Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΚΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΜΠΡΙΑΝΤΣΑΝΙΝΩΦ

Έρχονται, ναι, έρχονται κύματα πιο φοβερά από εκείνα του παγκόσμιου κατακλυσμού, πού αφάνισε το ανθρώπινο γένος. Έρχονται σε κύματα το ψέμα και το σκοτάδι.  
Κυκλώνουν ήδη από παντού την οικουμένη, για να καταστρέψουν την πίστη στον Χριστό, για να καταλύσουν το επίγειο βασίλειο Του, για να καταργήσουν τη διδασκαλία Του, για να διαφθείρουν τα ήθη, για να εξαχρειώσουν τις συνειδήσεις, για να εγκαθιδρύσουν την τυραννία τού μοχθηρού κοσμοκράτορα.
Aς σωθούμε με τη φυγή, όπως μάς υπέδειξε ό Κύριος.   
 

Πού είναι μια κιβωτός, όμοια μ’ εκείνη του δίκαιου Νώε, όπου θα μπορούσαμε να βρούμε την ποθητή σωτηρία γλιτώνοντας από τα άγρια κύματα πού μάς ζώνουν απειλητικά;

Κιβωτός είναι ή αγία Εκκλησία μας, πού πλέει με ασφάλεια πάνω στα κύματα τού κατακλυσμού της απιστίας και της ανηθικότητας. Μέσα στη σκοτεινή και θυελλώδη πνευματική νύχτα της εποχής μας, ή Εκκλησία καθοδηγείται με γαλήνια σταθερότητα από...
τ’ άστρα της, τα συγγράμματα των αγίων. Αυτών των άστρων τη λάμψη δεν μπορούν να την καλύψουν ούτε τα σύννεφα ούτε ή ομίχλη.
Ή κιβωτός θα φτάσει τελικά στο λιμάνι της αιώνιας μακαριότητας και θα φέρει εκεί αίσια όλους όσοι εμπιστεύονται σ’ αυτήν τη σωτηρία τους.
Όποιος περιφρονήσει την κιβωτό και επιχειρήσει, από τυφλό εγωισμό και αλαζονεία, να περάσει μες’ από τα κύματα με το σάπιο βαρκάκι της ανθρώπινης λογικής του, όποιος αρνηθεί να υποταχθεί ταπεινά στην αληθινή Εκκλησία, οποίος επιβιβαστεί σε άλλα πλοία, χαλασμένα από ψεύτικες διδασκαλίες και τρυπημένα από την άπατη τού πονηρού φιδιού, οποίος αρνηθεί να χειραγωγηθεί από το Άγιο Πνεύμα, ακόμα και όποιος μελετήσει την Αγία Γραφή ψυχρά και επιπόλαια, αυτός θα χαθεί!
«Όσο έχετε το φώς, πιστεύετε στο φώς, για να γίνετε παιδιά τού φωτός». 
Αμήν.
Έρημος Αγίου Σεργίου 1846
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΣΚΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ  ΑΓΙΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΜΠΡΙΑΝΤΣΑΝΙΝΩΦ. ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: