε μ’ ένα πικρό χαμόγελο. 

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

"Είμαστε όλοι Έλληνες"


'Οταν στην Ελλάδα, ο δύστυχος λαός παραμένει απαθής γιατί έχει πανικοβληθεί από τα "φασιστικά" ΜΜΕ που δεν επιτρέπεουν να ακουστεί η αλήθεια, όταν νέοι άνθρωποι έχουν αποδεχτεί την αναγαιότητα των δυσβάσταχτων νέων μέτρων που ο εντολοδόχος και μη εκλεγμένος πρωθυπουργός όρισε για την Πατρίδα μας, όταν μας απείλησε ο κύριος τραπεζίτης (που οδήγησε με την παραποίηση στοιχείων την Ελλάδα στο ευρώ χωρίς ποτέ να ερωτηθούμε) ότι θα επέλθει χάος στη χώρα αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα και άφησε την Αθήνα να καεί, όταν υπό την απειλλή της χρεωκοπίας δεχθήκαμε το ξεπούλημα της χώρας μας, όταν βουλευτές - υπουργοί αλλάζουν στρατόπεδα και από το ένα κόμμα πάνε στο άλλο που μέχρι πρότινος κατηγορούσαν, τότε δίχως άλλο είμαστε άξιοι των επιλογών μας. Όμως οι ξένοι πολίτες βλέποντας πως η πιο επιτυχημένη συνταγή διάλυσης μιας χώρας και ενός λαού φέρει αποτελέσματα και μπορεί σύντομα να έρθει η δική τους σειρά, αντιδρούν.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Με τσιπάκι θα χορηγούνται φάρμακα για την οστεοπόρωση

Η είδηση είναι συγκλονιστική και ανησυχητική. Όχι γιατί επινοήθηκε μία νέα μέθοδος για ασθενείς που πάσχουν από οστεοπόρωση, αλλά γιατί έχει προχωρήσει πλέον η επιστήμη στη δημιουργία των εμφυτεύσιμων και προγραμματιζόμενων από απόσταση μικροτσίπ. Το νέο λοιπόν «φάρμακο» θα εμφυτεύεται στο σώμα και θα ελέγχεται από… απόσταση, σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2012  στο newsbeast.gr. Διαβάστε ολόκληρη την είδηση στη συνέχεια. Τα συμπεράσματα, δικά σας!   

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΣΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ. ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μη παροργίζουμε την φιλανθρωπία του Θεού
Αδελφοί μου, αμαρτήσαμε και στη συνέχεια εξαγνιστήκαμε. Προσβάλαμε τον Παντοδύναμο Θεό μας, και γι' αυτό τιμωρηθήκαμε. Σπιλώσαμε τις ψυχές μας και ξεπλύναμε την κάθε αμαρτία μας, με το αίμα και με τα δάκρυα μας. Ποδοπατήσαμε κάθε τί, πού ήταν ιερό για τούς πατέρες μας, και γι' αυτό στη συνέχεια ποδοπατηθήκαμε εμείς οι ίδιοι.  

Ὁ Γέροντας Ἐφραὶμ ὁ Φιλοθεΐτης καὶ ἡ Ἑλληνικὴ Ἀνάσταση στὴν Ἀριζόνα

ρκετο π ατος τος μοναχος χουν λθει γι κάποιο διάστημα κα στ γιο ρος, γι ν γνωρίσουν τν μοναστικ ζω κα παράδοση στν κοιτίδα της. Τ μοναστήρια λα ατ χουν δημιουργηθε τ τελευταα δεκαπέντε χρόνια περίπου. Ο μογενες χουν γκαλιάσει τς μονς μ μία γάπη νευ προηγουμένου. Πολλο κκλησιάζονται κάθε Κυριακ κα γιορτ κα παρακολουθον τ δύσκολο τυπικ τν κολουθιν εχαρίστως. 

Ένα μήνυμα που μας ήρθε από τη Χίο

Ευχαριστούμε για το όμορφο mail που μας έστειλε ο ακροατής μας Γιώργος από τη Χίο. Η αλήθεια είναι πως σύντομα, μετά την ψήφιση του νόμου, θα προσπθήσουν να φιμώσουν το Internet, γι' αυτό όλοι θα πρέπει να επαγρυπνούμε. Περιμένουμε και από εσάς ό,τι θέλετε στο opougis@hotmail.com

Ομιλία περί συνειδήσεως και υπακοής (Γέροντος Εφραίμ Φιλοθεΐτου)


Όταν ο άνθρωπος φυλάξη υπακοήν απόλυτον προς την συνείδησίν του, και εφαρμόζη ό,τι του υποδεικνύει εκείνη, παύει και αυτή να τον ελέγχη. Όχι ότι εξασθένησε η φωνή της, άλλα διότι διά της καλής υπακοή, δεν έχει η συνείδησις κάτι να ελέγξη.    

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τη ζωή και τις τελευταίες στιγμές του ιερομάρτυρος Daniil Sisoev (+19-11-2009)

Μιλάει ο φίλος του και στενός συνεργάτης π.Iurii Maximov

- Τον π. Δανιήλ τον γνώριζα 10 χρόνια από τον Οκτώβριο του 1999. 
Σ' αυτά τα δέκα χρόνια τον άκουσα πολλές φορές να λέει ότι επιθυμεί να πεθάνει σαν μάρτυρας. Φοβάμαι ότι αυτό από τα χείλη μου ακούγεται πολύ διαφορετικά από ότι θα ακουγόταν από τα δικά του. Όταν μιλούσε γι' αυτό, έτσι απλά και χαμογελαστά, αισθανόμουν το ίδιο ξάφνιασμα και την ίδια απορία που είχα όταν διάβαζα τις επιστολές του Αγ. Μάρτυρος Ιγνατίου, όπου εξέφραζε την επιθυμία του να υποφέρει για το Χριστό. Και στην μία και στην άλλη περίπτωση δεν τους πολυκαταλάβαινα. 

Ο Λεφτέρ ένωσε θρησκείες και λαούς!


Ευχαριστούμε πολύ το Γιώργο Μπ. που μας έστειλε το παρακάτω κείμενο ύστερα από έρευνα που έκανε στο Sport24.gr. Το κείμενο που ακολουθεί, παρουσιάζει άγνωστες ιστορίες του “θρύλου” της Φενέρμπαχτσε, Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδη που λοιδορήθηκε, αμφισβητήθηκε αλλά στο τέλος λατρεύτηκε σαν θεός από τους Τούρκους που παρέκαμψαν την ελληνική καταγωγή του, τιμώντας τον στο ελληνορθόδοξο νεκροταφείο στην Πρίγκηπο!  

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΝΑΣ



Επιμέλεια κειμένου: Αρχιμ. Αλέξανδρος Μοστράτος, Ιεροκήρυξ

    Κορυφαία έκφραση της αληθινής κατά Χριστόν ζωής του κάθε συνειδητού πιστού και πιο πολύ του πραγματικού και τελείου Ιερέως, αποτελεί η ζωή και το έργο του αγίου Ιερέως Νικολάου του Πλανά, αγίου των ημερών μας.

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς: Οι Ευρωπαίοι διώχνουν τον Χριστό με κάθε τρόπο


Ό Χριστός με τη διδασκαλία του συνέβαλε στην πρόοδο της Ευρώπης; Ή Ευρώπη ευχαρίστησε τον Χριστό;
Αδελφοί μου, αυτά τα ερωτήματα μπορούν να αποτελέσουν θέμα μελέτης και διδαχής. Τί προσέφερε ό Χριστός στην Ευρώπη; Τα πάντα. Οι ευρωπαίοι ανέμεναν πολλά από τον Χριστό και Αυτός τούς έδωσε περισσότερα από όσα εκείνοι περίμεναν. Τούς πρόσφερε τα πάντα.

