Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Οι χριστιανοί στο στόχαστρο...

Τι συμβαίνει αλήθεια; Ζούμε πάλι στιγμές μεγάλων διωγμών των Χριστιανών; Στη Μέση Ανατολή μάλλον κάτι τέτοιο είναι δυστυχώς γεγονός. Μετά τη θλιβερή είδηση της απαγωγής των 2 επισκόπων στην Συρία, κανένας δεν πρέπει να μείνει αδάφορος... Ο Θεός να δώσει την αίσια έκβαση. Προσευχή από όλους μας...
Την ίδια στιγμή η μικρή αδελφότητα στη Βηθανία ζει τη δική της Σαρακοστή, ήδη εδώ και τρεις εβδομάδες... Βαδίζει στη δική της οδό του Μαρτυρίου. Επιτέλους αναρτήθηκε είδηση για όσα δυσάρεστα συμβαίνουν εκεί... Μακάρι να υπάρξουν άνωθεν παρεμβάσεις. Μία υπόθεση που μοιάζει χαμένη, αλλά ο Θεός είναι πάντα πάνω από όλα. Προσευχή και για τις 7 μοναχές, τις μόνες και αγωνιζόμενες, στη Βηθανία. Σε λίγα εικοσιτετράωρα είναι η εορτή και πανήγυρις της Μονής...
Διαβάστε την είδηση:Θλιβερά τα όσα συμβαίνουν στην Αγία Γη, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ουσιώδης βοήθεια εκ μέρους της Παλαιστινιακής Αρχής και του Ορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Από τις 13 Μαρτίου 2013, γίνεται καταπάτησης ενός τεμαχίου γης εντός των ορίων της Ιεράς Μονής Αγίου Λαζάρου, Μάρθας και Μαρίας, της ευρισκομένης εντός της πόλεως Βηθανίας, εκεί στον τόπον όπου περιπάτησε, κάθισε και θαυματούργησεν ο ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.
Μία ομάδα (οικογένεια) εντοπίων Αράβων Μουσουλμάνων οργανωμένου εγκλήματος, η οποία αδιαφορεί για οποιουσδήποτε νόμους, ανεγείρει παρανόμως οικοδομή μεγάλης διαστάσεως, εργαζόμενη πυρετωδώς (όλο το 24ωρο) για να προλάβει την αποπεράτωσή της.
Δεν έχουν να παρουσιάσουν τίτλους ιδιοκτησίας παρά μόνο πλαστά έγγραφα, σε αντίθεση με τη Μονή η οποία κατέχει παλαιούς τίτλους ιδιοκτησίας και ειδικά τοπογραφικούς χάρτες από το 1912.
Έγιναν διάφορες προσπάθειες εκ μέρους του δικηγόρου του Πατριαρχείου Σαμίχ Σλέιπυ (υπευθύνου για τις γαίες του Πατριαρχείου στη Δυτική Όχθη) με την συνεργασία της Παλαιστινιακής Αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτελέσμα.
Επίσης, έγινεν επέμβαση εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας με την συνεργασία της Παλαιστινιακής Πρεσβείας στη Κύπρο, παίρνοντας αφορμή τις απειλές για την ζωή των μοναζουσών, οι οποίες ζουν κοινοβιακά (7 μοναχές εκ των οποίων οι 5 είναι Κυπριακής καταγωγής).
Όλως παραδόξως η ανέγερση συνεχίζεται χωρίς να παρεμβάλλονται εμπόδια, αφού μέχρι στιγμής η παράνομη οικοδομή βρίσκεται κιόλας στον 3ον όροφο, μη μπορώντας να τους σταματήσει κανείς. Και διερωτόμαστε γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: