Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Χανιά: Έκλεψαν την ελληνική σημαία από το Φρούριο Φιρκά

«Πρόκειται για μια προσβλητική και αναιτιολόγητη ενέργεια που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε παρά μόνο να την καταδικάσουμε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Χανίων Μανούσος Λιονάκης

Την ελληνική σημαία που κυμάτιζε μεσίστια, λόγω Μεγάλης Παρασκευής, έκλεψαν άγνωστοι από το Φρούριο Φιρκά στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Το συμβάν έγινε αντιληπτό το πρωί του Σαββάτου από το προσωπικό του Ναυτικού Μουσείου Χανίων που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, ενημερώθηκε ο Ναύσταθμος Κρήτης και στη συνέχεια ο δήμος Χανίων.

«Πρόκειται για μια προσβλητική και αναιτιολόγητη ενέργεια που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε παρά μόνο να την καταδικάσουμε», δήλωσε στο αθηναικό πρακτορείο ο αντιδήμαρχος Χανίων Μανούσος Λιονάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης ή οι δράστες έκοψαν το σχοινί και υπέστειλαν τη σημαία την οποία στη συνέχεια πήραν.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το Φρούριο Φιρκά μετά τη δύση του ηλίου κλείνει, κάτι που σημαίνει ότι για την αφαίρεση της σημαίας έπρεπε κάποιος να σκαρφαλώσει στον προμαχώνα του Φρουρίου από κάποιο σημείο.

Με ενέργειες του δήμου η σημαία θα αντικατασταθεί άμεσα.

ΠΗΓΗ: http://www.eglimatikotita.gr/2014/04/blog-post_9798.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+http%2Feglimatikotitablogspotcom+%28ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ%29

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...μπράβο...πολύ ωραία θέματα βάζετε!
συγχαρητήρια για την πλούσια θεματολογία του blog,αλλά προσωπικά δεν μπαίνω εδώ για να διαβάσω τέτοια θέματα,και μάλιστα αναμεσώς άσχετων αναρτήσεων.
καλά κάνετε και το επισημαίνεται αλλά είναι λίγο άκυρο...και άκαιρο θα έλεγα...