Θα επιλέξουμε τον πολιτισμό των Ευρωπαίων ή τον Θεό; (Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς)


Άνθρωπε, υπερηφανεύεσαι και κομπάζεις χωρίς λόγο. Καμαρώνει κανείς για κάτι πού του ανήκει και όχι για το δανεικό. Καυχιέσαι, λοιπόν, αλλά για ποιό λόγο; Δεν έχεις τίποτε δικό σου. Κάθε τί πού νομίζεις πώς είναι δικό σου, στην πραγματικότητα είναι δανεικό και πρέπει να το επιστρέψεις στον δανειστή σου.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Η απάντηση στην κρίση θα μπορούσε να είναι μία απλή κίνηση από όλους μας:

Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Μαξ Κάιζερ: "Το οικονομικό ολοκαύτωμα πλησιάζει καθώς η Γερμανία εισβάλλει στην Ελλάδα"

Ο γνωστός και αγαπητός στους Έλληνες οικονομικός αναλυτής Max Keiser εμφανίστηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2012 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, όπου απάντησε σε κάποια ερωτήματα που αφορούν στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα.

Θαυμαστό σημείο την ώρα της Θείας Κοινωνίας

Λάβαμε σήμερα ένα πολύ ενδιαφέρον μήνυμα ( από Ε.Γ.) που περιγράφει μία αληθινή προσωπική εμπειρία. Αποδεχόμαστε το περιεχόμενο και το δημοσιεύουμε προς ωφέλεια όλων.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ανοικτή Επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη

Υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία με στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας μου. Ξεκίνησαν από το 1975 με στόχο τον νεοελληνικό πολιτισμό, συνέχισαν με την διαστροφή της νεότερης ιστορίας μας και της εθνικής μας ταυτότητας και τώρα προσπαθούν να μας εξαφανίσουν και βιολογικά με την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση. Εάν ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκωθεί σύσσωμος για να τους εμποδίσει, ο κίνδυνος για την εξαφάνιση της Ελλάδας είναι υπαρκτός. Εγώ την τοποθετώ μέσα στα δέκα επόμενα χρόνια. Από μας θα μείνει μόνο η μνήμη του
πολιτισμού μας και των αγώνων μας για την ελευθερία.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Λίγα λόγια για την αληθινή εξομολόγηση

του Μητροπολίτη Άντονυ (Μπλουμ) του Σουρόζ
       Όταν ένα παιδί έρχεται για εξομολόγηση μου μεταφέρει, από μνήμης ή σε γραπτό, μία σύντομη ή μακριά λίστα “αμαρτιών”. Όπως ανακαλύπτω στη συνέχεια, έχει συνήθως συνταχθεί χωρίς τη συμμετοχή του ίδιου του παιδιού και αντανακλά μόνο τα παράπονα και την κριτική των γονέων του. Παρόμοια εμπειρία έχει κανείς με ενήλικες ανθρώπους που εμφανίζονται με λίστες που ανακάλυψαν σε σχετικά βιβλία ή συνέταξαν με τη συνδρομή των πνευματικών τους γερόντων. Έτσι, το επόμενο βήμα είναι να θέσω τον άνθρωπο μπροστά στον προβληματισμό να διερευνήσει τη δική του, προσωπική σχέση με τον Χριστό. Οι περισσότεροι δεν έχουν παρά μία επιφανειακή, εξ ακοής γνωριμία μαζί Του γι’ αυτό και τους ενθαρρύνω να Τον γνωρίσουν καλύτερα μέσα από την ανάγνωση του Ευαγγελίου. Από μία τέτοια προσέγγιση αρχίζει κανείς να καταλαβαίνει αν το πρόσωπο του Χριστού τον ελκύει, εάν επιθυμεί να γίνει όμοιος με τον Χριστό και να κτίσει με Εκείνον μία σχέση φιλίας.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η κορυφαία αστροφυσικός του 2012 είναι Ελληνίδα!

