Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

περί πρωθυπουργίας ο λόγος...

Δεν είμαστε ούτε πολιτικοί αναλυτές ούτε οικονομικοί παράγοντες με γνώσεις και εμπειρία στα δημοσιονομικά. Όμως, σαν απλοί σκεπτόμενοι Έλληνες (μία ιδιότητα και γνώρισμα που κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει), είναι προφανές ότι μας ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας μας και κυρίως όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες εν όψει της δημιουργίας μίας νέας κυβέρνησης.
 Το ζητούμενο, ύστερα από τρεις μέρες, παραμένει ακόμα ποιος θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Πολλά έχουν ακουστεί και τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό υπάρχει έντονη ανησυχία. Στο εξωτερικό μάλιστα, εξαιτίας των άστοχων και επικίνδυνων χειρισμών του απερχόμενου πρωθυπουργού, η χώρα μας αλλά και όλοι οι Έλληνες έχουμε καταντήσει περίγελος.
Όμως το θέμα παραμένει το όνομα του νέου πρωθυπουργού. Πολλά παίζονται γύρω από το όνομά του. Τι ακριβώς θα συμβεί κανείς δεν ξέρει. Όμως υπάρχει μία παράξενε μεθόδευση προς ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Αλήθεια, αυτό το πρόσωπο, αν τελικά αναλάβει την πρωθυπουργία ποιος Έλληνας το έχει επιλέξει με την ψήφο του; Προφανώς κανένας! Πως λοιπόν μας λένε οι δημοσιογράφοι ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο χαίρει της εκτιμήσεως και της αποδοχής ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας;
Έλαβα πολλά mail για το συγκεκριμένο πρόσωπο και αποφάσισα να κάνω μία μικρή έρευνα. Όχι πως η γνώμη μου έχει κάποια βαρύτητα, αφού άλλοι θα τον επιλέξουν. Αλλά η έρευνα δείχνει σημαντικές λεπτομέρειες που όλοι θα έπρεπε να γνωρίζουμε, γιατί προφανώς τίποτα δεν είναι τυχαίο και κανένας τελικά δεν εμφανίζεται ως σωτήρας από το πουθενά. Διαβάστε τα στοιχεία και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα…

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή λοιπόν:

«Το 1973δημιουργήθηκε η Τριμερής Επιτροπή με σκοπό να φέρει σε επαφή έμπειρους ηγέτες στο πλαίσιο του ιδιωτικού τομέα για να συζητήσουν ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος σε μια εποχή που η επικοινωνία και η συνεργασία ανάμεσα στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία έλειπαν σχεδόν πλήρως. Τα επόμενα χρόνια τα μέλη που συμμετέχουν στην Επιτροπή αυξήθηκαν. Πλέον περιλαμβάνει μέλη από περισσότερες χώρες ενώ συνεχίζει τη μελέτη και το διάλογο σχετικά με τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, που παραμένουν το ίδιο σημαντικά από το 1973 μέχρι σήμερα. Τα προβλήματα και οι απειλές έχουν αλλάξει, αλλά η σημασία τους έχει αυξηθεί εξαιτίας του διασυνδεδεμένου και αλληλοεξαρτώμενου κόσμου στον οποίο ζούμε σήμερα (http://www.trilateral.org)

Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής, στο αρχικό εισαγωγικό της κείμενο. Όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ποιοι τη δημιούργησαν:
«Η Τριμερής Επιτροπή είναι μία μη κυβερνητική, μη-κομματική ομάδα συζήτησης που ιδρύθηκε από τον David Rockefeller τον Ιούλιο του 1973 για την προώθηση της στενότερης συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης και της Ιαπωνίας»  (http://en.wikipedia.org/wiki/Trilateral_Commission)

Και πάλι τα συμπεράσματα δικά σας. Όμως είναι όλα τυχαία; Στο κλειστό αυτό όμιλο συμμετέχουν λίγα και εκλεκτά μέλη από διάφορες χώρες, κατόπιν ειδικής πρόσκλησης. Ανάμεσα στα άλλα πρόσωπα – μέλη (πρώην υπουργοί, τραπεζίτες, μεγάλα στελέχη πολυεθνικών, πρώην πρόεδροι κρατών, κ.α.) που συνεδριάζουν μία φορά το χρόνο για να συζητήσουν θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, υπάρχουν και 4 Έλληνες (παραθέτουμε το πρωτότυπο κείμενο στα αγγλικά από την επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής):
Ulysses Kyriacopoulos, Chairman, S&B Industrial Minerals; former Chairman, Federation of Greek Industries, Athens
Lucas Papademos, Visiting Professor of Public Policy, Kennedy School of Government, Harvard University, Cambridge; Senior Fellow, Center for Financial Studies, Goethe University, Frankfurt-am-Main; former Vice-President, European Central Bank, Frankfurt-am-Main; Honorary Governor of the Bank of Greece.
Alexis Papahelas, Editor-in-Chief, Kathimerini, Athens; Secretary General of the Hellenic Foundation for European & Foreign Policy; Leading Correspondent, The Files
Panagis Vourloumis, Senior Adviser, N.M. Rothschild; former Chairman and Chief Executive Officer, Hellenic Telecommunications Organization (O.T.E.), Athens
Αν έχετε χρόνο δείτε στο παραπάνω link όλα τα ονόματα των μελών και θα ανακαλύψετε γνωστές διεθνείς προσωπικότητες που για χρόνια είχαν στα χέρια τους τις τύχες των λαών τους και την ηγεσία πολυεθνικών οργανισμών.

Ποιος μπορεί να μας εξηγήσει αν όλα αυτά είναι συμπτωματικά; Κανένας. Για την ομάδα αυτή έχουν ειπωθεί πάρα πολλά ενώ έχουν ακουστεί και σενάρια συνωμοσίας, αλλά δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει τι είναι αλήθεια και τι όχι.
Όσο για το πρόσωπο που προβάλουν ως την ενδεδειγμένη λύση για την πρωθυπουργία της χώρας, το βιογραφικό του είναι από μόνο του ενδιαφέρον. Το παραθέτουμε στα Αγγλικά στο πρωτότυπο, όπως ανανεώθηκε αυτή την εβδομάδα στις 7 Νοεμβρίου 2011:


Κανένα άλλο σχόλιο. (υπάρχει και μία άλλη ανεπιβεβαίωτη φήμη που κυκλοφορεί ανώνυμα σε διάφορα blog σχετικά με το θρήσκευμα του συγκεκριμένου προσώπου).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

να έλθει ο νέος πρωθυπουργός. Γιατί πάνω από οπαδοί του lifestyle και της ελαφρότητας (πολιτικό σύστημα) είμαστε οπαδοί του ευρώ, του οποίου το σχήμα έχει αποκτήσει η καρδιά μας και το οποίο θα υπερασπιζόμαστε μέχρι να μας μείνει και το τελευταίο λεπτό στην τσέπη μας. Εχουμε χρεωκοπήσει ηθικά αλλά θέλουμε να αποφύγουμε παση θυσία την υλική χρεωκοπία. Τι υποκρισία Θεε μου και με τι αντίτιμο... Αντώνης Βόλος