Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Θλίβομαι, Οργίζομαι, Θυμώνω, Αγανακτώ!

Λάβαμε το παρακάτω κείμενο και το αναρτούμε για προβληματισμό όλων μας… Είναι του μαθηματικού Θανάση Τσόκα.
          Τα όσα βλέπω γύρω μου, μόνο θλίψη, οργή, θυμό και αγανάκτηση με γεμίζουν!
          Θλίβομαι, όταν βλέπω από τη μία μεριά, η Δικαιοσύνη να δείχνει υπέρμετρο ζήλο και απαράμιλλη αυστηρότητα, οδηγώντας στις φυλακές το γέροντα Εφραίμ και από την άλλη μεριά, ο διαβόητος και πασίγνωστος Μάκης Ψωμιάδης, να συλλαμβάνεται και μετά από διαφωνία Ανακριτή – Εισαγγελέα, να αφήνεται ελεύθερος και να γίνεται καπνός!!
          Οργίζομαι, όταν βλέπω από τη μία μεριά, τους δύο εντιμότατους Οικονομικούς Εισαγγελείς, κο Πεπόνη και κο Μουζακίτη, να παραιτούνται δηλώνοντας ότι: «Δεν δεχόμαστε να είμαστε Εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση» και από την άλλη μεριά, οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου να οδηγούνται στο αυτόφωρο και να αφήνονται ελεύθεροι, εξ’ αιτίας των διάτρητων νόμων!!.
          Θυμώνω, όταν βλέπω από τη μία μεριά, τους Αρχηγούς όλων των κομμάτων, να τσακώνονται μεταξύ τους και να μη κάθονται στο ίδιο τραπέζι να βρούν μία αποτελεσματική λύση για την πάταξη της φοροδιαφυγής και από την άλλη μεριά, να χάνονται 15 έως 20 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως εξ αιτίας της φοροδιαφυγής!!!
          Αγανακτώ, όταν βλέπω από τη μία μεριά, εργαζόμενος μετά από 37 χρόνια εργασίας, να παίρνει μία ισχνή σύνταξη και από την άλλη μεριά, Βουλευτής μόνο με μία Βουλευτική θητεία 4 χρόνων!!!, να βγαίνει σε σύνταξη με 1.700 Ευρώ!!!
          Θλίβομαι, όταν βλέπω από τη μία μεριά, τους αξιολογότατους Οικονομικούς Εισαγγελείς, να αγωνίζονται (κάτω από αντίξοες συνθήκες και πενιχρότατα μέσα) να διελευκάνουν σοβαρά οικονομικά εγκλήματα και από την άλλη μεριά, ο αρμόδιος Υπουργός των Οικονομικών, να ετοιμάζεται να τους αντικαταστήσει (πριν ακόμη καλά – καλά καθήσουν στις θέσεις τους) με προσχέδιο νόμου, που τους κοινοποίησε!!!
          Οργίζομαι, όταν βλέπω από τη μία μεριά, όλες οι Ελληνικές μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, διακατεχόμενες από το φοβικό σύνδρομο των Τούρκων και αλυσωδεμένες σε Υπερατλαντικές εξαρτήσεις, δεν έχουν βγάλει μέχρι σήμερα ούτε μια σταγόνα από τους υδρογονάνθρακες, που υπάρχουν στο πλούσιο υπέδαφός μας, και από την άλλη μεριά, Χαίρομαι, που η ηρωϊκή Κύπρος μας με θαρραλέους Πολιτικούς ηγέτες, χωρίς φοβικά σύνδρομα και εξαρτήσεις, αλλά με έξυπνες διπλωματικές κινήσεις, που τους εξασφάλισαν την Αμερικανική και Ισραηλινή στήριξη, ανακάλυψαν κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12, που θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου για 200 χρόνια!!!
          Θυμώνω, όταν βλέπω από τη μία μεριά, τα χαράτσια να πέφτουν σαν το χαλάζι, στις πλάτες των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων να φθάνουν μέχρι και 50% και από την άλλη μεριά, να ξεχνούν … να μειώσουν κατά 50% τη Βουλευτική αποζημίωση και τις κρατικές επιχορηγήσεις προς τα κόμματα της Βουλής!!
          Αγανακτώ, όταν βλέπω από τη μια μεριά, η εισφοροδιαφυγή και η μαύρη εργασία να βασιλεύουν και από την άλλη μεριά, οι Αρχηγοί των κομμάτων να αλληλοκατηγορούνται και να τρώγονται μεταξύ τους, με μοναδικό στόχο να αυξήσουν το εκλογικό ποσοστό του κόμματός τους και ξεχνούν… να καθήσουν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι, για να βρούνε αποτελεσματική λύση, που θα πατάξει τη μαύρη εργασία και την εισφοροδιαφυγή!!!
          Θλίβομαι, οργίζομαι, θυμώνω και αγανακτώ, με τα όσα βλέπω γύρω μου, όμως διακατεχόμενος από συναισθήματα αγάπης και στοργής προς τους συνανθρώπους μου, εύχομαι, επ’ ευκαιρία του καινούργιου χρόνου, προς τους Πολιτικούς ταγούς της χώρας μας, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ και σύντομα, μα πολύ σύντομα να καθήσουν ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, για να δώσουν αποτελεσματική λύση κατά της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας.
          ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, να προχωρήσουν στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, που θα μας οδηγήσουν, στην έκδοση ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, με βάσει τα προσδοκώμενα κέρδη από τα ευρεθέντα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, με αποτέλεσμα να βγούμε σύντομα στις διεθνείς αγορές και να πούμε ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!!!
          Ως εκ τούτου, Αξιότιμοι πολιτικοί ταγοί της χώρας μας: ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!
          Γιατί, για την Αγαπημένη μας πατρίδα:
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

'ΑΧΧΧΧ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΜΑΣ(ΝΑΙ ΝΤΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ,ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΛΕΩ!),ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΙΑ?!
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΤΕ ΠΙΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ:ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ,ΕΣΕΝΑ,'Η ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ!
ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ(ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ)ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ!
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ....ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ (ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ)ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΑΘΟ(ΠΟΥ ΔΟΞΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ)ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΜΕ ΕΠΑΘΑΝ????
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!...ΕΣΥ ΚΑΘΗΣΕ ΝΑ ΟΡΓΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΡΓΙΖΕΣΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΙ 'ΑΛΛΟ ΠΙΑ!ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ,Ο ΘΕΟΣ ΑΠΩΝ..ΠΟΥΘΕΝΑ..(ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!)ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