Κορυφαίο βραβείο συνολικής επιστημονικής προσφοράς σε Ελληνίδα αστροφυσικό! Το «Βραβείο Αστροφυσικής Daniel Heineman 2012» θα απονεμηθεί στην Ελληνίδα Χρύσα Κουβελιώτου!
 Η έγκριτη επιστήμων εργάζεται στο Marshall Space Flight του NASA Center, στο Huntsville της Alabama. Το βραβείο Daniel Heineman απονέμεται κάθε χρόνο από τους ιθύνοντες του Αμερικανικού Ινστιτούτου Φυσικής (AIP) και την American Astronomical Society (ΑΑΣ) ως αναγνώριση της εξαιρετικής εργασίας που έχει επιτελέσει στο συγκεκριμένο τομέα.

Σαράντoς Καργάκος: «Κηφηνείον “Η Ωραία Ελλάς”»

Πάντοτε επίκαιρο το άρθρο του κ. Σαράντου Καργάκου, συγγραφέα, φιλόλογου και ιστορικού, το οποίο είδε προ ετών το φως της δημοσιότητος στο περιοδικό «Ευθύνη» τεύχος 395 - Νοέμβριος 2004,  υπό τον τίτλο «Κηφηνείον “H Ωραία Ελλάς”». Το αναδημοσιεύουμε ως έχει, με την πεποίθηση ότι συμβάλουμε στη διάδοση ιδεών, θέσεων και απόψεων με ιδιαίτερη βαρύτητα, τις οποίες μάλλον υιοθετούν κάθε μέρα και περισσότεροι, άσχετο αν δεν έχουν όλοι το θάρρος της γνώμης και της ομολογίας. 

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Μία αλήθεια που επίτηδες κανένας δεν έχει αναφέρει

Λάβαμε την παρακάτω είδηση που δεν μπορούμε να διασταυρώσουμε. Πρόκειται για ένα άκρως ανησυχητικό δεδομένο. Για την έλευση τραυματιών από την Λιβύη, μία βόλτα στα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια και στις μεγάλα ξενοδοχεία θα σας πείσει για την τεράστια παρουσία όλων αυτών των αντικαθεστωτικών ανταρτών...  Όποιος τους πλρώνει τα έξοδά τους, φροντίζει για το καλύτερο...

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αληθινή ιστορία ζωής από έκτρωση που δεν έγινε

Ευχαριστούμε τον ακροατή μας Β. που μας έστειλε την παρακάτω αληθινή ιστορία. Η προσευχή και η εμπιστοσύνη στο Θεό είναι πάνω από κάθε ανθρώπινη λογική. Το κείμενο που λάβαμε στο opougis@hotmail.com  έλεγε:  

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τα νέα δεδομένα από το ξεπούλημα της Ελλάδας


Απλά για μία ακόμα φορά μας κοροϊδεύουν όλοι οι απάτριδες επαγγελματίες της πολιτικής σκηνής του τόπου. Δυστυχώς για εμάς του Έλληνες ΔΕΝ έχουμε ηγέτες. Όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα αδιαφορίσουμε για την πολιτική και την εξέλιξη στην Πατρίδα μας. Γιατί όσο κι αν την έχουν πολεμήσει, εξακολουθεί να είναι ΠΑΤΡΙΔΑ και παραμένει ακόμα ΔΙΚΗ μας... και δεν θα τους την χαρίσουμε τόσο εύκολα.

Τρομοκρατούν το λαό για να περάσουν το Μνημόνιο-τερατούργημα

του Μιχάλη Ιγνατίου

Τους πρώτους μήνες του 2010, όταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου «προετοίμαζε» τον ελληνικό λαό για να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την προσφυγή στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το βασικό επιχείρημα ήταν η δήθεν επερχόμενη στάση πληρωμών, που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση. Είχαν υποστηρίξει, επίσης, ότι τα ταμεία του κράτους δεν θα είχαν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί των κρατικών υπαλλήλων.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας μαθητών Αθωνιάδος Ακαδημίας


Την μετεγκατάσταση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου της Αθωνιάδας ακαδημίας που λειτουργεί στο ΄Αγιο Όρος στο Εκκλησιαστικό λύκειο Νεάπολης αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη στους γονείς τους και στην διεύθυνση του σχολείου.

Οι μαθητές μέσω ανοιχτής επιστολής εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους λέγοντας ΄΄ Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς! 

Ασπαρτάμη: μία καρκινογόνος ουσία που εξυπηρετεί περίεργα συμφέροντα


Λάβαμε το παρακάτω κείμενο απο την ακροάτριά μας Ν.Τ. και το αναρτούμε για ενημέρωσή σας. Διαβάστε το με προσοχή. Αποφύγετε όσο μπορείτε την καταστροφική κατανάλωση της ασπαρτάμης. Είναι άραγε τυχαίο πως αυτή η χημική ένωση παράγεται από την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και διάθεσης σπόρων (και όχι μόνο); 

Ὁ Ἑλληνορθόδοξος πολιτισμός, τό «κινδυνευόμενον καί προκείμενον»


Μετά την μεγαλη ανταπόκριση που είχαν οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ της Κυριακης με τον Αρχιμ. Σαράντη Σαράντο, αναρτούμε εδώ το κείμενο της ομιλίας του Πρωτ. π. Γεωργίου Δ.  Μεταλληνού, Ομότιμου Καθηγητού  Παν/μίου Ἀθηνῶν, όπως εκφωνήθηκε στην ημερίδα που έγινε στις 14 Ιανουαρίου 2012 στο Πολεμικού Μουσείο της Αθήνας.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!!!

Το κείμενο που ακολουθεί μας το έστειλε ακροατής μας και ευχαριστούμε. Δεν είμαστε σε θέση να αποδείξουμε την πιστότητα όσων αναγράφονται, αλλά το αναρτούμε επειδή είναι η μετάφραση ενός αγγλικού κειμένου και τα στοιχεία που δίνει είναι άκρως επίκαιρα. Μήπως τελικά κάτι άλλο συμβαίνει; Μήπως δεν είναι καθόλου τυχαίες οι πιέσεις που δήθεν δέχεται η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό; Μήπως κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν τα αδιέξοδα ως μοναδικά διέξοδα; Μήπως είναι Καιρός να ξυπνήσουμε; 

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η ζημιά του Ινδουισμού (Γέρων Παϊσος Αγιορείτης)


Ευχαριστούμε για το όμορφο κείμενο που μας στείλατε και αναρτούμε παρακάτω. Μόνο ένα μικρό σχόλιο για όσους ταράσσονται με τον Γέροντα Παΐσιο: τα μεγαλεία του Θεού δεν εξηγούνται! 

Οι Ινδοί, ενώ είναι έξυπνος λαός, ενώ έχουν μεταφυσικές ανησυχίες και πολλή καρδιά, ασχολούνται με την δήθεν φιλοσοφία, με πλάνες και με μαγείες. Τους Ευρωπαίους τους αλωνίζουν με τις θεωρίες τους. Έρχονται κι εδώ στην Ελλάδα και ξεγελούν τον κόσμο με την νιρβάνα, την τεμπελιά, τις μετεμψυχώσεις… Χρησιμοποιούν εν τω μεταξύ στα βιβλία τους και κομμάτια από την Αγία Γραφή, από τη Φιλοκαλία, από τους Πατέρες, και έτσι προσελκύουν τον κόσμο. Παλιά που να πιστέψουν οι Ορθόδοξοι τις ινδουϊστικές θεωρίες! Τώρα, πώς να το πει κανείς, και μερικοί σωστοί άνθρωποι υποστηρίζουν τέτοιες ανοησίες και δίνουν του κόσμου τα χρήματα. Έχει κάνει μεγάλη ζημιά ο Ινδουϊσμός!